Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Trap (2024)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Trap (2024)

Trap

Trap (2024)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Zamka

Godina:

2024

Žanr:

kriminalistički, misterij, horor

Režija:

M. Night Shyamalan

Scenarij:

M. Night Shyamalan

Glavne uloge:

Hayley Mills
  >  Dr. Grant
Marnie McPhail
  >  Jody's Mom
John Andrews
  >  Police Officer
Malik Jubal
  >  Singer
Ty Pravong
  >  Singer
Kaitlyn Dallan
  >  Singer
Elizabeth Victoria Wong
  >  Main Street Pedestrian #1
Saleka Shyamalan
  >  Lady Raven
Peter D'Souza
  >  Dancer
Kristi Woods
  >  FBI Agent
Vanessa Smythe
  >  Tour Manager
Kristopher Grzella
  >  Dancer
Jonathan Langdon
  >  Vendor
Ariel Donoghue
  >  Riley
Karina Grzella
  >  Dancer
Daniel Karp
  >  Young Swat Member
Cali Lorella
  >  Singer

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
leo-mesi View Drop Down
Active member
Active member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj leo-mesi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Trap (2024)
    Objavljeno: 30.Kolovoz/Aug.2024 u 19:47
Uzbudljiv triler...ništa posebno ali gledljivo.
Na vrh
Cobra1978 View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Cobra1978 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Kolovoz/Aug.2024 u 19:52
Ništa specijalno
Na vrh
Boxter7 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Boxter7 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Kolovoz/Aug.2024 u 21:28
Za uzrast do 12 godina...
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Kolovoz/Aug.2024 u 21:39
Demonizovani Šlajmaran počeo da pravi filmovi za djecu.
Nadam se da će se preobratiti i početi da snima mjuzikle i komendije.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2024 u 00:03
Nadao sam se da je samo dečiji film, ali dobio sam ozbiljnog kandidata za promašaj decenije! Shyalaman u slobodnom padu, ovo mu je najgore ostvarenje po meni. Kakva količina gluposti i naivnosti na jednom mestu, pa još sve garnirano groznom muzikom. U normalnim okolnostima ovo bih prekinuo najdalje nakon pola sata, ali film je takva nebuloza da me je bukvalno kopkalo da odgledam do kraja i posvedočim koliko nisko može pasti.

Deluje da ni Hollywood nije imun na nepotizam. Ili je možda familija Shyalaman natprosečno umetnički nadarena? Pored čuvenog oca imamo jednu kćer koja piše i režira, a sada je tu i druga koja osim što piše scenarija i glumi, dodatno i peva i komponuje za tatu... Svaka čast familiji, ali mislim da sam došao do kraja interesovanja za njihova ostvarenja.

Najviše od svega me čudi i jedna je od većih misterija to da glumac od integriteta koga veoma cenim i koji se dugo vremena svojevoljno "odmarao" od Hollywooda, naprasno reši da se vrati baš u.... ovome!!?? Josh Hartnett! To je jedino o čemu ću razmišljati u narednom periodu, a sve ostalo vezano za Trap ide u instant zaborav i totalnu amneziju.
Na vrh
Poochee View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Poochee Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2024 u 00:24
Originalno postovano od strane ar8c ar8c piše:

Deluje da ni Hollywood nije imun na nepotizam.

Ovo je što bi rekli anderstejtment.

Niste objektivni, ovo je čak vrlo korektno u odnosu na Old.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2024 u 07:31
Meni je najviše smetalo previše nelogičnosti i naivnosti.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2024 u 12:07
Muzika se podrazumeva, šta reći, a ne .... ali dobro sluša se, u trendu je , itd. Ali bilo je previše.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2024 u 16:25
Originalno postovano od strane Poochee Poochee piše:

Niste objektivni, ovo je čak vrlo korektno u odnosu na Old.

A, ne, nikako nisam objektivan jer nisam profi kritičar, pa sam subjektivan i na tragu nekog svog ukusa, kao uostalom i svi mi Isto tako svi mi verujemo da naša subjektivnost zapravo jeste najbliža nekakvoj imaginarnoj opštoj objektivnosti.

Elem, ponoviću još jednom da je (po meni) film teška glupost i razočarenje. Uopšte ne kapiram da se toliko raziđem u oceni sa Igom, ali bože moj, svi mi imamo svoje. I ne, apsolutno nisam hajter režisera obzirom da pratim njegove filmove od starta karijere, a nekada je to umeo da uradi mnogo, mnogo bolje. Kada presečem, deluje da je njegova linija stabilna, ali strmoglava naniže sa protokom vremena i zato sam i ja odlučio da postavim moju crvenu liniju nakon filma Trap.

Kako bih odbranio svoje stanovišta navešću par stvari koje su dovele do ovako negativnog utiska, pa ko ne želi SPOILERE, najbolje da ovde prekine sa čitanjem...

- totalni amaterizam i neverovatna naivnost sa kojom jedan odrastao čovek, pa još reditelj, portretiše svoje likove! Elitne jedinice FBI i specijalaca svih vrsta najjače sile na svetu predstavljene su kao skupina najvećih debila (ne po prvi put u ova moderna vremena od strane drugih filmadžija), a ovde je to dovedeno do stepena negledljivosti. I još sve vođeno nekakvom profajlerkom koja više deluje kao Baba Vanga! Ko je iole imao dodira sa specijalcima i policijskim akcijama najvišeg prioriteta ostaće u neverici na koji način je to ovde prtedstavio Shyamalan!

- naš glavni junak, odnosno brutalni negativac, od slike zbunjenog, ali brižnog oca pretvara se u Spidermana, Supermana, Hulka, odnosno neku vrstu simbioze svih mogućih superheroja koji bez problema rešava sve nemoguće situacije i ostavlja na stotine specijalaca zbunjene i sluđene "hudini" trikovima. Završna scena je najveća uvreda za mozak koju sam mogao zamisliti, tek za mrvu gora od one sa duplim tejzerom,

- naša heroina, elitna pop zvezda, pretvara se u najveću dobricu koja stavlja na kocku svoj život kako bi spasavala ugrožene! Taj lik je toliko naivno i nestvarno predstavljen da može (makar mene) samo da iritira,

- cela priča je satkana tako samo i isključivo da vrti gledaoca i da ga iznova šokira twistovima, a nikako da ima neki smisao i uverljivost u realnom svetu. Što bi rekli, film je tu da donese profit i podiđe masi, a ne i da zaliči na nešto smisleno. Za mene je to uvredljiv pristup i otud tako žestoka reakcija i loša kritika. Zapravo, najviše mi se čini da je tata ovde dao ćerki maksimalnu slobodu i film posvetio njoj, a onda smo na kraju dobili jedan krajnje naivan proizvod, kao da je deci i namenjen.

Ali hej, neka ja ovde budem jedini "hejter" i neka ovaj film pokupi svu slavu Nemam baš ništa protiv, a ako je to u slavu umetnosti, onda neka tako i bude. Ovaj iz manjine ipak će u narednom periodu malo da zaobiđe pomenutu familiju...

Ažurirao ar8c - 02.Rujan/Sep.2024 u 16:55
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2024 u 16:50
Imam ga na spisku za gledanje, mada i za Shaylamana sam pocheo da mislim da je izvikan. Recimo film Split. Od tog filma sam ochekivao nehto a ja sam ga prekinuo nakon nekoliko minuta. Imam nekoliko njegivh filmova u planu da gledam, kao na primer seriju Servant, ili filmove uz ovaj josh i Knock on the Cabin, Old i Glass. Mada ako sam prekinuo Split, zaista e znam shta ce biti sa filmom Glass. Takodje bi trebao i da gledam After Earth i da barem dam shansu The last Airbender. Shaylaman je u pochetku imao neke zanimljive filmove koji su mogli da se gledaju ali recimo onaj film shto je rezhirala njegova cerka mi ne pada na pamet da gledam ) I tek sad vidim koliko kasnim sa gledanjem nekih filmova ) Mada nikad nije kasno ) I da, josh neshto, Shaylamanova srija Wayword Pines je veliko razocharenje. Od neke ok misterije do nekakvih bica koji se zovu Aberi
Na vrh
Sorin View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sorin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2024 u 17:05
Enormna doza neuverljivih, naivnih rešenja. Gotovo ceo film bi se mogao spojlovati, scenu po scenu, opisivanjem gluposti. Stoga, slažem se sa @ar8c, a imao bih i što šta dodati, ali to ovaj film ne zaslužuje. Osim što me nepotizam toliko ne dotiče, niko ga ne bi zamerio da je film korektan. Nažalost, jednostavno nije.
Na vrh
MarkoK87 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj MarkoK87 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2024 u 19:06
Ako imate 10-ak godina moze proci
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2024 u 19:56
Hvala payutti za prevod! Ipak je Lantimos bolji Wink
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2024 u 23:01
Gde je Lanthimos od ovoga, gledao bih ga i reprizno Nema Payutti sreće sa izborom materijala za prevod, mada ispada da baš treba sreće kako bi se ubolo nešto vredno gledanja. Eto, ja naleteh večeras, ali o tome u odgovarajućoj temi...
Na vrh
Poochee View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Poochee Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Rujan/Sep.2024 u 01:37
Originalno postovano od strane ar8c ar8c piše:

A, ne, nikako nisam objektivan jer nisam profi kritičar, pa sam subjektivan i na tragu nekog svog ukusa, kao uostalom i svi mi Isto tako svi mi verujemo da naša subjektivnost zapravo jeste najbliža nekakvoj imaginarnoj opštoj objektivnosti.

Dabome. Ali, objektivno, ovo je film koji neće nikoga zadovoljiti zato što je tako prosječan promašaj. Recenzija je isto promašaj. Nije valjda da je između ovog ostvarenja i Hičkoka jedna stepenica? Samo ću reći: De Palma - kad se već spominje originalnost triler setinga - to je makar jedna još stepenica. Što se tiče hejtovanja, ne znam kako se to može odnositi M.Nighta koji je sve popularniji sa sve lošijim filmovima - objektivno. On ima svoju publiku kojoj je dopizdio hipsterski pastiš, željni su dobrog starog kempa bez pika u džepu. To je razlog zašto ovaj film nema prođu: nije dovoljno kemp za publiku, a nije ni dobar za kritiku. Mada je dio kritičara ovaj film ocijenilo pozitivno, kao povratak režisera onome što najbolje radi, o kojem pričaju još od The Visit, tako da se tu moda davno promijenila.

Ažurirao Poochee - 03.Rujan/Sep.2024 u 01:52
Na vrh
robi75 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj robi75 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Rujan/Sep.2024 u 15:33
Do sada, najlosije od doticnog...reziser, producent, scenarista, uzimajuci u obzir sve to, opet najlosije.
Na vrh
IvanBM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj IvanBM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Rujan/Sep.2024 u 23:10
za mene jedan jako dobar psihološki triler, koji ima glavu i rep, nije dosadan i konstantno je napet.
Na vrh
route00 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj route00 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Rujan/Sep.2024 u 23:33
Dobar film.
Na vrh
GM_Tissot View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj GM_Tissot Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Rujan/Sep.2024 u 05:28
Na trenutke mi je bio i naporan. Neke radnje tipa bezanje po milioniti put su mogli izbaciti...
Na vrh
mirko-ivic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mirko-ivic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Rujan/Sep.2024 u 13:09
Počeo da gledam bez velikih očekivanja, potpuno neupoznat, sem jedne rečenice na IMDB. Iako ne slušam takvu muziku, dopala mi se u Sanekinom izvođenju. Josh je prilično dobro odigrao ulogu. Mogu reći da mi je film lepo seo.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.