| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Revenant (2015) |
Odgovori
|
Stranica <12 |
| Korisnik | |
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 187781 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Srpanj/Jul.2018 u 22:17 |
![]() Šalu na stranu, nije samo ojađen Dragan Torbica. Primetio sam ovu sličnost kod prvog gledanja u scenama u crkvi i pticama. U svakom slučaju ni ovo ne
može da spasi reditelja koji je polušao da snimi film veći od života ne
shvatajući da je samo život veći od samog sebe. Ko ne veruje neka
odgleda Džeremaju Džonsona i Man vs. Wild i to one epizode snimane u Škotskoj i
Islandu. Sad više o filmu koji je tako lepo počeo a onda je postao bajka. Početak je stvarno obećavao, onaj indijanski napad, borba i sve što uz to ide. A onda je Leonardo poput Zlatokose sreo tri medveda i sve je počelo polako da klizi u tandariju. Nisam baš siguran da se američka mečka razlikuje od naše Božane koja u to vreme kušuje u nekom brlogu. Zanemariću to da mečka sa svojim satelitima pati od insomnije ili da hoda u snu. Zanemariću i ono hopa cupa po šumi sa cgi Božanom ali ne mogu da zanemarim onaj deo kad je dotična sa visine pala na Leonardov šarm i poklopila ga načisto. Mislio sam da je kraj pričama D.Torbice ali sam se prevario jer je Leonardo izvezen kao goblen bukvalno ustao iz groba i transformisao se u međeda. Nije postao rahmetli Grizli Adams junak mog detinjstva, nije postao ni moj drug međed Vlado ni međed Momo. Postao je više Međed Grils a manje legendarni Džeremaja Džonson do samog kraja filma. Može čovek da savlada međeda, čak je i moj brat video jednog lovca koga
je naposletku spasio pas i puška koju je upotrebio dok je bio komiran na zemlji.
Čisto sumnjam da može čovek da preživi kad na njega sa visine padne
minimum pola tone žive vage. U to uključujem i nastavak ove bajke koja
zaista liči na SF po jednom detalju. Leonardo je iz jednom napunjene
kubure pucao dva puta po dva puta u filmu. Preciznije, kubura je napunjena jednim a pucani je dvaput na jedno punjenje. I tako dva puta. Na kraju, svega ovog ne bi bilo da su pokvareni Francuzi opštili sa indijancima / indijankama kao što je to radio Leonardo. Sve u svemu, ostaće ovo zabeleženo po Oskaru i eventualno po pričama
kako je snima je bilo teško za celu ekipu i ostalim bla bla bla
glupostima. Sam Leonardo je svojim Oskarom dokazao da poentira samo onaj ko je uporan. |
|
![]() |
|
chiba
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Srpanj/Jul.2018 u 03:33 |
|
Ahahah tačno tako.
|
|
![]() |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Online Points: 180 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Prosinac/Dec.2023 u 13:24 |
|
Dobar film
|
|
![]() |
|
brgljez
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2026 u 00:14 |
|
bez obzira na grešku sekretarice redatelja (uzastopno pucanje iz kubure bez da je bilo mogućnosti napuniti), na scenaristički pretjerane ozljede nakon kojih nitko živ nebi mogao nastaviti dalje sljedećih bar pola godine u slučaju i da se oporavi, na kostimografsku grešku kod oblačenja hardya na kraju filma za bijeg (ko da se obuko u quicksilveru), cgi grešku sa zvonikom (za ovo nisam siguran, ali izgledalo mi je jako čudno)... za mene je ovo odličan film. režija, kamera, scenografija, gluma je top. posebno bih istaknuo trud uložen u ovaj film. ovo nije bilo nimalo jednostavno, gotovo polovica ponavljanja je tu vjerujem bila noćna mora za rekvizitu, oružare, kostimografiju. uvjeti snimanja katastrofalni za scensku tehniku. sumnjam da će više ikad pasti na pamet dobrom dijelu ekipe koja može birati da pristane na neš slično. priča tužna, ali pokazuje želju i snagu dobrog čovjeka. gledanje obavezno
|
|
|
Aaa?
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77240 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2026 u 21:11 |
|
Dobro si me podsetio na ovaj film, gledao sam ga samo tada kada je izašao (bio je ranije još jedan film o tom tipu, Man in the wilderness, drugačiji šmek skroz ali dobar i taj), mogao bih da ga ponovim, svideo mi se mnogo tada Revenant, pride bi mi prijala sada sva ta velelepna priroda na ekranu, ja u toplom, napolju kijamet, na ekranu i grđe, milina 😂
|
|
![]() |
|
Lanselot
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Sijecanj/Jan.2026 u 01:54 |
|
Dobar film, a Leaonardo Dikaprio zaslužio oskar još mnogo ranije.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica <12 |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |