Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Akmareul boattda aka I Saw the Devil (2010)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Akmareul boattda aka I Saw the Devil (2010)

Angmareul boatda

Angmareul boatda (2010)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Vidio sam vraga

Godina:

2010

Žanr:

drama, kriminalistički, akcija, triler, horor

Trajanje:

144 min

Režija:

Kim Jee-woon

Scenarij:

Kim Jee-woon
, Park Hoon-jung

Glavne uloge:

Choi Min-sik
  >  Kyung-chul
Kim Kap-su
  >  Planning team deputy head
Lee Byung-hun
  >  Kim Soo-hyeon
Yoon-seo Kim
  >  Se-yeon
Chun Ho-jin
  >  Section Chief Oh
Jeon Gook-hwan
  >  Squad Chief Jang
Choi Jin-ho
  >  Planning director
Jo Deok-jae
  >  Detective Kang
Han Cheol-woo
  >  Detective Park
Yeong-Seon Kim
  >  Nun 1
Um Tae-goo
  >  Detective Eom
In-seo Kim
  >  Se-jung
Lee Jun-hyuk
  >  Agent (as Lee Joon-Hyeok)
Seung-ah Yoon
  >  The Cannibal's Girlfriend
San-ha Oh
  >  Joo-yeon
Choi Moo-sung
  >  Tae-joo
Bo-ra Nam
  >  Section chief's daughter
Chae-young Yoon
  >  Nurse Han Song-i
Kim Kang-il
  >  Park Han-gi
Se-joo Han
  >  Woman on bus
Myeong-Yeon Jo
  >  Detective Jo
Yoon Byung-hee
  >  Jjang-goo
Seo-yeon Park
  >  Woman at pension (as Park Seo-Yeon)
Kim Yun-Seo
  >  Se-yeon

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
Filaret View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Filaret Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Akmareul boattda aka I Saw the Devil (2010)
    Objavljeno: 27.Studeni/Nov.2010 u 01:56

I Saw the Devil (2010)

Video sam đavola

imdb

režija : Ji-woon Kim

Prvo treba reći da ne treba verovati imdb-u kad ovaj film svrstava u trilere. Jeste i triler, ali to vam ostaje u drugom planu kad odgledate sve ove scene torture, klanja i ubijanja koje mogu zaista da vam pomere želudac. Ono što tamo piše, da je film o agentu koji progoni ubicu svoje verenice je naravno tačno, ali to je samo sto puta ispričana priča koja ovde postaje samo okvir za neverovatne scene nasilja i psihopatologije.

Neminovna su poređenja sa drugim filmovima, to neka radi svako za sebe, ali ono što ovaj film izdvaja je odsustvo neke "semantike višeg reda". Ne možete da prebrojite ni ubice ni žrtve, ne zato što ih ima kao u Rambu, nego zato što ih ima svuda, a niko vam ne daje objašnjenje za to. Film je više nego upečatljiva posveta (ne pohvala) zlu u ljudima i tome kako se "ne sme postati čudovište da bi se borilo protiv drugog čudovišta". O tehničkim aspektima filma ne treba ni pričati, vrhunska produkcija. Ovo je remek delo na svoj način.

Što se tiče prevoda, on je prikladan filmu, dakle pun psovki. Ima ih toliko da mi je ponestalo odgovarajućih izraza LOL

Prevod na http://titlovi.com/titlovi/akmareul-boattda-aka-i-saw-the-devil-112536/

Ažurirao Filaret - 27.Studeni/Nov.2010 u 01:58
Na vrh
Salvador View Drop Down
Banned user
Banned user
Vlad Tepeš aka Vlad Nabijač

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Salvador Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Studeni/Nov.2010 u 02:16
Ovo moram pogledati hvala na prevoduWink
Na vrh
bubba ho-tep View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Studeni/Nov.2010 u 15:08
Još jednom hvala, stvarno puno očekujem od ovog filma...Thumbs Up
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2011 u 22:58
Nikako da napišem nešto o ovom, zaista sjajnom filmu, koji ostavlja utisak!!!
Ako mu u startu dam devetku, dozvolićete mi da napišem po koju manu, bar iz mog ugla:
- Previše fizičkog nasilja, na uštrb psihičkog ... Možda bi to Park bolje uradio... pitanje je?
- Možda je sve previše rečeno, tj, možda su likovi pored teksta izgovarali i pojašnjenja onoga što bismo mi trebali da shvatimo.
- U par navrata sam osetio provejavanje loše glume. Naravno, ne glavnih aktera koji su perfektno odradili svoj posao.
- Iako je finalna scena jaka, krešendo se ipak gubi, što je opet, možda i bila namera u fazonu: u takvim situacijama nema pobednika - Pirova pobeda... ( sa druge strane, setite se SEVEN - potpuni vrhunac na kraju)

Sve u svemu, da ja ne tupim previše jer šta drugo i očekivati kad film režira Ji-woon Kim (The Good, the Bad, the Weird; A Bittersweet Life; A Tale of Two Sisters; Three; The Foul King...) a glavni glumci su Byung-hun Lee (A Bittersweet Life, The Good The Bad And The Weird...) i Min-sik Choi (Swiri, Brotherhood, Oldboy, Lady Vengeance...)

Inače, ovaj film je zabranjen za prikazivanje u Korejanskim bioskopima.

Na vrh
bubba ho-tep View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2011 u 01:23
Potpisujem. Kraj mi je najslabija točka filma, a film kreće u vode Pirove pobjede čim se ovaj dočepa prve žrtve nakon što ga policajac pusti, dosta prije epiloga pogubnog za njegove srodnike...
Na vrh
Filaret View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Filaret Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2011 u 10:26
Nije kraj toliko loš koliko je drugačiji od prethodne 4/5 filma. Do ubistva oca i sestre film kao da nije "od ovoga sveta". Dotle je to jedna furiozna psihopatološka freska koja iscrtava koordinate nekog sveta koji postoji u glavi psihopate, a koji je "normalnom" gledaocu teško shvatljiv. Kako se nađođe dvojica ubica (sličan se sličnom raduje Confused), otkud ona ogromna staklena bašta, ona fenomenalna scena u taksiju itd. Kao neka hipertrofirana stvarnost (možda je zato i zabranjen, što nisam znao). U takvom svetu i policajac postaje opsednut željom da ubica propati više nego žrtva i igra mačke i miša je važnija od kazne. I u prevodu postoje nelogičnosti koje se samo u tom ključu mogu da objasne.
To, čini mi se, prestaje na kraju i film se vraća u svet koji poznajemo. Gledalac kao da sleće i zato izostaje taj utisak kulminacije. Doprinosi i ono otužno i predugo uveravanje da policajac i ubica ipak nisu jedno te isto, kao i one tugaljive suze na kraju.

Ažurirao Filaret - 08.Sijecanj/Jan.2011 u 10:28
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2011 u 10:57
Da budem okrutan (!!??) pa da pitam: za kim plače policajac na kraju? Za devojkom ili svojim odrazom u ogledalu koga sada više nema, pa se, hteo, ne hteo, vraća u normalu/stvaran svet?
Na vrh
Filaret View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Filaret Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2011 u 12:47
Mislim zbog odraza, svakako, ali to ne mora da znači da žali za njim/sobom. Više mi deluje kao neko kajanje i naknadna svest o "dometima" sopstvene prirode. A to posle onakva dva i po sata filma deluje neuverljivo i kvari utisak.
Na vrh
Salvador View Drop Down
Banned user
Banned user
Vlad Tepeš aka Vlad Nabijač

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Salvador Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2011 u 14:40
I Saw the Devil

Jedne hladne i snježne noći, lijepoj i mladoj djevojci Joo-yeon (Oh San-ha) se pokvari auto u blizini puta za nigdje. Smirena i raspoložena zove svog zaručnika Soo-hyeona (Lee), tajnog agenta, kojemu bezbrižno prepričava događaje koji su se zbili te iste večeri i spominje mu automobilski kvar, nepriliku u kojoj se našla. On joj savjetuje da pozove vučnu službu i razgovor završava, djevojka ostaje sama i baš u tom trenutku, spletom nesretnih okolnosti, jedini vozač na cesti koji nailazi je serijski ubojica Kyung-Chul (Choi) koji ju otima, muči i na kraju ubije.

Serijski ubojica je beskrupulozni monstrum, gubitnik koji vozi školski mini-bus, isfrustriran životom i neuspjehom u njemu, ispunjen nepatvorenom željom za krvlju, sklon sadizmu, ponižavanju svojih žrtvi i, konačno, najtragičnije, lišen bilo kakve grižnje savjesti. To što on je nije produkt društva, on je jednostavno zao i uživa u tom što radi.

Njegova sušta suprotnost, pak, tajni je agent, dotjeran i pedantan, naoko hladan, ali u sretnoj i predanoj vezi koja, nažalost, završava užasnom smrću njegove zaručnice.

Kim vrlo vješto profilira svog protagonista (Soo-hyeon) i antagonista (Kyung-Chul), junaka i antijunaka, ni u jednom trenutku ne upada u zlosretnu mrežu manirizacije (istina, antagonist je antagonist, iskonsko zlo koje se svjesno otklonilo od društva, koje se ne boji neminovne preuranjene smrti i koje ne shvaća pogrešne puteve koje je izabrao), čak štoviše – kako radnja filma odmiče, protagonist, iako opravdano (kako biste vi postupili da vam nemilosrdno ubiju zaručnicu, a imate određene mogućnosti koje vas mogu dovesti do ubojice), u našim očma gubi svoju pravičnost i polagano, ali sigurno njegova se uloga glavnog junaka pretapa u ulogu tragičnog glavnog junaka.

Postalo je popularno donositi zaključak kako je uloge negativaca, pogotovo ako su jednodimenzionalno zlo, najlakše odigrati, ali, kada je u pitanju Choi Min-sik, i u tom leži njegova genijalnost, čak i kada uđe u lik ovakvog monstruma, njega na trenutke razumijemo i sažalijevamo iako to ne želimo. Ipak, najzahvalniji i najzahtjevniji posao u cijelom filmu pripa je Lee Byung-hunu. Njegov izmučeni (anti)junak nije običan svakodnevni čovjek, ali upravo njega predstavlja u ovom filmu i priličnom lakoćom dočarava koliko je zapravo tanka linija između normalnog, funkcionalnog čovjeka i sociopata željnog osvete, pa se na kraju opravdano zapitamo; može li suštinski dobar čovjek, s tim malim guranjem o kojem je govorio Joker u Dark Knight, ispasti s kolosijeka, izgubiti humanost i postati zao? Posljednjim kadrom Kim kao da ne želi ostaviti ni jedno postavljeno pitanje neodgovorenim, pa nam nesuptilno odgovara…

Tko je pogledao Kimove prethodne filmove sigurno zna da je to prvoligaški majstor režije. Tehnička dotjeranost koja nikada nije nauštrb smislene improvizacije, osjećaj za postepenu gradaciju kojom nas vodi do završnog čina, Kim je i majstor diverzije pa nas tako zavarava početnim statičnim kadrovima, a odabirom glazbene podloge ne dopušta da naslutimo ono što nas čeka. Zanimljivim izborom kadrova i vješto ovladanim postulatima (ne)klasične mizanscene pokazuje da nikada ne zapostavlja svoju sklonost inovaciji, pa kada u jednoj od najboljih ovogodišnjih sekvenci spoji nadnaravno zapanjujuće kretanje kamere i ekstatično lice ubojice, očiju razgoračenih od pozitivnog šoka

Preuzeto sa:fak-tvojfilm.net

Na vrh
srkis View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj srkis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2011 u 15:12
Meni je Chugyeogja aka. The Chaser (2008) bolji, ali je, svejedno, I saw the Devil izuzetan film. I stvarno su Korejanci maheri tih priča serijski ubica vs. osvetnik... Parka i trilogiju Osvete neću ni da pominjem, to je već klasika za udžbenike.
Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
Na vrh
Nastasja View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nastasja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2011 u 16:19
Odlično izrežiran od prve do zadnje minute,film traje preko dva sata i ni u jednom jedinom trenutku mi nije dopustio da se pomerim a kamoli da zapalim cigaretu,bila sam prikovana uz ekran!
Hollywood nemože ni da sanja a kamoli da napravi ovakav film.
Prilično brutalne scene nasilja su odrađene perfektno a gluma je i više nego vrhunska,ovo mi je svakako najbolji film koji sam pogledala ove godine a i najbolji mi je od filmova koji su rađeni 2010g.
Remek delo koje se mora pogledati i ima moju najveću moguću preporuku!

Evo šefe upisano i ovde Smile ,mislila sam odmah i upisat tu komentar ali mi  pretraživač nije bio izbacio temu.

Na vrh
asvalttina View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj asvalttina Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2011 u 22:51
Evo i ja pogledala i evo misljenje. Ima spojlera pa cu sve obojati.

Ja sam popusila jedno 6 cigara  :) Bem li ga, na mene uopce nije ostavio neki utisak. Citam kako je to Filaret lijepo opisao i shvatio, no ja valaj nisam i mene je cak i nazivcirao; radnja je bezveze, postupci policajca su mi isli na zivce, koji qrac je on mislio kad ga je prvi put pustio - sta, da ce ovaj postati dobar? Jer ne vidim kako to ubojica pati ako ga ovaj pusta na zivotu i samo slusa preko mica? Uopce ne kontam kakva je car to lovljenje pa pustanje? Jbg nisam lovac :)) A i sta je taj policajac toliko glup da ne zna da kad ne mozes nekog sjebat licno, krenes na osobe koje taj isti voli. Ma mislim policajac je vece cudoviste nego ubojica, zeli osvetu na taj svoj neki uvrnut nacin i na ustrb toga pusta da ubojica kolje i dalje, da bi ga on mogao povremeno uloviti pa pustiti. U usporedbi sa chaserom - nije mu ni do koljena. I jos nesto.. kako je Byung-hun Lee zgodan :)))))

"I’m old enough to bleed, I’m old enough to breed, I’m old enough to crack a brick in your teeth while you sleep."
Na vrh
Filaret View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Filaret Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2011 u 10:51
Asvalttina, evo jedan detalj iz prevoda. Kad ludak ubije apotekara, on zove policajca i kaže mu da požuri ili će ova žena umreti. Kako žena, mislim ja, kad apotekar nije žena. Pustim dalje, možda misli na sestru, ali ne uklapa se. Pomislio sam i da promenim u čovek, ali onda rastumačim da je to svet psihopate čija meta su žene i da on tako vidi svoje žrtve, bez obzira na pol. Ne znam da li sam u pravu, ali ostalo je žena kao u engleskom prevodu.
Policajac je bio normalan (u to je teško poverovati, ali ajde... LOL), desi mu se to što mu se desilo, on "vidi đavola" i više nije isti čovek. Postaje opsednut obećanjem koje je dao mrtvoj verenici i zato ovoga hvata pa pušta. On tada jeste gori od ubice jer ne čuje ni upozorenja ni savete bliskoih ljudi. I sve tako dok đavo ne dođe po svoje.
Hoću da kažem da ne vredi racionalizovati njegove postupke, kao ni čuditi se ovoj rečenici iz prevoda. Kad ti to pokušavaš, to je dokaz da si normalna (što danas uopšte nije mala stvar Big smile), ali te onda živciraju postupci koje ne shvataš i moraš film stalno da spuštaš na neku uzrok-posledica vezu koja u filmu nije primarna. Prosto, đavo je zlo, zlo menja ljude i tačka.
Nećemo o utiscima, samo smo film gledali na različite načine.

Ažurirao Filaret - 15.Sijecanj/Jan.2011 u 10:52
Na vrh
Dee_Monk View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dee_Monk Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2011 u 17:27
Vidim sa je dosta ljudi odusevljeno sa filmom. Ako neko ima vremena neka mi pusti na PM gde mogu da skinem ovaj film. relase HDRip.x264-Dk / HDRip.ReRip.XviD-Death / HDRip.XviD.AC3-ViSiON/ BRrip DivX-Filmikz
LOL
Hajde, Bože, budi drug, pa okreni jedan krug unazad planetu....
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj asvalttina Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2011 u 23:42
Izgleda da mi ipak nije tako slab utisak ostavio film jer mi se vrzma po glavi i racionalizirala sam si postupke policajca. Sad jos kad bih ja mogla lijepo, kratko i jasno pretociti svoje misli u recenice bilo bi idealno ali jbg, kako bude. Uglavnom, Filaret, slusaj moju teoriju:
Prvo ovo da napisem, da bi bila jasnija moja teorija. Ja smatram da ako covjek "po prirodi" nije zao, ne postaje zao nikada, bez obzira na to sto se njemu dogodi, vec mora imati to zlo u sebi "oduvijek" (radja se zao) i onda kad mu se desi neka gadna situacija, on manifestira to zlo. E sad... zbog rijeci onog drugog ubojice u filmu o lovu, igri macke i misa, ja sam brijala da je to pustanje uvrnuta osveta policajca, no sad mislim da nije tako, nego da je to samo njegovo misljenje, misljenje izopacenog covjeka dok je policajac zapravo prekrasna osoba, prirodno dobra, slaba i naivna u svijetu surovih ljudi, usudila bih se reci savrsena (u smislu dobrote) jer on nema zla u sebi i to je razlog zasto on pusta ubojicu. Naravno, on osjeca mrznju, bijes prema njemu i zato ne moze da ga "pusti na miru", ali opet ne moze da ga kazni smrcu. Kad ubojica ubije oca i sestru, tad policajac "vidi đavola", tad shvaća da je ubojica čisto zlo bez zrnca dobrote koje treba nestati s lica zemlje, đavao. Zbog toga on i place na kraju (jer je shvatio da ga mora ubiti bez obzira na svoje osjecaje - policajac se u toj situaciji zrtvuje). Da on zeli cistu osvetu, dokrajcio bi ga svojom rukom, gledao kako umire i uzivao u tome, ne bi ga pustio da "sam sebe ubije".
"I’m old enough to bleed, I’m old enough to breed, I’m old enough to crack a brick in your teeth while you sleep."
Na vrh
Filaret View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Filaret Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2011 u 00:37
@asvalttina
Izgleda da je suština tvoje teorije da je zgodan policajac uvek savršena i bezgrešna osoba... LOL
Ne verujem da se ljudi rađaju zli i bliska mi je ona Vajningerova rečenica da čovek koji je mnogo patio postaje ili veoma dobar ili veoma zao.
Tvoja teorija ima smisla i potpuna je suprotnost mojoj, pa mi se zato čini malo previše "ženskom". Policajac je vrhunski agent korejske tajne službe, a ne neko ko ne zna ništa o zlom svetu oko sebe. On naziva ubice psihopatama i izgleda kao da mu se oni neopisivo gade, ali radi isto što i oni. Onom ubici nanosi ozbiljne povrede svaki put kad se sretnu i preti mu da je to tek početak. Prilično originalno iskazivanje dobrote... Smile 
Tek na kraju, kad ga po meni đavo pušta, a po tebi zaposeda, on pokazuje nesigurnost i nešto kao želju da oprosti, ali ga ubica razuverava da to ima smisla i on ga ubija na vrlo maštovit način. Doduše ne svojom rukom, ali ga kažnjava i tako što ga formalno ubija rođena majka, koja ga jedina (možda) voli.
Za suze se u dobroj meri slažemo.

Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj asvalttina Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2011 u 01:47
Originalno postovano od strane Filaret Filaret piše:

Izgleda da je suština tvoje teorije da je zgodan policajac uvek savršena i bezgrešna osoba... LOL

LOLLOLLOLLOL

Uopce nisam ljubitelj muskaraca u uniformi, posebno ne u policijskoj  Tongue

Izgleda da se nisam baš dobro izrazila. Naravno da ne mislim da on ne zna nista o zlu, no prvi put se nalazi u situaciji u kojoj je ubojica ubio osobu koju on voli (prije toga je to bio "samo" posao) i s ovom recenicom "prekrasna osoba, prirodno dobra, slaba i naivna u svijetu surovih ljudi, usudila bih se reci savrsena (u smislu dobrote)" nisam mislila na njega kao isusa, ni kao osobu u stvarnosti (u filmovima veoma cesto ljudi ubijaju ubojice svojih voljenih, znajuci da ce biti otkriveni i zavrsiti u zatvoru, a on je u poziciji da moze ubiti bez da najebe i ipak ne cini to sve dok ne vidi djavola u ubojici) nego njegovu osobnost u situaciji u kojoj se nasao (duboko povrijedjena osoba koja osjeca mrznju prema ubojici, ali ga ne muci ni blizu brutalno koliko bi mogao (ni psihicki, ni fizicki), nije mu uzrokovao nesto mnogo patnje i ne ubija ga zbog toga sto je ubio njegovu dragu nego tek nakon sto ubije oca i sestru jer tada on vidi ubojicu kao đavola (iskonsko zlo) i shvaća ga mora ubiti (mora zlo nestati u potpunosti).

Ažurirao asvalttina - 16.Sijecanj/Jan.2011 u 01:48
Na vrh
Kampfar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Nadri-talentovan

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kampfar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2011 u 22:40
Obećao sam da ću da gledam, pratio sam sa punom pažnjom i bez predrasuda, ali...

Negativne strane:
Šta nije zadovoljavajuće u filmu je:
 Liku smlatio kitu jer gledao porn. Ok, respekt, thumbs up.
Glavnom debelom negativcu nije, nakon što ga zatiče u pokušaju silovanja maloletnice, svakom bi palo na pamet da mu je to možda uradio i sa verenicom pre nego je iskasapio. Ali dobro... progledano u tom momentu. Sve do scene kada zatiče sestru koju prisiljava na BJ, pa mu opet ne utuca jajca... tako da mi je naredna ''rape'' scena bila iritirajuća do maksimuma, ne zbog samog silovanja, već nema više smisla... samim tim, oduzelo deo draži filma.

Zavoji nikada u bolnici, a pogotovo ne u magacinu, ne stoje van omota, jer se isti bacaju... A glavni baja samo zgrabio zavoj sa police i previo se Dead...

Nekim slučajem, manijak uvek završi solo sa ženskom žrtvom. Što je u redu, ali brate od scene do scene je već preterano. Zašto? - U sred bela dana, u apoteci nema nikoga, mirne duše ubiješ apotekara. - U sred bela dana u bolnici nema nikoga, eeeej, kod nas se guraju ko stoka i nedeljom, a Koreanci ne znaju za bolest, i naravno itd..

100000 policajaca traži mogući leš po reci, TV ekipe masivno potiskuju policiju, a policija igra fudbal sa glavom žrtve. Za komičan film da LOL, i to mi se sviđa, ali brate... ako su toliko ažurni, kako svaki Koreanac onde ima po nekog kidnapovanog u podrumu a policije ni za leka...

Debelom liku glava pukla 10x, bijen čelom o kamen, lipti krv na sve strane, on ni glavobolju nema. Lud jeste, ali undead nije.

Slomljen lakat, čovek maše i bije punom snagom i dalje.

Rasečene tetive na peti, ma kakvi, hoda čovek, malo keca na tu nogu, ali ide... Izlazi iz kola da se preda, trese se i jedva šepa na tu nogu, a pre toga se zaleteo i bacio kao profi ragbista na sestru od glavnog baje.

U državnim ustanovama ne postoje niti kamere, niti obezbeđenje, a čak i u našoj ŠNJ godinama uništavanoj zemlji postoje takve stvari.

Dobre Stvari:

Glavni glumac, čista desetka, a ako se ne varam, ovo je onaj iz The Good, the Bad and the Weird.

Muzika kada god se pojavila, vrh uz scenu.

Kraj, AKA Saw, fino i odlično. Nabio mu ga do balčaka kako je i trebalo.

Film drži pažnju.

Ako se izuzme malo realnost, i doda fantasy na neke stvari, onda mu možda leži 10tka Wink... ovako, ne baš.

Fino šiklja na sve strane.

Žene lepe. Deca... lepa LOL

Ima poneka komična scena fino upakovana.

Sve u svemu, plafonka 7.5 što se mene tiče Dead, više nikako.

Edit: A da, i pozitivno jako u filmu je što nema neke komplikovane zamršenosti... klasičan vengeance, malo torture pinku vamo onamo... Relaksirajuć je dosta. Za svoj žanr dosta kvalitetan. Volim kada nema neke posebne filozofije, već jednostavno, a man gotta do what a man gotta do.

Ažurirao Kampfar - 16.Sijecanj/Jan.2011 u 22:48

I know who I am. And after all these years, there's a victory in that.
Na vrh
bole4s View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bole4s Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Svibanj/May.2012 u 09:17
Dugo sam ga drzao po strani, skupljao hrabrost,  i napokon ga pogledao ! Od mene jedna velika 9-ka. Mozda i vise. Nisam navikao da gledam ovakve filmove ali je ovaj izuzetan. Covek je genije da napravi scene koje su grozne, a da Vam ne dopusti da se zgrozite. Scene koje su ubitacne, a da Vas ne ubiju... Film drzi paznju. Kadar i fotografija izvanredni, a fenomenalno ukomponovan zvuk da i ne komentarisem. Poruka filma mozda nije 100 % jasna ali cini se da nas uci kako u svakom coveku cuci neko zlo, koje ceka priliku da se ispolji u odredjenoj stresnoj ili "bolesnoj" situaciji. Hvala forumu i moderatorima sto postoje i sto su nahvalili ovaj film, koji inache verovatno ne bih nikada pogledao.
Na vrh
Bardemov sin View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Bardemov sin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Svibanj/May.2012 u 11:58
I saw the devil- Veliko razočarenje.Očekivao sam mnogo realniji i dramatičniji film. Zbog velikog broja nelogičnosti i preterivanja jednostavno nisam mogao da se saživim sa likovima i radnjom. Poprilično jednodimenzionalno i površno bez pokušaja da se dublje profilišu karakteri glavnih likova.

Jedino što bih pohvalio je veoma dobra gluma gotovo svih glumaca, a pogotovo glavnog negativca.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.