Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Walking Dead (2010) |
Odgovori | Stranica 123 18> |
Korisnik | ||
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14128 |
Opcije posta
Thanks(0)
Objavljeno: 21.Listopad/Oct.2010 u 00:27 |
|
The Walking Dead 2010 AMC Kultni strip serijal The Walking Dead nastavlja svoju dominaciju ovog
leta. Posle osvajanja dve najprestižnije Američke nagrade za „najbolji strip
serijal“, Eisner Awards i Harvey Awards, zombiji stižu i na TV ekrane. Od kada je njeno snimanje
najavljeno u maju ove godine, tv serija The Walking Dead, zasnovana na
istoimenom strip serijalu koji je započet 2003. godine, privukla je ogromnu
medijsku pažnju i probudila interesovanje i kod onih koji do sad nisu bili
ljubitelji klasičnog zombi žanra. Razlog tome možemo naći u činjenici da ovu
seriju producira televizijska mreža AMC u čijem se opusu do sad nalazi nekoliko
kritički priznatih serija među kojima su Mad Men i Breaking Bad. Iako se
ove serije međusobno dosta razlikuju po tematici koju zastupaju, sve ih vezuje
visoki kvalitet i odlična produkcija, te stoga ne sumnjamo da će, bar u tom
smilsu, The Walking Dead serijal biti odrađen bez premca. Koliko će se
serija držati originalne radnje iz stripa, za sad ne možemo da kažemo, ali
utehu nam u svemu pruža činjenica da rediteljsku palicu drži Frank Darabont,
reditelj kom iskreno verujemo, s obzirom da nam je tokom godina pružio neke od
nezaboravnih filmskih ostvarenja poput The Shawshank Redemption i The Green Mile, a sudeći po njegovom afinitetu prema delu majstora
strave Stephena Kinga, ne sumnjamo da će se snaći i sa ovom tematikom. Koliko nam je poznato, serija
će prevashodno biti usmerena na međuljudske odnose koji se ostvaruju na
obroncima nama znane civilizacije, ali sudeći po oficijalnom trejleru, verujemo
da će i stari zombiljupci biti zadovoljni količinom krvavih scena i mračnih,
napetih momenta. U seriji, kao i u originalnom stripu, priča prati malu grupu preživelih koji kreću na put preko američkog kontinenta u potrazi sa mestom izolovanom od napada zombija u kom žele da zasnuju svoj novi dom. Gledaoce koji do sada nisu pratil ovaj serijal, verovatno će u početku zbuniti izuzetna sličnost nekih scena iz prve epizode sa poznatim filmom Dannyja Boyla 28 Days Later. Kao odgovor na to pitanje, tvorac strip serijala Robert Kirkman tvrdi da je on zamisao o čoveku koji se budi iz kome i shvata da je svet preplavljen živim mrtvacima, imao još u toku kasnih devedesetih, ali da je ostao pri njoj čak i kada je 2002. godine pred publiku izašao Boylov film, jer je bio mišljenja da sam početak stripa nema velik uticaj na dalji razvitak priče. Serija kreće sa emitovanjem, simbolično, u Noći Veštica, 31. oktobra na AMC kanalu. Ostaje nam samo još da vidimo da li će ispuniti mnogobrojna visoka očekivanja. Trejler za prvu sezonu ŠESTA SEZONA SERIJE JE U TOKU... Ažurirao Atrahasis - 05.Studeni/Nov.2015 u 20:02 |
||
outside
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator Joe Purdy - music legend Pridružen: 16.Travanj/Apr.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 6250 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
|
Ovo će biti super serija....
|
||
Titivillus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator Pridružen: 01.Srpanj/Jul.2009 Status: Offline Points: 5545 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
|
Premijera zombie-serije 'The Walking Dead' na Halloween
Redatelj Frank Darabont pretvorio je istoimeni strip u seriju koja će se prikazivati u 120 zemalja na 33 jezika Početkom 2010. godine na internetu se pojavila novost kako će producent i redatelj Frank Darabont ("The Shawshank Redemption", "The Green Mile") pretvoriti popularni serijal stripova "The Walking Dead" u seriju istog naziva. Snimanje serije odobreno je što zbog snažnog scenarija, što zbog Darabontovog direktnog sudjelovanja u projektu. Gledajući u povijest, postoje na stotine filmova s tematikom zombija koje plijene pažnju fanova i ljubitelja horor filmova. Začetak modernih zombija na platnu, kakve poznajemo danas, započeo je George A. Romero s klasikom "Night of the Living Dead". Spori, smrdljivi, zeleni u licu i umrtvljeni zombiji, koji laganim pokretima uz stenjajući ton dolaze do svojeg plijena. Njihov dnevni menu je sve ljudsko i živo što im se nađe na putu. Nakon Romerovog filma koji je za sada osigurao čak 5 nastavaka, stvorile su se razne kopije s različitim verzijama zombija. Od onih brzih, inficiranih, umjetno stvorenih, pa sve do zombija iz svemira. Cjelokupne franšize, stripovi i igre, stvorene su prema ideji smrtonosne infestacije zombija. Obožavatelji zombie hororaca ostali su uglavnom vjerni originalu, onome u kojem zombiji podrazumijevaju sporu, ali sigurnu smrt - možda su spori, ali u velikim čoporima su svakako opasniji nego što se isprva čine. Zombie horor žanr uglavnom je utihnuo tokom 90ih, no ponovno se vratio u zjenicu fanova s filmovima "Resident Evil" Paula W.S. Andersona, "28 Days Later" Dannie Boylea i "Dawn of the Dead" Zacka Snydera (koji je remake Romerovog nastavka iz 1978). Nova najavljena i dugoočekivana serija "The Walking Dead" ("Živi mrtvaci") može se percipirati kao trenutno jedina televizijska serija s tematikom vezanom uz zombije, pružajući fanovima i ostalim gledateljima dublji uvid u svijet koji je doslovno njima i preplavljen. Priča serije započinje u sadašnjosti. Zamjenik šerifa Rick Grimes zbog nesreće završi u bolnici. Nakon što se probudi iz kome u uništenoj i napuštenoj bolnici, oko sebe samo vidi treptajuća svijetla, porazbacane stvari te zabarikadirana vrata. Dok pokušava pronaći izlaz iz mračne bolnice, polako shvaća kako se u svijetu puno toga promijenilo. Pilot-nastavak upoznaje nas s nekoliko glavnih likova koji su zapravo i svojevrsni mamac za što bolje upoznavanje istih, što zbog dobrih glumaca, što zbog briljantne režije Frank Darabota koji je pojedine scene želio prikazati što dramatičnije i emotivnije. Sve to skupa seriji omogućava veliku realističnost te dobru ukomponiranost s temom. Serija ne koristi previše CGI efekata te bi takva trebala i ostati, jer isto tako pridonosi realnijoj slici serije. Primjerice, maske i šminka na živim mrtvacima izgledaju fantastično. Gledajući seriju, u fanovima horor žanra trebala bi se potaknuti određena doza nostalgije jer osjećaj je kao da gledate jedan od onih dobrih starih zombie filmova, već ranije spomenutih. "The Walking Dead" je prije svega ozbiljna serija koja ima vrlo stabilnu i dobru glumačku postavu i ono najbitnije, serija puno obećava i nakon pilot-nastavka. Svakako ćete ostati zalijepljeni za fotelju u željnom iščekivanju novih nastavaka, za sada, prve sezone. Ukoliko volite zombije i dobru dramu koja ima balansirani broj neizvjesnih scena, realan pristup te napetu radnju, onda je ova serija za vas. Izgleda da je napeti "Lost" konačno dobio svog nasljednika na malim ekranima. Vrlo je zanimljivo vidjeti kako serija "The Walking Dead" ostaje prilično vjerna i adaptaciji istoimenog strip. Ne manjka vizualno eksplicitnih scena, sakaćenja i krvi te svih sličnih (nužnih) detalja vezanih uz horor žanr. "The Walking Dead" je serija kakvu zombie fanovi na kraju krajeva i zaslužuju. Serija će se na Halloween (31. listopad) premijeno početi prikazivati na Fox Crime-u i to u 120 zemalja, među kojima je i Hrvatska. mojtv.hr |
||
Vladika
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator >> Virus Guru << Pridružen: 25.Veljaca/Feb.2005 Lokacija: UZICE/SRBIJA Status: Offline Points: 1917 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
|
Jedva cekam da pocne!!!
|
||
Vladika
|
||
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
|
I meni izgleda odlično!
|
||
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
||
manituami
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member Pridružen: 13.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 31 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
|
Gledao. Serija stvarno puno obećava. Priča i vizuelni efekti su fantastični.
|
||
[URL=http://www.sparklee.com][/URL]
|
||
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12083 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
|
Vidim niko ne komentarise seriju. Gledao sam prve 3 epizode i serija obecava..... Veoma zanimljiva. Odavno nisam gledao neku seriju, ali ovu hocu. Svaku sledecu epizodu sa zadovoljstvom iscekujem...
|
||
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
||
outside
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator Joe Purdy - music legend Pridružen: 16.Travanj/Apr.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 6250 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
|
Ja čekam da se završi prva sezona, pa ću onda odgledati..
|
||
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12083 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
|
da ga ja je*em, sto cu cekati da se prva zavrsi. Neki dan su vec najavili i drugu sezonu. Da neces sacekati i drugu da zavrsi, pa da gledas sve zajedno
Ažurirao AcaNDr - 15.Studeni/Nov.2010 u 18:49 |
||
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
||
nebojsa66
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator Ludi Milojko Pridružen: 08.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Avernum Status: Offline Points: 19360 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
|
Pa AcaNe, Vanjski tako gleda serije...
Neobaviješten si... |
||
Nisam lud, mater me testirala! |
||
outside
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(0)
|
|
Acane stvar je u tome da ja ne mogu čekati tjedan dana da gledam novi nastavak..Lijepo kad se završi prva sezona, gledam koliko ja hoću i kad hoću....Tako mi je najbolje.... Ps...Nek si mu nešo rekao |
||
nebojsa66
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator Ludi Milojko Pridružen: 08.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Avernum Status: Offline Points: 19360 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
|
To da vas spriječim da se opet posvađate...
Btw, ja ne volim zombije, oni papaju ljude i ne sviđaju mi se... |
||
Nisam lud, mater me testirala! |
||
ddavid14
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 27.Sijecanj/Jan.2007 Lokacija: Hrvatska/Klc Status: Offline Points: 1318 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
|
Čini mi se zanimljiva serija(inaće slabo prtim serije,odgledao jedino Band of brothers(10-ka),skino sam Pacific(al nisam odgledo još ni jednu epizodu) i Prison Break prvu sezonu(odlićno)!
Ovo je prva sezona sada ove serije"The walking dead",zanima me koliko je epizoda izašlo pa da to poćnem skidat!? Hvala! |
||
|
||
Vladika
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator >> Virus Guru << Pridružen: 25.Veljaca/Feb.2005 Lokacija: UZICE/SRBIJA Status: Offline Points: 1917 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
|
ddavide izasle su 3 epizode (treca se pojavila danas), a sto se tice serije, nadam se da ce se popraviti, jer druga i treca su isle samo silaznom putanjom. Ocekivao sam mnogo, mnogo vise. Nekako su razvodnili stvar, otegli su pricu. Kao sto rekoh, nadam se da ce se popraviti.
|
||
Vladika
|
||
ddavid14
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 27.Sijecanj/Jan.2007 Lokacija: Hrvatska/Klc Status: Offline Points: 1318 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
|
Ok,hvala na informaciji! |
||
|
||
outside
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(0)
|
|
Treba ispraviti ono u prvom postu, prijevode radi kolega Ziledin...
|
||
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(0)
|
|
SPOILER ALERT!!!!!! @ Vladika gle, ako si ocekivao Millu Jovovic i taku vrstu Zombi filma, e onda ti nece biti bolja serija, veruj mi... Ide sporim tokom, u trecoj manje akcije nego inace, ali ja bi licno bio razocaran, kad bi se pola serije mlatili i bilo ispaljeno preko milion metaka..... ja sam zadovoljan i ispunila je moja ocekivanja.... Kazem, ko je ocekivao ultimate hard core TPS filmsku pucacinu, taj nek ni ne pocinje da gleda.... Ažurirao AcaNDr - 15.Studeni/Nov.2010 u 21:11 |
||
- Armin van Buuren |
||
Vladika
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(0)
|
|
Ma niko nije ocekivao nista ni nalik resident evli-u, ali ovo bi "trebalo" da bude serija u kojoj su dramski momenti ipak sporedna stvar, a u trecoj epizodi cela ona slika mi "vuce" na ocajne domacice. Kao sto rekoh, ocekujem mnogo vise u nastavku!
|
||
Vladika
|
||
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator Pridružen: 16.Srpanj/Jul.2008 Lokacija: MKD Status: Offline Points: 4667 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
|
Skinuo trecu ep. da pogledam veceras nakon Dextera ako mi se jos ne spava. Prva pilot ep. je bila super najava, ni jedna zamorna sena, dinamika u dogadjaje, pojave od svuda ali druga je ep. bila drametina vise nego sto sam mislio da je moguce (neko pppppomenuoooo Ocajne domacice :))
Ako je i ova ep. 3 istog konteksta ko ep.2, prestacu trositi 350 mb net za ovo dramatiziranje cije zenetine gde se ofurale, i zalim one koji placaju kablovske tv linije da im serviraju ovakve mutne vodetine. Da ne postavljam spojlere, ali su na ravnom sa onim sr*nj*em od palog/padnutog sokola. Jedva cekam jos 4 sati da mi novi Haus stigne. Ažurirao prijatel-MKD - 15.Studeni/Nov.2010 u 22:38 |
||
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist. |
||
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(0)
|
|
cuj, 350 Mb. Ja skidam od 1gb, pa ne zalim
|
||
- Armin van Buuren |
||
Odgovori | Stranica 123 18> |
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |