Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Warriors (1979) |
Odgovori ![]() |
Stranica 123> |
Korisnik | |||
Buki ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of ![]() ![]() Weed Expert Pridružen: 06.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 10021 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 00:35 |
||
The Warriors (1979) (Ratnici podzemlja) IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0080120/ Žanr: akcijski/triler/krimi/drama Redatelj: Walter Hill Glumci: Michael Beck David Harris Roger Hill Terry Michos Ginny Ortiz James Remar Marcelino Sanchez Lynne Thigpen ... Vrijeme trajanja filma: 92 minute Država: USA Jezik: Engleski TRAILERI: New York je sedamdesetih bio dom sedam milijuna ljudi, koji tijekom dana rade i zabavljaju se, dok noću gradom haraju nemilosrdne ulične bande. Neke od tih bandi su Furies, Rogues, Boppers, Hi-Hats, Lizzies, Turnbull AC's, Gramercy Riffs i Warriors. Cyrus je lider jedne od najvećih njujorških bandi, Riffsa. On je u Van Cortland parku okupio tisuće članova većine gradskih bandi i iznio svoj plan o ujedinjenju '60 000 vojnika' protiv policije, s ciljem preuzimanja grada. No Cyrus je imao previše povjerenja u gradske bande i njegova ideja mu se obila u glavu metkom u čelo, koji je ispalio lider Roguesa. No Cyrusova ekipa ne shvati tko im je upucao vođu i optuži za to Warriorse. Riffsi tako okrenu sve bande u gradu protiv Warriorsa. Oni mogu preživjeti noć jedino ako uspiju stići do svog teritorija, Coney Islanda. U tome im uvelike odmaže i lokalna radio stanica, na kojoj DJ informira ostale bande o kretanjima i lokaciji Warriorsa. Oni se na svom putu bore s raznim bandama i moraju opravdati ime koje nose. Remake Warriorsa? Neke stvari ne bi trebalo dirati, ali nedostatak mašte američkih scenarista tjera studija na nove verzije kultnih filmova. Jedna od posljednjih vezana je uz vrsni rad Waltera Hilla o njujorškim urbanim bandama, filmu "Ratnici podzemlja" (The Warriors, 1979.). Novu verziju režirat će Tony Scott, a scenarij će mu pripremiti autor "Sopranosa" Terence Winter… Prijevode za ovaj film možete naći ovdje. |
|||
![]() |
|||
cudak_31177 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of ![]() ![]() Seljačine U Splačine!!! Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2008 Lokacija: Ivanjica Status: Offline Points: 11750 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Bravo Buki!!! Odlično urađeno
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
darije ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator ![]() ![]() Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 28924 |
||
Sjajan film. Čini mi se da sam negde pročitao da mu se sprema rimejk...
|
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
cudak_31177 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of ![]() ![]() Seljačine U Splačine!!! Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2008 Lokacija: Ivanjica Status: Offline Points: 11750 |
||
Da, ali ovo je jedan od onih filmova koje bih voleo da vidim u novom izdanju.
|
|||
|
|||
![]() |
|||
darije ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator ![]() ![]() Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 28924 |
||
Ne znam, ja sam nekako uvek skeptik prema rimejkovima (ako se tako pravilno kaže
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
Buki ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of ![]() ![]() Weed Expert Pridružen: 06.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 10021 |
||
Legendarni Warriorsi, kao što neko reče - sjajan film.
![]() A što se remake-a tiče - nemam ništa protiv. ![]() |
|||
![]() |
|||
Donjande ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member ![]() Pridružen: 29.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 36 |
||
Slazem se sa vama i ja bih voleo rimejk ovoga
|
|||
![]() |
|||
puppet_master ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Online Points: 49765 |
||
Film sa kojim sam odrastao gledajući ga nebrojeno puta, skoro po prvi put gledah u kakvoj "Ultimate Director's Cut" varijanti, sa sve dodatim prologom koji nam govori da ćemo gledati savremenu verziju grčkog epa "Anabasis" o malobrojnoj grčkoj vojsci duboko u neprijateljskoj teritoriji, u Persiji, hiljadama kilometara daleko od sigurnosti, potpuno opkoljenom Persijancima...i njihovom dugom maršu u pokušaju da se domognu doma.
Priča ovog filma naravno počinje nekih 2000 godina kasnije, New York bliske budućnosti (danas se ta dimenzija izgubila, jer živimo tu budućnost), naši junaci, banda "Ratnici", generalno dobri momci, autsajderi, divlji i ponosni, koji se eto nalaze 80km duboko u neprijateljskoj teritoriji, daleko od svog Koni Ajlenda. Njihova beskrajna noć probijanja kroz ovde jeziv, mračno prikazani Njujork, krcat bandama koje su podignute na noge ne bi li dohvatili nevino optužene "Ratnike"...tek počinje. Nije (mi) ostario film ni trena, i dalje efektan, uzbudljiv, napet, mračan i dinamičan onda kada tako treba, Walter Hill u svojoj punoj rediteljskoj snazi, eto u gotovo mitskoj priči o ulicama i njihovim "žestokim momcima", zapravo samo izgubljenim dečacima daleko od doma, sa brojnim preprekama u toj svojoj jurnjavi. Susreti i okršaji sa drugim bandama, bežanija od policije, sa jedinim prijateljem u vidu lokalne mlađane prostitutke Mercy, čija lajava usta "Ratnicima" donose samo još i više problema, te sama njihova, međusobna prepucavanja dvojice alfa mužjaka, njihovog "ratnog lidera" Swana (Michael Beck) i agresivnog Ajaxa (James Remar), uz meni uvek ludo zabavne, negde i kičaste kostime pojedinih bandi ![]() ...nije to naravno Clockwork Orange pa ni Gangs of New York ali meni itekako ostaje kao jedan od najuzbudljivijih filmova o bandama. "Ratnici podzemlja" isijavaju tom filmskom magijom koja se lako da osetiti u detinjstvu, nemam blage predstave o tome kako bi na njega mogli reagovati oni koji se prvi put susreću sa njim kao odrasli, danas...ovakvi filmovi se odavno više ne prave. "Can you dig it?" Ažurirao puppet_master - 09.Srpanj/Jul.2017 u 19:19 |
|||
![]() |
|||
sinna ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 15.Travanj/Apr.2017 Lokacija: Dalmatia Status: Offline Points: 5564 |
||
I dig you,man. To je bio film po kojemu sam oblikovao svoju mladost (doslovno) jer mi djeca iz ulice istomišljenici smo i sami osnovali Warriorse,bili smo djeca zaluđena tim filmom i takovom epopejom jedne ekipe (bande) i njihove privrženosti i svih razmirica kada je vođa pao.Napravili smo i jakne bez rukava samo su bile od đinsa a ne kožne jer tko je u to vrijema mogao nabaviti kožne đilete,jedva smo i đins nabavili i to secon hand robu i napravili i njihove znakove na leđima.A muzika iz filma je bila za nas vrh vrhova i vrhunac filmske muzike,jer gdje si mogao nabaviti soundtrack pa nigdje.
Warriorsi su obilježili jedan od najljepših godina mog života i danas ga često pogledam kada me uhvati neka tuga i odmah sam OK poslije filma.Uspomene na taj film i razdoblje mog djetinjstva još je tako živo u meni kao da se upravo sada dešava pred mojim očima.Pročitao sam u Bukijevu postu da bi radili remake e pa neću ga gledati sigurno ako se ikada i napravi.Neće me više nitko navući ni na kakav remake od ovakih klasika.Požalio za "Napad na policijsku postaju br.13" i na nedavno odgledani "Point Break",e pa nećeš više Hollywoode da me nag....!Mislim ono aj sad zamisli remake "Paklene Naranče",kada si je već spomenuo ili još gore "Kuma" sačuvaj me Bože takvih dubioza. SAMO SU JEDNI JEDINI WARRIORS !!!! |
|||
|
|||
![]() |
|||
kadetoni ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator ![]() ![]() Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2014 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 13280 |
||
Filmčina u mojoj arhivi.
Originalno, upečatljivo, nezaboravno...
|
|||
|
|||
![]() |
|||
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Online Points: 49765 |
||
@sinna
Hehe, što reče jedna moja poznanica sa primorja... "kao Warriorsi su se oblačili samo Vojvođani i Dalmatinci" ![]() ![]() a pazite (sinna & toni) ovaj flashback u detinjstvo: ![]() Ažurirao puppet_master - 09.Srpanj/Jul.2017 u 19:49 |
|||
![]() |
|||
sinna ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 15.Travanj/Apr.2017 Lokacija: Dalmatia Status: Offline Points: 5564 |
||
A brate šta da ti kažem,pogodio si me direkt u srce.
A što se tiče obleke,pa pogledaj koja je to godina bila,što šarenije to bolje,samo se jedna ili dvije bande oblačile kričavo i (za danas) neukusno. Pa istina tada su se još nosile hlače na trapez i košulje dugih koleta i žarki i šarenih boja. Takva su bila vremena a mnogi bi na bivšim prostorima Yu voljeli da smo imali mogućnosti nabave takve obleke. Koristili smo sve što smo mogli za imitirati taj zapadni stil,nismo baš težili prema istočnim trendovima. Nije sramota bilo ni onda a nije sramota ni danas se sjetiti tih velikih dana. Svako vrijeme nosi nešto svoje i osaje zapamćeno po tome,ništa nije žalosno što smo radili i kako smo se nosili s tim.Ja sam osobno ponosan na svoju mladost iako nisam mogao sve što sam želio. A stereo tipova će biti uvijek i zauvijek. |
|||
|
|||
![]() |
|||
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
||
Ništa ja loše nisam mislio, naprotiv
![]() ![]() Ma, to mi je Dalmatinka rekla, nije to moja šala ![]() ![]() ![]() Pa nisi me valjda i ti nešto naopako sada razumeo? ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
Danilo-Naissus ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator ![]() ![]() Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23735 |
||
Siguran sam da je 1979. ovo bio bioskopski hit, ali za danas nisam uopšte siguran.
![]() Film je baš nerealno futuristički, i poruka filma je "evo kako bi bilo da nema čuvara reda" a danas su SAD na prvom mestu u Svetu po tom pitanju. Pitao sam se tokom filma 3 pitanja: 1.gde je policija? 2.zašto su svi pederski obučeni, nasilni i izdepilirani? 3.zašto svi negde trče da se biju? Za mene lično OVAJ film je milion puta bolji, kvalitetniji, realniji od već navedenog (iako je snimljen 3 godina pre ovog). Rimejk iz 2005. takođe solidan, ali original mi je jedan od najdražih trilera. |
|||
![]() |
|||
sinna ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
||
Naprotiv, samo sam htio drugima da pojasnim.
Tebe ni da hoću ne mogu krivo shvatiti,mislim da te kužim kao osobu. Ma ono za srce sam mislio na temu koji si postavio iz filma , to me je pogodilo. Nemogu se ja lako uvrijediti a pogotovo ne od nekog koga cijenim i poštujem. Stari moj nemaš brige sa mnom,ja sam ti uvijek za zajebanciju i šalu. A nisam se uozbiljio nego su mi Warriorsi kult film i tu se ne volim zezati. C A N Y O U DI G IT ? |
|||
|
|||
![]() |
|||
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
||
O, da
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
sinna ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
||
Eto pročitao si me i to je to ,nemaš od mene nikakvih krivih shvaćanja ili konotacija.
Me good. |
|||
|
|||
![]() |
|||
kadetoni ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator ![]() ![]() Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2014 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 13280 |
||
Zato šte se više ne ide toliko u bioskope (i što današnjoj publici treba što više filmskih efekata)
![]()
1- Policija čeka da sami završe posao, a oni da popišu. ![]() 2 i 3- Oni su bande koje imaju svoje teritorije, Danilo. Bande, ne likovni i književni umetnici. ![]() Ažurirao kadetoni - 09.Srpanj/Jul.2017 u 22:06 |
|||
|
|||
![]() |
|||
sinna ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
||
A kadetoni svaka čast što si pojasnio čovjeku tako kultan film i nisi ignorirao.
Evala ti,još si veći čovjek sada. Bravo! ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
Danilo-Naissus ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator ![]() ![]() Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23735 |
||
Svako ima neki svoj filmski ukus.
* Za neke je npr. Titanik (1997) najbolji film svih vremena (znam ljude koji su ga gledali u bioskopu 5,6,7 puta u kratkom vremenskom periodu). ![]() ![]() Ratnici su očigledno ostavili dubok trag u kinematografiji i imaju svoje verne fanove. Ja očigledno nisam jedan od njih. ![]() |
|||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123> |
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |