| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Üç maymun Aka Three Monkeys (2008) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
NEX
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Teniser Pridružen: 12.Veljaca/Feb.2010 Lokacija: Čačak Status: Offline Points: 1525 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Üç maymun Aka Three Monkeys (2008)Objavljeno: 21.Svibanj/May.2012 u 10:17 |
|
Üç maymun Aka Three Monkeys / Tri Majmuna (2008)
![]() http://www.imdb.com/title/tt1233381/ Žanr: Drama Režiser: Nuri Bilge Ceylan Glavne uloge: Yavuz Bingol, Hatice Aslan i Ahmet Rifat Sungar Opis filma: Ambiciozni političar beži sa mesta automobilske nesreće koju je skrivio. On okrivljuje svog vozača za nesreću, kako bi očuvao svoju poziciju na predstojećim izborima. Da bi izbegla teškoće i odgovornosti koje bi bilo teško podnositi, njegova porodica počne ignorisati istinu i ne želi videti, čuti ili govoriti o tome. Link do prevoda: http://titlovi.com/titlovi/titlovi.aspx?prijevod=%C3%9C%C3%A7%20maymun&jezik= Ažurirao CSInvestigator - 23.Veljaca/Feb.2014 u 02:06 |
|
![]() |
|
IgaBiva
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Rujan/Sep.2022 u 16:11 |
|
Dobar film. Ozbiljan. Krupnih kadrova koji nagoveštavaju emociju i veoma svedene dinamike, uprkos stalnoj napetosti koja vlada među veoma upečatljivim akterima...
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(2)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Rujan/Sep.2022 u 13:52 |
|
Da opis, jedne noci pred izbore, umoran i pospan, politicar i bogat covek, udari pesaka. Medjutim naisla su u tom trenutku druga kola i zapisali su broj tablica, i samo su otisli i rekli da ce nazvati policiju, njega nisu videli, a on pobegne sa lica mesta . On poziva svog vozaca i nudi mu pogodbu, da preuzme krivicu i da robija umesto njega, ali da ce njegova porodica dobijati redovno njegovu platu, a nakon izlaska i pozamasnu sumu novca. U celoj prici su jos samo njegova zena i sin, i hajde da kazem da je podeljena u dve celine dok je on u zatvoru i nakon njegovog izlaska iz istog. Zanr, cista drama ( realizam, samo na par mesta dolazi naiygled do odstupanja, ali to je da se prikaze ...). Dinamika moze mnoge da odbije, jako je spor sa dugim kadrovima, Mislim, da je ovo tip filma, ili mi je dobar, ili ono dosadan, bez veze, a ovaj sto pise filozofira. Pa i naslov je vesto izabran, tri mudra majmuna i cetvrti koji im se pridruzuje, prvi koji pokriva oči i `ne vidi zlo`, drugi koji pokriva uši i `ne čuje zlo`, treci koji pokriva usta i `ne govori zlo,` pridruzuje mu se i cetrvti koji ne cini zlo. Rezija odlicna, fotografija odlicna, zvuk , pa na par mesta sam bukavalno doziveo kao da se to desava pored mene, a prica kao da se desava u kraju itd. Ona kompozicija, zgrada, pruga, pogled, (prozor, vrh zgrade), more... bas dobra. Jeste mi uneo malo specificnu atmosferu i napetost, mozda drugima nece. Malo su neka mesta nedorecena i autor ostavlja nagovestaje, vizuelno prikaze ali znamo u sustini sta porucuje, neke motive ostavio otvorene ali su i u realinosti mnogi nedokucivi, Imamo tri `unutrasnja sveta`svaki drugaciji i svaki ima svoj neki cilj, ali i u svakom je borba, zatim imamo zlocin (e), preljubu, bes, sad `priguseno` nasilje i njihovu vezu i lestvicu, videcete i na samom kraju filma, malo paranoje, opsesivnosti, strasti ( vidimo kod zene), zanimljivi su i odbojni likovi muskaraca, znoj, krv, povracanje, prividnjanja, i tako dalje. Sve ima svoje i lepo je uklopljeno. Da ne duzim, svaka kinematografija, pa i bivsa jugoslovenska, ima nekoliko dobrih filmova na ovu temu, nista nije novo, ali sve u svemu prijao mi je film.
Ažurirao AlexDeLarge - 16.Rujan/Sep.2022 u 17:26 |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |