Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Warriors (1979)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Warriors (1979)

The Warriors

The Warriors (1979)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Ratnici podzemlja

Godina:

1979

Žanr:

kriminalistički, akcija, triler

Trajanje:

93 min

Režija:

Walter Hill

Scenarij:

Walter Hill
, David Shaber
, Sol Yurick

Glavne uloge:

James Remar
  >  Ajax
Mercedes Ruehl
  >  Policewoman
Michael Beck
  >  Swan
John Snyder
  >  Gas Station Man
David Harris
  >  Cochise
Roger Hill
  >  Cyrus
David Patrick Kelly
  >  Luther
Tom McKitterick
  >  Cowboy
Terry Michos
  >  Vermin
Ginny Ortiz
  >  Candy Store Girl
Gwynn Press
  >  Prom Couple
Jodi Price
  >  Prom Couple
Marcelino Sánchez
  >  Rembrandt
Lynne Thigpen
  >  D.J.
Brian Tyler
  >  Snow
Deborah Van Valkenburgh
  >  Mercy
Dorsey Wright
  >  Cleon
Dennis Gregory
  >  Masai

Odgovori Odgovori Stranica  123>
Korisnik
Poruka
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Warriors (1979)
    Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 00:35
The Warriors (1979)
(Ratnici podzemlja)

IMDb:

http://www.imdb.com/title/tt0080120/

Žanr:
akcijski/triler/krimi/drama

Redatelj:
Walter Hill

Glumci:
Michael Beck
David Harris
Roger Hill
Terry Michos
Ginny Ortiz
James Remar
Marcelino Sanchez
Lynne Thigpen
...

Vrijeme trajanja filma:
92 minute

Država:
USA

Jezik:
Engleski

TRAILERI:

New York je sedamdesetih bio dom sedam milijuna ljudi, koji tijekom dana rade i zabavljaju se, dok noću gradom haraju nemilosrdne ulične bande.

Neke od tih bandi su Furies, Rogues, Boppers, Hi-Hats, Lizzies, Turnbull AC's, Gramercy Riffs i Warriors. Cyrus je lider jedne od najvećih njujorških bandi, Riffsa. On je u Van Cortland parku okupio tisuće članova većine gradskih bandi i iznio svoj plan o ujedinjenju '60 000 vojnika' protiv policije, s ciljem preuzimanja grada.

No Cyrus je imao previše povjerenja u gradske bande i njegova ideja mu se obila u glavu metkom u čelo, koji je ispalio lider Roguesa. No Cyrusova ekipa ne shvati tko im je upucao vođu i optuži za to Warriorse. Riffsi tako okrenu sve bande u gradu protiv Warriorsa.

Oni mogu preživjeti noć jedino ako uspiju stići do svog teritorija, Coney Islanda. U tome im uvelike odmaže i lokalna radio stanica, na kojoj DJ informira ostale bande o kretanjima i lokaciji Warriorsa. Oni se na svom putu bore s raznim bandama i moraju opravdati ime koje nose.

Remake Warriorsa?

Neke stvari ne bi trebalo dirati, ali nedostatak mašte američkih scenarista tjera studija na nove verzije kultnih filmova. Jedna od posljednjih vezana je uz vrsni rad Waltera Hilla o njujorškim urbanim bandama, filmu "Ratnici podzemlja" (The Warriors, 1979.). Novu verziju režirat će Tony Scott, a scenarij će mu pripremiti autor "Sopranosa" Terence Winter…

Prijevode za ovaj film možete naći ovdje. Smile

Na vrh
cudak_31177 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 01:22
Bravo Buki!!! Odlično urađeno Thumbs Up
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 03:57
Sjajan film. Čini mi se da sam negde pročitao da mu se sprema rimejk...
Na vrh
cudak_31177 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 04:08
Da, ali ovo je jedan od onih filmova koje bih voleo da vidim u novom izdanju.
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 04:14
Ne znam, ja sam nekako uvek skeptik prema rimejkovima (ako se tako pravilno kaže ) odličnih starih filmova.
Na vrh
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 14:37
Legendarni Warriorsi, kao što neko reče - sjajan film. Clap
A što se remake-a tiče - nemam ništa protiv. Big smile
Na vrh
Donjande View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Donjande Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2010 u 00:12
Slazem se sa vama i ja bih voleo rimejk ovoga 
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Srpanj/Jul.2017 u 19:16
Film sa kojim sam odrastao gledajući ga nebrojeno puta, skoro po prvi put gledah u kakvoj "Ultimate Director's Cut" varijanti, sa sve dodatim prologom koji nam govori da ćemo gledati savremenu verziju grčkog epa "Anabasis" o malobrojnoj grčkoj vojsci duboko u neprijateljskoj teritoriji, u Persiji, hiljadama kilometara daleko od sigurnosti, potpuno opkoljenom Persijancima...i njihovom dugom maršu u pokušaju da se domognu doma.

Priča ovog filma naravno počinje nekih 2000 godina kasnije, New York bliske budućnosti (danas se ta dimenzija izgubila, jer živimo tu budućnost), naši junaci, banda "Ratnici", generalno dobri momci, autsajderi, divlji i ponosni, koji se eto nalaze 80km duboko u neprijateljskoj teritoriji, daleko od svog Koni Ajlenda. Njihova beskrajna noć probijanja kroz ovde jeziv, mračno prikazani Njujork, krcat bandama koje su podignute na noge ne bi li dohvatili nevino optužene "Ratnike"...tek počinje.

Nije (mi) ostario film ni trena, i dalje efektan, uzbudljiv, napet, mračan i dinamičan onda kada tako treba, Walter Hill u svojoj punoj rediteljskoj snazi, eto u gotovo mitskoj priči o ulicama i njihovim "žestokim momcima", zapravo samo izgubljenim dečacima daleko od doma, sa brojnim preprekama u toj svojoj jurnjavi. Susreti i okršaji sa drugim bandama, bežanija od policije, sa jedinim prijateljem u vidu lokalne mlađane prostitutke Mercy, čija lajava usta "Ratnicima" donose samo još i više problema, te sama njihova, međusobna prepucavanja dvojice alfa mužjaka, njihovog "ratnog lidera" Swana (Michael Beck) i agresivnog Ajaxa (James Remar), uz meni uvek ludo zabavne, negde i kičaste kostime pojedinih bandi LOL...film ne čine monotonim ni jednog svog minuta.

...nije to naravno Clockwork Orange pa ni Gangs of New York ali meni itekako ostaje kao jedan od najuzbudljivijih filmova o bandama. "Ratnici podzemlja" isijavaju tom filmskom magijom koja se lako da osetiti u detinjstvu, nemam blage predstave o tome kako bi na njega mogli reagovati oni koji se prvi put susreću sa njim kao odrasli, danas...ovakvi filmovi se odavno više ne prave.
"Can you dig it?"

Ažurirao puppet_master - 09.Srpanj/Jul.2017 u 19:19
Na vrh
sinna View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj sinna Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Srpanj/Jul.2017 u 19:37
I dig you,man. To je bio film po kojemu sam oblikovao svoju mladost (doslovno) jer mi djeca iz ulice istomišljenici smo i sami osnovali Warriorse,bili smo djeca zaluđena tim filmom i takovom epopejom jedne ekipe (bande) i njihove privrženosti i svih razmirica kada je vođa pao.Napravili smo i jakne bez rukava samo su bile od đinsa a ne kožne jer tko je u to vrijema mogao nabaviti kožne đilete,jedva smo i đins nabavili i to secon hand robu i napravili i njihove znakove na leđima.A muzika iz filma je bila za nas vrh vrhova i vrhunac filmske muzike,jer gdje si mogao nabaviti soundtrack pa nigdje.
Warriorsi su obilježili jedan od najljepših godina mog života i danas ga često pogledam kada me uhvati neka tuga i odmah sam OK poslije filma.Uspomene na taj film i razdoblje mog djetinjstva još je tako živo u meni kao da se upravo sada dešava pred mojim očima.Pročitao sam u Bukijevu postu da bi radili remake e pa neću ga gledati sigurno ako se ikada i napravi.Neće me više nitko navući ni na kakav remake od ovakih klasika.Požalio za "Napad na policijsku postaju br.13" i na nedavno odgledani "Point Break",e pa nećeš više Hollywoode da me nag....!Mislim ono aj sad zamisli remake "Paklene Naranče",kada si je već spomenuo ili još gore "Kuma" sačuvaj me Bože takvih dubioza.
SAMO SU JEDNI JEDINI  WARRIORS !!!!
Everything is a joke !
Na vrh
kadetoni View Drop Down
Moderator
Moderator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj kadetoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Srpanj/Jul.2017 u 19:42
Filmčina u mojoj arhivi.
Originalno, upečatljivo, nezaboravno...

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Srpanj/Jul.2017 u 19:47
@sinna

Hehe, što reče jedna moja poznanica sa primorja... "kao Warriorsi su se oblačili samo Vojvođani i Dalmatinci" LOL  Njihova (Ratnika, jok Vojvođana/Dalmatinaca) "uniforma" je super, no ima smejurija kod ostalih bandi, super zabavni su mi bili ti detalji, sa koliko se blesavosti prišlo kostimima svih tih bandi u filmu. Smile

a pazite (sinna & toni) ovaj flashback u detinjstvo:

Vedder2

Ažurirao puppet_master - 09.Srpanj/Jul.2017 u 19:49
Na vrh
sinna View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sinna Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Srpanj/Jul.2017 u 21:01
A brate šta da ti kažem,pogodio si me direkt u srce.
A što se tiče obleke,pa pogledaj koja je to godina bila,što šarenije to bolje,samo se jedna ili dvije bande oblačile kričavo i (za danas) neukusno.
Pa istina tada su se još nosile hlače na trapez i košulje dugih koleta i žarki i šarenih boja.
Takva su bila vremena 
a mnogi bi na bivšim prostorima Yu voljeli da smo imali mogućnosti nabave takve obleke.
Koristili smo sve što smo mogli za imitirati taj zapadni stil,nismo baš težili prema istočnim trendovima.
Nije sramota bilo ni onda a nije sramota ni danas se sjetiti tih velikih dana.
Svako vrijeme nosi nešto svoje i osaje zapamćeno po tome,ništa nije žalosno što smo radili i kako smo se nosili s tim.Ja sam osobno ponosan na svoju mladost iako nisam mogao sve što sam želio.
A stereo tipova će biti uvijek i zauvijek.
Everything is a joke !
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Srpanj/Jul.2017 u 21:10
Ništa ja loše nisam mislio, naprotiv Smile Pohvalih garderobu, a i ta šala milice (iz tvojih krajeva) je bila u pozitivnom smislu a ne kakvom lošem. Smile Bilo je kiča među ostalima (bandi) u filmu, prikazano ih je na desetine, blizu stotinjak različitih uniformi, na to sam mislio kada rekoh da je (poešto) kičasto u filmu, jok za "Warriorse", ili tvoje detinjstvo, ili još gore, za Vojvođane ili Dalmatince same po sebi.

Ma, to mi je Dalmatinka rekla, nije to moja šala LOLLOL mermaid, možda je ona i na ovom forumu, nebitno sada. Smile

Pa nisi me valjda i ti nešto naopako sada razumeo? Confused Nešto si mi se uozbiljio LOL
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Srpanj/Jul.2017 u 21:16
Siguran sam da je 1979. ovo bio bioskopski hit, ali za danas nisam uopšte siguran.     

Film je baš nerealno futuristički, i poruka filma je "evo kako bi bilo da nema čuvara reda" a danas su SAD na prvom mestu u Svetu po tom pitanju.

Pitao sam se tokom filma 3 pitanja:

1.gde je policija?
2.zašto su svi pederski obučeni, nasilni i izdepilirani?
3.zašto svi negde trče da se biju?

Za mene lično OVAJ film je milion puta bolji, kvalitetniji, realniji od već navedenog (iako je snimljen 3 godina pre ovog). Rimejk iz 2005. takođe solidan, ali original mi je jedan od najdražih trilera.

Na vrh
sinna View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj sinna Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Srpanj/Jul.2017 u 21:21
Naprotiv, samo sam htio drugima da pojasnim.
Tebe ni da hoću ne mogu krivo shvatiti,mislim da te kužim kao osobu.
Ma ono za srce sam mislio na temu koji si postavio iz filma , to me je pogodilo.
Nemogu se ja lako uvrijediti a pogotovo ne od nekog koga cijenim i poštujem.
Stari moj nemaš brige sa mnom,ja sam ti uvijek za zajebanciju i šalu.
A nisam se uozbiljio nego su mi Warriorsi kult film i tu se ne volim zezati.
C A N  Y O U  DI G  IT ?
Everything is a joke !
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Srpanj/Jul.2017 u 21:26
O, da Smile Za tren sam se zabrinuo, no i taj post je više u šali, nisam mogao stvarno da poverujem da se iz mojih reči tebi može učiniti nešto stvarno naopako. Smile

Na vrh
sinna View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj sinna Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Srpanj/Jul.2017 u 21:43
Eto pročitao si me i to je to ,nemaš od mene nikakvih krivih shvaćanja ili konotacija.
Me good.
Everything is a joke !
Na vrh
kadetoni View Drop Down
Moderator
Moderator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kadetoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Srpanj/Jul.2017 u 22:05
Originalno postovano od strane Danilo-Naissus Danilo-Naissus piše:

Siguran sam da je 1979. ovo bio bioskopski hit, ali za danas nisam uopšte siguran.      
Zato šte se više ne ide toliko u bioskope (i što današnjoj publici treba što više filmskih efekata)

Film je baš nerealno futuristički,
Šta je nerealno, šta futuristički?  Confused

Pitao sam se tokom filma 3 pitanja:
1.gde je policija?
2.zašto su svi pederski obučeni, nasilni i izdepilirani?
3.zašto svi negde trče da se biju?
1- Policija čeka da sami završe posao, a oni da popišu.  LOL
2 i 3-  Oni su bande koje imaju svoje teritorije, Danilo. Bande, ne likovni i književni umetnici.  LOL  

Ažurirao kadetoni - 09.Srpanj/Jul.2017 u 22:06
Na vrh
sinna View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sinna Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Srpanj/Jul.2017 u 22:24
A kadetoni svaka čast što si pojasnio čovjeku tako kultan film i nisi ignorirao.
Evala ti,još si veći čovjek sada.
Bravo!Clap
Everything is a joke !
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Srpanj/Jul.2017 u 22:52
Svako ima neki svoj filmski ukus.

* Za neke je npr. Titanik (1997) najbolji film svih vremena (znam ljude koji su ga gledali u bioskopu 5,6,7 puta u kratkom vremenskom periodu).      Za druge je prosečan, za treće je loš.    

Ratnici su očigledno ostavili dubok trag u kinematografiji i imaju svoje verne fanove. Ja očigledno nisam jedan od njih.      

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.