Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Orville (2017) |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Korisnik | |
stroma ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member ![]() Pridružen: 04.Kolovoz/Aug.2015 Lokacija: Zadar Status: Offline Points: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 25.Rujan/Sep.2017 u 19:01 |
Za mene, za sada, genijalno, posebna vrsta humora, aktualni problemi danasnjice upakirani u SF seriju.
|
|
![]() |
|
LesaRad ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user ![]() Pridružen: 26.Ožujak/Mar.2011 Status: Offline Points: 290 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Sara Ryder ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member ![]() Pridružen: 28.Svibanj/May.2017 Lokacija: Citadel Status: Offline Points: 63 |
Pilot epizoda mi je bila razocarenje, ali onda puno bolja druga epizoda i jos bolja treca. Popravljaju se. Videcemo kako ce se sve to razvijati kako vreme odmice.
|
|
![]() |
|
Vladika ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() ![]() >> Virus Guru << Pridružen: 25.Veljaca/Feb.2005 Lokacija: UZICE/SRBIJA Status: Offline Points: 1840 |
Za sada odlicno!
|
|
Vladika
|
|
![]() |
|
LesaRad ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user ![]() Pridružen: 26.Ožujak/Mar.2011 Status: Offline Points: 290 |
Sve bolje. Ovde ima i Star Treka, i Odiseje, i Asimova i Daglas Adamsa, i ne znam čega sve. Naizgled komedija, otvara najozbiljnije teme. Povratak korenima žanra. Ovo je pravi omaž istinskom SF-u. Vratilo me odakle nikad nisam odlazio. Biser. Postao sam verni fan. Ponovo. |
|
![]() |
|
zokipop ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() Pridružen: 17.Kolovoz/Aug.2015 Status: Offline Points: -3 |
Prvo odgledam Star Trek epizodu uz nerviranje a onda ovu i ni porediti! Moze da ima kolko hoces vise kompjuterskih efekata al ono sto fali se nalazi u The Orvel. Odlicno odradjeno.
|
|
![]() |
|
dejan1313 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2017 Lokacija: Skopje Status: Offline Points: 1 |
добра је
|
|
![]() |
|
papiko ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user ![]() ![]() Pridružen: 01.Ožujak/Mar.2009 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 214 |
Preporucujem barem jednom odgledati kao i sve sto zahteva vreme i trud.
|
|
![]() |
|
CSInvestigator ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator ![]() ![]() Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11269 |
Obnovljeno za 2. sezonu
![]() |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
manganoid ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() Pridružen: 12.Studeni/Nov.2017 Status: Offline Points: 8 |
Serija je stvarno fenomenalna. Baš tamo gde su stale Star Trek NG i ostale serije iz kraja 80ih i 90ih Orville nastavlja i to sa jako dobrim temama, malom ali osetnom dozom humora, odličnim dijalozima i strava atmosferom. Ko voli SF ovo mora da pogleda. Veoma prijatno iznenađenje :D
|
|
Manga manga manga manga SFFffffffff
|
|
![]() |
|
puppet_master ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Online Points: 34429 |
Hvala, gledaće se
![]() |
|
![]() |
|
Deny_OS ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() ![]() Pridružen: 04.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 5 |
Ponovit ću ono što je napisao Manganoid. Kao da mi je pročitao misli. Baš kao stare star trek. Novi Discovery je visokobuđetni ali nekako to nije to.
|
|
![]() |
|
Platan ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user ![]() Pridružen: 27.Prosinac/Dec.2008 Status: Offline Points: 503 |
Odlična i sjetna parodija na Star Trek, ali i na celokupan SF. Bez pretencioznosti, sa zanimljivim pričama. Likovi dobri, atmosfera odlična. Jedna od retkih parodija koja ni u jednom trenutku nije skliznula ispod granice dobrog ukusa.
Bilo kakvo poređenje sa aktuelnom serijom Srat Trek-a, je potpuno besmisleno. Što bi se reklo, ne mešajmo babe i žabe.
|
|
![]() |
|
Platan ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user ![]() Pridružen: 27.Prosinac/Dec.2008 Status: Offline Points: 503 |
Odgledana prva sezona. Zaista dobro, epizode sve zanimljivije. Sada mislim da se zapravo ne radi o parodiji, ovo je više omaž Zvezdanim Stazama.
Neke epizode bi mogle bez problema poslužiti kao predložak za ozbiljan dugometražni SF film. Radujem se drugoj sezoni. |
|
![]() |
|
puppet_master ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Online Points: 34429 |
Isto ovde, zabavno, definitivno je ni ja nisam doživeo kao parodiju, začuđujuće je prilično dobar balans između ozbiljnih tema i humora koji se provlači tokom svega, dok i sam humor varira, ima tu svega, nešto je zbilja duhovito, nešto manje, no kao celina itekako funkcioniše. Još ja baš i nisam Star Trek fan (pa, ne u kakvom ozbiljnijem smislu makar, bez da imam šta protiv) ali mi je svejedno prijao Orville i taj njihov blesavi univerzum.
|
|
![]() |
|
manganoid ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() Pridružen: 12.Studeni/Nov.2017 Status: Offline Points: 8 |
Ha, sada sam video, pa ekipa koja je radila stari Star trek the next generation je radial i na ovom projektu, nije ni čudo što ima sličnosti XD
|
|
Manga manga manga manga SFFffffffff
|
|
![]() |
|
iromafia111 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator ![]() ![]() Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 52985 |
Pogledao. Solidan uradak. Zanimljiv detalj: u cijeloj prvoj sezoni nije bilo nijedne teleportacije. Ne mogu vjerovati da se oko ovakve serije danima vodila žestoka rasprava na forumu.
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
stula ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() ![]() Pridružen: 06.Veljaca/Feb.2017 Lokacija: zemlja Status: Offline Points: 0 |
izvrstan uradak, odnosno upravo ono kakav bi star trek trebao biti. obicni ljudi sa klasicnim zivotnim problemima.
pravi nasljednik star treka. nikakva parodija. dva koplja bolje od star trek discovery
|
|
![]() |
|
Stole Haringa ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 89319 |
|
|
![]() |
|
baho ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() ![]() 🍴Bahro Burek sa sirom🍴 Pridružen: 29.Svibanj/May.2010 Lokacija: Selendra Status: Offline Points: 18984 |
Jedva čekam decembar
![]() U ovom traileru ima scena /otprilike 1:14/ kad Alara (čini mi se tako da se zove) obara ruku s robotom, koja je referenca na The Exanse, kad Bobbie Draper na početku S02 obara ruku sa marsovskim oklopom. Što zaista vjerovatno i jeste pretjerivanje, ali su tu valjda htjeli dočaati Bobbie kava je u knjigama (još viša i razvijenija): ![]() Vidim da se spominje i poziv u pomoć, pa moguće da bude još referenci na Prostranstvo. Uglavnom, očekujem da se ovo nastavi u svom jedinstvenom folu.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |