Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Vor (1997) |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
Rakan ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 22.Veljaca/Feb.2009 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 65 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 28.Kolovoz/Aug.2018 u 21:37 |
Ovo je jedan od najboljih filmova svih vremena koje sam pogledao. Sasvim sa slučajno naišao na ovo blago.
Ima atmosferu koju imaju svi filmovi koje se moraju pogledati obavezno u životu.
To nije ni napetost, ni adrenalinski skokovi, ni suze iz očiju.. to je ono kada se život preslika na ekranu.
Nema veze da li se to dešava u svemiru, pre 10 vekova ili sada.
Ocena: 10 od 10.
|
|
![]() |
|
puppet_master ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 34334 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
"Lopov" je nostalgična i sumorna priča o odrastanju, ispričana kroz sećanja na detinstvo sredovečnog Sanje, koji nam u formi naratora predočava Rusiju nedugo posle drugog svetskog rata u priči koja je, međutim, lična, viđena očima Sanje kao deteta i govori upravo o dečijim iluzijama i razočarenju, siromaštvu jednog vremena. Film se otvara putovanjem vozom dečaka Sanje, čiji je otac umro pre njegovog rođenja, gde sa majkom upoznaje vojnika Toljana, koji odmah na tom putovanju postaje ljubavnik dečakove majke, te ova trojka zajedno dolazi u veći grad, započinjući novi život kao kakva instant porodica. Seljakajući se iz jednog kolektivnog doma u drugi, mali Sanja u Toljanu uprkos njegovoj grubosti vidi očinsku figuru, autoritet, dobijajući usput od njega prve životne lekcije, nešto ispravnih, nešto vrlo sumnjivih...sve dok vremenom ne postane jasno da je čitav taj život laž... Film mi je, ako je to prava reč, prijao, priča je interesantna, ljudska, opipljiva, ambijent vrlo dobar, svi glumci sjajni, počev sa briljantnim mališom, te tada bajkovito prelepom Jekaterinom Rednikovom, dok se itekako daju osetiti naznake metafore za čitavu posleratnu Rusiju pod Staljinovom senkom, prekrivenu iluzijama, lažima i iskrivljenim vrednostima u koje je neko ipak, poput deteta, verovao. ![]() Ažurirao puppet_master - 23.Lipanj/Jun.2022 u 13:11 |
|
![]() |
|
AlexDeLarge ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 08.Ožujak/Mar.2019 Status: Offline Points: 1135 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ukratko, meni se film svideo i bio mi je zanimljiv, mozda nece svima prijati, ali mislim da ga vredi pogledati.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |