| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Civilisation (1969) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Gajtana
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Junior moderator
Pridružen: 03.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Points: 5466 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Civilisation (1969)Objavljeno: 09.Srpanj/Jul.2012 u 08:54 |
|
Civilisation:
A Personal View by Kenneth Clark ![]() Žanr: dokumentarni ![]() Radnja:
Civilizacija: Lični pogled Keneta Klarka Britanska dokumentarna TV-serija u produkciji BBC-ja koja je prvi put prikazana na programu BBC 2 1969. godine. Njen autor i voditelj bio je ugledni istoričar umetnosti Kenet Klark, koji je u 13 epizoda prikazao istoriju zapadne civilizacije od ranog srednjeg veka do svog vremena, koristeći kao ilustraciju dostignuća arhitekture, likovne umjetnosti i muzike karakteristične za pojedini istorijski period. Prijevod napravila: LjubicaSP Ažurirao Gajtana - 09.Srpanj/Jul.2012 u 11:22 |
|
|
Kad pitaju kako ste, uvijek recite ODLIČNO! Razveseliti će te prijatelje i rastužiti neprijatelje!
|
|
![]() |
|
LjubicaSP
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
upir translator Pridružen: 08.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 51186 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Srpanj/Jul.2012 u 11:00 |
|
Draga Gajo, hala ti puno
![]() Serija je već prevedena i postavljena |
|
![]() |
|
Gajtana
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Pridružen: 03.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Points: 5466 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Srpanj/Jul.2012 u 11:21 |
|
Kad pitaju kako ste, uvijek recite ODLIČNO! Razveseliti će te prijatelje i rastužiti neprijatelje!
|
|
![]() |
|
Fokan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Srpanj/Jul.2012 u 09:30 |
|
Veliki posao, odličan prijevod. Pogledao sam prvu epizodu i nisam baš oduševljen. Nekako mi nedostaje pravi fokus kreatora emisije ali ću mu dati šansu sa još jednom epizodom. Elokventnost je nesumnjiva, u okvirima TV produkcije BBC to uvijek radi na zavidnoj razini ali mi se čini da bi to danas netko ipak malo "pročešljao" i odjelio bitno od nebitnoga.
|
|
![]() |
|
LjubicaSP
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
upir translator Pridružen: 08.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 51186 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Srpanj/Jul.2012 u 20:51 |
|
Hvala, ali seti se da se Klark obraća gledaocima
kasnih 60-ih koji imaju uglavnom klasično obrazovanje.
On nema nameru da ih edukuje jer tada televiziju još nisu shvatali na taj način, već samo da napravi pregled tokova evropske civilizacije. Istina,danas bi ga bar ubedili da govori malo sporije jer ga je dosta teško pratiti. Uostalom, rani srednji vek nije baš zanimljiv. Pogledaj bar visoku gotiku ili renesansu i barok. Meni je bila zanimljiva i poslednja epizoda zato štoj je stigao do današnjih dana - u stvari prilično davnih iz naše perspektive. Pošteno me namučio, posebno prepevavanje stihova nama manje poznatih engleskih pesama i pesnika... a Šekspira sam srećno 'pozajmila' iz literature. Ažurirao LjubicaSP - 14.Srpanj/Jul.2012 u 21:06 |
|
![]() |
|
Fokan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Srpanj/Jul.2012 u 10:48 |
|
Vidiš, ja sam stekao potpuno drugačiji dojam. Nekako mi i logičnije zvuči (da generaliziramo, što doduše nikada nije dobro) da je TV svugdje prije 50 godina ipak bila barem mrvicu više orjentirana da poduči a ne samo (kao danas) da zabavi. OK, to je TV, nitko ne očekuje svu mudrost svijeta ali ako uzmemo za usporedbu (što mi je odmah palo na pamet) BBC-evu seriju "Povijest kršćanstva" u 6 epizoda iz relativno recentnije produkcije (za što je maestralan prijevod napravio a.žižak), vidjet će se vizualna superiornost (režijsko-montažerska) i daleko pitkija naracija prilagođena današnjoj publici. Ali i nešto više usredotočenosti na bitna mjesta. Kažem, pogledao sam samo prvu epizodu i probat ću još koju. Barem tvoj prijevod čini to puno boljim iskustvom nego da je to uzeo raditi netko sa manje znanja i strpljenja da pohvata sve jezične bravure. Hvala još jednom.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |