| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
American Crime Story (2016) |
Odgovori
|
| Korisnik | ||
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11287 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: American Crime Story (2016)Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2016 u 19:15 |
|
|
American Crime Story (2016)
|
||
Your soul could never grow old, it's evergreen
|
||
![]() |
||
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11287 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Svibanj/May.2016 u 23:02 |
|
|
Obnovljeno za 2. sezonu
![]() |
||
|
||
![]() |
||
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Listopad/Oct.2016 u 21:14 |
|
|
Obnovljeno i za 3. sezonu, čak i pre emitovanje druge
![]() |
||
|
||
![]() |
||
jeje cantiq
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
jedan fašista manje Pridružen: 09.Sijecanj/Jan.2013 Status: Offline Points: 1908 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2018 u 14:15 |
|
|
Nakon prve sezone koja je debelo upilala s razvikanim slučajem O.J. Simpsona koji se uspješno izvukao s umorstvom, evo druge koja mi izgleda bolje - ubojstvo modne ikone Giannija Versace.
Ubojstvo je počinio serijski ubojica koji bi vjerojatno ostao ispod radara i nastavio s ubijanjem, da nije izabrao pogrešnu žrtvu... Sviđa mi se kako su startali, glumci dobri, a onaj koji igra Versacea baš ljucki lijep. Kako je Versace bio to što je bio, u seriji tu i tamo ima raznih guzica i općenito gay ikonografije...
|
||
![]() |
||
jeje cantiq
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
jedan fašista manje Pridružen: 09.Sijecanj/Jan.2013 Status: Offline Points: 1908 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Veljaca/Feb.2018 u 22:09 |
|
|
Zanimljivo su postavljeni likovi ubojica u ovoj seriji: u prvoj sezoni ja (O.J. Simpson) pa ja, i ja, i ja, i ja i američki narod, i javnost, i ja. Za žrtvu nikog nije briga, ona praktički ne postoji kao lik, bitna je samo zato da bi se glavni lik zbog njezinog ubojstva našao u opasnosti od doživotne robije.
U drugoj sezoni vizura se mijenja: žrtva je poznata, ubojica se tek nastoji proslavit. Žrtva je smrtno bolesna osoba koja živi svoje zadnje dane, ubojica je dečko odrastao na tabloidima i društvenim mrežama koji zna jedno - ako nije upisano na fejsu i twitteru, kao da se nije niti dogodilo. No mladi ubojica muku muči sa svojim statusom. Serijski ubojica kojeg juri policija sedam država će se proslaviti ali i posigurno pasti, dočim serijski ubojica koji se mudro drži ispod radara je policiji nedostupan, ali ni javnost nema pojma da on postoji i čemu cijeli trud oko bježanja i sakrivanja kad nitko ne zna za njegova ubojstva?! Izlaz je, naravno, slavna žrtva koja će umirući obasjati i bijednog malenog mitomana iz pripizdine. Versace kao žrtva, njegova sestra i njegov ljubavnik ostali su na razini skice (jer bi se netko od nasljednika mogao pobunit na podrobnije opise). Budući da je serijski ubojica mrtav i nema nasljednika, scenaristi su dali mašti na volju i to su napravili vraški dobro. Bajke o bogatoj obitelji koju nikad nije imao, stvarima koje nikad nije napravio, poznanstvima s ljudima koje nikad nije upoznao, vriskanje od ushta nakon ubojstva Versacea, no iznad svega očajna ispovjed slučajnom partneru u gay clubu - sve sam napravio što sam mogao, valjda me neće samo tako zaboraviti...?! Iznimno dobro napisano i odigrano. Meni nepoznati Darren Criss u ulozi ubojice odličan, Ricky Martin blijed i neuvjerljiv, Penelope Cruz dobra ali plošno napisana, Edgar Ramirez kao Versace također. Riječju, ova druga sezona je show jednog glumca. |
||
![]() |
||
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 187781 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Veljaca/Feb.2018 u 22:28 |
|
|
Prva sezona mi je bila odlična.
Priprema porote i svedoka, zakulisane radnje i sami mediji su odlično predstavljeni. Pravo je čudo što se ovi naši tkzv."novinari" nisu setili da primene fore i fazione svojih američkih kolega. A fore su im takve da se i sad smejem. Na primer, fotografija okrivljenog Simpsona na naslovnoj strani je toliko zatamnjena da izgleda crnji nego što jeste. Cela ekipa je sjajno odradila posao i ja trenutno nemam nikakvih zamerki, čak mi je i "prijatelj" sa frizurom Indire Gandi bio dobar. Junak serije ipak nije Kuba Junior već K.B.Vans u ulozi advokata Dž.Kohrana. On je po mom mišljenju junak odlične prve sezone. Od druge sezone stigao sam samo da overim prvu epizodu. Pilot je dobar i dosta toga obećava iako negativac izgleda kao karikatura i školski primer sociopate. Znaću kad završim sezonu i tad ću napisati šta mislim. |
||
![]() |
||
jeje cantiq
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Veljaca/Feb.2018 u 22:39 |
|
|
Kuba se tu više-manje slikao (ali dobro).
Odlično urađeno no smeta me što je cijela priča tisuću puta prožvakana i nema čar novog (ono s crnom bojom i svime što ciljano vuče na crnčugu je odlično). Jest ubojica školski primjer sociopate, no on je (najvjerojatnije) to i bio. Njega jedinog ne poznamo, znamo i Versacea i Simpsona, no ovog Kunahana ne, napisan je po opisu i svjedočenjima, no po meni je to jako blizu istini. Nikakve tajne ni misterije, jasan ko bijeli dan... Jasno, za kompletni dojam čekamo dalje epizode i starce Kunahane, no ne očekujem puno iznenađenja. |
||
![]() |
||
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Veljaca/Feb.2018 u 23:04 |
|
|
Za slučaj Simpson i ubistvo Versaćea sam čuo. Na jedno uvo ušlo, na drugo izašlo. Nije me to zanimalo, nije to ono što me zanima.
Autori serije su majstori kojima dobro polazi za rukom da dvaput prodaju već ispričanu priču. U prvoj sezoni najbolji su mi bili advokati koj su zahvaljujući američkom pravnom sistemu uradili nemoguće. Dobre su mi bile scene kad sveprisutni rasizam okreću protiv belaca. Mislim na one "nesreće"koje advokati nabraju, "nesreće" u kojima panduri koji upucaju crnce prolsze brz kazne. Kad ono crnac koji je strvarno kriv biva oslobođen baš zbog toga. Podlo od autora serije. Slažem se sa tim da je Kuba bio nešto više od epizodiste, nešto slično sam napisao. On je dobro unovčio svoje ime i minuli rad dok su autori serije dobili dobru i besplatnu reklamu. Za ovog sociopatu koji je pravi kameleon ostaje još da se vidi. Dotle mukajet. |
||
![]() |
||
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Veljaca/Feb.2019 u 02:17 |
|
|
Odgledao sam drugu sezonu koja je slabija od prve. Prva sezona je bila fokusirana na sudski proces, druga je svedena na poteru za manijakom koji je pored Đanija, na svom putu, upokojio nekoliko ljudi. Autori serije su se previše držali šablona koji im je više odmogao nego pomogao u opisu manijaka. Daren Kris ke više nego dobar u toj ulozi, Solidna je i Penelopa Kruz, ostali su jedva dotakli prosek za razliku od Rikija Martina koji je ubedljivo najgori od sve dece.
|
||
![]() |
||
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |