Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Uputstva > DVD software: sve na jednom mestu
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Tutorijal za ConvertXtoDVD
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Tutorijal za ConvertXtoDVD

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
moravac06 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj moravac06 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Tutorijal za ConvertXtoDVD
    Objavljeno: 23.Kolovoz/Aug.2010 u 17:51

Počeću ovaj tutorijal tako što ću Vam objasniti kako sam došao do ideje da ga uopšte i napravim.

Lutao sam po internetu i posećivao milione foruma. I tražio sam načina da gledam na svom DVD playeru filmove koje skidam sa interneta. E sad, lako ja mogu skinuti film i prevod i da gledam, ali moj prastari DVD player ne podržava YU slova i umesto Š,Đ,Č,Ć,Ž dobijam šifre itd.

Tako da sam našao ovaj program, malo se igrao njime i usavršio ga.

Kada film bude gotov (a to traje oko sat vremena) on je u DVD formatu, i ukupno sa menijem i ima veličinu oko 2.5GB a nekad i manje, sve zavisi.

Program ima svuda da se skine ali ako me ne bude mrzelo, staviću i link. Uglavnom se plaća ovaj program ali zato postoje milioni krekova i šifri.

Link za preuzimanje:

PIRATERIJA ZABRANJENA 

Pa da krenem.

Slika 1.

Ovo je klasična radna površina gde se sve dešava. Kada otvorite program ovako treba da Vam izgleda.

Slika 2.

Počinjemo sa dodavanjem filma. Naravno pre toga spremimo film i prevod. Tj. stavimo u particiju koju želimo i podesimo da imaju isti naziv film i prevod. Kao što se i vidi na slici 2.

Slika 3.

Kao što vidimo na slici 3, našli smo film i stisnemo OPEN.  Bez brige što se prevod ne vidi i što ga nismo ubacili u ceo proces konvertovanja. On je povučen zajedno sa filmom, što ćete videti na kraju ovog tutorijala.

Slika 4.

Sad smo već ubacili film i to izgleda ovako. Ostaje nam još da stisnemo dole desno KONVERTUJ i proces je počeo.

Slika 5.

Kada je proces počeo imamo par informacija.

Kod tačke 2, imamo koliko je posto filma završeno. Sve ostalo malo važnije piše na slici.

Slika 6.

Kada je sam proces završen dobijate ovakvu sliku i ovaj fomat. Znači klasičan format za DVD.

Slika 7.

Ovo će biti Vaš MENI. E sad izgled Vašeg menija zavisi od Vas. Zato što u podešavanjima imate oko 20 različitih izgleda menija.

Slika 8.

Slika 9.

I to bi na kraju izgledalo ovako.

To je u principu to. Ostaje Vam samo da uživate.

Mene je ovaj program jako oduševio, nadam se da će i vas.

Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno pitajte.

Ovaj tutorijal ću postaviti ovako ali i u Word dokumentu.

http://netload.in/dateiAIxLsxLOW9/Tutotrijal za CONVERTXtoDVD.doc.htm

MORAVAC 2010

Ažurirao luka0037 - 26.Kolovoz/Aug.2010 u 14:44
Na vrh
Damilica26 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Damilica26 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Kolovoz/Aug.2010 u 11:42
Probaćemo program, to sigurno. Pa javim.
Ali po slikama i samom tutorijalu izgleda
OK.
Na vrh
denis-pugy View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj denis-pugy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Rujan/Sep.2010 u 21:34
taj program je najbolji meni barem za prtvaranje iz divx-a u dvd....koristim ga več sigurno 3godine........
Na vrh
prijatelj.v View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatelj.v Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Prosinac/Dec.2010 u 02:54
tutorijal je odlican.Instalirao samConvertXtoDVDi kako su za rad prgrama potrebni codeci instaliirao sam CLIte codek pack.E sada nastaju problemi -ConvertXtoDVD je odlicno obavljao kreiranje DVD-a ali je titl bio sa onim kockama(verovatno znate o cemu prcam)podesavao samusubtitle Cewntral Europen,stavljao serbian kao podrazumevani jezik i ne znam sta sve nisam radio.Napominjem da sam program odradiDVD jedino su problem titlovi.E sada to nije kraj mojih problema=kako iimam Gom player slucajno sam primetio da se i tu titlovi ne prikazuju u black borderu(u dnu eekrana)sto je bio slucaj dok nisam instalirao CLite codeke.Pokusao sam da deinstaliram codeke kao i Gom Player-Gom Player sam posle ponovo instalirao ali je problem i dalje prisutan.Da lineko ima resenje za ovaj problem?srdacan pozdrav
Na vrh
Fokan View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Fokan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Prosinac/Dec.2010 u 06:26
Otvoriš SETTINGS, odeš na SUBTITLES, klikni na SUBTITLE TEXT RENDERING SETTINGS, gore lijevo otvori FONT... i u njemu pod "Sample character set" odaberi ANSI_CHARSET. Stisni OK. Odmah pored FONT... se nalazi CODE PAGE, klikni na to i tu odaberi "ANSI - Central Europe".
I to je to.
Na vrh
chlink View Drop Down
Translator
Translator
Vulfi s juga, Makedonska tuga

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj chlink Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Prosinac/Dec.2010 u 07:21
Zatvorite temu, ili prebacite je u vec postojecu.

http://forum.titlovi.com/uputstvo-za-pravljenje-dvdja_t11450.html
[URL=http://www.speedtest.net][IMG]https://static.titlovi.com/images/forum/bf04dd61-5458-44c2-8ded-bd4c16996aa7.png][/URL]
Na vrh
prijatelj.v View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatelj.v Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Prosinac/Dec.2010 u 08:44
izvinjavam se korisniku Vulf ali to uputstvo na kje si me uputio je iz 2006 godine-verovatno je sve od tada napredovalo.Sto se tice korisnika Fokan vec sam ta podesavanja u subtitle podesavao     jedino ne mogu da nadjem opciju kada otvorim font-ne znam na koji mislis font  gore-levo kao i podesavanja Sample  
caracter set-a inace Font mi stoji na Arial-Seting Automatic u polju slova je 20 au kartici koju ti pominjes stoji ANSI CHARSET cekirano mi je Bold-Anti Alassing mi u kartici stoji na system default rendering.Posto vidim da se razumes u ovaj program zamolio bih te da mi objasnis kako da ga podesim i da ga koristim-nije na odmet da mi postavis i neku sliku oko podesavanja-srdacan pozdrav
Na vrh
chlink View Drop Down
Translator
Translator
Vulfi s juga, Makedonska tuga

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj chlink Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Prosinac/Dec.2010 u 09:51
Originalno postovano od strane prijatelj.v prijatelj.v piše:

izvinjavam se korisniku Vulf ali to uputstvo na kje si me uputio je iz 2006 godine-verovatno je sve od tada napredovalo.Sto se tice korisnika Fokan vec sam ta podesavanja u subtitle podesavao     jedino ne mogu da nadjem opciju kada otvorim font-ne znam na koji mislis font  gore-levo kao i podesavanja Sample  
caracter set-a inace Font mi stoji na Arial-Seting Automatic u polju slova je 20 au kartici koju ti pominjes stoji ANSI CHARSET cekirano mi je Bold-Anti Alassing mi u kartici stoji na system default rendering.Posto vidim da se razumes u ovaj program zamolio bih te da mi objasnis kako da ga podesim i da ga koristim-nije na odmet da mi postavis i neku sliku oko podesavanja-srdacan pozdrav

Originalno postovano od strane chlink chlink piše:

... ili prebacite je u vec postojecu.

http://forum.titlovi.com/uputstvo-za-pravljenje-dvdja_t11450.html

I procitaj tamo lepo sve sto ima u temu , nije samo jednu stranu vise su mislim da ces naci to sto trazis, ako ne nadjes, pitaj u tu temu tacno sta ti treba pomocicu ti.

Ažurirao chlink - 08.Prosinac/Dec.2010 u 09:57
[URL=http://www.speedtest.net][IMG]https://static.titlovi.com/images/forum/bf04dd61-5458-44c2-8ded-bd4c16996aa7.png][/URL]
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.