Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - 37°2 le matin aka Betty Blue (1986)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

37°2 le matin aka Betty Blue (1986)

37°2 le matin

37°2 le matin (1986)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

1986

Žanr:

drama, ljubavni

Trajanje:

119 min

Režija:

Jean-Jacques Beineix

Scenarij:

Jean-Jacques Beineix
, Philippe Djian

Glavne uloge:

Jean-Hugues Anglade
  >  Zorg
Béatrice Dalle
  >  Betty
Claude Aufaure
  >  Le médecin
Louis Bellanti
  >  Mario
Dominique Besnehard
  >  Client pizzeria
Raoul Billerey
  >  Le vieux policier
Jean-Pierre Bisson
  >  Le commissaire (complete version)
Clémentine Célarié
  >  Annie
Nathalie Dalyan
  >  Maria
Gérard Darmon
  >  Eddy
Consuelo De Haviland
  >  Lisa
Bernard Hug
  >  (complete version)
Nicolas Jalowyj
  >  Le petit Nicolas
André Julien
  >  Le vieux Georges
Vincent Lindon
  >  Richard le jeune policier
Jacques Mathou
  >  Bob
Dominique Pinon
  >  Dope dealer (complete version)
Dominique Pinon
  >  Le dealer
Bernard Robin
  >  Deuxième locataire

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Rea View Drop Down
Translator
Translator
Bobi with boobs

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rea Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: 37°2 le matin aka Betty Blue (1986)
    Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2011 u 23:21

Betty Blue (1986) - IMDb

Naslov originala: 37°2 le matin (Betty Blue)

Žanr:
komedija, drama

Trajanje:
185'

Godina izdanja:
1986.

Izdavač/Distributer: Gaumont / Blitz film i video

Uloge: Beatrice Dalle, Jean-Hugues Anglade, Gérard Darmon, Clementine Celarie, Jacques Mathou

Režija:
Jean-Jacques Beineix

Scenario:
Jean-Jacques Beineix

Producent/i:
Claudie Ossard

Uznemirujuća, agresivna, erotikom nabijena priča o dvoje ljubavnika potpuno različitih karaktera.

Zorg je tridesetineštogodišnji majstor zaposlen u kolibi za turiste. Život mu je krajnje jednostvan, dosadan, bez ikakvih uzbuđenja. Nakon obavljenog posla vrijeme provodi pišući knjigu u nadi da će jednog dana pronaći izdavača i zaraditi koji dolar. Njegov će se život u potpunosti promjeniti dolaskom Betty, atraktivne, seksi, impulzivne djevojke s kojom ulazi u strastvenu vezu.

Vrijeme uglavnom provode u ludom, strastvenom seksu te prešetavajući se goli po stanu. U pauzama Zorg radi na svojoj noveli koju njegova novopečena družica smatra pravim remekdjelom. Bettyjina prava narav doći će do izražaja u učestalim napadima bijesa. U jednom od takovih ispada ona napada Zorgovog šefa spalivši mu kolibu.

Bez alternativnih mogućnosti Zorg odlazi sa Betty u potrazi za novim utočištem. Useljuju se kod Bettyjinog najboljeg prijatelja gdje nakrtatko nastavljaju sa bohemskim životom. Kako vrijeme prolazi tako Bettyina bolest sve više dolazi do izražaja. Njezino rasploženje varira od totalne euforije do potpune utučenosti. Zorg se trudi utješiti ju i pomoći joj. U potrazi za normalnim, mirnim život pokušavaju početi ponovno u uspavanom, ruralnom gradiću no Betty se sve više udaljava od stvarnosti.

Prevodi

http://www.filmski.net

Na vrh
Alreadydead View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Alreadydead Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Prosinac/Dec.2016 u 23:10
Razocaran sam filmom. Spor, dosadan, scenario bezveze, skoro pa se nista ne dogadja. Nista mi nije bilo zanimljivo. Unhappy Ocena: 4/10
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Prosinac/Dec.2016 u 19:05
Iskreno, ne znam šta da kažem o filmu. S jedne strane jeste sjajan umetnički prikaz života dvoje ludaka kojima luda ljubav određuje život LOL, ali s druge strane je predug, prespor i mnogo se kosi s mojim nekim viđenjima/doživljajima/shvatanjima da bih mogla da ga prihvatim. Njeno ponašanje je previše razmaženo i bezobrazno za moja shvatanja, a njegov "odgovor" na njeno ponašanje mi je još neprihvatljiviji, što me strašno nerviralo. Nakon toga, kad shvatimo da je zapravo u pitanju bolest, njegovo negiranje da prihvati stvarnost, koje neminovno vodi ka onom kraju, me izvelo iz takta. I nemoj da mi neko kaže da je previše voleo. Ako ćete priču o pravoj, neiscrpnoj ljubavi, pogledaje "Beležnicu aka Notebook". Wink

U svakom slučaju, zbog predugog trajanja i dosade koju sam osećala tokom većeg dela gledanja od mene 6/10.
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
kadetoni View Drop Down
Moderator
Moderator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kadetoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2016 u 14:46
37°2 le matin aka Betty Blue (1986)
Meni nikako nije legao, imao sam osećaj kao da je neki rijaliti, sporo i dugo. Nism imao snage da tražim u njemu nešto više, nešto umetničko (a i da sam se potrudio ne znam ja to da pronađem  LOL). 
Od mene nema prolaznu ocenu 5/10

Ažurirao kadetoni - 26.Prosinac/Dec.2016 u 15:11
Na vrh
robin12345 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
precednik Titlovačke republike

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj robin12345 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2016 u 22:14
Betty Blue
Imam problem sa dugim filmovima. Mogu biti dobri. Mogu biti kvalitetni. Mogu biti dragi i mili. Ja samo čekam da jebeno završe. A sada o filmu. Gledao sam svojevremeno 37,2 C. I naravno da mi je na prvo gledanje bolji nego sada na drugo. To je često, pa i normalno. Sada sam znao najvažnije stvari pa nema faktora novine i svježine. Kada Zorg u jednoj sceni na početku ovoga maratonskoga filma kaže: " Ona je nešto najljepše što mi se desilo u životu", au contraire. Sasvim suprotno. Ona je nešto najgore što mu se moglo desiti u životu. Običan dečko. Radnik kakav-takav, pisac amater, biva uvučen u histeričnu ljubavno erotsku zamku sa destruktivnom Betty. I to će mu sjebati život zauvijek. Više ništa neće biti isto. nakon takvih intezivnih veza trava ne raste. Svaka slijedeća " normalna" veza biti će bez okusa i mirisa. I to je tragedija.
Ocjena 5/10. Bila bi i veća, samo da film nije tako prokleto dug.
Na vrh
Hogar Strašni View Drop Down
Administrator
Administrator
Sujo Veličanstveni

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Hogar Strašni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2016 u 23:13
Postoje tročasovni filmovi koji oduševljavaju i grabe pažnju, postoje tročasovni filmovi koji su beskrajno mučenje i dosada. Ovaj film nažalost naginje ka ovoj drugoj kategoriji. Glavni junaci i priča više idu na nerve nego što drže pažnju i šalju ikakvu poruku. Tri sata toga je stvarno previše. Možda bi kraća originalna verzija ostavila bolji utisak, ali ne baš preterano bolji.
Nasuprot tome, epizodni likovi su mi bili super i oni su mi ostavili pozitivan utisak. Edi mi je bio zanimljiviji lik nego oboje protagonista zajedno.LOL
Sve u svemu, nije film po mojoj meri.

Ažurirao Hogar Strašni - 29.Prosinac/Dec.2016 u 23:16
Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2016 u 01:36
Au contraire, odlican je... film sam gledao, prvi put, na faxu i ostavio me je bez teksta, u pozitivnom smislu, ali govorim o originalnoj verziji od dva sata. Ritam filma i nije toliko spor, ali ono sto je mene kupilo zauvek je neverovatna atmosfera i muzika u filmu. Znas da ce kraj biti tragican znas da se sve krece ka tome, ali nekako navijas da se mozda ipak nesto dogodi i da se ipak izvuku i dalje gledas i dalje se nadas... Par apsolutno predivnih scena mi je zauvek ostalo u secanju... Scena pijanke (lupaju casice telike i tonika) ili scena kada Beti ode kod izdavaca na vrata da bi se "objasnila" sa njim na svoj nacin... Jednostavno, kao sto neko pomenu, film ti se ili svidi ili ne, mada mislim da ga treba pogledati u posebnom raspolozenju. Bilo kako bilo, preporuka za muziku iz filma!
Vladika
Na vrh
jocoiva View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jocoiva Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2018 u 18:45
Ona je nešto najljepše što mi se desilo u životu", au contraire. Sasvim suprotno. Ona je nešto najgore što mu se moglo desiti u životu-kako piše gospodin robin12345-e tu je čar ovog odličnog filma -ONA je i jedno i drugo-i to je ŽIVOT -loše i dobro-a ljubav na samom vrhu
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.