Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Sopranos (1999) |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
luka0037 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of ![]() Zakeralo Pridružen: 04.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Krusevac Status: Offline Points: 6630 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 12.Studeni/Nov.2009 u 05:44 |
Šef mafijaške grupe u Nju Džerziju, Toni Soprano (Džejms Gandolfini) ima napad panike, zbog čega traži pomoć psihijatra Dr. Dženifer Melfi (Lorejn Brako). I tako priča počinje… Iz njegovih seansi saznajemo detalje o Tonijevom odrastanju i odnosima u njegovoj porodici što je uglavnom uticalo na to da on postane gangster. Zatim saznajemo o zamršenim odnosima sa njegovom ženom Karmelom (Edi Falko) koja je otvoreno protiv njegovih veza sa “kozom nostrom". A njegova deca Medou (Džejmi-Lin Sigler) i Antoni džunior (Robert Iler) )su prilično upoznati sa poslom kojim se bavi njihov otac i optužbama koje su podignute protiv njega jer ga neko od njegovih ljudi cinkari, dok njegov ujak smišlja kako da ga ubije. Tako Toni Soprano pokušava da izbalansira svoj privatni i život mafijaškog bosa, a sve vreme krijući od svojih saradnika da ide na psihoterapiju. Autor serije Čejs je odmalena bio fasciniran mafijom, a kako sam kaže pokušao je da prenese odnose u svojoj porodici na mafijašku porodicu iz serije.Na primer jako komplikovan odnos Tonija Soprana i njegove majke Livije je delom zasnovan na Čejosvom odnosu sa njegovom majkom. Čejs je takođe išao kod psihijatra u to vreme, pa lik doktorke Dženifer Koneli liči na njegovog psihijatra. Trajanje epizode: 60 min Žanr: kriminalistički, drama Zemlja: SAD Godina: 1999 Autor: David Chase Uloge: James Gandolfini - Tony Soprano Edie Falco - Carmela Soprano Jamie-Lynn Sigler - Meadow Soprano Michael Imperioli - Christopher Moltisanti Lorraine Bracco - Dr. Jennifer Melfi Tony Sirico - Paulie 'Walnuts' Gualtieri Robert Iler - Anthony 'A.J.' Soprano, Jr. Steve Van Zandt - Silvio Dante Dominic Chianese - Corrado 'Junior' Soprano Aida Turturro - Janice Soprano Drea de Matteo - Adriana La Cerva Steve Schirripa - Bobby 'Bacala' Baccalieri Dan Grimaldi - Pasquale 'Patsy' Parisi Joseph R. Gannascoli - Vito Spatafore John Ventimiglia - Artie Bucco Sharon Angela - Rosalie Aprile Linkovi: http://www.imdb.com/title/tt0141842/ http://www.hbo.com/sopranos/ |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Donjande ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member ![]() Pridružen: 29.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 36 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nema komentara za ovo samo pogledajte ocenu
|
|
![]() |
|
faithlessmary ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() ![]() Neprikosnovena Mary Pridružen: 07.Listopad/Oct.2007 Status: Offline Points: 2740 |
Veliki sam filmofil, ali serije slabo gledam. Nekada sam ih gledala cesce, ali u poslednje vreme se ili ponavlja radnja ili motivi, gluma je poluocajna, a cesto se desava da nesto sto bi trebalo da bude real life serija predje u SF ili se toliko raspline da mi vredja inteligenciju.
A onda su dosli Sopranovi.... Slucajno sam naletela na njih na televiziji i nisam mogla da prezalim kraj svake epizode. Sada ih gledam iznova na DVD-ju. Gluma je fantasticna, radnja originalna, ima umereno i akcije i drame i trilera i uvek meni izuzetno drage ironije koja prozima svaku epizodu i gotovo sve likove. Ovakav humor bih volela cesce da vidjam. Toni je izuzetno komplikovana licnost i kao da je tu da pohvata sve konce i mafijaske i porodicne i rodbinske i svoje licne. Na njemu je cesto da ispravlja i tudje i svoje greske. Nekada to cini umereno, prijateljski, ljudski, a nekada tipicno mafijaski po kratkom postupku. On nije dobar, a nije ni zao, jednostavno je komplikovan. Pritom je u seriji i njegov psihijatar, nesvakidasnja pojava za mafiju, sto celom toku dogadjaja daje jedan novi pravac. Ono sto me dodatno privlaci je real life America. Naravno, real life se nikada ne moze potpuno ekranizovati, ali americke filmove cesto ne gledam jer znam da nemaju veze sa stvarnoscu. U Sopranovima puno toga mogu da zamislim kao real life, Sama uvodna spica je vec real life prikaz jednog nama dalekog drustva. Neke od zanimljivosti koje mogu da dodam su: - Dominic Chianese odnosno Corrado je glumio i u drugom delu Kuma - Jams Gandolfini je po njegovoj prici sasvim suprotna licnost, miran, stalozen, donekle stidljiv ili kako on rece Vudi Alen od 110 kilograma. - Na kraju epizode cete videti razlicite rezisere koji daju razlicite pecate svojim epizodama. - Meni je zanimljiva i zavrsna numera epizoda koja uvek ima veze sa radnjom date epizode. Sve u svemu, da postoji veca ocena od 10 za seriju, ja bih je dala Sopranovima. Toplo preporucujem!
![]() |
|
Veži konja gde ti gazda kaže
|
|
![]() |
|
Danilo-Naissus ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator ![]() ![]() Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23755 |
8 godina posle zadnjeg komentara iznad. Ova serija zaslužuje mnogo više komentara.
![]() Gledam prvu sezonu. Nisam imao priliku da gledam redovno, bilo je sporadično na nekim kanalima, ne sećam se tačno ni koja beše sezona ni koja godina ni na kom kanalu... Sećam se da je Christopher Moltisanti stariji i da su Tony Soprano i Adriana La Cerva imali The Sopranos Tony and Adriana car accident HD. ![]() James Gandolfini je jedan od mojih omiljenih glumaca. Bio je izuzetno talentovan, harizmatičan, sve uloge je igrao maxi pro, a lik Tonija Soprana mu je bio i ostao zaštitni znak, zauvek. ![]() Ispratiću ceo serijal, polako, natenane uz društvo, kokice, semenke, piće. Mislim da ćemo imati interesantne Soprano vikend maratone. ![]() U svakom slučaju, preporuka da se od početka do kraja odgleda ova super serija. ![]() Serija toliko kvalitetna kao da je juče snimana prva sezona. ![]() ![]() ![]() * Epizoda 6, Sezona 1. ![]() Ps.kvalitet epizoda nije extra/HD ali sasvim gledljivo i prijatno. ![]() Ažurirao Danilo-Naissus - 14.Ožujak/Mar.2019 u 22:52 |
|
![]() |
|
Stole Haringa ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 93557 |
Sopranosi bez Gandolfinija ne bi bili to što jesu. Sajmon je ipak sa
svojom serijom Homicide: Life on the Street bio prvi. U svemu ostalom se
slažem.
|
|
![]() |
|
Danilo-Naissus ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator ![]() ![]() Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23755 |
Odgledao:
Sezonu 1: Na žalost, posle odličnog početka sledi nagli pad kvaliteta epizoda. Pojedini zapleti i raspleti su odrađeni zbrda zdola/na brzinu. Neke stvari su potpuno nelogične a ponekad i apsurdne. Površna, stereotipna i zbrzana sezona. Lična ocena: 6,6 ![]() Sezonu 2: Uz nove likove, opet se ponavlja da i ova sezona ima veliku rupu u scenariju. Pojedini zapleti su nerealni a raspleti su prelaki. Neke stvari su potpuno nelogične a ponekad i apsurdne. Zabavno - da, ali scenario opet dosta "škripi". "Na mišiće" i druga sezona. Pohvalio bih samo epizode snimane u Italiji. Lična ocena: 5,5 ![]() Sezonu 3: Sa konja na magarca. Prvih nekilko epizoda je skoro nivo parodije. Zadnje epizode su parodija, glupan i tupan u šumi, znači ocrneli su mafijaše. Provuče se po neka usamljena nadprosečna epizoda ali žešće nerealna sezona. Od lekara, psihijatara, mafioza,... Razočaravajuće. Drastičan pad kvaliteta scenarija. Neuporedivo sa nekim klasičnim mafija filmovima i serijama. Mafija ili FBI ne zna se ko je gori i smešniji. Super kao parodija serije. Lična ocena: 3,8 ![]() |
|
![]() |
|
Stressman ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() ![]() Pridružen: 08.Ožujak/Mar.2014 Status: Offline Points: 11 |
Serija koja se mora pogledati...bar jednom :-)
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |