| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Dark Tower - Totalni promašaj (10.08.2017.) | BA | HR | MK | RS | SI | |
Odgovori
|
Stranica <12 |
| Korisnik | ||
fedayk1n
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Kolovoz/Aug.2017 u 11:08 |
|
To za boju kože nisam rekao zbog toga što mi neka boja kože smeta nego .... ko je čitao knjige zna. Zbog Suzane/Odete koja je crnkinja i koju je psihopata Mort (belac) učinio bogaljem i podeljenom ličnošću i ona generalno mrzi belce (bar jedna njena ličnost). Da uprostim, odnos između nje i Rolanda i Edija je dosta zasnovan na toj njenoj mržnji. Samim tim iz filma mora biti izbačeno viđenje tog odnosa onako kako ga je King opisao u knjizi i tim potpuno promeniti međusobne veze likova. Morao sam ovo da napišem kako neko ko nije čitao knjige ne bi pomislio da sam neki ludi rasista.
|
||
![]() |
||
IgaBiva
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Kolovoz/Aug.2017 u 11:15 |
|
|
Ljudi, otišli ste predaleko. Tih likova i zapleta ne da nema u filmu, nego je u pitanju jedna obična tinejdžerka limunada od koje je Kingovo književno delo udaljeno milijardama svetlosnih godina.
|
||
![]() |
||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Kolovoz/Aug.2017 u 11:22 |
|
|
@fedayk1n
Razumeo sam i tebe, kao uostalom i ar8c-a , no moja je pa teza bila da je to zbilja najmanji problem koji ovaj film može imati (meni pogotovo) zbog zilion drugih, krupnijih razloga...počeh sa šizofrenim pristupom producenata oko te čitave šeme "filmovi-serija", nastavih se meni pomalo apsurdnim izborom (i gomilanjem) previše različitih scenarista...to je obično recept za haos na platnu. Film nisam gledao, verovatno i neću, pisah tek o onome šta mene gura od cele te zapetljancije u koju je The Dark Tower (film) upao (ionako mi je to zanimljivija tema od "dobar je-niije" komentara). Romani imaju veliku bazu fanova, studio je pa svemu tome prišao meni konfuzno, i zanima me rezultat svega (odnos fanova Kinga prema filmu, te novih gledalaca koji veze nemaju sa romanima, pa iskusnije publike, te onih nešto mlađih itd). Dok ne pročitam knjige, negde mi je glupavo i da pokušavam da gledam film, radije bih dao, po ko zna koji put, šansu Kingu. U ovakvom slučaju pogotovo. Da je serija (mada bi to nosilo sa sobom buljuk drugih problema) probao bih je pre romana.Ažurirao puppet_master - 15.Kolovoz/Aug.2017 u 15:14 |
||
![]() |
||
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Kolovoz/Aug.2017 u 14:45 |
|
Kako ko nas plaća - pa Stephen King naravno ![]() Naravno, već smo konstatovali da su ukusi različiti i o tome se ne raspravlja. Ali ne mogu da shvatim stav da su knjige jedno, a film nešto drugo i da to nema veze jedno sa drugim!!?? Da je neko krenuo da radi letnji hitić pod nazivom "Revolveraši" ili nešto slično, smislio priču, okupio dobre glumce i odradio nešto za svoj groš - to je druga priča. Ali u ovom slučaju od starta se najavljivalo da je u pitanju ekranizacija poznatog dela, išlo se svesno sa namerom da se privuku fanovi Kinga i njegovog romana, reklama kaže da je u pitanju ekranizacija postojećeg romana, a i naslov filma na to upućuje. Da neko tako postupi, a odradi ofrlje film po svom - to se može nazvati samo i jedino prevarom onog dela auditorijuma koji bi film pogledao zato što ima iskustvo čitanja knjige. Podvlačim još jednom da film nisam gledao, a male su šanse da i hoću osim ako me prosto ne ponese radoznalost. Trailer je bio sasvim dovoljan sa onim slo-mo revolveraškim sekvencama da se stekne neki uvid, a i kritika kaže svoje. Uz sve to i zdrav razum nalaže da se u sat i po kinematografskog materijala ne može spakovati ni toliko da se ovlaš prepričaju samo prve dve knjige, a kamoli da se adekvatno obuhvati jedno tako monumentalno delo, te da ni trilogija nema šansi da u tome uspe. Pogotovo je posao uzaludan ukoliko se u filmu šetalo napred-nazad i uzimalo random da se skrpi jedan koliko-toliko shvatljiv film. U svakom slučaju ovo je samo razgovor o filmu i niko nikoga ne prisiljava da isti (ne) pogleda... |
||
![]() |
||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Kolovoz/Aug.2017 u 16:18 |
|
|
Meni je King obećao ultimativno apokaliptično štivo (bez religioznog tona i čak obimnije od The Stand) ukoliko budem akao ovu temu. Bolje mi je to od novca, pare kvare ljude ionako.
Kako sam konstantno dekintiran, te da ne bih baš bio potpuno lišen materijalnih dobara, istovremeno kuckam i u ime nezavisnih scenarista koji su zgroženi tretmanom autora čija se dela adaptiraju u hollywoodu. Avaj, ni oni mi ne plaćaju baš novcem, obećano mi je letovanje u Poreču, i dobiću kupone za ishranu u menzi kakvog prastarog JNA letnjeg odmarališta tamo. (nisam znao šta bih arhaičnije naveo ).Ažurirao puppet_master - 15.Kolovoz/Aug.2017 u 16:20 |
||
![]() |
||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Kolovoz/Aug.2017 u 16:26 |
|
|
Ruku na srce, razumem publiku koja odlazi da gleda film a da
se pri tome ni malo ne opterećuje Kingovim opusom, ako nisu čitali Dark Tower,
svakako da im neće bosti oči ikakvo odudaranje od serije romana, svedenost
filma itd. Posvetiće se onome što vide na ekranu, pa kako na koga već to
deluje. Ažurirao puppet_master - 15.Kolovoz/Aug.2017 u 16:29 |
||
![]() |
||
slobodan-mitrovic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Kolovoz/Aug.2017 u 19:52 |
|
ista ta kritika hoce da proglasi wonder woman filmom godine, hoces da kazes da ti je to najbolji film?
|
||
![]() |
||
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Kolovoz/Aug.2017 u 20:39 |
|
|
1. Wonder Woman nisam gledao, a to 100% i neću gledati jer nije u domenu mojih interesovanja.
2. Da li sam ja igde govorio o tome koji film mi je najbolji ove godine i kakve veze WW ima sa celom ovom diskusijom? 3. Kada kažem kritika mislim na presek svega onoga što sam do sada pročitao, kao i par mišljenja koje lično smatram kredibilnim i vrednim pažnje. 4. Zar neko ovde lično doživljava ako se izrazi sumnja u kvalitet nekog filma? Mislim da su svi slobodni da urade kako žele i ne slušaju bilo koga drugog, a ja ovde baratam samo sa dve nepobitne i čvrste činjenice: a) U sat i po ne može da se spakuje opus kalibra Kingovog dela, b) Izbor glavnog glumca debelo odudara od onoga što je King opisao u romanu. Ažurirao ar8c - 16.Kolovoz/Aug.2017 u 20:47 |
||
![]() |
||
Hogar Strašni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Sujo Veličanstveni Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2013 Lokacija: Ekonomski Tigar Status: Offline Points: 57014 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Kolovoz/Aug.2017 u 21:37 |
|
|
||
|
As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
|
||
![]() |
||
slobodan-mitrovic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Kolovoz/Aug.2017 u 19:56 |
|
http://www.metacritic.com/movie/wonder-woman/critic-reviews evo samo jedne od lista, a po meni film je jedva gledljiv (mogli su da ga urade mnooogo bolje sa ulozenim parama)
|
||
![]() |
||
Hogar Strašni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Sujo Veličanstveni Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2013 Lokacija: Ekonomski Tigar Status: Offline Points: 57014 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Kolovoz/Aug.2017 u 14:01 |
|
|
I niko ga tu ne proglašava filmom godine. Samo ga hvale da je u svom žanru odličan. Nisam još pogledao Wonder Woman, pa ne znam koliko su u pravu, ali ga u svakom slučaju niko ne smatra najboljim filmom 2017.
Što se Mračne kule tiče, meni koji nisam čitao knjige je ovo prosečan akciono-fantastični američki filmić. Malo nekako zbrzan i nedovoljno razrađen. Koliko vidim, poprilično odudara od knjige, ali opet, ja sam ga gledao kao samostalno filmsko delo. Šta znam, otprilike je ona šestica sa IMDb realnija ocena od onih koje su im dali Rotten Toamatoes ili Metacritic. Ima mnogo gorih filmova od ovog sa boljim ocenama. Valjda je to izliv nezadovoljstva adaptacijom ili šta već. Dakle, film ništa posebno, prosek, ali ne baš toliko loš koliko ga blate. P.S. Ne znam da li je to iz knjiga ili njihova odluka, ali su mi se svidele veze sa drugim Kingovim delima. Ažurirao Hogar Strašni - 20.Kolovoz/Aug.2017 u 14:26 |
||
|
As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
|
||
![]() |
||
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Kolovoz/Aug.2017 u 15:01 |
|
King je to delo zamislio kao neku svoju specifičnu životnu zaostavštinu za koju je pretpostavljao da nikada neće ni stići da je do kraja ispriča. Kroz knjige provejavaju razni likovi i detalji iz njegovih drugih prepoznatljivih romana tako da u tom smislu kreatori filma nisu učinili nešto na svoju ruku. Čak šta više King je ubacio i samog sebe u Mračnu kulu, odnosno događaje vezane za njegovu saobraćajku u jednom delu završnice (izvinjavam se budućim čitaocima zbog spoliera ), što je bilo iznenađenje svoje vrste.Kao što već rekoh iz perspektive čoveka koji film nije pogledao, ono što u startu može da mu se zameri jeste upakivanje tako obimne radnje u jedan film prosečnog trajanja i neizbežna "hollywoodizacija" zarad profita što se može zaključiti nakon gledanja trailera i eksperimenta sa odabirom glumaca. Sasvim je moguće da je film sam po sebi solidan i gledljiv, ali tu su u prednosti oni koji se do sada nisu "zamarali" čitanjem i shodno tome raznim očekivanjima od ekranizacije ![]() |
||
![]() |
||
Hogar Strašni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Kolovoz/Aug.2017 u 17:33 |
|
|
E sad, da li su iste veze koje su u knjigama ili ne, znaće oni koji su upoznati sa obe verzije. Meni su u svakom slučaju zanimljive.
Sudbina svih dela iz ovog i sličnih žanrova kojih se Ameri dotaknu je holivudizacija, negde u manjoj negde u većoj meri. Jedini medijum koji iole može da ih iznese je serija, mada i to ima neki svoj set problema. A glumci su zapravo sasvim solidno odradili svoj posao, ne znam koliko odudaraju od književnih likova koje tumače, ali sami glumci se u okviru filma mogu nazvati i svetlom tačkom. |
||
|
|
||
![]() |
||
slobodan-mitrovic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Kolovoz/Aug.2017 u 18:57 |
|
apsolutno se slazem sa tvojom ocenom, zato mi je smetalo sto su ga blatili kao da je najgori film - a skroz je ok (nije remek delo ali je ok za gledanje). Po meni najbolji film za sad ove godine je novi Spidermen a prosle godine Dr. Strange (najvise zbog nacina kako pobedjuje zlikovca - konacno orginalan nacin :) )
|
||
![]() |
||
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Listopad/Oct.2017 u 12:00 |
|
|
Evo da ne bude kako sam sve vreme pričao napamet bez iskustva gledanja, konačno sam juče stavio na repertoar i ovaj kontroverzni naslov. Malo je reći da sam razočaran i da su se moje crne slutnje obistinile. Ovaj film nema blage veze sa obimnim štivom iz koga crpi inspiraciju, odnosno da budem precizniji, ima tek toliko veze da su iskorišćeni izvesni likovi i motivi, ali toliko ovlaš i nedorečeno, slobodno interpretirano, neozbiljno i nekonzistentno, da je prosto žalosno što sam trošio dragoceno vreme na njega.
Onako sam za sebe da nekako i prođe, iako jalovo i vrlo prosečno, ali sa teretom koji neminovno nameće zvanje remake-a masivnog štiva poput The Dark Tower sve to dodatno gubi smisao. Jedino vredno pažnje je standardno sjajna gluma Matthew McConaughey-ja. Ocena 2/10. |
||
![]() |
||
Odgovori
|
Stranica <12 |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |