| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
As Mil e Uma Noites: Volume 3, O Encantado Aka Arabian Nights: Volume 3 - The Enchanted One (2015) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: As Mil e Uma Noites: Volume 3, O Encantado Aka Arabian Nights: Volume 3 - The Enchanted One (2015)Objavljeno: 17.Lipanj/Jun.2016 u 00:35 |
|
As Mil e Uma Noites: Volume 3, O Encantado (2015) Aka Arabian Nights: Volume 3 - The Enchanted One ![]() Režija: Miguel Gomes Scenarij: Miguel Gomes, Mariana Ricardo Žanr: Drama Jezik: Portugalski, Engleski, Francuski, Njemački, Mandarinski Država: Portugal, Francuska, Njemačka, Švicarska Trajanje: 125 min Crista Alfaiate ... Xerazade / Condessa Beatriz Américo Silva ... Grão-Vizir Amar Bounachada ... Rei Lionel Franc ... Lionel Franc Carloto Cotta ... Paddleman Elvis Barrientos ... Ladrão Hervés Diasnas ... Génio do Vento Chico Chapas ... Passarinheiro Gonçalo Waddington ... Passarinheiro Šeherezadine priče nadahnule su ekscentrično alegoričnu satiru na temu slomljenog Portugala u kandžama evropske politike štednje, unutar koje je režiser istkao trodjelnu tapiseriju frustracija, melankolije i burleske. Realnost se prepliće sa maštom, tragično sa komičnim, ozbiljno sa absurdnim. Protagonistka trećeg dijela Gomesove sage je Šeherezada osobno. Kod tvrđave Chateau d’If sretne se sa ocem, velikim vezirom koji je zabrinut da će njegovoj kćerki uskoro ponestati pripovjedne niti. Šeherezada se odluči otići na putovanje po 'bagdadskom arhipelagu' gdje upozna čitav niz neobičnih likova, uključujući i bezbrižnog kazanovu Paddlemana, oca dvije stotine djece. U drugom dijelu filma opet smo u Portugalu i slijedimo priči o maloj grupi zanesenjaka iz lisabonskog barakarskog naselja koji pokušavaju naučiti zebe različite pjesme za takmičenje u ptičjem pjevanju. Prevod je najavio: crni60 |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Srpanj/Jul.2016 u 23:55 |
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2022 u 18:32 |
|
Crni, Hvala za ovaj prevod !
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |