| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Bad Day at Black Rock (1955) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
A2D2
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Lonesome Cowboy Pridružen: 18.Studeni/Nov.2009 Lokacija: Mostar Status: Offline Points: 4209 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Bad Day at Black Rock (1955)Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2011 u 10:29 |
|
BAD DAY AT BLACK ROCK (1955)
Država : SAD, 81 min. (MGM) Boja : Eastmancolor Jezik : engleski Ocjena na imdb : 7,8/10 Režija : John Sturges Uloge : Spencer Tracy, Robert Ryan, Ernest Borgnine, Anne Francis, Walter Brennan, Lee Marvin... Nominacije za Oscara : (režija) John Sturges, (scenarij) Millard Kaufman, (glavna muška uloga) Spencer Tracy Filmski festival u Veneciji : (glavna muška uloga) Spencer Tracy, ravnopravno sa ekipom "filma Boljšaja zemlja" Radnja : Godina 1945.. Spencer Tracy ,jednoruki bivši vojnik silazi s voza u Black Rocku ,usamljenome gradiću u kalifornijskoj pustinji.Nitko ne zna zašto je došao ,a stanovnici su neprijateljski raspoloženi prema njemu i ubrzo postaje jasno da oni nešto skrivaju... Zanimljivosti : - uzbudljive Noirovske atmosfere western Johna Sturgesa je više psihička borba pojedinca i slabijih članova zajednice (lječnika,kukavičkog šerifa) ,sa impresivnim mnoštvom teškaša na čelu sa Robertom Ryanom ,sadistički nastrojenim Ernestom Borgninom, nikad strašnijim Lee Marvinom ... Fizičke akcije je malo i gotovo nimalo pucnjave iako postoji nezaboravna scena u kojoj grubijan Ernest Borgnine konačno izazove Tracyja na borbu... - kako film ide prema naprijed ,tako se i napetost postupno povečava ,kada glavni lik ulazi sve dublje i dublje u tajne ljudi i grada. Snimljen u boji i smješten u suh pustinjski okoliš oslikava jednu ograničenu i površnu ksenofobičnu ameriku primitivnih karaktera bez imalo osjećaja samilosti prema slabijim i drugačijem od sebe... - John Sturges spada sigurno u top 5 najboljih režisera westerna ,a najavna špica filma koja prikazuje dolazak voza iz ptičje perspektive sa uzbudljivom muzikom ,svakako je jedan od najbolje odrađenih uvoda u povijesti kinematografije... Ažurirao A2D2 - 03.Ožujak/Mar.2011 u 16:07 |
|
|
Nitko nije toliko bogat da može bez osmjeha i nitko toliko jadan da ga ne bi zaslužio.
|
|
![]() |
|
brgljez
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2025 u 12:09 |
|
nisam ovo dugo gledo, pa eo jučer ponovo...
film je odličan s tehničke strane, gluma, kamera, pouka, ovo, ono.
no ima jedan detalj u scenariju koji nikako ne pije vodu, a to je neprijateljska nastrojenost od samog silaska s vlaka. to je trebalo ići postepeno kako se otkrivaju namjere pridošlice.
u svakom slučaju odličan klasik.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2025 u 08:36 |
|
Kad sam video komentar i ja pogledah ponovo, pa dobro meni ta neprijateljska nastojenost i nije toliko smetala, možda da je smanjen intenzitet na početku, ali opet kad se neko pojavi u tako maloj sredini , ne znam što me podsetilo na npr. Gogolja, pa i druge pisce, ostavlja prostora kod svih za neko preispitivanje.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |