| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Black Death (2010) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Nameless One
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator
Pridružen: 19.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Sigil Status: Offline Points: 1881 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Black Death (2010)Objavljeno: 06.Kolovoz/Aug.2010 u 19:48 |
![]() IMDB SLUŽBENA STRANICA TITLOVI ŽANR: avantura, misterija, horor REŽIJA: Christopher Smith SCENARIO: Dario Poloni ULOGE: Sean Bean.............. Ulric Eddie Redmayne............ Osmund Andy Nyman......... Dalywag Tim McInnerney.......... Hob Johnny Haris......... Mold Carice van Houten............ Langiva 1348. je godina. Crna smrt hara Engleskom. Ulric je izaslanik biskupa koji ima za cilj da pronađe selo u koje navodno kuga nije došla, gdje se Bog odbacio, štuju demoni i dižu mrtvi iz grobova. Osmund, mladi redovnik, se javlja da mu bude vodič. Da li selo iza močvare zaista štuje Đavola? Da li zaista krije natprirodne tajne? Pogledajte i saznajte ![]() Ažurirao Nameless One - 06.Kolovoz/Aug.2010 u 20:47 |
|
|
What can change the nature of a man?
![]() ![]()
|
|
![]() |
|
Nameless One
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Kolovoz/Aug.2010 u 20:51 |
|
Šta da kažem? Dobar film. Prilično vjerno urađena atmosfera Engleske iz 1384. Kuga na svakom koraku, brutalnost, smrt, vještice, lomače. Priča k'o priča. Nije nešto. Imate grupu plaćenika koji rade za biskupa koji moraju uhvatiti navodnog nekromanta i odvesti ga biskupu. U selu počinje veselje
Dobro, de. Da ne budem kritičan. Priča je mogla biti i malo jača, ali sve u svemu fin film za ljubitelje ovog žanra definitivno pogledati ![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() |
|
Buki
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Weed Expert Pridružen: 06.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 10025 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Kolovoz/Aug.2010 u 00:22 |
|
Izgleda zanimljivo, skidam film pa javim dojmove, Nemeless hvala na prijevodu, ne sumnjam da je odličan.
|
|
![]() |
|
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Kolovoz/Aug.2010 u 01:38 |
|
Odgledala sam film. Prvo, veliki
za prevod- kolega, ja sam zadivljena Definitivno ste pravi čovek za rukovodioca marketinškog sektora STSa ![]() Što se tiče filma- malo sam razočarana. Očekivala sam mnogo više sestara, ovaj veštica i mnogo više lomača. Kao što je i kolega rekao- film je započeo sa pričom koja je obećavala mnogo više od onog što nam je do kraja pružila, tačnije, očekivala sam pravu avanturu prepunu sukoba, lomača, magije...a ovo je ustvari više drama ![]() Ipak, ako ćemo posmatrati nekako realno, baš ta mlakost/izostanak velike akcije i "magije" nam i daje pravu sliku tog vremena i uopšte suočavanja sa nečim drugačijim: neprihvatanje od strane Crkve ničeg što nije njeno i gušenje svake mogućnosti da se neko ne slaže sa njom, zaslepljenost vernika do poslednjeg momenta, jednostavne činjenice, koje slepi nikad ne vide: udaljeno, izolovano selo koje je opstajalo zahvaljujući jednostavnoj logici/mudrosti "nikome ne dozvoliti da dođe- najbolji način da se zaštitiš od kuge", higijena na visokom nivou, za tadašnje vreme...no, besni to ne vide niti žele da vide Da, vratili su Boga u selo- pobili celo selo srž celog filma je u rečima one plavuše (parafraziram) "ljudima trebaju čudotvorci i verovali
su u mene jer im je trebalo da veruju u nekoga", "vrati je"- "ja to ne
mogu. Nek to tvoj bog uradi"!
|
|
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
|
![]() |
|
Nameless One
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Kolovoz/Aug.2010 u 21:48 |
|
Slažem se s tobom kolegice.
SPOILER: Mislim da film dobro prikazuje tu paranoju i vjerski fanatizam koji je vladao tih godina (nažalost ima ga i danas ). Sve što je novo i nije u skladu sa nekim normama je automatski đavolje i treba ga uništiti. Mislim da je to i bio cilj režisera, a ne da napravi neki horor (mada ima odličnu atmosferu koja ide u tom pravcu) ili možda neku avanturu. U svakom slučaju film od kojeg ne treba bježati. Nema magije i efekata, ali u biti u njemu nema nikakvih elemenata natprirodnog pa ih i ne treba očekivati. Da su ubacili natprirodne elemente (neke demone ili magiju) već bi to otišlo negdje dalje, a ovako je baš onako kako treba ![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() |
|
Kampfar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Nadri-talentovan Pridružen: 07.Lipanj/Jun.2010 Lokacija: Kruševac Status: Offline Points: 4136 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Kolovoz/Aug.2010 u 22:14 |
|
Osim prevoda, ničeg drugog dobrog u ovom filmu ...
|
|
![]() |
|
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Listopad/Oct.2010 u 00:04 |
|
Poprilično pozitivno iznenađen. Priča k'o priča - solidna, takođe, glumci su svakako mogli biti malo uverljiviji... međutim, oduševila me režija i atmosfera... Sve u svemu, dobra sedmica od mene.
|
|
|
|
![]() |
|
kandrac
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 04.Ožujak/Mar.2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Points: 13 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Ožujak/Mar.2012 u 11:58 |
|
Pogledati cu ovaj film, volim ovakve filmove, jos ako je prijevod OK....
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |