Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Chemistry of Death (2023)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Chemistry of Death (2023)

The Chemistry of Death

The Chemistry of Death (2023)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2023

Žanr:

kriminalistički, triler

Trajanje:

45 min

Glavne uloge:

Harry Treadaway
  >  David Hunter
David Hayman
  >  Andrew Brody
Hardy Krüger Jr.
  >  Gunther
Ellen Francis
  >  Kara Hunter
Stuart Bowman
  >  Iain Kinross
Nick Blood
  >  Michael Strachan
Stuart Campbell
  >  PC Duncan Mcinney
Jeanne Goursaud
  >  Jenny Krause
Lewis Gribben
  >  Kevin Kinross
Anna Andresen
  >  Linda Yates
Amy Manson
  >  Ellen McLeod
Nina Singh
  >  Mary Fraser
Sophie Sloan
  >  Anna McLeod
Samuel Anderson
  >  DCI Mackenzie
Katie Leung
  >  Maggie Cassidy

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Chemistry of Death (2023)
    Objavljeno: 15.Travanj/Apr.2023 u 23:05
Seriju prevodi hidden_gem 💎
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2023 u 10:01
Prekinuh seriju na početku treće epizode. Bukvalno mi je sve loše, da ne nabrajam redom po elementima, hajde neki kinematografski elementi su dobri. Ne znam kakva je knjiga, kako su adaptirali, bgv je rekao da čita i da će pogledati seriju. Hvala za prevod!

Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Svibanj/May.2023 u 19:07
Završio knjigu. Sajmon Beket je jedan od najrenomiranijih britanskih pisaca trilera, a mislim da mu je ovo prva knjiga u serijalu o policijskom forenzičaru Dejvidu Hanteru. Moguće je da su mu neka buduća izdanja iz ove franšize bolja, ali i ovo je triler koji je držao pažnju, sa prilično iznenađujućim raspletom. Gledanju mini-serije, ekranizacije istog, pristupiću nakon što završim "Močvaru", pa iznosim utiske.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Svibanj/May.2023 u 19:26
Originalno postovano od strane bgvracar bgvracar piše:

Završio knjigu. Sajmon Beket je jedan od najrenomiranijih britanskih pisaca trilera, a mislim da mu je ovo prva knjiga u serijalu o policijskom forenzičaru Dejvidu Hanteru. Moguće je da su mu neka buduća izdanja iz ove franšize bolja, ali i ovo je triler koji je držao pažnju, sa prilično iznenađujućim raspletom. Gledanju mini-serije, ekranizacije istog, pristupiću nakon što završim "Močvaru", pa iznosim utiske.

Hajde ja sad da se kladim da je islandski pisac Arnaldur Indridason, a  izdanje od  Booka-e Wink
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Svibanj/May.2023 u 00:07
Originalno postovano od strane AlexDeLarge AlexDeLarge piše:

Originalno postovano od strane bgvracar bgvracar piše:

Hajde ja sad da se kladim da je islandski pisac Arnaldur Indridason, a  izdanje od  Booka-e Wink

Izgubio bi opkladu, ali mojom krivicom, jer se nisam precizno izrazio da je "Močvara", domaća TV serija a ne roman. Smile

Ažurirao bgvracar - 12.Svibanj/May.2023 u 08:52
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Svibanj/May.2023 u 18:39
Hm, da rezimiram utiske nakon pročitane knjige i odgledane serije. Isti baš i nisu zadovoljavajući. Naime, ekranizacija Beketovog bestselera "Hemija smrti", stala je u dve i po epizode serije, na brzinu smandrljano uz dosta odstupanja od radnje romana. Ostatak serije se odnosi na sasvim drugi slučaj ubistva i urađen je prema njegovom romanu "Upisano u kosti". Likovi su dosta bledi, obe radnje imaju dosta praznog hoda, jednostavno, na kraju vam i nije previše bitan identitet počinilaca. Na kraju serije, ipak stiže šokantan epilog, što je malo popravilo utisak, pa mislim da će ista imati još sezona. Da li će biti zasnovana na ostalim knjigama Beketovog serijala, ostaje da se vidi.

Ono što mi je takođe zasmetalo, jeste uvođenje političke korektnosti tj. "woke" elemenata među likove radnje. Naime, radnja romana napisanog još 2006. godine, odvija se u britanskoj zabiti, u selu Manham u Norfolku, a među glavnim likovima su dvoje crnaca (glavni lekar i paroh) i jedan melez (šef policije), što se u pomenutom romanu uopšte ne pominje. Mislim, koja je verovatnoća da imamo bogato multikulturno društvo, u zabačenom selu na istočnoj obali Engleske, okruženom divljinom, šumama i jezerima. Izgleda da su autori serije podlegli opšteprihvaćenom trendu.

Roman je značajno bolji od serije, ako koga interesuje ova franšiza/serijal.

Videćemo da li će eventualne, nove sezone doneti nešto veći kvalitativni pomak (ako istu u međuvremenu ne otkažu).

Ažurirao bgvracar - 22.Svibanj/May.2023 u 13:07
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Svibanj/May.2023 u 20:57
Hvala bgv na osvrtu, i ja sam imao utisak kao sto kazes da je `smandrljano`, nevesto uradjeno, itd , do drugog dela ( drugog slucaja)  nisam ni dosao.
Na vrh
klass View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj klass Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2023 u 14:59
Sto rece moja gospodja - Svakakve gluposti mozes da gledas..Gde ih samo nalazis...

I tako..Serija je dosada na kvadrat. Nista pozitivno..Ocena 4.
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2023 u 16:09
Originalno postovano od strane klass klass piše:

Sto rece moja gospodja - Svakakve gluposti mozes da gledas..Gde ih samo nalazis...

I tako..Serija je dosada na kvadrat. Nista pozitivno..Ocena 4.

Ja imam šarene oči i na prvi pogled moj vidim po posteru da je čisto smeće.
Ondak opis proizvoda, i bude sve jasno, pravac u recycle bin i bude nam svima bolje.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,375 sekundi.