Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Mandalorian (2019)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Mandalorian (2019)

The Mandalorian

The Mandalorian (2019)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

The Mandalorian

Godina:

2019

Žanr:

akcija, fantazija, znanstvena fantastika, avantura

Trajanje:

40 min

Autor:

Jon Favreau

Glavne uloge:

Pedro Pascal
  >  The Mandalorian
Kyle Pacek
  >  Jawa
Bernard Bullen
  >  Father
Gina Carano
  >  Cara Dune
Alexandra Manea
  >  Mother
Carl Weathers
  >  Greef Karga
Rio Hackford
  >  IG-11 Performance Artist
Werner Herzog
  >  The Client
Taika Waititi
  >  IG-11
Misty Rosas
  >  Kuiil Performance Artist
Jamal Antar
  >  Prisoner
Nick Nolte
  >  Kuiil
Emily Swallow
  >  Armorer
Omid Abtahi
  >  Dr. Pershing
Giancarlo Esposito
  >  Moff Gideon

Odgovori Odgovori Stranica  123 12>
Korisnik
Poruka
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Mandalorian (2019)
    Objavljeno: 12.Studeni/Nov.2019 u 22:39
Pogleda li još ko osim mene ovu prvu epizodu (doduše gledao s njemačkim titlom i slušao engleski)? Utisak je neodređen. Nekako sam se radovao ovome, tako da ću morati pogledati opet. Ako je sve ovo uvod u dublju priču, nekako je predugo...
Na vrh
Hogar Strašni View Drop Down
Administrator
Administrator
Sujo Veličanstveni

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Hogar Strašni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Studeni/Nov.2019 u 22:43
Ja ću ga tek odgledati ovih dana, ali ja nemam neka prevelika očekivanja od Disney Wars franšize, pa će mi verovatno prijati ako je iole solidno. Deluje kao da ima potencijala, ali opet, nije Ketlin Kenedi Kevin Fajgi, pa da sama produkcija garantuje da barem bude zabavno.

Meni je ta serija otkako sam saznao ko glumi "Oberin Martel i Gustavo Fring u svemiru". LOL
As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Studeni/Nov.2019 u 22:49
Produkcija je odlična, bez daljnjeg (ma fantastična), nego jednostavno nisam uspio uhvatiti dovoljno elemenata da najbolje povežem neke stvari.

Ima lijepih omaža Star Wars filmovima, ali da ne lupam spoilere, neću o njima... Smile
Na vrh
Administrator
Administrator
Sujo Veličanstveni

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Hogar Strašni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Studeni/Nov.2019 u 22:51
Videćemo kako će se odvijati.
As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
Na vrh
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2019 u 01:01
Seriju prevode madax i darcassan ⚡
Na vrh
Administrator
Administrator
Sujo Veličanstveni

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Hogar Strašni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Studeni/Nov.2019 u 01:12
Originalno postovano od strane baho baho piše:

Utisak je neodređen.
Ovo je manje-više moj utisak posle prve dve epizode. Produkcija je fantastična. Zasad serija ima momente kada blista i kada padne nisko. Ima i taj svemirski vestern prizvuk, što mi je kul. Likovi su zanimljivi, pogotovo onaj matori.  Videćemo kako će se dalje odvijati. Zanima me šta su namerili sa malim zelenim, pošto mi mnogo odudara od trilogije nastavaka taj deo, ali sam voljan da se pravim da oni ne postoje, tako da možda i ne smeta. LOL Ispade da antologijski filmovi i ova serija pokazuju neuporedivo više poštovanja prema SW univerzumu nego centralna trilogija.

I have spoken! LOL

Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Studeni/Nov.2019 u 01:28
E, da... Matori je Nick Nolte... Nisam odmah skontao... Gledam i kontam otkud mi je poznat, valjda pošto su CGI odradili tako da mu je tijelo nesrazmjerno s otprilike normalnom veličinom glave... To "I have spoken" je već samo po sebi dovoljno catchy da ga se zapamti. Najbolji lik, definitivno...

Btw. nisam još gledao 2. Znam da je izašla ali sam se zalijepio za ovu sezonu Čike u visokom dvorcu, ovo nešto vremena što imam, pa ću nadoknaditi kad stignem.

Kao što rekoh, nemam zamjerki na produkciju, a nemam ni na same glumce... A to sa malim Edenom na kraju me je iznenadilo (što je dobro). Jedino što je generalno ostao taj "neodređen utisak"... Ali to je ono, vidjet ćemo.
Valjda se sve završava u tih 8 epizoda (što je po meni isto plus).

Negdje pročitah da je neko rekao "Svemirski Dobar, loš, zao"... mada mi je to pretjerano... Al' dobro, možda namjera da bude u tom stilu... 
Na vrh
Administrator
Administrator
Sujo Veličanstveni

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Hogar Strašni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Studeni/Nov.2019 u 01:34
Definitivno pucaju na taj "space western" stil, što meni odgovara jer to gotivim. Da, preterano je poređenje sa Dobar, loš, zao.

I ja se iznenadih kada sam video da je matori Nik Nolti. I da je onaj droid iz prve epizode Taika Vaititi. Još kad naiđe i Gustavo... ovaj, Đankarlo Espozito. LOL Vernera Hercoga sam već prepozano odmah. LOL

Ne bih da ti kvarim užitak, ali meni je utisak neodređen i posle druge epizode. LOL No, dobro, videćemo posle svih osam kuda su krenuli.

Sviđa mi se i što ima dosta onog što Ameri zovu "easter eggs". Vidim i da je internet uveliko krenuo da luduje sa teorijama o malom Edenu. LOL

Ažurirao Hogar Strašni - 16.Studeni/Nov.2019 u 01:48
Na vrh
NaEdenCovekBratMu View Drop Down
Administrator
Administrator
Eden/Zeleni/Šon Bin/Bogomoljka/Mutivoda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NaEdenCovekBratMu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Studeni/Nov.2019 u 01:41
Vidim, svuda me ima. LOL

Nego, mora li se prvo pogledati sve one SW filmove da bi se pohvatala radnja ili je ovo zasebna priča?
Na vrh
Administrator
Administrator
Sujo Veličanstveni

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Hogar Strašni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Studeni/Nov.2019 u 01:44
Možeš da pratiš radnju i bez gledanja filmova. Nećeš pohvatati sve detalje, ali nije presudno za radnju. Barem zasad.

Za malog zelenog ne treba predznanje filmova, jer valjda znaš detalje o sebi. LOL
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Studeni/Nov.2019 u 02:39
Nije valjda da nisi pogledao bar originalnu trilogiju? LOL

Da se ne zbuniš, to su Epizode IV-VI (Luke Saga)... I-III (Anakin Saga) su snimljene poslije.... a onda je došao JJ i još je tu... Smile

Kako god, mali zeleni je jako bitan faktor... A ponekad i slično govorite... LOL

P.S. With you may the force be.  LOL
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Studeni/Nov.2019 u 03:16
Originalno postovano od strane Hogar Strašni Hogar Strašni piše:

Definitivno pucaju na taj "space western" stil, što meni odgovara jer to gotivim. Da, preterano je poređenje sa Dobar, loš, zao.

Space western je sada ponovo IN.
A prva asocijacija su mi Firefly i Serenity.
A kažu i da je Westworld upravo u tom fazonu.   
* serija koju je Gazda poprilično spustio na Zemlju tako da mi je ostala nedogledana. Verujem u njegov serijski ukus.   

Na prvi pogled ovo mi izgleda obećavajuće.    
IMDB: 9,1 (13.279 votes)
Ostaje da se vidi. Stavljeno na listu za gledanje uz kvalitetan prevod naravno.   

Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Studeni/Nov.2019 u 03:20
Ja pravi space western očekujem za mjesec dana (The Expanse - čitava 4. knjiga je takva, a time i sezona - gold rush space western) LOL

Ali nadam se da bi i ovo moglo biti OK. Jedini problem je što mi priča za sad nit' smrdi nit' miriše... Vidjet ćemo...
Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Studeni/Nov.2019 u 03:22
Neko reče, možda Baho (ili sam to pročitao u komentaru knjige) da je protomolekul malo bačen u prikajak a da ide klasičan Space Western. Kao i da je 4 knjiga slabija od drugih... mada je verovatno i promena tematike pa dok se priča razvije.

Originalno postovano od strane baho baho piše:

Negdje pročitah da je neko rekao "Svemirski Dobar, loš, zao"... mada mi je to pretjerano... Al' dobro, možda namjera da bude u tom stilu...

Da se vratim na temu... bila bi baš fora da su dali ulogu Estwood-u mlađem pa da ima osnova za takvo poređenje... sem ako nema otvorenih aluzija u scenariju.
Ako nema (trio obračun na južnjačkom groblju ili slično...), onda je to klasično propagandno lupetanje.   

Ažurirao Danilo-Naissus - 16.Studeni/Nov.2019 u 03:27

Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Studeni/Nov.2019 u 03:45
Ma u The Expanse je protomolekul uvijek tu... (otkud onda Miller, npr, čitavu sezonu). Pročitaj... LOL

Što se ovoga tiče, čitav ton serije je takav. Rub galaksije (neka svemirska analogija Divljem Zapadu), bezvlašće, Mandalorian je lovac na ucjene... Ali je najvažnije od svega što jako poštuju Lucasove filmove....
Radnja je oko 5 godina nakon epizode VI.

P.S. Ne samo space western, nego više space shpagetti western... Otuda valjda i poređenje. Wink
Na vrh
Administrator
Administrator
Sujo Veličanstveni

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Hogar Strašni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Studeni/Nov.2019 u 20:53

LOLLOLLOL

Na vrh
zvonko3333 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj zvonko3333 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2019 u 13:14
Ocena 9/10
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2019 u 16:53
Je li u petak 3. epizoda... Ono da pogledam taman 2. i 3. u komadu, a možda i obnovim prvu... Smile

P.S. Dadoh čovjeku thanks da ga malo izvučem iz minusa... LOL

Ažurirao baho - 20.Studeni/Nov.2019 u 17:03
Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2019 u 17:09
Kad odgledaš 3 epizode (ili više) javi utiske.    
Da vidim da li da žurim ili ne sa gledanjem.... mada planiram predNovogodišnje gledanje...

Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2019 u 17:17
Hogi će prije mene, vjerovatno... Smile
Ma vrijedi gledati, bez obzira kako će se priča razviti. Barem zbog toga što se vidi da tvorci veoma poštuju Lucave filmove (za razliku od ovih što sad drže franšizu u rukama). Prosto se vidi kad je nešto tako. I plus, neće biti trakavica, čim je samo 8 epizoda. Valjda taman.
Rekoh gore koje probleme sam imao s prvom epizodom (sama priča još nit smrdi nit miriše, ukratko), ali to možda zapravo odgovara ovom space-western stilu... Samo da bude kompletna priča koliko-toliko OK i ja zadpvoljan. Smile
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123 12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,703 sekundi.