Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Whale (2022) |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
JoxerTM ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 09.Lipanj/Jun.2011 Status: Offline Points: 3511 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 01.Prosinac/Dec.2022 u 15:02 |
Zabrazdio si u toj recenziji svugdje osim u ključnu stvar, da je film o samodestruktivnom prežderavanju. Drugi,
doduše manji, ti je grijeh spominjanje Pedofilanskog koji ne samo da
nije potonuo u depresivnu suicidalnost, nego je izbjegao ruci zakona obožavan od jednakih kao on. Kako je ovo drama, moram ga u širokom luku preskočiti. Pričekat ću kakvi drugi žanr sa podjednakom srži, ali sa ekstremnim tamanjenjem legalne kemije tipa red bull.
|
|
![]() |
|
puppet_master ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 49164 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Meni je drago videti opet Brendan Frasera, potonuo je bio odveć u svoje (ili da kažem tuđe) demone i čuda, neka mu malo tapše Hollywood dok je svetlo pozornice na njemu. Probaću film svakako.
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 09.Lipanj/Jun.2011 Status: Offline Points: 3511 |
Meni nije. Nije kosook. ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 49164 |
Rasisto!
![]() Mada, i ja sam, bio makar, od malena. U obdaništu sam imao dve drugarice kojima sam se (ne pitaj me zašto kog đavola) sviđao, a ja, vazda budala, dabome, im obema pričao kako ću ja oženiti crnkinju, šta ja znam koju već, meni je to sa bojama prosto bilo fascinantno, nema veze ko je i šta je, samo da je kakva afrička deva. Mali rasista.
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Dobar plan! Ali onda se dogodilo da nijedna nije došla kupiti knjigu. O sudbo kleta! Ono gore je šala, nisam ja nikakav rasist. Umjesto nečijeg izgleda mene živciraju zatucani ljudi u ovom stoljeću. Kako bi se zvao takav ...-ist?
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Pa šta ja imam sa time koliko ljudi (ne)čitaju, dobijao sam dnevnicu da stojim tamo ko budala, kupili, ne kupili.
![]() A šta'š, ne vole me milice. ![]() Zvao bi se -čovek. Nije li većina, na nekoj makar strani, zatucana ionako. I nije nam neko stoljeće baš. ![]() |
|
![]() |
|
ar8c ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 06.Kolovoz/Aug.2013 Status: Offline Points: 279 |
Ovo će se obavezno gledati. Nadam se i očekujem da jedna ovakva drama, Aronofsky i Fraser dobace do mojih velikih očekivanja, a ako ih prevaziđu tim bolje!
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Vrlo dobar, još jedan od onih koji me podseća na mnoge filmove koje sam voleo, mali, skromni film u malo prostora ali sa meni interesantnim likovima i životnim putešstvenijem koje moraju proći kroz podjednako malo vremena. Mogu potvrditi ono što sam znao još onda kada sam prvi put naleteo na vest o ovome filmu a to je da ću navijati za Fraserov momenat pod reflektorima.
|
|
![]() |
|
Mizi ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() aka balavurdija Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 883 |
Gledaću ako nema istopolne ljubavi...
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Što bre Mizi, pa šta sada fali još i istopolnoj ljubavi zaboga miloga, naš junak je gay ali nije išta forsirano, veštačko, ne u onom smislu da jedan lik mora da bude gay, drugi iz Azije, treći ove boje kože, četvrti one, jok, toga ovde nema previše, iznad toga lik koji jeste genetski poreklom negde iz Azije i to što je naš junak gay itekako ima smisla i uklopljeno je u priču. Ali eto, možda će ponekoga obradovati to što nema onih sa crnom bojom kože, no da se manemo tog tipičnog proseravanja o tobože političkoj korektnosti koja guši naše idilično društvo, ovo je zbilja vrlo dobra i lepa priča, sjajno odglumljena, prosto lep, ljudski film kako se to nekada govorilo, prihvatali privatno takve likove ili ne, pa kome ne smeta, može da proba.
|
|
![]() |
|
Mizi ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() aka balavurdija Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 883 |
Ondak ništa.
Od Darena sam odustao posle Nojeta. Volio sam Rekvijem za snove i Crnog labuda. Šta će čovek, ucenjeni rob koji snima šta mu nametnu, koji se ništa ne pita. Možda i on promeni pol, to je danas jako popularno, a za rod se ne sikiram, verovatno je odabrao ili će tek odabrati neki od stotinu izmišljenih, nastalih pod uticajem, ali koga? Who cares? |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Kako god želiš, tek nema ti tu kakvih scena istopolne ljubavi, aman nije ta vrsta filma uopšte, da ne prepričavam sada film, baš mi se ne piskara ovih dana, no lik je udavljen gubitkom, krivicom, kajanjem, hranom ali i lepotom ljudskosti u pokušaju da bude ispravan, stvarno je dobra priča, interesantan lik, pa i drugi, tj ono što je preostalo od njegove nekadašnje porodice, to baš malo a nešto i slučajnih likova u njegovom trenutnom životu, tipičnija postavka pozorišnog komada eto u ipak meni bližem filmskom jeziku, no ovaj je bez partnera, seksa i šta god te već eventualno uopšte može brinuti na toj kao strani.
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Gde zapravo vidim ogroman problem (filmske) današnjice, eto neka i u ovom primeru.
Već je zakinut kako Aronofsky, tako još crnje i Mickey Rourke kada je američka akademija ignorisala njegovu ulogu u Wrestler-u, te sada kada imamo vrlo dobar film, sa sjajnom ulogom, povratničkom, avaj u eto od društva marginalizovanom liku (ne tek zbog toga što je gay, već je brate miNli golem i deb'o poput sisara iz naslova filma a društvo sa jedne strane ne voli deMbeljuce a sa druge strane poneko pa šalje poruke kako je pa silno lepo i zdravo biti deb'o, sve van pameti), te postoji rizik da će nemali broj ljudi ignorisati napamet film kao još jedno proseravanje liberalnog hollywooda ištatijaznam a sve i da Fraser dobije Oskara (nebitno ko šta misli o nagradama, šta je iza zavese, nisu tu sada važni lobi, novac, status, tokovi blabla, poenta je uvek u filmu kao takvom, ono što zbilja imamo na ekranu ispred sebe i u tome da nije strašno ni kada kakav umetnik dobije priznanje, salu kolega koji stoje na nogama i tapšu, eto nekome sjebanom poput Frasera i lika kojeg tumači pogotovo), kojeg zašto da ne i zaslužuje btw, opet će podjednako deo ljudi drvlje i kamenje o nekakvoj političkoj korektnosti, te ispada da lik na filmu više ne sme biti sa kakve društvene margine, koliko god bio dobar, lik, film, ono što isporučuje i poručuje, sve pada u vodu. Što je naravno pogrešno iz previše razloga. Dok je ono što želim reći vrlo jednostavno, gledajte filmove, probajte, sve priče, još bolje ako se makar povremeno izlazi iz kakve zone u kojoj volimo boraviti, navika, očekivanja, predrasuda, lako je potom dati svoj sud, kakav god on bio. Opet, ne valja išta na silu, ne mora se ikada išta, naravno, samo ukazujem na eventualne stranputice sa olakim otpisivanjem i zidinama.
Ažurirao puppet_master - 23.Veljaca/Feb.2023 u 22:53 |
|
![]() |
|
arzak ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member ![]() Pridružen: 13.Kolovoz/Aug.2011 Lokacija: Crna Gora Status: Offline Points: 58 |
Koliko god ne volio ovu vrstu filmova Fraser je zasluzio bar nominaciju. Vrhunska gluma.
|
|
![]() |
|
ar8c ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 06.Kolovoz/Aug.2013 Status: Offline Points: 279 |
Dobar film! Na momente malo nategnut i prezaslađen, uz to i u skladu sa nekim modnim trendovima, ali svejedno dobar. Aronofsky u dobroj formi. Gluma je vrhunska, apsolutno vredna najvećih nagrada i nadam se da će tako i biti!
|
|
![]() |
|
Mizi ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Zaboravijo sam, gledao sam i Rvača, i tu ima lgbt momenata, ali tada mi nije smetalo. Više mi je zasmetalo što se pljuje Nirvana, a uzdižu precenjeni Ganci Rouzis.
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Rourke je dok se bavio boksom (u povratničkim borbama) voleo da izlazi na ring uz Sweet child o mine, pa je zatražio da mu se i u Wrestleru pruži takva prilika, Aronofsky mu je izašao u susret, Axl mu je dao besplatno pesmu na služenje, tako je i završila u filmu. Sve mislim da nije do kakvog obožavanja Gunsa kao takvih, pre je lično za samog Roruke-a vezano za turbulentu ljubav sa Carre Otis, mestom u njegovom umu u kojem želi biti dok izlazi na ring a fino se uklopila u temu filma. Splet okolnosti prosto.
|
|
![]() |
|
Tom Brady ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member ![]() ![]() Pridružen: 29.Lipanj/Jun.2016 Lokacija: Bela Palanka Status: Offline Points: 32 |
Dobar film koji upozorava. Lepo kaže glavni lik u jednom delu filma: "Onda sam dozvolio da se stvari otrgnu kontroli."
|
|
![]() |
|
beogradski ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Status: Offline Points: 16 |
dobar film. Brendan Fraser dobro odglumeo i dobra transformacija
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |