Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Trap (2024)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=105842
Datum ispisa: 17.Srpanj/Jul.2026 u 10:49
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Trap (2024)
Objavio: leo-mesi
Tema: Trap (2024)
Datum objave: 30.Kolovoz/Aug.2024 u 19:47
Uzbudljiv triler...ništa posebno ali gledljivo.

Odgovori:
Objavio: Cobra1978
Datum objave: 30.Kolovoz/Aug.2024 u 19:52
Ništa specijalno

Objavio: Boxter7
Datum objave: 31.Kolovoz/Aug.2024 u 21:28
Za uzrast do 12 godina...

Objavio: Mizi
Datum objave: 31.Kolovoz/Aug.2024 u 21:39
Demonizovani Šlajmaran počeo da pravi filmovi za djecu.
Nadam se da će se preobratiti i početi da snima mjuzikle i komendije.

Objavio: ar8c
Datum objave: 02.Rujan/Sep.2024 u 00:03
Nadao sam se da je samo dečiji film, ali dobio sam ozbiljnog kandidata za promašaj decenije! Shyalaman u slobodnom padu, ovo mu je najgore ostvarenje po meni. Kakva količina gluposti i naivnosti na jednom mestu, pa još sve garnirano groznom muzikom. U normalnim okolnostima ovo bih prekinuo najdalje nakon pola sata, ali film je takva nebuloza da me je bukvalno kopkalo da odgledam do kraja i posvedočim koliko nisko može pasti.

Deluje da ni Hollywood nije imun na nepotizam. Ili je možda familija Shyalaman natprosečno umetnički nadarena? Pored čuvenog oca imamo jednu kćer koja piše i režira, a sada je tu i druga koja osim što piše scenarija i glumi, dodatno i peva i komponuje za tatu... Svaka čast familiji, ali mislim da sam došao do kraja interesovanja za njihova ostvarenja.

Najviše od svega me čudi i jedna je od većih misterija to da glumac od integriteta koga veoma cenim i koji se dugo vremena svojevoljno "odmarao" od Hollywooda, naprasno reši da se vrati baš u.... ovome!!?? Josh Hartnett! To je jedino o čemu ću razmišljati u narednom periodu, a sve ostalo vezano za Trap ide u instant zaborav i totalnu amneziju.

Objavio: Poochee
Datum objave: 02.Rujan/Sep.2024 u 00:24
Originalno postovano od strane ar8c ar8c piše:

Deluje da ni Hollywood nije imun na nepotizam.

Ovo je što bi rekli anderstejtment.

Niste objektivni, ovo je čak vrlo korektno u odnosu na Old.

Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 02.Rujan/Sep.2024 u 07:31
Meni je najviše smetalo previše nelogičnosti i naivnosti.

Datum objave: 02.Rujan/Sep.2024 u 12:07
Muzika se podrazumeva, šta reći, a ne .... ali dobro sluša se, u trendu je , itd. Ali bilo je previše.

Datum objave: 02.Rujan/Sep.2024 u 16:25
Originalno postovano od strane Poochee Poochee piše:

Niste objektivni, ovo je čak vrlo korektno u odnosu na Old.

A, ne, nikako nisam objektivan jer nisam profi kritičar, pa sam subjektivan i na tragu nekog svog ukusa, kao uostalom i svi mi Isto tako svi mi verujemo da naša subjektivnost zapravo jeste najbliža nekakvoj imaginarnoj opštoj objektivnosti.

Elem, ponoviću još jednom da je (po meni) film teška glupost i razočarenje. Uopšte ne kapiram da se toliko raziđem u oceni sa Igom, ali bože moj, svi mi imamo svoje. I ne, apsolutno nisam hajter režisera obzirom da pratim njegove filmove od starta karijere, a nekada je to umeo da uradi mnogo, mnogo bolje. Kada presečem, deluje da je njegova linija stabilna, ali strmoglava naniže sa protokom vremena i zato sam i ja odlučio da postavim moju crvenu liniju nakon filma Trap.

Kako bih odbranio svoje stanovišta navešću par stvari koje su dovele do ovako negativnog utiska, pa ko ne želi SPOILERE, najbolje da ovde prekine sa čitanjem...

- totalni amaterizam i neverovatna naivnost sa kojom jedan odrastao čovek, pa još reditelj, portretiše svoje likove! Elitne jedinice FBI i specijalaca svih vrsta najjače sile na svetu predstavljene su kao skupina najvećih debila (ne po prvi put u ova moderna vremena od strane drugih filmadžija), a ovde je to dovedeno do stepena negledljivosti. I još sve vođeno nekakvom profajlerkom koja više deluje kao Baba Vanga! Ko je iole imao dodira sa specijalcima i policijskim akcijama najvišeg prioriteta ostaće u neverici na koji način je to ovde prtedstavio Shyamalan!

- naš glavni junak, odnosno brutalni negativac, od slike zbunjenog, ali brižnog oca pretvara se u Spidermana, Supermana, Hulka, odnosno neku vrstu simbioze svih mogućih superheroja koji bez problema rešava sve nemoguće situacije i ostavlja na stotine specijalaca zbunjene i sluđene "hudini" trikovima. Završna scena je najveća uvreda za mozak koju sam mogao zamisliti, tek za mrvu gora od one sa duplim tejzerom,

- naša heroina, elitna pop zvezda, pretvara se u najveću dobricu koja stavlja na kocku svoj život kako bi spasavala ugrožene! Taj lik je toliko naivno i nestvarno predstavljen da može (makar mene) samo da iritira,

- cela priča je satkana tako samo i isključivo da vrti gledaoca i da ga iznova šokira twistovima, a nikako da ima neki smisao i uverljivost u realnom svetu. Što bi rekli, film je tu da donese profit i podiđe masi, a ne i da zaliči na nešto smisleno. Za mene je to uvredljiv pristup i otud tako žestoka reakcija i loša kritika. Zapravo, najviše mi se čini da je tata ovde dao ćerki maksimalnu slobodu i film posvetio njoj, a onda smo na kraju dobili jedan krajnje naivan proizvod, kao da je deci i namenjen.

Ali hej, neka ja ovde budem jedini "hejter" i neka ovaj film pokupi svu slavu Nemam baš ništa protiv, a ako je to u slavu umetnosti, onda neka tako i bude. Ovaj iz manjine ipak će u narednom periodu malo da zaobiđe pomenutu familiju...

Objavio: beogradski
Datum objave: 02.Rujan/Sep.2024 u 16:50
Imam ga na spisku za gledanje, mada i za Shaylamana sam pocheo da mislim da je izvikan. Recimo film Split. Od tog filma sam ochekivao nehto a ja sam ga prekinuo nakon nekoliko minuta. Imam nekoliko njegivh filmova u planu da gledam, kao na primer seriju Servant, ili filmove uz ovaj josh i Knock on the Cabin, Old i Glass. Mada ako sam prekinuo Split, zaista e znam shta ce biti sa filmom Glass. Takodje bi trebao i da gledam After Earth i da barem dam shansu The last Airbender. Shaylaman je u pochetku imao neke zanimljive filmove koji su mogli da se gledaju ali recimo onaj film shto je rezhirala njegova cerka mi ne pada na pamet da gledam ) I tek sad vidim koliko kasnim sa gledanjem nekih filmova ) Mada nikad nije kasno ) I da, josh neshto, Shaylamanova srija Wayword Pines je veliko razocharenje. Od neke ok misterije do nekakvih bica koji se zovu Aberi

Objavio: Sorin
Datum objave: 02.Rujan/Sep.2024 u 17:05
Enormna doza neuverljivih, naivnih rešenja. Gotovo ceo film bi se mogao spojlovati, scenu po scenu, opisivanjem gluposti. Stoga, slažem se sa @ar8c, a imao bih i što šta dodati, ali to ovaj film ne zaslužuje. Osim što me nepotizam toliko ne dotiče, niko ga ne bi zamerio da je film korektan. Nažalost, jednostavno nije.

Objavio: MarkoK87
Datum objave: 02.Rujan/Sep.2024 u 19:06
Ako imate 10-ak godina moze proci

Datum objave: 02.Rujan/Sep.2024 u 19:56
Hvala payutti za prevod! Ipak je Lantimos bolji Wink

Datum objave: 02.Rujan/Sep.2024 u 23:01
Gde je Lanthimos od ovoga, gledao bih ga i reprizno Nema Payutti sreće sa izborom materijala za prevod, mada ispada da baš treba sreće kako bi se ubolo nešto vredno gledanja. Eto, ja naleteh večeras, ali o tome u odgovarajućoj temi...

Objavio: Poochee
Datum objave: 03.Rujan/Sep.2024 u 01:37
Originalno postovano od strane ar8c ar8c piše:

A, ne, nikako nisam objektivan jer nisam profi kritičar, pa sam subjektivan i na tragu nekog svog ukusa, kao uostalom i svi mi Isto tako svi mi verujemo da naša subjektivnost zapravo jeste najbliža nekakvoj imaginarnoj opštoj objektivnosti.

Dabome. Ali, objektivno, ovo je film koji neće nikoga zadovoljiti zato što je tako prosječan promašaj. Recenzija je isto promašaj. Nije valjda da je između ovog ostvarenja i Hičkoka jedna stepenica? Samo ću reći: De Palma - kad se već spominje originalnost triler setinga - to je makar jedna još stepenica. Što se tiče hejtovanja, ne znam kako se to može odnositi M.Nighta koji je sve popularniji sa sve lošijim filmovima - objektivno. On ima svoju publiku kojoj je dopizdio hipsterski pastiš, željni su dobrog starog kempa bez pika u džepu. To je razlog zašto ovaj film nema prođu: nije dovoljno kemp za publiku, a nije ni dobar za kritiku. Mada je dio kritičara ovaj film ocijenilo pozitivno, kao povratak režisera onome što najbolje radi, o kojem pričaju još od The Visit, tako da se tu moda davno promijenila.

Objavio: robi75
Datum objave: 03.Rujan/Sep.2024 u 15:33
Do sada, najlosije od doticnog...reziser, producent, scenarista, uzimajuci u obzir sve to, opet najlosije.

Objavio: IvanBM
Datum objave: 03.Rujan/Sep.2024 u 23:10
za mene jedan jako dobar psihološki triler, koji ima glavu i rep, nije dosadan i konstantno je napet.

Objavio: route00
Datum objave: 03.Rujan/Sep.2024 u 23:33
Dobar film.

Objavio: GM_Tissot
Datum objave: 04.Rujan/Sep.2024 u 05:28
Na trenutke mi je bio i naporan. Neke radnje tipa bezanje po milioniti put su mogli izbaciti...

Objavio: mirko-ivic
Datum objave: 04.Rujan/Sep.2024 u 13:09
Počeo da gledam bez velikih očekivanja, potpuno neupoznat, sem jedne rečenice na IMDB. Iako ne slušam takvu muziku, dopala mi se u Sanekinom izvođenju. Josh je prilično dobro odigrao ulogu. Mogu reći da mi je film lepo seo.

Objavio: kjovo
Datum objave: 05.Rujan/Sep.2024 u 09:24
Ja cu ga gledati,sta znam meni njegovi filmovi nekako uvek odgovaraju. Cak i ovaj od njegove cerke uopste nije los. Josh Hartnet mi je ok glumac tako samo da nadjem vremena. Trenutno gledam Evil 4 sezonu znaci preporukasvima za tu seriju ,steta sto je otkazana. 
Beogradski ,Servant ne znam da li ce ti se svideti ja gledao prvu sezonu pa poceo drugu i prekinuo. Brate meni mnogo dosadna. A sto se tice Wayvard Pines ne znam sto si razocaran serija je jos jedna od odlicnih serija koje su ukinute sa zaista svezom idejom i originalnom pricom.

Datum objave: 05.Rujan/Sep.2024 u 19:18
jovoK, što zastrani, brate????

Datum objave: 05.Rujan/Sep.2024 u 23:58
Originalno postovano od strane Mizi Mizi piše:

jovoK, što zastrani, brate????

Skankhunt42, dabome, priča ista.

Datum objave: 05.Rujan/Sep.2024 u 23:59
Originalno postovano od strane kjovo kjovo piše:

. A sto se tice Wayvard Pines ne znam sto si razocaran serija je jos jedna od odlicnih serija koje su ukinute sa zaista svezom idejom i originalnom pricom.

Imao je romane kao osnovu, u smislu originalne priče, a i nije kao što si i čitao druga dela, baš originalna priča, imao je inspiraciju u odnosu na pređašnja dela drugih pisaca.

Mada ne mogu da se setim druge sezone, prvu pamtim.

Datum objave: 06.Rujan/Sep.2024 u 00:25
A ar8c je naveo samo delić, nisam imao potrebu da navodim, nije ni on,  ko što reče član može scena po scena da se navodi i navode mane, ali super je smislio  da spoji ideju  i promoviše, to se vidi i u intervuju oko filma, ima prođu, ali ja ću razmisliti dobro za sledeći film.

Datum objave: 06.Rujan/Sep.2024 u 07:44
Alex kad sam rekao da je originalna serija Wayvard Pines mislio sam bas na tv format kao seriju. Naravno nije mi nova ideja sto se tice napisanih romana ali ovakvu seriju stvarno nisam video naravno mislim do te 2015 kad je snimana. Sada je sve manje vise na isti kalup. Pojavi se ponesto originalno Severance npr ali nema tu vise sta novo da se vidi.

Objavio: jojo385
Datum objave: 06.Rujan/Sep.2024 u 11:19
O cemu vi to ? Vrsni poznavaoci filmova i serija nisu skontali da je
Wayvard Pines kopija Losta. Ili nisu gledali Lost ?
Ali nije tema....

Datum objave: 06.Rujan/Sep.2024 u 12:14
E sad si lupio i ostao ziv jojo385,Wayvard pines veze nema sa Lostom ali ama bas nikakve . Razmisli malo da nisi pomesao sa necim. I ne znam cemu vise taj tvoj potcenjivacki ton. Malo spusti loptu decko nema potrebe za tim.

Objavio: Djurowsky
Datum objave: 07.Rujan/Sep.2024 u 10:53
Loše jao, jao...Početak jako dobar, obećavajući, stvari se kompliciraju, napetost raste. Onda dođe val, more, lavina nelogičnih i naivnih prikaza kako je naš glavni negativac Josh izbjegao situacije svaki put kad je bio stjeran u kut od strane policije, FBI i koga li već od onih pustih specijalaca što ga traže. Da mi je samo znati kako je izašao iz one limuzine dok je bio okružen masom ljudi oko limuzine, a tek na koju foru je uspio otkinuti onu žicu sa kola bicikle dok ga četiri specijalca na metar od njega drže na nišanu, bez da je itko to vidio. Šteta, šteta, a početak je obećavao. propuštena prilika.

Objavio: plavooki73
Datum objave: 07.Rujan/Sep.2024 u 13:50
Ovo je jedan od najglupljih filmova koje sam gledao u životu a da ne spominjem to forsiranje karijera njegovih kćeri.

Datum objave: 07.Rujan/Sep.2024 u 17:56
Originalno postovano od strane Djurowsky Djurowsky piše:

Loše jao, jao...Početak jako dobar, obećavajući, stvari se kompliciraju, napetost raste. Onda dođe val, more, lavina nelogičnih i naivnih prikaza kako je naš glavni negativac Josh izbjegao situacije svaki put kad je bio stjeran u kut od strane policije, FBI i koga li već od onih pustih specijalaca što ga traže. Da mi je samo znati kako je izašao iz one limuzine dok je bio okružen masom ljudi oko limuzine, a tek na koju foru je uspio otkinuti onu žicu sa kola bicikle dok ga četiri specijalca na metar od njega drže na nišanu, bez da je itko to vidio. Šteta, šteta, a početak je obećavao. propuštena prilika.

Baš to! Ideja je sasvim dobra, kulisa za događaje originalna, imalo se sasvim dovoljno sastojaka da se napravi veoma dobar film. Ali totalno se palo na takvim naivnostima i glupostima, da ih dete takve ne bi osmislilo. Recimo samo da u slučaju potere za visokorangiranim zločincima i teroristima svaka ozbiljna jedinica specijalaca praktikuje dva scenarija:

Ili je osumnjičeni "pružao otpor pri hapšenju", pa se poreski obveznici liše obaveze finansiranja bespotrebnog suđenja i hranjenja istog u ćeliji, ili u slučaju da je od istog potrebno izvući kakve informacije, saviju ga kao kiflu, okuju u lance, zaštite pancirom, stave vreću na glavu i isporuče ga u stanicu bez promila šansi da mu iko priđe. Kakvo crno grljenje i opraštanje od kčerke ili OCD poriv da se podiže bicikl, a onda potpuno neprimetno skine i sakrije cela žbica sa točka!!?? Molim vas, takve stvari su jednostavno uvreda za gledaoca i na to ne pristajem bez obzira na reputaciju i CV kreatora.

Objavio: draganmirovic99
Datum objave: 08.Rujan/Sep.2024 u 02:40
Koliko debilnih ljudi u komentarima Boze Sacuvaj i ovi naslovi svaki put kada izbacite neku recenziju ali bas o bilo cemu, Predobar film sve preporuke 10/10 odavno nisam gledao bolji film. Vjerujte mi necete pogrijesiti

Objavio: JoxerTM
Datum objave: 08.Rujan/Sep.2024 u 12:42
10/10 za film u kojem nekakav konobar štali zna detalje top secret akcije i to prenese glavnom liku, onako, usput?
Jesi li ti plaćeni bot sa imdb-a koji na sve nekritički zalijepi 10/10 zbog kakvih su razlomci tamo postali beskorisni?

S druge strane pisati da je fim negledljivo đubre je također neistina, jer nije.
Tako da si djelomično u pravu. Niti je najgori niti je najbolji.

Datum objave: 08.Rujan/Sep.2024 u 19:32
Originalno postovano od strane draganmirovic99 draganmirovic99 piše:

Koliko debilnih ljudi u komentarima Boze Sacuvaj i ovi naslovi svaki put kada izbacite neku recenziju ali bas o bilo cemu, Predobar film sve preporuke 10/10 odavno nisam gledao bolji film. Vjerujte mi necete pogrijesiti

Draganče, isključuj muziku!

Draganče, nataknem te na dhršku od metle!

O, metnem te na dršku od metle!

EmbarrassedLOL

Objavio: Dupla ljuta.
Datum objave: 09.Rujan/Sep.2024 u 00:20
K'o što reče Anatoly "Not great, not terrible".
Imao je on mnogo boljih filmova, a bome i gorih.

-------------
Ako se desi nešto loše-piješ da zaboraviš,
ako se desi nešto lepo-piješ da proslaviš,
a ako se ništa ne dešava-piješ da bi se nešto dešavalo.

Datum objave: 09.Rujan/Sep.2024 u 11:13
Originalno postovano od strane kjovo kjovo piše:

E sad si lupio i ostao ziv jojo385,Wayvard pines veze nema sa Lostom ali ama bas nikakve . Razmisli malo da nisi pomesao sa necim. I ne znam cemu vise taj tvoj potcenjivacki ton. Malo spusti loptu decko nema potrebe za tim.

Ovaj odgovor sam propustio..Ej bre ....na temi filma "Trap" ti mrtav ladan
pocinjes pricu o Wayvard Pines. Na moj osvrt da je ta serija kopija LOST-a
spocitavas mi nekakav "ton". Ti definitivno nisi gledao LOST . Jer da si
gledao znao bi. 'ajde da pitamo pucanstvo...svi oni koji su gledali obe
serije neka se izjasne . Ti definitivno nisi gledao LOST.
Film "Trap" nisam jos pogledao,budem i ostavim komentar.

Datum objave: 09.Rujan/Sep.2024 u 12:37
Jojo385 evo ti u pravu si decko ako ces lakse da spavas. Nema ja sta da pitam pucanstvo ,znam i sam da procenim ali dobro u pravu si.

Datum objave: 10.Rujan/Sep.2024 u 09:16
Odgledao...Film kao film nije los. Kvaliteno je snimljen. Mnogo detalja ...
Rezija se potrudila da sve bude cakum pakum . Ima nekih nelogicnosti ,rupa
ali ne pretjerano. Horor nema sta traziti u opisu filma.
Jedna stvar koja se osjeti nakon gledanja filma je nesto slicno kao ....
"Stokholmski sindrom" sto nadam se da nece biti trend u Holivudu.
A da ce biti nastavak .....100% .

Objavio: grobarko
Datum objave: 12.Rujan/Sep.2024 u 11:55
Priča sama je dosta naivna, scene naivne, onako, ni loš ni dobar. Srednje žalosno.

Datum objave: 12.Rujan/Sep.2024 u 15:03
Razočarao me je Šlajmaran.
Nadam se da će njegova kći biti bolja.

Objavio: sajot
Datum objave: 14.Rujan/Sep.2024 u 00:37
Ovo ubogo smeće od filma, nije uspeo da spasi ni Džoš svojom dobrom glumom. Film je dodatno ukanalila rediteljeva ćerka čija gluma nije bila na nivou ni najgoeg natrurščika. Idem da se izbičujem što sam na ovaj način potrošio sat ipo svog života

Objavio: Wuk86
Datum objave: 14.Rujan/Sep.2024 u 09:37
Originalno postovano od strane sajot sajot piše:

Ovo ubogo smeće od filma, nije uspeo da spasi ni Džoš svojom dobrom glumom. Film je dodatno ukanalila rediteljeva ćerka čija gluma nije bila na nivou ni najgoeg natrurščika. Idem da se izbičujem što sam na ovaj način potrošio sat ipo svog života

LOLLOLLOL

Jest', sranje je. Ja sam ga gledao na preskok..LOL

Objavio: ernad-fakic
Datum objave: 15.Rujan/Sep.2024 u 22:08
IgaBiva ovdje se potpuno slažemo. Ja i ne očekujem od Syamalana neka velika djela, ali se radujem njegovim idejama.

Objavio: contritum
Datum objave: 24.Listopad/Oct.2024 u 23:51
Odličan, može 2 deo komotno :)

Objavio: krivalek
Datum objave: 04.Studeni/Nov.2024 u 18:23
Dali ste spisak od 50 glumaca, a među njima nema glavnog,koji nosi ceo film. I tako stalno radite. Kakva besmislica

Datum objave: 05.Studeni/Nov.2024 u 09:59
Velikim slovima pise na naslovnoj slici filma glavni glumac,zato i vrv nema na spisku. Sto bi i bilo kad je prvo sto se vidi Josh Hartnet a ima i link za IMDB pa tamo vidi ,stvarno nije tesko jos jednom kliknuti misem.

Objavio: marcobobby
Datum objave: 22.Studeni/Nov.2024 u 23:36
Iskusni režiser, a ujedno i scenarista ovog trilera, baš se poigrava s publikom, nekako sam stekao takav utisak. Tu je bila i njegova kći u roli pop zvezde Lady Raven, na čijem koncertu počinje zapravo lov na serijskog ubicu. Josh Hartnett malo preglumljuje s onakvim facijalnim ekspresijama, ali u suštini dobro je otelotvorio negativca. Uprkos nekim scenarističkim ''rupama'' ostaje nam nada da će biti i nastavka, s obzirom na činjenicu da se komercijalno isplatio.

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk