Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Chemistry of Death (2023) |
Odgovori |
Korisnik | ||
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Approval team Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 213 |
Opcije posta
Thanks(0)
Objavljeno: 15.Travanj/Apr.2023 u 23:05 |
|
Seriju prevodi hidden_gem 💎
|
||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 08.Ožujak/Mar.2019 Status: Offline Points: 8913 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
|
Prekinuh seriju na početku treće epizode. Bukvalno mi je sve loše, da ne nabrajam redom po elementima, hajde neki kinematografski elementi su dobri. Ne znam kakva je knjiga, kako su adaptirali, bgv je rekao da čita i da će pogledati seriju. Hvala za prevod! |
||
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator Pridružen: 28.Srpanj/Jul.2016 Status: Online Points: 2676 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
|
Završio knjigu. Sajmon Beket je jedan od najrenomiranijih britanskih pisaca trilera, a mislim da mu je ovo prva knjiga u serijalu o policijskom forenzičaru Dejvidu Hanteru. Moguće je da su mu neka buduća izdanja iz ove franšize bolja, ali i ovo je triler koji je držao pažnju, sa prilično iznenađujućim raspletom. Gledanju mini-serije, ekranizacije istog, pristupiću nakon što završim "Močvaru", pa iznosim utiske.
|
||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(0)
|
|
Hajde ja sad da se kladim da je islandski pisac Arnaldur Indridason, a izdanje od Booka-e .
|
||
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(1)
|
|
Izgubio bi opkladu, ali mojom krivicom, jer se nisam precizno izrazio da je "Močvara", domaća TV serija a ne roman. Ažurirao bgvracar - 12.Svibanj/May.2023 u 08:52 |
||
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(1)
|
|
Hm, da rezimiram utiske nakon pročitane knjige i odgledane serije. Isti baš i nisu zadovoljavajući. Naime, ekranizacija Beketovog bestselera "Hemija smrti", stala je u dve i po epizode serije, na brzinu smandrljano uz dosta odstupanja od radnje romana. Ostatak serije se odnosi na sasvim drugi slučaj ubistva i urađen je prema njegovom romanu "Upisano u kosti". Likovi su dosta bledi, obe radnje imaju dosta praznog hoda, jednostavno, na kraju vam i nije previše bitan identitet počinilaca. Na kraju serije, ipak stiže šokantan epilog, što je malo popravilo utisak, pa mislim da će ista imati još sezona. Da li će biti zasnovana na ostalim knjigama Beketovog serijala, ostaje da se vidi. Ono što mi je takođe zasmetalo, jeste uvođenje političke korektnosti tj. "woke" elemenata među likove radnje. Naime, radnja romana napisanog još 2006. godine, odvija se u britanskoj zabiti, u selu Manham u Norfolku, a među glavnim likovima su dvoje crnaca (glavni lekar i paroh) i jedan melez (šef policije), što se u pomenutom romanu uopšte ne pominje. Mislim, koja je verovatnoća da imamo bogato multikulturno društvo, u zabačenom selu na istočnoj obali Engleske, okruženom divljinom, šumama i jezerima. Izgleda da su autori serije podlegli opšteprihvaćenom trendu. Roman je značajno bolji od serije, ako koga interesuje ova franšiza/serijal. Videćemo da li će eventualne, nove sezone doneti nešto veći kvalitativni pomak (ako istu u međuvremenu ne otkažu). Ažurirao bgvracar - 22.Svibanj/May.2023 u 13:07 |
||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(1)
|
|
Hvala bgv na osvrtu, i ja sam imao utisak kao sto kazes da je `smandrljano`, nevesto uradjeno, itd , do drugog dela ( drugog slucaja) nisam ni dosao.
|
||
klass
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member Pridružen: 15.Srpanj/Jul.2018 Status: Offline Points: 291 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
|
Sto rece moja gospodja - Svakakve gluposti mozes da gledas..Gde ih samo nalazis...
I tako..Serija je dosada na kvadrat. Nista pozitivno..Ocena 4.
|
||
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 1540 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
|
Ja imam šarene oči i na prvi pogled moj vidim po posteru da je čisto smeće. Ondak opis proizvoda, i bude sve jasno, pravac u recycle bin i bude nam svima bolje. |
||
Odgovori | |
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |