Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Mandalorian (2019) |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 12> |
Korisnik | |
baho ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator ![]() ![]() 🍴Bahro Burek sa sirom🍴 Pridružen: 29.Svibanj/May.2010 Lokacija: Selendra Status: Offline Points: 18984 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 12.Studeni/Nov.2019 u 22:39 |
Pogleda li još ko osim mene ovu prvu epizodu (doduše gledao s njemačkim titlom i slušao engleski)?
Utisak je neodređen. Nekako sam se radovao ovome, tako da ću morati pogledati opet. Ako je sve ovo uvod u dublju priču, nekako je predugo...
|
|
![]() |
|
Hogar Strašni ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator ![]() ![]() Sujo Veličanstveni Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2013 Status: Offline Points: 47369 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja ću ga tek odgledati ovih dana, ali ja nemam neka prevelika očekivanja od Disney Wars franšize, pa će mi verovatno prijati ako je iole solidno. Deluje kao da ima potencijala, ali opet, nije Ketlin Kenedi Kevin Fajgi, pa da sama produkcija garantuje da barem bude zabavno. Meni je ta serija otkako sam saznao ko glumi "Oberin Martel i Gustavo Fring u svemiru".
![]() |
|
As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
|
|
![]() |
|
baho ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() ![]() 🍴Bahro Burek sa sirom🍴 Pridružen: 29.Svibanj/May.2010 Lokacija: Selendra Status: Offline Points: 18984 |
Produkcija je odlična, bez daljnjeg (ma fantastična), nego jednostavno nisam uspio uhvatiti dovoljno elemenata da najbolje povežem neke stvari.
Ima lijepih omaža Star Wars filmovima, ali da ne lupam spoilere, neću o njima...
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator ![]() ![]() Sujo Veličanstveni Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2013 Status: Offline Points: 47369 |
Videćemo kako će se odvijati.
|
|
As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
|
|
![]() |
|
titlovi.com ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team ![]() ![]() Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 157 |
Seriju prevode madax i darcassan ⚡
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
![]() I have spoken! ![]() |
|
|
|
![]() |
|
baho ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
E, da... Matori je Nick Nolte... Nisam odmah skontao... Gledam i kontam otkud mi je poznat, valjda pošto su CGI odradili tako da mu je tijelo nesrazmjerno s otprilike normalnom veličinom glave... To "I have spoken" je već samo po sebi dovoljno catchy da ga se zapamti. Najbolji lik, definitivno...
Btw. nisam još gledao 2. Znam da je izašla ali sam se zalijepio za ovu sezonu Čike u visokom dvorcu, ovo nešto vremena što imam, pa ću nadoknaditi kad stignem. Kao što rekoh, nemam zamjerki na produkciju, a nemam ni na same glumce... A to sa malim Edenom na kraju me je iznenadilo (što je dobro). Jedino što je generalno ostao taj "neodređen utisak"... Ali to je ono, vidjet ćemo. Valjda se sve završava u tih 8 epizoda (što je po meni isto plus). Negdje pročitah da je neko rekao "Svemirski Dobar, loš, zao"... mada mi je to pretjerano... Al' dobro, možda namjera da bude u tom stilu...
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Definitivno pucaju na taj "space western" stil, što meni odgovara jer to gotivim. Da, preterano je poređenje sa Dobar, loš, zao. I ja se iznenadih kada sam video da je matori Nik Nolti. I da je onaj droid iz prve epizode Taika Vaititi. Još kad naiđe i ![]() ![]() Ne bih da ti kvarim užitak, ali meni je utisak neodređen i posle druge epizode. ![]() Sviđa mi se i što ima dosta onog što Ameri zovu "easter eggs". Vidim i da je internet uveliko krenuo da luduje sa teorijama o malom Edenu. ![]() Ažurirao Hogar Strašni - 16.Studeni/Nov.2019 u 01:48 |
|
|
|
![]() |
|
NaEdenCovekBratMu ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator ![]() ![]() Eden/Zeleni/Šon Bin/Bogomoljka/Mutivoda Pridružen: 02.Srpanj/Jul.2011 Lokacija: Titluša Donja Status: Offline Points: 23049 |
Vidim, svuda me ima.
![]() Nego, mora li se prvo pogledati sve one SW filmove da bi se pohvatala radnja ili je ovo zasebna priča?
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Možeš da pratiš radnju i bez gledanja filmova. Nećeš pohvatati sve detalje, ali nije presudno za radnju. Barem zasad. Za malog zelenog ne treba predznanje filmova, jer valjda znaš detalje o sebi.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
baho ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Nije valjda da nisi pogledao bar originalnu trilogiju?
![]() Da se ne zbuniš, to su Epizode IV-VI (Luke Saga)... I-III (Anakin Saga) su snimljene poslije.... a onda je došao JJ i još je tu... ![]() Kako god, mali zeleni je jako bitan faktor... A ponekad i slično govorite... ![]() P.S. With you may the force be.
![]() |
|
![]() |
|
Danilo-Naissus ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator ![]() ![]() Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23735 |
Space western je sada ponovo IN. A prva asocijacija su mi Firefly i Serenity. A kažu i da je Westworld upravo u tom fazonu. ![]() * serija koju je Gazda poprilično spustio na Zemlju tako da mi je ostala nedogledana. Verujem u njegov serijski ukus. ![]() Na prvi pogled ovo mi izgleda obećavajuće. ![]() IMDB: 9,1 (13.279 votes) Ostaje da se vidi. Stavljeno na listu za gledanje uz kvalitetan prevod naravno. ![]() |
|
![]() |
|
baho ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Ja pravi space western očekujem za mjesec dana (The Expanse - čitava 4. knjiga je takva, a time i sezona - gold rush space western)
![]() Ali nadam se da bi i ovo moglo biti OK. Jedini problem je što mi priča za sad nit' smrdi nit' miriše... Vidjet ćemo... |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator ![]() ![]() Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23735 |
Neko reče, možda Baho (ili sam to pročitao u komentaru knjige) da je protomolekul malo bačen u prikajak a da ide klasičan Space Western. Kao i da je 4 knjiga slabija od drugih... mada je verovatno i promena tematike pa dok se priča razvije.
![]()
Da se vratim na temu... bila bi baš fora da su dali ulogu Estwood-u mlađem pa da ima osnova za takvo poređenje... sem ako nema otvorenih aluzija u scenariju. Ako nema (trio obračun na južnjačkom groblju ili slično...), onda je to klasično propagandno lupetanje. ![]() Ažurirao Danilo-Naissus - 16.Studeni/Nov.2019 u 03:27 |
|
![]() |
|
baho ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Ma u The Expanse je protomolekul uvijek tu... (otkud onda Miller, npr, čitavu sezonu). Pročitaj...
![]() Što se ovoga tiče, čitav ton serije je takav. Rub galaksije (neka svemirska analogija Divljem Zapadu), bezvlašće, Mandalorian je lovac na ucjene... Ali je najvažnije od svega što jako poštuju Lucasove filmove.... Radnja je oko 5 godina nakon epizode VI. P.S. Ne samo space western, nego više space shpagetti western... Otuda valjda i poređenje.
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
zvonko3333 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() Pridružen: 27.Sijecanj/Jan.2011 Lokacija: ns Status: Offline Points: 6 |
Ocena 9/10
|
|
![]() |
|
baho ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Je li u petak 3. epizoda... Ono da pogledam taman 2. i 3. u komadu, a možda i obnovim prvu...
![]() P.S. Dadoh čovjeku thanks da ga malo izvučem iz minusa... ![]() Ažurirao baho - 20.Studeni/Nov.2019 u 17:03 |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Kad odgledaš 3 epizode (ili više) javi utiske.
![]() Da vidim da li da žurim ili ne sa gledanjem.... mada planiram predNovogodišnje gledanje... ![]() |
|
![]() |
|
baho ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Hogi će prije mene, vjerovatno...
![]() Ma vrijedi gledati, bez obzira kako će se priča razviti. Barem zbog toga što se vidi da tvorci veoma poštuju Lucave filmove (za razliku od ovih što sad drže franšizu u rukama). Prosto se vidi kad je nešto tako. I plus, neće biti trakavica, čim je samo 8 epizoda. Valjda taman. Rekoh gore koje probleme sam imao s prvom epizodom (sama priča još nit smrdi nit miriše, ukratko), ali to možda zapravo odgovara ovom space-western stilu... Samo da bude kompletna priča koliko-toliko OK i ja zadpvoljan.
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 12> |
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |