| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
|
Odgovori
|
Stranica <1 1112131415 49> |
| Korisnik | ||
excalibur28
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Kodi asistent
Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2018 u 12:37 |
|
|
E ovako drugovi moji:), juče sam kod druga instalirao titlovi.com official na box sa 4.4 androidom, na CEMC fork. Imao sam velikih problema, ali sam kroz mnogo, mnogo vremena napokon našao rješenje, koje će pomoći svakome kome instaliranje plugina zadaje glavobolju.
Sa ovog linka skinuti sve script module kao zip fajl, (prvo ovaj koji stoji na početnoj strani, ostala četiri su sa desne strane) a onda ih instalirati unutar Kodija kroz install from zip file. http://kodi-addons.club/addon/script.module.requests/2.18.4 Jedini koji se ne može skinuti sa ovog linka je ''script module certifi'', njega možete skinuti odavde: http://mirrors.kodi.tv/addons/krypton/script.module.certifi/ Takođe, skinuti i python 2.25 verziju: https://ftp.acc.umu.se/mirror/addons.superrepo.org/v7/addons/xbmc.python/ E sada, prvo poskidajte sve ove zip fajlove, pa krenite sa instaliranjem. Iskreno, ne znam tačan redoslijed, ali vidjet ćete prilikom instaliranja, ako vam pokaže error sa dependency, pročitajte šta vam traži, pa onda instalirajte taj zip fajl. Kada to završite, skinite plugin titlovi.com official i onda bi trebalo bez problema da se instalira. Ovo znači pišem iz ličnog iskustva i 99% da će pomoći svakome ko koristi fork Kodi. Sretno. :) |
||
![]() |
||
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 72113 |
Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2018 u 12:45 |
|
|
Ti i Alipasijaner ste zaslužili titulu "Titlovi.com Kodi plugin expert".
![]() |
||
![]() ![]() ![]()
|
||
![]() |
||
administrator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Pridružen: 25.Sijecanj/Jan.2003 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 14390 |
Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2018 u 13:06 |
|
|
I meni se tako čini
|
||
![]() |
||
Alipasijaner
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Kodi asistent
Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2018 u 14:05 |
|
|
Btw. u medjuvremenu sam dobio box sa androidom 4.4.2 i instalirao sam raznorazne forkove i cijela instalacija se bazirala po sistemu kao sto je opisao excalibur.. pogledas sta fali, potrazis na googlu i instaliras.
Instalacija koja prolazi bez previse patnje je MyGica bazirana na Kodiju 17, svi prethodno navedeni forkovi su bazirani na https patchiranom kodiju 16 i zato treba bezbroj egzibicija da bi se instalirali pluginisi. Dakle za boxove na koje se ne moze instalirati android 5 i veci skinete MyGica Media Center instalirate kao i svaku sideload aplikaciju ili ga downloadujete direktno na box. Poslije instalacije idete na instalaciju plugina koji vam se mozda odmah nece pokazati u oficijelnom kodijevom repozitoriju kojeg cete refreshati tako sto cete misa ili strelicu gurnuti na lijevo da izadje onaj lijevi uspravni meni i kliknete na check for updates poslije toga ce se ukazacati i oficijelni plugin instalirate ga najnormalnije bez ikakve petljavine. Ne zaboravite u Player settings pod Language izabrati jezike za koje zelite da plugin vrsi pretragu. Instalirate neki od addonsa za gledanje filmova i to je to. Isto tako ne zaboravite da je svaki od tih forkova security rupcaga prema kucnoj mrezi.. u svakom slucaju ako vas sigurnost kucne mreze previse ne brine instalirajte neki od forkova i derite. I na kraju krajeva da bi gledali filmove sa subtitlovima ne treba vam plugin, prethodno downloadovane subtitlove, direktno na box, na racunaru na usb ili preko smb share-a mozete ucitati kad krene film kroz audio and subtitle settings direktno iz playera. Pluginom za subtitlove definitivno na brzi, laksi, ljepsi i jednostavniji nacin dolazimo do subtitlova i zato hvala koderu, programeru, developeru turki01 koji sve to programira i ispunjava nase zelje, hvala administratorima koji nas trpe i prevodiocima koji ko zna kako odvajaju svoje vrijeme da bi mi uzivali u titlovima.
Ažurirao Alipasijaner - 02.Sijecanj/Jan.2018 u 14:15 |
||
![]() |
||
cunilson
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2018 u 19:24 |
|
|
Hvala ti excalibur na točnom i detaljnom opisu kako i šta se treba napravit za instaliranjem plugina! Naime nakon prijašnjih muka sa instaliranjem danas nakon što sam pročitao tvoju poruku išlo je sve glatko sa instaliranjem i napokon sam instalirao titlovi.com official,upisao username i lozinku koju koristim na ovoj stranici i kad sam htio ubacit prijevod u film pojavi se poruka titlovi.com official error i failed to download subtitle? Ako slučajno znaš odprilike šta bi moglo bit pa da još taj mali problemčić riješimo pa da onda i ja budem u ovih 99% kojima radi :)
|
||
![]() |
||
excalibur28
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Kodi asistent
Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2018 u 21:31 |
|
E je**mu miša. :) Jesi probao da restartaš box? Ono, skroz ga iz struje isključi, pa ponovo pokreni. Meni je recimo to pomoglo kada se plugin tek pojavio. Druga opcija, da ga deinstaliraš, pa da izbrišeš sve u vezi njega unutar boxa, pa onda ponovo instaliraš. Treće, da sačekaš još nekog sa savjetom, ja više nisam pametan šta te zeza. :) |
||
![]() |
||
skols155
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2018 u 22:04 |
|
|
Ja sam probao ama baš sve, restartao box, instalirao ono šta trazi kad izbaci module dependecy, instalirao sve moguce zipove al ne radi i ne radi jednostavno, isprobao na kodi jarvis, cemc, spmc, al nista, vjerovatno bi radilo da stavim najnoviji kodi na box al problem je šta mi trza stream TV-a i serija, a na jarvisu radi sve normalno, neznam kako se riješiti lagga, nije problem buffering nego lagg kod streamanja, ako neko ima nekakvu informaciju javite,
btw svako dobro u 2018.! |
||
![]() |
||
administrator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Pridružen: 25.Sijecanj/Jan.2003 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 14390 |
Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2018 u 22:14 |
|
|
Nikako nisam expert za ovo no možeš li staviti što ti se nalazi u logovima ? Isto tako da li možeš probati ugasiti konvertiranje latinice u čirilicu - mislim da je to kod nekoga riješilo problem ako se dobro sječam ?
|
||
![]() |
||
excalibur28
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Kodi asistent
Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2018 u 22:15 |
|
U pitanju je tzv. stuttering. Imaš ovdje na ovom klipu kako se to rješava. https://www.youtube.com/watch?v=T4J9oz2DoEY |
||
![]() |
||
Alipasijaner
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Kodi asistent
Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2018 u 22:48 |
|
|
Instaliraj Mygica, on je fork baziran na Kodiju 17 i na njemu instaliras oficijalni plugin za titlove kao i sve ostale za gledanje filmova i serija i sve to bez da se patis instaliranjem dodatnih depedency modula.
|
||
![]() |
||
marioostovic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Objavljeno: 04.Sijecanj/Jan.2018 u 00:45 |
|
|
pozzz meni addon za filmove radi ok ali za serije tipa mentalist ncis ne nađe titlove skuzio sam da je do samog streama jer kad napisem u manual search nađe al je tlaka non stop upisivati hah pa eto samo da prijavim stanje kod mene za sad
|
||
![]() |
||
Alipasijaner
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Kodi asistent
Objavljeno: 04.Sijecanj/Jan.2018 u 11:35 |
|
|
+1 instalacija MyGica na box sa androidom 4.4.. flawless
|
||
![]() |
||
snebojsa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Objavljeno: 04.Sijecanj/Jan.2018 u 15:24 |
|
|
Baš ću i ja da probam na jednom boxu sa 4.4.2 danas.
Namučio sam se da instaliram addon, 5-6 puta mi je tražio različite dependences, sve sam ih našao na kompu, skinuo, instalirao i na kraju sam uspeo da instaliram titlove, ali daje neki error pri downloadu i neće da skine nijedan titl. |
||
![]() |
||
florijan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Objavljeno: 06.Sijecanj/Jan.2018 u 08:14 |
|
|
Pozdrav, molio bih vas za pomoć. Meni također ne skida titlove i javlja grešku “Unauthorized” i ”Titlovi.com login error” mada mi je username i password točno upisan u postavkama. Kodi mi je instaliran na raspberryu, verzija Krypton 17.4.
Neće pa neće.
|
||
![]() |
||
Alipasijaner
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Kodi asistent
Objavljeno: 06.Sijecanj/Jan.2018 u 10:28 |
|
Probaj ovdje na forumu sam sebi promijeniti password, ako ne uspijes probaj ga promijeniti tako sto ces icci na formu da si zaboravio password, ako nista od toga ne pomogne kontaktiraj nekog od administratora. Uglavnom prvo probaj promijeniti password u drugaciji od dosadasnjeg. I na kraju javi jeli ti pomoglo.
|
||
![]() |
||
florijan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Objavljeno: 06.Sijecanj/Jan.2018 u 12:08 |
|
je, uspjelo je. promijenio sam pass i proradilo, možda je bio problem u velikim i malim slovima u passu. Hvala ti.
|
||
![]() |
||
Lumber Jack
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Objavljeno: 06.Sijecanj/Jan.2018 u 12:51 |
|
|
Ja samo da pohvalim angažovanje oko izrade ovog plugina za KODI. Svaka vam čast ljudi, sa jedne strane što pratite trendove i platforme, a sa druge što uopšte postojite. Fenomenalan sajt, zaista, i sve najbolje želim u daljem radu.
|
||
![]() |
||
Alex9
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Objavljeno: 06.Sijecanj/Jan.2018 u 20:06 |
|
|
Pozdrav, da li je neko uspio instalirat Titlovi na SPMC ver. 16.7.2 na Android boxu. Meni ne uspije, na kraju napise Failed to install add-on from zip file.
Na Kodi 17 na TVju gdje je Android, nisam imao problema. Da li ima neko resenje za SPMC, restartao, namjestio Python 2.25... sto jos treba. Unutra Titlova, kada napises vise, ne nudi oficijalne tilove. Hvala.Lp |
||
![]() |
||
skols155
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Objavljeno: 06.Sijecanj/Jan.2018 u 20:11 |
|
|
ista stvar kod mene, na spmc, cemc il 16.1 jarvis ne radi, ioako sve instaliram.. probao sam sve i svasta i jednostavno ne ide
|
||
![]() |
||
Alipasijaner
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Kodi asistent
Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2018 u 01:15 |
|
|
Vi sa boxovima androida manjim od verzije 5 probajte instalirati MyGica media centar koji je baziran na Kodiju 17.. instaacija titlovi.com oficijelnog plugina i svih ostalih aktuelnih plugina prolaze bez problema..
|
||
![]() |
||
Odgovori
|
Stranica <1 1112131415 49> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |