Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Uputstva
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Backup i ripanje DVD-a koristeći Handbrake
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Backup i ripanje DVD-a koristeći Handbrake

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
bubba ho-tep View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Backup i ripanje DVD-a koristeći Handbrake
    Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2009 u 19:28
Dakle, uz pomoć odličnog open source freeware programa Handbrake ripanje DVD-a je izuzetno kvalitetno i jednostavno.

Download: http://handbrake.fr/

Da ne pišem previše, slike govore tisuću riječi, uglavnom, nije teško snaći se u 6 jednostavnih koraka. Za primjer sam odabrao ripanje u mkv formatu preko x264 codeca sa ac3 zvukom.
Naravno, mogućnosti su puno veće, ali ove postavke smatram optimalnim za kućni HTPC.

Samo pratite upute sa ekrana (za mkv x264 ac3), a ako želite ripanje u drugom formatu i s drugim postavkama, improvizirajte, kad pređete na ekranu mišem preko opcije unutar programa, iskoči mali prozor sa uputama i savjetima.

Prvo odaberite fajl i output folder te container (mkv, m4v, avi, mp4 itd...) po želji:

Zatim odaberite codec i željenu veličinu fajla (ili opciju constant quality ili average kb/s što može rezultirati ogromnim ali puno kvalitetnijim fajlom) uz obavezni 2-pass encoding:

Odaberite audio stream i željeni codec za zvuk:

Maknite kvačicu odavde ako ne želite oznaku poglavlja dvd-a:

Postavke za x264 (na slici za vrlo visoku kvalitetu) koje možete sami podesiti za codec kojeg ste odabrali na početku:

Stisnete start i proces počinje. Trajanje zavisi o kvaliteti ripa i trajanju filma te brzini procesora. Otprilike, prvo nekih 30 min za 1. pass pa još 2-4 sata za 2. pass:

Kad je gotovo, uživajte u filmuCool

Ažurirao bubba ho-tep - 29.Travanj/Apr.2009 u 19:36
Na vrh
cudak_31177 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2009 u 19:32
Do jajova brate!!! Clap Ja sam već ripovao onaj prvi, i odlično je ispalo. Sad ću dapičim i ostale, sviđa mi se kako radi, i poprilično je brz (brži od nekih drugih koje sam koristio). Thumbs Up
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2009 u 23:11
Dakle, film kojeg sam za potrebu prezentacije izripao je Demons of the mind (1972)Cool

Ovdje je usporedbe slika originalnog dvda od 3.3 gb i puno manjeg mkv ripa od 1,5 gb, pa se uvjerite u kvalitetu programa. S tim da je zvuk ostao maltene isti, pošto je dvokanalni ac3.Wink

prvo dvd pa mkv

Ažurirao bubba ho-tep - 29.Travanj/Apr.2009 u 23:14
Na vrh
N.B.G. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Sick Boy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj N.B.G. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2009 u 23:35
Ok. Odlicno!!!
Evo jos jedan predlog Ripovanje AVI, DVD, mini HD, Blu-Ray u MKV

Ažurirao icemaher - 30.Travanj/Apr.2009 u 11:06

Na vrh
conja View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj conja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Travanj/Apr.2009 u 01:22
Oba posta su odlicna... ja koristim i Handbrake i mkvmerge GUI..... 
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Travanj/Apr.2009 u 01:33
Svaka čast i bubba i N.B.G.. Još ćete me ubediti da "ostavim" Gordian-a...
Na vrh
S0nic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj S0nic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Listopad/Oct.2010 u 00:13
ja sam radio sa ovim programom i trebalo mi je 24 sata da ts fail prebacim u mkv i kad sam ga prebacio slika je nekako parila usporana :( neznam sta sam falio ali mi se nije pokazao ok ((
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Listopad/Oct.2010 u 01:32
probaj postavke koje sam opisao, iako, ovo nije najbolji converter program, već odličan program za backup dvd-a...
Na vrh
NekiBaja View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NekiBaja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2011 u 14:35

Jos jedan ekstremno dobar, doduse zapostavljen, converter/backup program je XMedia Recode.

Em dobar,em besplatan...

"Gospodjo,vi zivite u bunkeru?

To svabo kad napravi,to je soliter!"

“There he goes. One of God's own prototypes. Some kind of high powered mutant never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.”
Na vrh
Greška View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Greška Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Lipanj/Jun.2012 u 17:52
Koja je ovo verzija programa?

Ja imam najsvežiju i nikako ne mogu da pronađem gde se određuje veličina fajla, kao štop je recimo ovde prikazano na slici br. 2
Na vrh
Dee_Monk View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dee_Monk Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Lipanj/Jun.2012 u 23:24
Milion puta bolji MeGui, treba malo vise vremena da se namesti al ide kao ludo.

HB brze uradi al je losija kvaliteta. (mada moze da se namesti da se 2x enkodira)

@Greska.... 

1. Video
2. Opcija Avg Bitrate (kbps) npr kucaj 521 (film od 700mb bude od 350-450mb, serije od 350mb budu po 150-180mb)
Pogledaj na netu jos...
Hajde, Bože, budi drug, pa okreni jedan krug unazad planetu....
Na vrh
Greška View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Greška Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Lipanj/Jun.2012 u 00:24
Sad bas citam upustvo o MeGui, pa cu da probam sa njim. 

Mada sam do sad koristio GK i nisam imao nikakvih problem, sem sto nekad robot4rip nece da odradi posao. 
Na vrh
Greška View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Greška Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Lipanj/Jun.2012 u 13:31
Još jedno pitanjce. Namestio sam na automatic crop, ali ga nije dobro odradio(vidi sliku). U čemu je fora?

Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2012 u 16:16
davno sam ti se ja time bavio, ne sjećam se više...
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,359 sekundi.