| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Berlin-Alexanderplatz - Die Geschichte Franz Biberkopfs (1931) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Berlin-Alexanderplatz - Die Geschichte Franz Biberkopfs (1931)Objavljeno: 23.Svibanj/May.2013 u 19:16 |
|
Berlin-Alexanderplatz - Die Geschichte Franz Biberkopfs (1931) ![]() IMDb Režija: Phil Jutzi Scenarij: Alfred Döblin Žanr: Krimi, Drama Jezik: Njemački Država: Njemačka Trajanje: 90 min Heinrich George ... Franz Biberkopf Maria Bard ... Cilly Margarete Schlegel ... Sonja / Mieze Bernhard Minetti ... Reinhold Gerhard Bienert ... Klempner-Karl Albert Florath ... Pums Paul Westermeier ... Henschke Oskar Höcker Hans Deppe ... Gast bei Henschke Käthe Haack ... Schwester Paula Julius Falkenstein ... Dieb Jakob Tiedtke ... Gast bei Henschke Saradnik na scenariuju ovog filma bio je autor romana Berlin Alexanderplatz Alfred Döblin. Roman je objavljen 1928.godine a film je snimljen 1931. godine, tako da ovaj film u nekim trenucima liči na dokumentarac. Ovo je jedan od prvih zvučnih nemačkih filmova. Dovoljno je reći da je roman bio jedna od začetnika modernog romana, istovremeno sa Džojsovim Uliksom... Mnogo toga je napisano o romanu, o Fasbinderovoj mamutskoj seriji. Ovaj film ima svoju specifičnu težinu s obzirom na vreme kad je snimljen i na činjenicu da je autor romana radio na scenariju. Prevod i tekst za najavu je uradio mita53 TITL |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |