Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Trap (2024) |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
leo-mesi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Active member Pridružen: 24.Kolovoz/Aug.2022 Status: Offline Points: 195 |
Opcije posta
Thanks(0)
Objavljeno: 30.Kolovoz/Aug.2024 u 19:47 |
Uzbudljiv triler...ništa posebno ali gledljivo.
|
|
Cobra1978
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2013 Lokacija: Podgorica Status: Offline Points: 30 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Ništa specijalno
|
|
Boxter7
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member Pridružen: 16.Listopad/Oct.2018 Status: Offline Points: 3 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Za uzrast do 12 godina...
|
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 1418 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Demonizovani Šlajmaran počeo da pravi filmovi za djecu.
Nadam se da će se preobratiti i početi da snima mjuzikle i komendije. |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 06.Kolovoz/Aug.2013 Status: Offline Points: 577 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Nadao sam se da je samo dečiji film, ali dobio sam ozbiljnog kandidata za promašaj decenije! Shyalaman u slobodnom padu, ovo mu je najgore ostvarenje po meni. Kakva količina gluposti i naivnosti na jednom mestu, pa još sve garnirano groznom muzikom. U normalnim okolnostima ovo bih prekinuo najdalje nakon pola sata, ali film je takva nebuloza da me je bukvalno kopkalo da odgledam do kraja i posvedočim koliko nisko može pasti.
Deluje da ni Hollywood nije imun na nepotizam. Ili je možda familija Shyalaman natprosečno umetnički nadarena? Pored čuvenog oca imamo jednu kćer koja piše i režira, a sada je tu i druga koja osim što piše scenarija i glumi, dodatno i peva i komponuje za tatu... Svaka čast familiji, ali mislim da sam došao do kraja interesovanja za njihova ostvarenja. Najviše od svega me čudi i jedna je od većih misterija to da glumac od integriteta koga veoma cenim i koji se dugo vremena svojevoljno "odmarao" od Hollywooda, naprasno reši da se vrati baš u.... ovome!!?? Josh Hartnett! To je jedino o čemu ću razmišljati u narednom periodu, a sve ostalo vezano za Trap ide u instant zaborav i totalnu amneziju. |
|
Poochee
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member Pridružen: 13.Ožujak/Mar.2024 Status: Offline Points: 32 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Ovo je što bi rekli anderstejtment. Niste objektivni, ovo je čak vrlo korektno u odnosu na Old.
|
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 08.Ožujak/Mar.2019 Status: Offline Points: 8727 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Meni je najviše smetalo previše nelogičnosti i naivnosti.
|
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(0)
|
Muzika se podrazumeva, šta reći, a ne .... ali dobro sluša se, u trendu je , itd. Ali bilo je previše.
|
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(0)
|
A, ne, nikako nisam objektivan jer nisam profi kritičar, pa sam subjektivan i na tragu nekog svog ukusa, kao uostalom i svi mi Isto tako svi mi verujemo da naša subjektivnost zapravo jeste najbliža nekakvoj imaginarnoj opštoj objektivnosti. Elem, ponoviću još jednom da je (po meni) film teška glupost i razočarenje. Uopšte ne kapiram da se toliko raziđem u oceni sa Igom, ali bože moj, svi mi imamo svoje. I ne, apsolutno nisam hajter režisera obzirom da pratim njegove filmove od starta karijere, a nekada je to umeo da uradi mnogo, mnogo bolje. Kada presečem, deluje da je njegova linija stabilna, ali strmoglava naniže sa protokom vremena i zato sam i ja odlučio da postavim moju crvenu liniju nakon filma Trap. Kako bih odbranio svoje stanovišta navešću par stvari koje su dovele do ovako negativnog utiska, pa ko ne želi SPOILERE, najbolje da ovde prekine sa čitanjem... - totalni amaterizam i neverovatna naivnost sa kojom jedan odrastao čovek, pa još reditelj, portretiše svoje likove! Elitne jedinice FBI i specijalaca svih vrsta najjače sile na svetu predstavljene su kao skupina najvećih debila (ne po prvi put u ova moderna vremena od strane drugih filmadžija), a ovde je to dovedeno do stepena negledljivosti. I još sve vođeno nekakvom profajlerkom koja više deluje kao Baba Vanga! Ko je iole imao dodira sa specijalcima i policijskim akcijama najvišeg prioriteta ostaće u neverici na koji način je to ovde prtedstavio Shyamalan! - naš glavni junak, odnosno brutalni negativac, od slike zbunjenog, ali brižnog oca pretvara se u Spidermana, Supermana, Hulka, odnosno neku vrstu simbioze svih mogućih superheroja koji bez problema rešava sve nemoguće situacije i ostavlja na stotine specijalaca zbunjene i sluđene "hudini" trikovima. Završna scena je najveća uvreda za mozak koju sam mogao zamisliti, tek za mrvu gora od one sa duplim tejzerom, - naša heroina, elitna pop zvezda, pretvara se u najveću dobricu koja stavlja na kocku svoj život kako bi spasavala ugrožene! Taj lik je toliko naivno i nestvarno predstavljen da može (makar mene) samo da iritira, - cela priča je satkana tako samo i isključivo da vrti gledaoca i da ga iznova šokira twistovima, a nikako da ima neki smisao i uverljivost u realnom svetu. Što bi rekli, film je tu da donese profit i podiđe masi, a ne i da zaliči na nešto smisleno. Za mene je to uvredljiv pristup i otud tako žestoka reakcija i loša kritika. Zapravo, najviše mi se čini da je tata ovde dao ćerki maksimalnu slobodu i film posvetio njoj, a onda smo na kraju dobili jedan krajnje naivan proizvod, kao da je deci i namenjen. Ali hej, neka ja ovde budem jedini "hejter" i neka ovaj film pokupi svu slavu Nemam baš ništa protiv, a ako je to u slavu umetnosti, onda neka tako i bude. Ovaj iz manjine ipak će u narednom periodu malo da zaobiđe pomenutu familiju... Ažurirao ar8c - 02.Rujan/Sep.2024 u 16:55 |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Status: Offline Points: 34 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Imam ga na spisku za gledanje, mada i za Shaylamana sam pocheo da mislim da je izvikan. Recimo film Split. Od tog filma sam ochekivao nehto a ja sam ga prekinuo nakon nekoliko minuta. Imam nekoliko njegivh filmova u planu da gledam, kao na primer seriju Servant, ili filmove uz ovaj josh i Knock on the Cabin, Old i Glass. Mada ako sam prekinuo Split, zaista e znam shta ce biti sa filmom Glass. Takodje bi trebao i da gledam After Earth i da barem dam shansu The last Airbender. Shaylaman je u pochetku imao neke zanimljive filmove koji su mogli da se gledaju ali recimo onaj film shto je rezhirala njegova cerka mi ne pada na pamet da gledam ) I tek sad vidim koliko kasnim sa gledanjem nekih filmova ) Mada nikad nije kasno ) I da, josh neshto, Shaylamanova srija Wayword Pines je veliko razocharenje. Od neke ok misterije do nekakvih bica koji se zovu Aberi
|
|
Sorin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member Pridružen: 14.Svibanj/May.2006 Lokacija: Zimbabwe Status: Offline Points: 1 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Enormna doza neuverljivih, naivnih rešenja. Gotovo ceo film bi se mogao spojlovati, scenu po scenu, opisivanjem gluposti. Stoga, slažem se sa @ar8c, a imao bih i što šta dodati, ali to ovaj film ne zaslužuje.
Osim što me nepotizam toliko ne dotiče, niko ga ne bi zamerio da je film korektan. Nažalost, jednostavno nije.
|
|
MarkoK87
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member Pridružen: 24.Listopad/Oct.2007 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Points: 4 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Ako imate 10-ak godina moze proci
|
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(0)
|
Hvala payutti za prevod! Ipak je Lantimos bolji
|
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(0)
|
Gde je Lanthimos od ovoga, gledao bih ga i reprizno Nema Payutti sreće sa izborom materijala za prevod, mada ispada da baš treba sreće kako bi se ubolo nešto vredno gledanja. Eto, ja naleteh večeras, ali o tome u odgovarajućoj temi...
|
|
Poochee
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member Pridružen: 13.Ožujak/Mar.2024 Status: Offline Points: 32 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Dabome. Ali, objektivno, ovo je film koji neće nikoga zadovoljiti zato što je tako prosječan promašaj. Recenzija je isto promašaj. Nije valjda da je između ovog ostvarenja i Hičkoka jedna stepenica? Samo ću reći: De Palma - kad se već spominje originalnost triler setinga - to je makar jedna još stepenica. Što se tiče hejtovanja, ne znam kako se to može odnositi M.Nighta koji je sve popularniji sa sve lošijim filmovima - objektivno. On ima svoju publiku kojoj je dopizdio hipsterski pastiš, željni su dobrog starog kempa bez pika u džepu. To je razlog zašto ovaj film nema prođu: nije dovoljno kemp za publiku, a nije ni dobar za kritiku. Mada je dio kritičara ovaj film ocijenilo pozitivno, kao povratak režisera onome što najbolje radi, o kojem pričaju još od The Visit, tako da se tu moda davno promijenila.
Ažurirao Poochee - 03.Rujan/Sep.2024 u 01:52 |
|
robi75
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member Pridružen: 06.Veljaca/Feb.2011 Status: Offline Points: 0 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Do sada, najlosije od doticnog...reziser, producent, scenarista, uzimajuci u obzir sve to, opet najlosije.
|
|
IvanBM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 17.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Points: 286 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
za mene jedan jako dobar psihološki triler, koji ima glavu i rep, nije dosadan i konstantno je napet.
|
|
route00
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member Pridružen: 30.Kolovoz/Aug.2009 Status: Offline Points: 0 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Dobar film.
|
|
GM_Tissot
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member Pridružen: 13.Prosinac/Dec.2012 Status: Offline Points: 11 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Na trenutke mi je bio i naporan. Neke radnje tipa bezanje po milioniti put su mogli izbaciti...
|
|
mirko-ivic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member Pridružen: 23.Veljaca/Feb.2019 Status: Offline Points: 0 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Počeo da gledam bez velikih očekivanja, potpuno neupoznat, sem jedne rečenice na IMDB. Iako ne slušam takvu muziku, dopala mi se u Sanekinom izvođenju. Josh je prilično dobro odigrao ulogu. Mogu reći da mi je film lepo seo.
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |