Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Avatar (2009)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Avatar (2009)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Godina:

2009

Žanr:

akcija, fantazija, znanstvena fantastika, avantura

Trajanje:

162 min

Režija:

James Cameron

Scenarij:

James Cameron

Glavne uloge:

Sigourney Weaver
  >  Dr. Grace Augustine
Giovanni Ribisi
  >  Parker Selfridge
CCH Pounder
  >  Moat
Stephen Lang
  >  Colonel Miles Quaritch
Laz Alonso
  >  Tsu'tey
Matt Gerald
  >  Corporal Lyle Wainfleet
Scott Lawrence
  >  Venture Star Crew Chief
Joel David Moore
  >  Norm Spellman
Michelle Rodriguez
  >  Trudy Chacón
Zoe Saldaña
  >  Neytiri
Wes Studi
  >  Eytukan
Jason Whyte
  >  Cryo Vault Med Tech
Sam Worthington
  >  Jake Sully
Sean Anthony Moran
  >  Private Fike
Dileep Rao
  >  Dr. Max Patel

Odgovori Odgovori Stranica  <123>
Korisnik
Poruka
nikzilic View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nikzilic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Prosinac/Dec.2009 u 20:08
Upravo ga odgledala u 3D, pa dobar je ali više sam očekivala od ovog filma.
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2009 u 20:35
"AVATAR" SA SINDROMOM "TITANIKA"

Džejms Kameronov "Avatar" je uspeo da i drugu nedelju za redom bude najgledaniji u severnoameričkim bioskopima, bez obzira što je na sam dan Božića imao manju zaradu od novog "Šerloka Holmsa". Međutim, sa ukupno 75 miliona dolara zarađenih tokom tri dana, SF spektakl pokazuje sindrom "Titanika" - koji je pre 12 godina nedeljama čuvao prvo mesto liste. Naime, koliko je veliko interesovanje za Kameronov film pokazuje činjenica da je druge nedelje prikazivanja zaradio samo 3% manje nego na svom debiju! Blokbasteri, obično, tokom druge nedelje zabeleže pad u gledanosti od 30-50 odsto.

Time se potvrđuje želja mnogih da film vide u 3D, a pošto u Americi takvih dvorana ima tek nešto preko hiljadu, moguće je da će upravo to omogućiti "Avataru" da se u samom vrhu zadrži duže nego što se inicijalno mislilo. To, kao i činjenica da su mnogi oduševljeni viđenim u filmu, te žele da to iskustvo ponove. "Avatar" je za deset dana, u SAD i Kanadi, zaradio 212,3 miliona dolara.

Drugoplasirani "Šerlok Holms" je debitovao sa 65,4 miliona dolara, iako je na sam dan Božića imao najbolji rezultat svih vremena - 24,8 miliona. Treći je još jedan novitet "Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel" sa 50,2 miliona dolara (ukupno 77,1 milion pošto je debitovao prošle srede). Diznijev animirani "Princeza i žaba" je sada sedmi sa 8,6 miliona dolara, dok je deseti "Mlad mesec" sa 3 miliona.

Ukupna zarada za božićni vikend je iznosila 275 miliona dolara, što je novi rekord za američku kinematografiju. Prethodni najbolji vikend po zaradi je bio sredinom jula 2008. godine, sa 260,3 miliona dolara, kada je glavni hit bio "Mračni vitez", uz mjuzikl "Mamma Mia!" i superherojsku komedi-dramu "Henkok".

Kameron opet prvi u svetu

Kao i u Sevenoj Americi, Džejms Kameronov "Avatar" je drugu nedelju za redom najgledaniji film u svetu. Distributer Foks saopštava da je ovaj film prvi u svim zemljama u kojima je počeo da se prikazuje - sem u Indiji gde je iza jednog lokalnog ostvarenja. Proteklog vikenda "Avatar" je zaradio 145 miliona dolara iz 108 zemalja, a ukupno u celom svetu za prvih deset dana prikazivanja, računajući i Severnu Ameriku, inkasirao je 617,3 miliona. Procene su da će ovaj film uspeti da pređe milijardu dolara iz celog sveta. "Avatar" se od 2. januara prikazuje u Kini, dok u Italiji startuje 15. januara.

Gaj Ričijev "Šerlok Holms" je debitovao u 17 zemalja, gde je zaradio 26 miliona dolara, dok je bolji rezultat, od 35,5 miliona, imao "Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel". Film je počeo da se prikazuje u 42 zemlje, a osvojio je drugo mesto u 20 njih.

I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
nikzilic View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nikzilic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Sijecanj/Jan.2010 u 20:55
Sentinel, zakon si.......

hvala Heart
Na vrh
Titivillus View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Titivillus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2010 u 20:29

Sad mi još samo preostaje da vidim te efekte.
Na vrh
svetlanalane View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj svetlanalane Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2010 u 18:48
Film nisam imala zelju da gledam jer ne gotivim mnogo SF (izuzev Inner Space), ali ipak
odgledala sinoc zbog mogucnosti gledanja u 3D, na oooogromnom platnu iz PRVOG reda velike sale bioskopa u Tampereu (Finska). Ponekad su mi listovi i ono semenje bili tako blizu da sam imala zelju da ih dotaknem (da me nije bilo sramota da pruzam ruke ko neki debil Wink)
Kao sto su mnogi komentarisali, ni prica, ni gluma nista narocito, nista novo ni revolucionarno. Sta vise, vrlo obicno, sasvim prosecno, ljudsko borba za prevlast, zavist... 3D efekti fenomenalni, ali po meni, film mora da ima mnogo vise od toga, pre svega originalnu i dobru pricu. Jedina pozitivna poruka je ovde neobicna povezanost sa biljnim i zivotinjskim svetom.

Titivillus svaka cast!! 

Ažurirao svetlanalane - 10.Sijecanj/Jan.2010 u 18:51
Na vrh
nikzilic View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nikzilic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2010 u 19:06
Meni obrnuto svetlanalane, priča mi dobra, nekeko fali u ovo loše vrijeme, ali 3D efekti me razočarali
ne posve, ali.... podosta

Za razliku od crtiča koje sam gledala sa Megicom, nije isto, puno su mi bolji crtići
A pogledale smo sve crtiće u 3D verziji koji su se prikazivali u Cinestar-u, a ovo je prvi film u 3D koji sam gledala. Mislim nije sasvim razočarenje, ali nije mio to to nekako.
I dalje bi ga probala gledati  u 2D verziji
Na vrh
oblak24 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj oblak24 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2010 u 23:26
film je predivan, par puta mi je došlo da se rasplačem. uglavnom, radnja cijelog filma me užasno podsjeća na priču o indijancima, tj. njihovu tragediju od kada su došli 'bijelci' i sve ih uništili.
ne znam zašto sam to tako povezala jer vidim da ljudi uglavnom nigdje to tako ne interpretiraju, osim što kažu da film sliči na priču o pocahontas. nisam nikada čitala tu priču pa ne znam...
možda da mi netko to malo rasvijetli grin
Na vrh
cudak_31177 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2010 u 02:06

Tja... blabla truć o ovom filmu na svim forumima, a on drma blagajne, a boga mi i ocene publike. Nekome je film vrhunski. nekome nije. Ono što me najviše oduševilo je da mu klinci (od 10 do 18 godina) koje ja poznajem lupaju kečinu na IMDB, i pljuju kao sranje od filma, što znači da ih efekti nisu povukli da daju bolje ocene. A on Top 250: #32 na listi i to sa sledećom statistikom:

124,553 IMDb users have given a weighted average vote of 8.7 / 10

Aged under 18 - 4,981 9.1
Aged 18-29 - 85,485 8.8
Aged 30-44 - 24,566 8.5
Aged 45+ - 4,776 8.4

US users - 34,375 8.6
Non-US users - 85,618 8.8

Dakle, glasali zreli ljudi - neamerikanci. Ako se vama ne sviđa - vaša stvar. Film nimalo nije infantilan, a imam utisak da ga većina nije ni gledala. Boli me dupe za Pokahontas. Ko što reče Darije za jedan drugi film "ako ga gledate otvorenog srca (ili širih vidika, ne sećam se LOL), biće dobar".

Na vrh
outside View Drop Down
Translator
Translator

Joe Purdy - music legend

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj outside Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2010 u 12:06
na nekim stranicama sam pročitao da će se danas pojaviti r5-dvdr5 filma Avatar,ili 14.1 ....naravno ovo nisu 100% informacije..ali ako je istina to je onda super,samo me zanima jel se isplati gledati u r5 kvaliteti,ili treba barem čekati dvd rip,odnosno hd...pozdrav
Na vrh
wolverine View Drop Down
Translator
Translator
sex addict

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj wolverine Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2010 u 13:35
ja nisam izdrzao pa sam josh za Novu god odgledao TS verziju koja je bila prilichno pristojna shto se mene tiche, mada nemam obichaj da skrnavim film loshim kvalitetom slike

sada chekam samo neki HD, da odgledam tu raskosh boja k'o chovek
rock'n'roll is about emotions,
punk rock is about attitude,
hardcore is a way of life!
Na vrh
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2010 u 16:15

odgledao sam i ja filmic u 3d varijanti tj docekao novu godinu uz filmic i evo nekih utisaka

prica vec ispricana i vidjenja ,osvajanje i explatacija blal bla bla

e sad efekti kad se pojave su odlicni par puta je cura pored mene skakala izbegavajuci konzervu i jos neke  gluposti koje se iznenada pojavljivale,i pruzala rucice da povata neke gluposti koje su se pojavljivale po sali

ostalo nista bitno cak sta vise mislim da bi se raskos boja i efekti bolje doziveli u 2d varijanti

istii problem mi je bio i sa ledenim dobom kad sam ga gledao ,par efekta i to je to ostalo nista bombasticno sto se 3 d dozivljaja tice, pa ja sad vas pitam jeli to normalno?

efekti, boje , ceo izgled tog izmisljenog sveta vredi pogledati i opustitii mozak nista vise, e da tu je i atmosfera punog bioskopa koji tri sata cutke gleda film

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2010 u 21:36
Originalno postovano od strane luka0037 luka0037 piše:

e da tu je i atmosfera punog bioskopa koji tri sata cutke gleda film

To da doživim, pa mogu i da umrem. LOL
Na vrh
cudak_31177 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2010 u 21:46
Meni su pričali matori o toj tišini u bioskopu... Mislim da je to urbana legenda. LOL
Na vrh
svetlanalane View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj svetlanalane Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2010 u 23:03
E jeste. Ja se toga secam, tisine u sali.
A mnogo je smesno kad skines naocare i pogledas po sali a svi ukoceni, ozbiljni. Meni je ovo bilo prvo iskustvo u 3D i mogu vam reci da mi se dopao pocetak (reklame za crtane filmove u 3D) kad smo testirali naocare. Pretpostavljam da su crtani i animirani filmovi bolji u 3D. Posto sam veliki perfekcionista (citaj picajzla) smetalo mi je sto su pozadine veoma cesto potpuno mutne a likovi preseceni (kao kad na ravnu plocu postavis deo reljefa).
Na vrh
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2010 u 00:00

u uscu je ozvucenje super tako da svo ono suskanje i ostalo ne primetis ali i pored toga oko mene niko nije progovarao ocekujuci spektakl

iskreno od efekata me najvise odusevila 3d reklama grand kafe sa ogromnim zrnima koja su se rasula po sali , ostalo je zbog bogatstva boja kojima film obiluje bolje gledati u 2d verziji 

Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2010 u 20:13
Odgledah i ja Avatar...konačno Wink

Elem, doživljaj gledati film pored dragog i Jece je fenomenalan LOL Moraćemo to da ponovimo što pre LOL

Film kao film je ok. Uopšte nisam očekivala woow priču jer ste nas već upoznali da je Pokohontas u pitanju. Meni to nije problem, jer ja volim Pokohontas, a uz to ima lepu i poučnu priču Wink Na pojedinim delovima je prosto "bolelo" koliko je preslikano, no, kažem meni je to bilo zabavno, nije mi smetalo LOL
Kao neko ko nikada pre nije bio na 3d projekciji, malo sam razočarana. Ja sam stvarno mislila da je ceo film u 3d varijanti, a ne samo par/nekoliko/par desetina scena (nisam baš upratila koliko tačno). To me malo razočaralo, pa smo iz zezanja svako malo skidali cvike pa ih stavljali.
Takođe, nije me bolela glava, što ne znači da nije tačno da od 3d projekcija boli glava, već je moguće da nema šta šta da me boli LOL
Dakle, ako zanemarimo da su Jeca i dragi (luka) stalno dobacivali LOL, da 3d film nije ono što sam ja mislila i da nije bilo seksa u 3d(čemu smo se dragi i ja najviše nadali) film je skroz dobar. Wink Ono što su i drugi rekli, vizuelno je baš lepo...prelepe boje, prelepe ideje za pejzaž, zaista lepo za gledanje.
Da bi nešto bilo masterpice, po meni, trebalo bi da ima originalnu priču, da bude vizuelno fenomenalan, da ostavlja duuubok trag posle gledanja. Avatar meni to nije.,
Avatar je super, laganica, zabavan film za odgledati (ako je moguće u odličnom društvuLOL). Zabava, ništa više od toga. Ko tako pristupi svideće mu se sigurno, jer zaista u njemu ima mnogo toga da se svidi(naravno ima i nebuloza, ali, bože moj,  sve je to film i služi za zabavu širokih masa Wink)

Ažurirao bojanadj - 17.Sijecanj/Jan.2010 u 20:16
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
Alexander Supertramp View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Alexander Supertramp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2010 u 20:52
Ukratko, film je prilicno dobar. Ok, prica je vec poznata, i nakon gledanja nisam bio nesto mnogo odusevljen, ali svakako da ima puno pozitivnih stvari i skroz je ok, i naravno film koji treba odgledati i preporucujem to svima.
I da, jos jedan film koji prikazuje koliko su ljudi uzasna stvorenja Angry I postaju sve gori. Uopste se ne pitam da li bi se nesto slicno desilo i u stvarnosti, i kakvi bi postupci bili u slucaju pronalaska slicne planete. Inace, izgled Pandore, tamosnje biljke i stvorenja - predivno.
Sve u svemu, od mene 8/10 Smile
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2010 u 20:56
Originalno postovano od strane Alexander Supertramp Alexander Supertramp piše:

Uopste se ne pitam da li bi se nesto slicno desilo i u stvarnosti, i kakvi bi postupci bili u slucaju pronalaska slicne planete.

Pa, ne moraš da se pitaš LOL imali smo to kroz celu našu istoriju, pogotovo u vreme otkrivanja novih prostora /kontinenata Wink
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
Alexander Supertramp View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Alexander Supertramp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2010 u 21:54
Originalno postovano od strane bojanadj bojanadj piše:

Pa, ne moraš da se pitaš LOL imali smo to kroz celu našu istoriju, pogotovo u vreme otkrivanja novih prostora /kontinenata Wink

Da, pa i kazem da se ne pitam Tongue Destroy, destroy, destroy.. Ali nova planeta, nova rasa je ipak malo drugacije u odnosu na istoriju Smile i novo, 'bolje' vrijeme. Sto ne znaci da bi postupci bili drugaciji Wink
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2010 u 22:46
Originalno postovano od strane Alexander Supertramp Alexander Supertramp piše:

Da, pa i kazem da se ne pitam Tongue Destroy, destroy, destroy.. Ali nova planeta, nova rasa je ipak malo drugacije u odnosu na istoriju Smile i novo, 'bolje' vrijeme. Sto ne znaci da bi postupci bili drugaciji Wink

Mislim da se pogresno ne pitas Pogresan ti je deo "Destroy, destroy, destroy...", ja mislim da je to "Grab, grab, grab... i onda vanzemaljci mogu biti rasa koja nalikuje i na... "alias" zeceve ili medvedi. Postupak je isti.
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <123>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,390 sekundi.