Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Wizard of Oz (1939) |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
luka0037 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of ![]() Zakeralo Pridružen: 04.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Krusevac Status: Offline Points: 6630 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 20.Ožujak/Mar.2010 u 02:55 |
The Wizard of Oz (1939) je svačiji favorit, večiti fantazijski mjuzikl koji je studio MGM snimio za svojih zlatnih godina. Tokom mnogih sezona, išao je regularno na TV mreži u udarnom terminu (prva dva prikazivanja doživeo je na CBS televiziji 3. novembra 1956. godine i u decembru 1959. godine), a posle toga se prikazivao svake godine za Dan zahvalnosti, Božić i/ili Uskrs. Uskoro je postao klasična institucija i obredni prolaz za svakoga, a verovatno je postao i najgledaniji film tokom proteklih decenija. Iako u početku nije ostvario neki komercijalni uspeh (sa 3 miliona $), bio je kritički priznat. Ažurirao kadetoni - 25.Svibanj/May.2020 u 15:29 |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
dzindzin16 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 07.Studeni/Nov.2009 Status: Offline Points: 679 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ovo je kod mene u TOP10, svih vremena.Mozda i u 5.
|
|
![]() |
|
JoxerTM ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 09.Lipanj/Jun.2011 Status: Offline Points: 4761 |
Men' nije. Možda bi bio da sam se rodio tokom prvog svjetskog rata ili malo iza. Film je zastario i to ne na dobar način pa da se može vratiti u modu nekakvim retro stilom. Nije bezvremenski ko Moderna Vremena ili Metropolis. Vrijedit će proučavateljima filmske povijesti zbog određenih tada dostignuća, ali to je sve. Mislim na film kao cjelinu. Drugim riječima, ako ga dosad niste pogledali i ne treba vam za seminarski, diplomski, magistarski ili doktorski rad - komotno preskočite.
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 07.Studeni/Nov.2009 Status: Offline Points: 679 |
Da pojasnim.Sva video ostvarenja, nikada ne komentarisem iz ugla filmskog kriticara jer za to nisam kompetentan niti me zanima takav pogled na stvar, vec iskljucivo prenosim utisak koji video ostavlja na malenkost moje psihe licno.Ovo bi svakako moglo biti dosadno novim generacijama, koje zive u sedmoj brzini novog svetskog poretka i kojima interesovanja imaju putanju u skladu sa prebrzim nacinom zivota, koji se agresivno namece.Mene ovo psihodelicno, bajkovito, sarmantno filmsko ostvarenje uvek iznova smesti u taj neki svet iza duge, gde sunce vecno sja. |
|
![]() |
|
JoxerTM ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 09.Lipanj/Jun.2011 Status: Offline Points: 4761 |
Ne trebaš se pravdati. Ukusi su različiti. Da nisu, svijet bi bio dosadan. Jedino što trebaš je razviti svoj vlastiti ukus. Pa ću ja, iako preporučam da ga se preskoči, cijeniti tvoj ukus jer nisi podlegao trčanju za modernim mejnstrimom koji se sveo na više-manje smaračine i "toliko glupo da je smiješno" nazovi komedije. Ono u čemu bismo se obojica mogli složiti je Over the Rainbow. Precijenjena ili podcijenjena, korištena za ovo ili za ono, aranžirana ovako ili onako - nikad se neće prestati slušati. Jer nije šund.
Ažurirao JoxerTM - 25.Svibanj/May.2020 u 12:28 |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Prvi put ga pogledah pre oko 40-ak godina i nikada mi se iz srca nije maknuo.
|
|
![]() |
|
banisa2006 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator ![]() ![]() Pridružen: 18.Prosinac/Dec.2006 Status: Offline Points: 471 |
No No No ne dirati u nesto sto je remek delo.....shame on you!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
![]() |
|
Stole Haringa ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 90410 |
Da sam juče umro ne bih znao za političku pozadinu koja je poslužila kao inspiracija i za film i za knjigu. Film za decu i zagrižene istraživače pop kulture, ništa više od toga.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |