Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Northman (2022) |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 4> |
Korisnik | |
tuberajt88 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member ![]() Pridružen: 31.Prosinac/Dec.2020 Status: Offline Points: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 15.Travanj/Apr.2022 u 09:02 |
Svaka čast dobro si me nasmijao. Rasturaš filmove sa rupama :)
|
|
![]() |
|
ernad-fakic ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() ![]() Pridružen: 26.Sijecanj/Jan.2015 Status: Offline Points: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A mozda je do tebe...
|
|
![]() |
|
puppet_master ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 32709 |
Dobro to sa eventualnim lutanjem u samoj temi filma, no kažite vi meni, ima li dobrih vikinških borbi, berserker mod-a, vitlanja mačevima i sekirama, "biju naši al' biju i nji'ovi", krvi do kolena? Briga mene baš za odnose i izdaje u familiji (preko glave mi je moje, šta ću tek sa nordijskim iz ko zna kog veka?), gde je borbena epika? Ili je bolje da se vratim ipak filmu "13th warrior"...kakav crni Šekspir i siroti Kafka tek...
Zaboravih i sve u vezi onog vikinško-indijanskog (Pathfinder?) možda bi i to trebalo ponoviti.
|
|
![]() |
|
JoxerTM ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 09.Lipanj/Jun.2011 Status: Offline Points: 2516 |
Eggersov scenarij i režija, zna se što tu treba stilski očekivati i tu on dosad nije omanuo. Sadržajno
ja bih ga odjebo čim čujem engleski jezik. Koji je ku**c da prostite tim
amerikancima pa snimaju filmove o neamerikancima? Ne, nećete nam vi
pisati našu povijest. Pišite svoju. I uostalom ako su mafijoze
talijani snimali westerne sa engleskim jezikom ma koliko povijesno neutemeljeni ili istiniti bili, pa onda je red da i ti
današnji kauboji uzvrate uslugu i snime na izvornom jezioku vikinge. |
|
![]() |
|
calimero ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() ![]() Pridružen: 14.Ožujak/Mar.2018 Status: Offline Points: 32 |
Nisam ni očekivao drugačiju kritiku. U principu, bio bih iznenađen kad bih nekad naišao na neku pozitivnu.
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 32709 |
Ma, otkud ti to sada...špageti vesterni nisu snimani sa tonom, tamo je svako ili pričao na svom jeziku ili se čak izgovaralo puko brojanje, tek da se vidi da otvaraju usta. Daleko bilo da je sniman ton tih dijaloga (mada...bilo bi zabavno gledati i ta čudesa ![]() ![]() Nisam gledao čiji je film, blesavih se doduše oko bobene epike ionako
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 09.Lipanj/Jun.2011 Status: Offline Points: 2516 |
Sve je tada bilo dub i zvuk iz studija. Danas to nije svugdje jer nema potrebe osim ako je publika nepismena. Ajde da ti onda bolje pojasnim. Zamisli Bitku na Neretvi gdje Yul Brynner govori "oh my gosh". Bez duba ili s dubom, isti k.Ažurirao JoxerTM - 15.Travanj/Apr.2022 u 22:30 |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Hajde onda i ja tebi da pojasnim (kada se već pravimo da nekome nešto nije kao jasno
![]() ![]() Mada, meni je suštinski svejedno to sve (samo dok titl nije domaći ili ruska monotona sinhronizacija, da se pogledati sve). Ostaje pitanje na kom je jeziku kog vraga pričao Gidra (na setu) u tih 5-6 špageti vesterna koje je snimio
![]() ![]() Ažurirao puppet_master - 15.Travanj/Apr.2022 u 23:22 |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Onda smo to riješili. Pa da rezimiramo. ![]() Ja
preskačem jer me u ovoj godini ne zanimaju vikinzi koji govore
engleski. Dosta mi je toga u Asassins Creed: Valhalla, ali to nije film
pa se dade zažmiriti. Da bar govore japanski, pa ajde to bih prožvakao. ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Nemam vremena
![]() Brine me ta hamletovska zaebancija, meni bi legao vikinški ep, sa mrvom fantastike, misticizma, jok njihove sudbe klete sa tatom, mamom i stričevima, pa neka je ovaj i sjajan, džabe kada bih ja sada prsa u prsa sekirama
![]() |
|
![]() |
|
Pretop ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() Pridružen: 18.Travanj/Apr.2022 Lokacija: Čačak Status: Offline Points: 1 |
Svaka cast za sajt i za titlove kroz sve ove godine. Tu ste cista 10tka.
Kada su u pitanju recenzije, ne valja. Suvise su subjektivne, proste i faktori koji uticu na to da li je film dobar ili ne su prazni i nebitni. Nisam gledao jos ovaj film ali za vecinu filmova su recenzije veoma negativne, (kao da je utrkivanje da se oblate filmovi) a to sam primetio i kod dobrih filmova. Mozda da batalite recenzije.
Egers je odlican reziser i kapiram da film ne moze da bude "Neverovatno Los". Mogu da razumem da je prosecan, ili da je malo bolji od prosecnog ali Neverovatno los, cisto sumnjam.
Sto se tice Jezika, Tako je kako je, svi su znali koja je produkcija. I meni bi bilo bolje da su ga uradili na Norveskom ili Svedskom, Danskom. Ako cemo oko jezickih problematike ne znam ni kako bi napravili film sa Starim Dijalektom koji danas ne razumeju ni Svedjanji, Danci, Norvezani,..Mozda bi Islandjani jedini mogli da razumeju. Dakle ako cemo da pricamo o jeziku trebao bi da bude uradjen sa starim dijalektom o kom se i dalje ne zna sve. Dakle razumela bi neka baba sa ivice Islanda :)
|
|
![]() |
|
IgaBiva ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 29.Studeni/Nov.2016 Status: Offline Points: 261 |
norveški, švedski, danski, piše se malim slovom... Hvala za ostalo, pogotovo za "proste recenzije"... Ipak bi te savetovao, o Pretope, da prvo pogledaš film. Pa, napiši recenziju, verujem da će biti objavljena. A, naravno da je subjektiva, pa moja je... Kao što bi i tvoja bila subjektivna... Uostalom, kao i da je bilo ko napiše...
|
|
![]() |
|
nibiru2012 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() Pridružen: 30.Svibanj/May.2010 Status: Offline Points: 7 |
Neki put je bolje ništa ne napisati....
|
|
![]() |
|
Pretop ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() Pridružen: 18.Travanj/Apr.2022 Lokacija: Čačak Status: Offline Points: 1 |
Recenzija treba objektivna da bude jer svako treba da je cita. Eto, nisam na žalost znao da svako moze da je napiše. Ne pišem recenzije. Utisak sam stekao jer sam citao recenzije ostalih filmova. Ovi su komentari, pisani brzo pa i nije bitno da li sam gramatički napisao kako treba. Onda ti izbaci 3 tackice na svakoj recenici. :)
Odgledacu film i ne verujem da je toliko los. Pored The Witch i Lighthouse tesko da je napravio loš film. Uostalom njegovi filmovi nisu bas za siru publiku što za ovaj ne bi moglo da se kaze jer je blockbuster.
|
|
![]() |
|
Wida ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Uploader ![]() ![]() Pridružen: 06.Prosinac/Dec.2008 Lokacija: River Styx Status: Offline Points: 445 |
Eggersa gledam OBAVEZNO
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Grobar95 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() ![]() Pridružen: 04.Srpanj/Jul.2013 Lokacija: Loznica,Serbia Status: Offline Points: 1 |
Kolko hejtera ima na ovom sajtu to je strasno...
Nisam gledao film ali po onome sto sam citao i uspeo da pogledam uopste ne deluje lose,vi uzmite pa napravite bolje...
|
|
![]() |
|
XXXYYYZZZ ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() Pridružen: 19.Travanj/Apr.2022 Status: Offline Points: 2 |
Sasvim je u redu je da se napise negativna kritika o necemu sto je uglavnom hvaljeno, ali je deguntantno da se objavi ovako neargumentovano i polupismeno baljezganje za nesto sto recenzent ocigledno ne razume, vec svoje neznanje prikriva proizvoljnim (mahom netacnim) konstantacijama i opaskama za koje samo on misli da su duhovite. Da si se barem malo potrudio i procitao nesto o islandskim, farskim i (generalno) nordijskim mitovima, shvatio bi koliko je svaki detalj u filmu precizno odradjen i sta zapravo predstavlja. Bukvalno sve u filmu ima podlogu u nekom od mitova i ovo je svojevrstan omaz istim. Ali, bilo je lakse odmah nakon projekcije izbaciti gomilu neosnovanih gluposti, verovatno u isto vreme kad i na wc solji kilograme kokica cije te je zacepljenje omelo da barem malo ukljucis mozak dok si skrabao ovaj ispljuvak od koga bi se svako normalan momentalno postideo.
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 29.Studeni/Nov.2016 Status: Offline Points: 261 |
Duhovito
![]() |
|
![]() |
|
XXXYYYZZZ ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() Pridružen: 19.Travanj/Apr.2022 Status: Offline Points: 2 |
Cisto da vidis koliki si diletant, evo ti analiza jedne tvoje recenice.
"Dodajte tome i koketiranje s "onostranim", ničim opravdano, te, moram reći, scenu u kojoj (valjda Olga) leti na konju i ratnički se osmehuje s protezom u ustima..." Ne, to nije Olga. To je skjaldmaer ili shield-maiden, zenski ratnik iz skandinaskog folklora, na kojem su kasnije bile bazirane valkire. Ne, to nije proteza, vec ugravirane linije u zubima koje su sluzile kao dekoracija, a prisutne su u gomilama vikinskih grobova, narocito na ostrvu Gotland (na onom na kojem je Bergman, ako si cuo za njega, snimio vecinu svojih filmova). Ne, to nije nicim opravdano, nego si se ti malo pogubio. Bukvalno se svaka recenica iz ovog tvog nakaradnog teksta (za koji je sramota da se uopste nazove kritikom) moze pokopati. A ti slobodno i dalje misli da nesto znas, opasno te bije Daning-Krugerov efekat. Ažurirao XXXYYYZZZ - 19.Travanj/Apr.2022 u 14:26 |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Ti dečko, očigledno nemaš pojma šta je sarkazam. Ali, dobro, uživao si u fimu, i očigledno si načitan...
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 4> |
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |