| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Besy aka Бесы (2014) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Besy aka Бесы (2014)Objavljeno: 12.Srpanj/Jul.2014 u 21:46 |
|
Besy (2014) * Бесы * ![]() IMDb Režija: Vladimir Khotinenko Scenarij: Natalia Nazarova, Vladimir Khotinenko Žanr: Drama, Misterij Jezik: Ruski Država: Rusija Trajanje: 1 sezona / 240 min / 4 epizode / 60 min Sergey Makovetskiy (1 episode, 2014) Maksim Matveyev (1 episode, 2014) Anton Shagin (1 episode, 2014) Evgeniy Tkachuk (1 episode, 2014) Serija je snimljena prema romanu Fyodora Mikhailovicha Dostoyevskog Druga polovina XIX veka. U gubernijskom gradu dešava se serija zagonetnih ubistava, a sumnja se da iza njih stoji revolucionarni kružok na čelu sa dva mladića koji su se nedavno vratili iz Švajcarske. Pošto je snimio seriju „Dostojevski“, o životu jednog od najvećih imena svetske književnosti Fjodora Mihajloviča Dostojevskog, ruski režiser Vladimir Hotinjenko okrenuo se još jednoj ekranizaciji na ovu temu. Ovoga puta reč je o romanu „Zli dusi“ ili „Besovi“ u kojem se Dostojevski bavio mračnim silama u ljudima koji nagone ništavilu i destrukciji i tražio spas u čovekoljublju i veri. Projekat je uključio mnogo mladih glumaca. Ulogu Stavrogina tumači Maksim Matvejev, a ulogu najvećeg negativca Verginskog Anton Šagin. Jevgenij Tkačuk odigrao je odlično rolu Šatova, a standarno su dobri Nadežda Markina, Sergej Makovjecki i Vladimir Zajcev. „Zli dusi“ su pretočeni na televizijsko platno u formi četvorosatnog filma, a pored klasične radnje iz romana, Hotinjenko je u adaptaciju ubacio nove likove. Pre svega, lik detektiva Goremikina (Sergej Makovjecki) koji vodi istragu ubistva i neke motive kojih nema u knjizi, čime je pomalo izazvao kontraverze, jer su Rusi prilično „osetljivi“ kada im se dira u klasike. Prevode je najavio: carnojevic |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Srpanj/Jul.2014 u 23:20 |
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Kolovoz/Aug.2014 u 22:25 |
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Kolovoz/Aug.2014 u 20:10 |
|
|
![]() |
|
dadozanin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Kolovoz/Aug.2014 u 10:10 |
|
Sa četvrtom epizodom nešto ne štima sa prevodom.
|
|
![]() |
|
dadozanin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Kolovoz/Aug.2014 u 09:08 |
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |