| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Mandalorian (2019) |
Odgovori
|
Stranica <1 45678 12> |
| Korisnik | ||
Vlad14
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Junior translator
Pridružen: 13.Studeni/Nov.2019 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 64 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2019 u 00:05 |
|
|
@memich
Mislim da si iznetim sebe isključio iz bilo kakve argumentovane diskusije. Imaš pravo na svoje mišljenje, ali i ja imam pravo da smatram tvoje mišljenje potpuno bezvrednim, neutemeljenim i irelevantnim.
|
||
![]() |
||
memich
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 26.Sijecanj/Jan.2019 Lokacija: Zenica Status: Offline Points: 725 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2019 u 01:08 |
|
|
Vlad, dokaži da su moja mišljenja irelevantna, tako što me više nećeš spominjati. Vrlo jednostavno. Vjerujem u tebe.
Hogi, malo razmisli o pitanju o poentama o poentama. Mogu te u grob otjerat pitanjima o poentama. Eli evo, poenta je da neko drugi ne traći vrijeme. Čovječe, koliko lutanja sa argumentima... Bez drveta ne bi bilo sladoleda na štapići, ližite drva. Tačno je da ne mogu suditi filmovima po rekapitulacijama, ali mogu suditi trilogiji po prvom filmu. Još će ispasti da su za trilogiju bitnije Mućke nego prvi film, vidi kako i ja znam da lutam. To je to, ako hoćete objasniti Danilu zašto treba da gleda originale, bujrum, meni ne smeta. |
||
![]() |
||
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2019 u 01:16 |
|
|
Kad smo već kod trilogija ili Xlogija ume da iznenadi neki nastavak.
Ume i da bude prvi vrh, drugi odličan a treći prosek ili ispod proseka. (Kum npr) Da ne pričam o 8.putniku etc. Ne zameri memich ali koliko sam razumeo bila je samo dobronamerna kritika da se pogleda cela trilogija pa donese konačan sud o njoj. Ali, naravno, to je stvar slobodne procene i volje/želje da se nešto pogleda. Verujem da omladina danas kao što već napisa ne želi da troši vreme na "stare" filmove što je naravno njihov izbor. Ps.meni je jedino bitno da li je film kvalitetan ili ne kao priča/scenario/režija a godina izlaska filma mi je skroz nebitna. To mi je jedini kriterijum. Uostalom, svaka čast što voliš seriju Mućke koja je imala svojih uspona i padova ali je ostala bezvremena kao serija, za sva vremena. Respekt od mene za to. Srdačan pozdrav iz Niša.
|
||
![]() |
||
Vlad14
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2019 u 01:39 |
|
Glas razuma.
![]() Inače, kad smo već kod trilogija sa očajnim trećim delom najavili su Matrix 4 ![]() |
||
![]() |
||
baho
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴 Pridružen: 29.Svibanj/May.2010 Lokacija: Selendra Status: Offline Points: 19014 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2019 u 02:32 |
|
|
Ne znam je li ovo neko shvatio kao svađu... Ne do Bog...
Svako ima pravo na svoje mišljenje. Ali Star Wars i jeste originalna trilogija. Džaba prequel sequelu (ili kako se to već zvalo - Anakinova trilogija, je l') sva tehnologija (koja je u međuvremenu napredovala) kad je kod Lukeve trilogije priča bolja i dublja. No, kod većine ljudi je prošla s manje ili više uspjeha. Doduše, možda to što je mračnija (ako ništa zbog prelaska na tamnu stranu glavnog lika i svega što je uradio) daje neki šmek koji prija više mađim generacijama. Bilo je (čini mi se u "How I Met Your Mother", jer je Barney zaluđenik SW-om) generacijska podjela na to kojim si redosljedom gledao Star Wars (u njegovom slučaju, kojim je redosljedom gledala - cura). Ako je gledala kao I-VI, onda je premlada. ![]() Da ne pričamo o tome kako je do izlaska epizode I stvorena čitava subkultura oko originalne trilogije. Vlad mi djeluje kao neko ko je pročitao dosta stripova (a moguće i knjiga) iz nje. Jesam li u pravu Vlad?
|
||
![]() |
||
baho
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴 Pridružen: 29.Svibanj/May.2010 Lokacija: Selendra Status: Offline Points: 19014 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2019 u 02:37 |
|
|
I vjerovatno je najveći Disneyev grijeh (a ima ih puuuuno) što su onako ubili Lukea u epizodi VIII, iako, koliko vidim vade se što ga vraćaju kao duha ili kao nešto slično u IX - viedjet ćemo...
|
||
![]() |
||
Vlad14
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2019 u 03:05 |
|
Pročitao sam na stotine stripova. Mislim da ne postoji strip u izdanju Dark Horse-a koji nisam pročitao. Marvelove manje-više. Nove stvari koje izlaze poslednjih par godina ne čitam jer su smrljivo smeće. Ništa bolje mišljenje nemam ni o novim Diznijevim filmovima, Rogue One je OK i to je to. Što se knjiga tiče, tu sam tanji. 5-6 knjiga sam slušao. Da, audiobook postoji ![]() I to sam uglavnom slušao pred spavanje tako da bih zaspao posle pola sata slušanja snimka od 10 sati.
![]() |
||
![]() |
||
Hogar Strašni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Sujo Veličanstveni Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2013 Lokacija: Ekonomski Tigar Status: Offline Points: 57022 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2019 u 06:04 |
|
Ne sviđa ti se film, tvoje pravo. Ne bi bilo loše da imaš i neki valjaniji argument od staro je, ali opet, tvoje mišljenje i tvoje pravo. Ako te je prvi film odbio od gledanja ostalih, to je skroz okej. Svi imamo bar neki serijal koji nismo ispratili zbog prvobitne reakcije. O tome možemo razmenjivati mišljenja do u nedogled. Doduše u odgovarajućim temama jer smo ovde lepo skrenuli u off topic. Sasvim druga stvar je pisanje o nečemu nepogledanom. Ako stvarno veruješ da o nečemu možeš da doneseš konačan i odsečan sud na osnovu jedne trećine i pritom savetuješ drugima da ne gledaju jer si ti video jednu trećinu, onda nema poente dalje pričati. Po tom rezonovanju su i nastavci dobrih filmova automatski dobri ili je neka serija dobra ili loša na osnovu prvih par sezona. Odoh sad da spremim taj grob u koji ćeš me oterati pitanjima o poentama. Ažurirao Hogar Strašni - 02.Prosinac/Dec.2019 u 07:40 |
||
|
As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
|
||
![]() |
||
memich
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2019 u 10:30 |
|
Baho, jel ovaj spojler namjerno ![]() Ovo od mene jest namjerno
|
||
![]() |
||
memich
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2019 u 10:34 |
|
Mućke, odnosno moj avatar si spomenuo tačno da podsmijavaš i umanjiš vrijednost onog što sam ja rekao. I sad te taktike prebacuješ meni... Nigdje nisam rekao da su nastavci automatski dobri ili loši u zavisnosti od prvog dijela. Nisam uživao u filmu, a to je uglavnom zbog starosti istog, i znam da će biti isto s nastavcima jer su također poprilično stari. Neću da trošim vrijeme objašnjavajući zašto, i na koje sve načine je napredovao holivudski zanat u zadnjih 40 godina, samo bih davao municiju. To o tjeranju u grob nije bila prijetnja. Samo pokušavam ukazat na kvalitet tvog pitanja. |
||
![]() |
||
baho
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2019 u 11:18 |
|
Nije namjerno. Smetnuh da nisi gledao ni nove... Sry Al' tebi to nije ni bitno, kad nisi ni gledao filmove s njim
![]() ![]() |
||
![]() |
||
Hogar Strašni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Sujo Veličanstveni Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2013 Lokacija: Ekonomski Tigar Status: Offline Points: 57022 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2019 u 12:42 |
|
I nećeš nikome dati municiju objašnjavanjem. Da si odmah objasnio svoje stavove, uštedeo bi i sebi i drugima vremena. Naravno da je ono teranje u grob pretnja. Ne u bukvalan grob, već figurativna pretnja nekom sopstvenom superiornošću u diskusiji. Jeftin potez koji više šteti nego što koristi. |
||
|
As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
|
||
![]() |
||
memich
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2019 u 13:29 |
|
Nije moja krivica što trebam objasniti ono što je jasno iz mog prvog posta. Uštedili bi vrijeme da pažljivije čitaš. Tjeranje u grob pitanjima o poentama je lažna prijetnja. Ne bih pokazivao nikakvu superiornost nečim što smatram glupim, to bi već bila kontradikcija. Pošto i to trebam objasniti, htio sam reći, mogu te smoriti pitanjima tipa: "Šta je poenta ovog, onog?" Ali ne bih, jefino je
|
||
![]() |
||
baho
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2019 u 14:16 |
|
|
A da se vratimo na temu bar djelimično...
Ova serija takođe ne bi imala smisla bez prvobitne trilogije. Toliko ima detalja vezanih za nju da je nemoguće gledati ovo onako kako su autori zamislili ako je nisi gledao. Naravno ima i za onu drugu trilogiju i srećom nema (ili ima skroz malo) za ovaj Disneyev nastavak. Dovoljno je početi od atmosfere u onom gradu, koja itekako podsjeća na Tatooine. I što je Hogi nekad spomenuo, šteta što insistiraju na tim novim planetima (tamo gdje nema potrebe), ali to je valjda zbog tržišta i drugih stvari. Kako god, meni je ovo više SW nego oni filmovi (ponavljam se). I neka je kratko. Meni se više sviđa tako nego da smo dobili isti sadržaj razvučen nepotrebno na 45 minuta. To je prednost streaming servisa - da ne moraju robovati utvrđenim TV pravilima.
|
||
![]() |
||
kadetoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2014 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 14940 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2019 u 14:24 |
|
|
Auuuuu koliko rasprave, reko bi čoek da je vredno gledanja
![]() Ne gledam ceđenje drenovine i lešinarenje originala, holivudske soft, lajt, instant, mutant papazjanije. ![]() Pa šta, ne verujem da se zbog toga neko može da najedi, il' ne daj bože uneredi ![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
Vlad14
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2019 u 15:37 |
|
Meni se lično sviđa što istražuju nova mesta. Čar cele priče je da postoji cela izmišljena galaksija sa milionima planeta i različitih likova i era. Postoji negde oko 30 hiljada godina opisane istorije pre filmova. Pre nego što je Dizni kupio franšizu postojale su i ere nakon prvobitnih 6 filmova, ali to je sve bačeno u đubre da bi oni pravili nove filmove. Malo je bezveze da se od tolike galaksije sa toliko mogućnosti gde je jedino ograničenje mašta pisca sve vrti oko Tatuina. Ko je malo upućen u tematiku mogao je da vidi u ovoj epizodi male detalje koji se odnose na već postojeće filmove i serije. Evo nekoliko primera: 1. Ovo je izgubljeno u prevodu ,ali kada Mando mališu nazove pacovom zapravo je rekao Womp rat. To je posebna vrsta pacova koja živi na Tatuinu, što implicira da je nekada tamo svratio u nekoj od svojih pustolovina. Ova stvorenja se prvi put pominju u epizodi 4 A New Hope kada Luk objašnjava kako ih je koristio da vežba pucanje https://www.youtube.com/watch?v=8ioOYLrlYsk&feature=youtu.be&t=452. Mačka koja se pojavljuje u birtiji je Loth cat sa planete Lothal. Pojavljuje se u animairanoj seriji Star Wars: Rebels (2014-2018). https://www.youtube.com/watch?v=rNDd_9cndzU 3. Hodače tj. AT-ST ne bih morao da pominjem, ali ovde ima nekih koji nisu gledali originalne filmove. Oni se prvi put pojavljuju u epizodi 5 The Empire Strickes Back, ali je tu njihovo pojavljivanje vrlo suptilno tako da ko je trepnuo dok je gledao film mogao je lako da to propusti. Bitnu ulogu su imali u epizodi 6 The Return of the Jedi tokom bitke na Endoru gde su ih porazili medvedići zvani Evoksi. Ko je odrastao osamdesetih možda se seća crtaća. Ja sam malo mlađi, ali sam imao to na kasetama od starijeg brata. 4. Kara Dun u ovoj epizodi takođe pominje bitku na Endoru gde kaže kako je bila atentator na preostale imperijalne oficire nakon poraza Imperije na Endoru. Već u prvoj epizodi serije vidimo da njen posao nije završen pošto je klijent koji je tražio mališu bivši imperijalni oficir. Ovde moram da pomenem heroja Blagoja Jovovića koji je nakon Drugog svetskog rata u Argentini 1957. pronašao i ubio ustaškog zločinca Antu Pavelića. |
||
|
Čola pesmom čežnju budi, ženama se tresu grudi.
|
||
![]() |
||
memich
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2019 u 16:32 |
|
Zato sam i odlučio da gledam i da se upoznam sa originalnom trilogijiom, da bi mi imale smisla sve silne stvari koje će Dizni da izbaci. Nažalost, moje upoznavanje je ispalo kako je ispalo. Još da kažem da mi je drago da se u seriji pojavio Brian Posehn. Znam da bi štreberski vrištao na mene, ali pratio sam rad ovog komičara i znam koliko voli SW. |
||
![]() |
||
baho
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2019 u 17:19 |
|
|
Niste me shvatili to za mjesto.
Previše mjesto podsjeća na Tatooine da bi opravdalo uvođenje. Nisam ni ja protiv, naprotiv, ali daj nešto drugačije onda.
![]() |
||
![]() |
||
Hogar Strašni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2019 u 17:37 |
|
|
To je definitivno problem sa Diznijevim proizvodima. Žele da unovče nostalgiju, pa tako dobijamo nova mesta mesta koja liče na već poznata. Šta god ko mislio o trilogiji o Anakinu, Lukas je tamo stvorio dosta potpuno novih lokacija. Trenutni vlasnici franšize ne žele previše da rizikuju. Tako dobismo nekoliko dvojnika Tatuina ili lokaciju koja liči na Hot, ali je umesto snega so i sl.
Ažurirao Hogar Strašni - 02.Prosinac/Dec.2019 u 17:49 |
||
|
|
||
![]() |
||
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2019 u 18:29 |
|
|
Nemoj da se žalite da su Moderatori strogi na našem sajtu.
A imaju pravo da ažuriraju post/komentar i izbace sve nevezano za temu. U krajnjem slučaju imaju pravo i da izbrišu nedozvoljen post. Iskren da budem i meni neki stariji filmovi izgledaju na prvi pogled da ih je vreme pregazilo, sličnu dilemu sam imao kao Memich, gledati ili ne sve redom. Odgledao sam prvo kako se to već kaže "Prequel trilogy", a kako inače odoliti Liamu, Ewanu i pre svih Natali Portman npr. (Ep.I 1999.) gde je uloženo 100 miliona zarađena 1 milijarda $. Ep2 (2002) i Ep3. (2005) isto. Interesantno, a to sam primetio tek na koricama "Prostranstva", vidim da se za sva tri dela koristi termin "epic space-opera film". A to koliko vidim važi i za sve ostale SW filmove. Pre par godina sam već zamolio Hogija za preporuku i redosled gledanja filmova. A volim da pitam za savet ili preporuku osobe koje su ipak (priznajem vrlo rado) mnogo upućenije u ovaj serijal. Konačno, mislim da ljubitelje SW najviše buni redosled filmova, mada je to i nekima i nebitno. Nijedan komentar (npr) u temi Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999). Znači, mora da se pita stariji drug iz razreda - "Valja li ovo?". Star Wars: Episode II - The Attack Of The Clones (2002) ... isto. Star Wars: Episode III - Revenge Of The Sith (2005)... tu je bar Uroš aka Atrahasis. U vezi serije "Manda" mislim da je to odlična ideja i da će serija biti vrlo gledana, jer ne mogu da promaše nikako. Izvinjavam se ako se ponavljam. U svakom slučaju - gledaće se, a fokus je pomeren na Mandu, zato i toliko pitanja iskusnim i vernim SW fanovima. Hvala na komentarima u vezi ove serije, još jednom. Keep going. ![]() Nadam se da ćemo imati kvalitetan komentar nakon svake odgledane epizode, a bilo ih je do sada poprilično. A sad odoh da iskopam onaj stari Hogijev PP u vezi SW, a imam ga iskopiran i na Pc-ju negde garant u Wordu ili notepadu. Prvo PC check. Ažurirao Danilo-Naissus - 02.Prosinac/Dec.2019 u 18:40 |
||
![]() |
||
Odgovori
|
Stranica <1 45678 12> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |