Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Generalne rasprave i zabava > Spam, spam i samo spam > Smješni i zanimljivi klipovi i slike
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Vredi pogledati
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Vredi pogledati

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Rocky75 View Drop Down
Translator
Translator
Budale i pečurke se ne sade, same niču

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rocky75 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Vredi pogledati
    Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2015 u 20:41
Dečko ih razbio u 2-3 rečenice. Svaka čast.Clap

Brigada žandarmerije pronašla i zapalila 2 hektara pod marihuanom, nakon čega su objavili da su oni sada divizija i da kreću u svemir da pohapse Pokemone!
Na vrh
NikolaJe View Drop Down
Master translator
Master translator
Ćino

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NikolaJe Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2015 u 20:57

Prejako! Hvala za ovo! Onaj čiča pobedio, "Ljudi su ribe". Clap

Verujem samo u ono što vidim. -Jesi li video? -Nisam. ROFL
Na vrh
cersei View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Puppet Master

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cersei Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2015 u 20:59
zato ja samo vjerujem u burek sa sirom, ne da ga vidjela, jela gaLOLLOL
Na vrh
kadetoni View Drop Down
Moderator
Moderator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kadetoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2015 u 21:46
Pogledao sam u dahu. Na konkretno pitanje nije dobio konkretan odgovor.
A i ovo vredi pogledati, pa ko šta voli, ili po potrebi   LOL

Na vrh
Rocky75 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rocky75 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2015 u 22:28
Neznanje je blago. Koliko u stvari ne znamo, i samo malo ako mućnemo glavom, shvatimo koliko smo gluposti u životu učili i prihvatili kao aksiome, zdravo za gotovo. Šta čovek u stvari zna, ono što je neko drugi mu prezentovao, bez mogućnosti provere, baš kako u videu i kaže.
Brigada žandarmerije pronašla i zapalila 2 hektara pod marihuanom, nakon čega su objavili da su oni sada divizija i da kreću u svemir da pohapse Pokemone!
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2015 u 23:05
Bog, religija, život posle smrti, evolucija.... Isuviše kompleksna pitanja za 38 minuta.
Ljubav, vera, nada, manipulacija ljudima, ratovi, viša/niža rasa,...
Nismo birali kada i gde ćemo se roditi, mnoge stvari su nametnute ljudima.

Mislim da je najbitnije na kraju života podvući crtu: koliko dobrih ili loših dela je svako od nas učinio.
Postojanje ili nepostojanje malog boga ili velikog Boga - potpuno nebitno.
Bog je po meni više (nedostižni) ideal kome treba težiti nego realno biće koje postoji.

EDIT:potpuno se slažem sa svima u ovoj temi, hvala i Atrahasisu na iscrpnom i odličnom postu. Verujem da je svaka religija osnovana iz najboljih namera a onda su krenula zastranjivanja i borba za klijentelu među vernicima. Ipak - danas niko neće (na sreću) biti spaljen na lomači ili proteran iz društva ako izjavi da "Bog ne postoji!". Bar smo civilizacijski napredovali u tom smislu. Inače, ko nije gledao do sada - od mene iskrena preporuka ovog filma - AGORA (2009). Vel.pozdrav za sve!

Ažurirao Danilo-Naissus - 15.Lipanj/Jun.2015 u 11:54

Na vrh
kadetoni View Drop Down
Moderator
Moderator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kadetoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2015 u 23:37
Bravo Danilo, sve potpisujem.  Thumbs UpClap
Na vrh
Atrahasis View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Onaj koji jeste

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Atrahasis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Lipanj/Jun.2015 u 00:34
Slažem se i ja sa Danilom. Iako sam (u neku ruku) vernik pretpostavljam da bi me ovi naši, uslovno rečeno, "pacijenti" (mislim na Amfilohija i njemu slične) anatemisali zbog određenih stavova po pitanju crkve i religije uopšte. Šta god Bog predstavljao (a ne verujem da je to neka individua koja je kao demijurg kod Platona stvorila kosmos iz ničega; možda je neka sila koja ne poznaje dimenzije koje mi uzimamo za referencu, a ni to ne znam... ne znaju ni mnogo pametniji od mene), slažem se sa slovom Biblije da je "On" u nama samima, te nam ne trebaju posrednici koji veru tumače kako oni hoće. Mi bi trebalo da nastojimo da dostignemo te moralne (idelane) principe i kodekse (prirodom odnosno na latinskom naturom/svemirom date) kako bi evoluirali od pukog čoveka (ironičnog i licemernog naziva - Homo sapiens sapiens) od krvi i mesa koji se mnogo ne razlikuje od životinja koje smatra inferiornijima po pitanju svesti i inteligencije. Kad budemo dostigni taj nivo svesti i kada ne bude sukoba različitih interesa (jer taj nivo svesti ne poznaje te vidove razlika i sukoba), tek onda možemo da kažemo da smo spoznali "božansko" i prevazišli smrt kao takvu (deo jedne celine). Takođe moram reći da je svako antropomorfno viđenje boga  čista baljezgarija. Hrišćanska predstava je iskombinovala neke ideje i dobila nešto tu i tamo prihvatljivo, ali i dalje preterano mitično da se tako izrazim... Ali opet kažem, Bog (božansko, idealno i bezvremeno) je ono delo koje mi učinimo za sebe i one oko nas, jer mi svi kao celina predstavljamo nešto više i nešto uzvišenije, a manje grupe ili jedinke/individue koje ne drže do drugih (kako bližnjih tako i onih "daljnjih") su običan prah.

Ako istok sunce sv'jetlo rađa, 
ako biće vri u luče sjajne, 
ako zemlja priviđenje nije, 
duša ljudska jeste besamrtna, 
mi smo iskra u smrtnu prašinu, 
mi smo luča tamom obuzeta.

P.P. Njegoš

P.S. Sve je više dokaza da ni Darvinova teorija evolucije nije baš najtačnija. Pojavljuju se neki inteligentniji i napredniji hominidi čak i pre Austrolopitecusa afarensisa pa i pre njega... tako da tu još nije sve raščišćeno!Confused Nisam uopšte pobornik ove vrlo slabo utemeljene teorije. Neposrdno je život stvoren nekim "znanjem" (u Bibliji kažu REČ/logos, ali je reč simbol nekog pisanog znanja) jer ne može igrom slučaja da se stvori ni najmanja bakterija ni molekul niti bilo koja manja čestica, a tek nešto više... (ako išta od toga mora uopšte da BUDE STVORENO?) Ko, šta i kako ima to "znanje" nećemo saznati koristeći ove glave koje sada imamo... A čak i ako u budućnosti mi kao rasa uspemo da "stvorimo" nešto nalik "životu" to će biti puka simulacija stvorena po uzoru na nešto već postojeće... Teorija praska je stvar za fizičare, ali čini mi se da ni njima više ništa nije jasno!

Ažurirao Atrahasis - 15.Lipanj/Jun.2015 u 01:29
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙
Na vrh
LjubicaSP View Drop Down
Moderator
Moderator
upir translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LjubicaSP Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Lipanj/Jun.2015 u 00:35
Nazovi mudrosti kojima se oduševljavaju samo u Americi facepalm
ili kreacionizam vs zdrav razum LOL
Na vrh
Rocky75 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rocky75 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Lipanj/Jun.2015 u 00:40
Mudri naravno nisu, ne mogu da se obuju sa istom pameću, ali su me lepo nasmejali.LOL
Na vrh
Atrahasis View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Onaj koji jeste

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Atrahasis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Lipanj/Jun.2015 u 01:23
Originalno postovano od strane Rocky75 Rocky75 piše:

Neznanje je blago. Koliko u stvari ne znamo, i samo malo ako mućnemo glavom, shvatimo koliko smo gluposti u životu učili i prihvatili kao aksiome, zdravo za gotovo. Šta čovek u stvari zna, ono što je neko drugi mu prezentovao, bez mogućnosti provere, baš kako u videu i kaže.

Trebalo bi da pročitaš ovaj vrlo interesantan tekst koji se tiče ove vrlo "teške" teme:

Što se tiče ovih teorija ili bolje rečeno aksioma, njih ima mnogo i nikako ništa ne treba uzimati zdravo za gotovo (a priori).

Ažurirao Atrahasis - 15.Lipanj/Jun.2015 u 01:43
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙
Na vrh
NikolaJe View Drop Down
Master translator
Master translator
Ćino

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NikolaJe Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Lipanj/Jun.2015 u 11:15
Naišao sam na ovu veoma zanimljivu raspravu, samo je malo podugačka... Dead LOL

Pobija ih naučnim činjenicama da vreme, prostor i materija nikako ne mogu sami da nastanu, a kamoli informacija u toj materiji, i da je darvinova teorija bajka svih bajki; dok oni govore o milionima godina i o fosilima za čije delove jedan naučnik pronađe potpuno različitu starost.

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.