Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na serije
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na serije
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=86648 Datum ispisa: 05.Lipanj/Jun.2026 u 14:46 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: The Orville (2017)Objavio: stroma
Tema: The Orville (2017)
Datum objave: 25.Rujan/Sep.2017 u 19:01
Za mene, za sada, genijalno, posebna vrsta humora, aktualni problemi danasnjice upakirani u SF seriju.
Odgovori: Objavio: LesaRad
Datum objave: 26.Rujan/Sep.2017 u 02:00
U svakom slučaju mnogo bolje od onog novog klingonšajta. Prijatno iznenađen.
Objavio: Sara Ryder
Datum objave: 27.Rujan/Sep.2017 u 02:23
Pilot epizoda mi je bila razocarenje, ali onda puno bolja druga epizoda i jos bolja treca. Popravljaju se. Videcemo kako ce se sve to razvijati kako vreme odmice.
Objavio: Vladika
Datum objave: 27.Rujan/Sep.2017 u 11:19
Za sada odlicno!
------------- Vladika
Objavio: LesaRad
Datum objave: 30.Rujan/Sep.2017 u 07:18
Sve bolje.
Ovde ima i Star Treka, i Odiseje, i Asimova i Daglas Adamsa, i ne znam čega sve.
Naizgled komedija, otvara najozbiljnije teme. Povratak korenima žanra.
Ovo je pravi omaž istinskom SF-u.
Vratilo me odakle nikad nisam odlazio.
Biser.
Postao sam verni fan. Ponovo.
Objavio: zokipop
Datum objave: 02.Listopad/Oct.2017 u 23:51
Prvo odgledam Star Trek epizodu uz nerviranje a onda ovu i ni porediti! Moze da ima kolko hoces vise kompjuterskih efekata al ono sto fali se nalazi u The Orvel. Odlicno odradjeno.
Objavio: dejan1313
Datum objave: 06.Listopad/Oct.2017 u 21:33
добра је
Objavio: papiko
Datum objave: 16.Listopad/Oct.2017 u 19:53
Preporucujem barem jednom odgledati kao i sve sto zahteva vreme i trud.
------------- S'poljubcima do samara...
Objavio: CSInvestigator
Datum objave: 02.Studeni/Nov.2017 u 19:47
Obnovljeno za 2. sezonu
------------- Your soul could never grow old, it's evergreen
Objavio: manganoid
Datum objave: 12.Studeni/Nov.2017 u 17:59
Serija je stvarno fenomenalna. Baš tamo gde su stale Star Trek NG i ostale serije iz kraja 80ih i 90ih Orville nastavlja i to sa jako dobrim temama, malom ali osetnom dozom humora, odličnim dijalozima i strava atmosferom. Ko voli SF ovo mora da pogleda. Veoma prijatno iznenađenje :D
------------- Manga manga manga manga SFFffffffff
Objavio: puppet_master
Datum objave: 12.Studeni/Nov.2017 u 18:00
Hvala, gledaće se
Objavio: Deny_OS
Datum objave: 14.Studeni/Nov.2017 u 00:40
Ponovit ću ono što je napisao Manganoid. Kao da mi je pročitao misli. Baš kao stare star trek. Novi Discovery je visokobuđetni ali nekako to nije to.
Objavio: Platan
Datum objave: 14.Studeni/Nov.2017 u 14:53
Odlična i sjetna parodija na Star Trek, ali i na celokupan SF. Bez pretencioznosti, sa zanimljivim pričama. Likovi dobri, atmosfera odlična. Jedna od retkih parodija koja ni u jednom trenutku nije skliznula ispod granice dobrog ukusa.
Bilo kakvo poređenje sa aktuelnom serijom Srat Trek-a, je potpuno besmisleno. Što bi se reklo, ne mešajmo babe i žabe.
Objavio: Platan
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2017 u 21:26
Odgledana prva sezona. Zaista dobro, epizode sve zanimljivije. Sada mislim da se zapravo ne radi o parodiji, ovo je više omaž Zvezdanim Stazama. Neke epizode bi mogle bez problema poslužiti kao predložak za ozbiljan dugometražni SF film. Radujem se drugoj sezoni.
Datum objave: 21.Prosinac/Dec.2017 u 04:30
Isto ovde, zabavno, definitivno je ni ja nisam doživeo kao parodiju, začuđujuće je prilično dobar balans između ozbiljnih tema i humora koji se provlači tokom svega, dok i sam humor varira, ima tu svega, nešto je zbilja duhovito, nešto manje, no kao celina itekako funkcioniše. Još ja baš i nisam Star Trek fan (pa, ne u kakvom ozbiljnijem smislu makar, bez da imam šta protiv) ali mi je svejedno prijao Orville i taj njihov blesavi univerzum.
Objavio: manganoid
Datum objave: 16.Sijecanj/Jan.2018 u 23:45
Platan piše:
Odlična i sjetna parodija na Star Trek, ali i na celokupan SF. Bez pretencioznosti, sa zanimljivim pričama. Likovi dobri, atmosfera odlična. Jedna od retkih parodija koja ni u jednom trenutku nije skliznula ispod granice dobrog ukusa.
Bilo kakvo poređenje sa aktuelnom serijom Srat Trek-a, je potpuno besmisleno. Što bi se reklo, ne mešajmo babe i žabe.
Ha, sada sam video, pa ekipa koja je radila stari Star trek the next generation je radial i na ovom projektu, nije ni čudo što ima sličnosti XD
------------- Manga manga manga manga SFFffffffff
Objavio: iromafia111
Datum objave: 30.Sijecanj/Jan.2018 u 00:48
Pogledao. Solidan uradak. Zanimljiv detalj: u cijeloj prvoj sezoni nije bilo nijedne teleportacije. Ne mogu vjerovati da se oko ovakve serije danima vodila žestoka rasprava na forumu.
-------------
Objavio: stula
Datum objave: 02.Travanj/Apr.2018 u 12:40
izvrstan uradak, odnosno upravo ono kakav bi star trek trebao biti. obicni ljudi sa klasicnim zivotnim problemima.
pravi nasljednik star treka. nikakva parodija. dva koplja bolje od star trek discovery
Objavio: Stole Haringa
Datum objave: 22.Srpanj/Jul.2018 u 08:06
Objavio: baho
Datum objave: 22.Srpanj/Jul.2018 u 12:13
Jedva čekam decembar
U ovom traileru ima scena /otprilike 1:14/ kad Alara (čini mi se tako da se zove) obara ruku s robotom, koja je referenca na The Exanse, kad Bobbie Draper na početku S02 obara ruku sa marsovskim oklopom. Što zaista vjerovatno i jeste pretjerivanje, ali su tu valjda htjeli dočaati Bobbie kava je u knjigama (još viša i razvijenija):
Vidim da se spominje i poziv u pomoć, pa moguće da bude još referenci na Prostranstvo.
Uglavnom, očekujem da se ovo nastavi u svom jedinstvenom folu.
Objavio: Stole Haringa
Datum objave: 31.Listopad/Oct.2018 u 01:52
Objavio: titlovi.com
Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2019 u 15:30
Prijevod za 1 epizodu druge sezone najavio je Dženka ⚡
Objavio: Deny_OS
Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2019 u 17:27
Super. Hvala.
Objavio: xix11x1
Datum objave: 15.Sijecanj/Jan.2019 u 02:20
Gde nestadoše SR prevodi za prvu i drugu epizodu (druge sezone)?
btw - odličan start druge sezone, drugačije od prve sa više posvećenosti likovima,
jedva čekam da vidim dalji razvoj.
Objavio: cersei
Datum objave: 16.Sijecanj/Jan.2019 u 12:08
google ili nešto slično bilo u pitanju
Datum objave: 16.Sijecanj/Jan.2019 u 19:02
Ma za 1. ep. ima Dženkin dobar titl i fino rekao (ili rekla, ali mislim da je muško) da ne stigne brže (piše u komentaru)... To je sigurno neko bio uletio s tim divljacima.
Bit će sve, prije ili kasnije.
Hvala, Dženka
-------------
https://forum.titlovi.com/get_last_post.asp?TID=89431" rel="nofollow - >> Prijave za narednu partiju sela << Klikni slobodno. Ne ujedamo (osim kad smo vukodlaci).
Objavio: iromafia111
Datum objave: 26.Sijecanj/Jan.2019 u 21:16
Za sva pitanja o titlovima postoji posebna rubrika.
https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=39173&title=potraznja-prevoda-za-serije" rel="nofollow - Potražnja prevoda za serije
-------------
Objavio: Dženka
Datum objave: 31.Sijecanj/Jan.2019 u 08:39
Musko. Jest.
Objavio: Dženka
Datum objave: 13.Veljaca/Feb.2019 u 18:01
Šteta. Ovako dobra serija zasluzuje veci angazman pri prevodjenju od vidjenog.
Datum objave: 21.Veljaca/Feb.2019 u 15:33
Dženka piše:
Šteta. Ovako dobra serija zasluzuje veci angazman pri prevodjenju od vidjenog.
zato mi ne gledamo te nego čekamo tvoje
Objavio: Deki975
Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2019 u 21:25
Ima li ko da pregleda odgovara li prevod za 9 epizodu???
------------- Uvek genijalni gubitnik...
Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2019 u 21:47
Deki975 piše:
Ima li ko da pregleda odgovara li prevod za 9 epizodu???
Misliš, preveo si i treba pomoć ili čeka na odobrenje?
P.S. vidim stoji prijevod na stranici - tj. odobren.
-------------
https://forum.titlovi.com/get_last_post.asp?TID=89431" rel="nofollow - >> Prijave za narednu partiju sela << Klikni slobodno. Ne ujedamo (osim kad smo vukodlaci).
Objavio: Deki975
Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2019 u 21:50
Mislim... ovo drugo
------------- Uvek genijalni gubitnik...
Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2019 u 21:51
Napisah u editu... Odobrio je neko, koliko vidim...
-------------
Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2019 u 21:52
preveo pa mu se žuri, ne konta da onih par ljudi koji to pregledava ima svoje poslove i rade ovo kad stignu, a ne na dežurstvu, a i odobren je :)
Objavio: CSInvestigator
Datum objave: 14.Svibanj/May.2019 u 15:01
Obnovljeno za 3. sezonu
------------- Your soul could never grow old, it's evergreen
Datum objave: 15.Svibanj/May.2022 u 07:55
The Orville : New Horizons 2. Jun
Objavio: thebranko10
Datum objave: 02.Lipanj/Jun.2022 u 23:43
Kad će prijevod za novu epizodu?
The Orville S03E01 - Electric Sheep
Objavio: ProtivuNeukusa
Datum objave: 03.Lipanj/Jun.2022 u 02:30
puppet_master piše:
The Orville : New Horizons 2. Jun
Hvala gospodine, nisam ni znao da se dešava treća sezona ovog otklona od besmislenih naftnih derivata poput Mlad Drek Shitvery i Ćelavi Drek Pičkard. Veoma ste me obradovali ovim postom. Hvala.
Datum objave: 04.Lipanj/Jun.2022 u 12:17
Nema na čemu, služimo narodu
Objavio: zgubired
Datum objave: 11.Srpanj/Jul.2022 u 23:54
Ovo pitam iz sebičnih razloga. Nema prevoda za s03e6. Treću sezonu prevodi samo Osgiliath. Poznat po kvalitetnim i nadasve brzim prevodima, a dosad ništa. Jel s njim (njom) sve u redu? Zna li tko? Ako je na godišnjem, OK. Ako je nešto drugo, to bi, vjerujem voljeli znati svi. Ako treba kakvu pomoć oko zdravlja, nek mi se javi na PP.
Objavio: ProtivuNeukusa
Datum objave: 14.Srpanj/Jul.2022 u 01:17
LOL kakav vapaj. Evo upravo je izbacio prevod. Uci engleski druze, ako stvarno ode na odmor ne znam kako ces krizu prebroditi.