Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Batman (2022)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Batman (2022)

The Batman

The Batman (2022)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Batman

Godina:

2022

Žanr:

drama, kriminalistički, akcija, znanstvena fantastika

Trajanje:

176 min

Režija:

Matt Reeves

Scenarij:

Ben Affleck
, Bob Kane
, Mark Bomback
, Peter Craig
, Bill Finger
, Matt Reeves

Glavne uloge:

Ben Affleck
  >  Batman
Ben Affleck
  >  Bruce Wayne
Jeremy Irons
  >  Alfred Pennyworth (rumored)
John Turturro
  >  Carmine Falcone
Todd Boyce
  >  Fire Marshall
Paul Dano
  >  Edward Nashton
Paul Dano
  >  The Riddler
Colin Farrell
  >  Oswald Cobblepot
Colin Farrell
  >  The Penguin
Alex Ferns
  >  Commissioner Pete Savage
Joe Manganiello
  >  Deathstroke
Joe Manganiello
  >  Slade Wilson
Peter McDonald
  >  Kenzie
Con O'Neill
  >  Chief Mackenzie Bock
Rupert Penry-Jones
  >  Mayor Don Mitchell Jr
Peter Sarsgaard
  >  District Attorney Gil Colson
Andy Serkis
  >  Alfred Pennyworth
J.K. Simmons
  >  Commissioner Gordon (rumored)
Jeffrey Wright
  >  Commissioner Gordon (rumored)
Kosha Engler
  >  Mrs. Mitchell
Archie Barnes
  >  Mitchell's Son
Jayme Lawson
  >  Bella Reál
Iana Saliuk
  >  Hospitality Girl
Robert Pattinson
  >  Batman
Robert Pattinson
  >  Bruce Wayne
Jonah Hill
  >  (rumored)
Zoë Kravitz
  >  Catwoman
Zoë Kravitz
  >  Selina Kyle
Elena Saurel
  >  Detective on phone
Jimmy Star
  >  Funeral Mourner
Barry Keoghan
  >  Officer Stanley Merkel
Gil Perez-Abraham
  >  Officer Martinez
Amy Clare Beales
  >  Special Agent 2
Janine Harouni
  >  Carla
Amber Sienna
  >  Iceberg Lounge Hostess

Odgovori Odgovori Stranica  123>
Korisnik
Poruka
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Batman (2022)
    Objavljeno: 04.Ožujak/Mar.2022 u 12:12
Nikad nisam pratio to vezano za Parents Strongly Cautioned, za date , vise sam sto se DC-a birao animirane filmove i serije, i prema likovima npr. Marvel, a za ostale neka procena.

Ažurirao AlexDeLarge - 04.Ožujak/Mar.2022 u 15:13
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Ožujak/Mar.2022 u 12:16
Mene pa pre zanima kako li su u PG-13 film uklopili sadizam, ubistva i obračune. Ima dana, gledaću, pa šta bude. 
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Ožujak/Mar.2022 u 12:20
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Mene pa pre zanima kako li su u PG-13 film uklopili sadizam, ubistva i obračune. Ima dana, gledaću, pa šta bude. 

Ma sta deca sad rade u tom uzrastu i to PG-13, ili R, to je za mene i tebe, i jos neke  Tongue. Sala, apropo price sta smo mi gledali kad smo bili klinci.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Ožujak/Mar.2022 u 12:23
Hehe, u to ne smem ni da ulazim, već zbilja mislim na samu komplikovanost predstavljanja sadizma, nasilja/obračuna u kakvom pg-13 ruhu, još i najaviše ovog Batmana kao mračnijeg beše. 
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Ožujak/Mar.2022 u 14:47
Ma to sa tim PG-13 ,R i ostalo je sprdnja u danasnje ,pored interneta i ostalog. A sto se tice filma gledacu iako mi je Batman besmislen ko heroj u celoj toj gunguli od heroja ali sve sam gledao pa cu i ovo . Strip sam inace uvek preskakao Batmana bio mi dosadan Smile
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Ožujak/Mar.2022 u 15:20
Ma da YT klipovi od raznih likova, trend muzika, rijaliti. 

Meni bas suprotno, samo u pocetku mi je bio dosadan, posle sam naizmenicno citao, pa sam ga zavoleo vremenom.

Sad me podseti ima jedan korejski https://en.wikipedia.org/wiki/Midnight_FM on mi je ostao onako u secanju bas za filmove i fanove, onako zanimljiv.

Ažurirao AlexDeLarge - 04.Ožujak/Mar.2022 u 15:25
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Ožujak/Mar.2022 u 15:49
Meni je Batman kao junak, šta znam, onako. Makar nema kakvih supermoći pa mi je kao bliži od ostalih.  LOL Zapravo volim priče o običnim ljudima u neobičnim situacijama, no dobro de, gledam ponekad i ovako šta. 

Batman je voljen lik, mahom se uvek trude da svakoj njegovoj filmskoj varijanti dodaju nešto novo, pa u kojem god već vidu. Sve mi se čini da je bilo priče da će ovaj biti mračniji. Nisam ni očekivao da će rizikovati sa "R" rejtingom, već pre možda sa dodatih kakvih noir tonova, melanholije, likova koji su "prokleti", šta god uradili da ne mogu izbeći krah, poraz. Otkud znam. Tek me je začudilo pominjanje Riddlera kao sadiste, ubistava. Prvo što mi je palo na pamet je pitanje kako će kog vraga prikazati sadistu u ublaženim scenama, hajde ubistva ne moraju biti grafički prikazana, niti se videti krv.

Joker mi je bio fin film, ne znam kako ne spojiše to sa ovim Batmanom, sudar ta dva univerzuma. Možda i budu, u sledećem, šta ja znam. 
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Ožujak/Mar.2022 u 19:59
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Meni je Batman kao junak, šta znam, onako. Makar nema kakvih supermoći pa mi je kao bliži od ostalih.  LOL

Joker mi je bio fin film, ne znam kako ne spojiše to sa ovim Batmanom, sudar ta dva univerzuma. Možda i budu, u sledećem, šta ja znam. 

Jeste zanimljivo sto nema moci a opet zaeban, ali ima mocan um, i sa Talijom buntovnog i zanimljivog sina Demijana. Ja sam ocekivao da ce krenuti napred ka npr. "Zero year " Snyder/Tynion/Capullo kad sam prvi put odavno procitao za film i Riddlera. Dzoker me iz tog perioda nervira, kasnije su podigli sukob na visi nivo, u jednom trenutku sam mislio da su zavrsili a on se vratio jaci nego ikad , a opet i on nema moci, pravi narodski receno picvajz, mada posle ima svega i svacega posebno pri kraju Post-Flashpoint  a posebno u   Post-Dc Rebirth,  a u Injustice: GAU ,Year one je Kal-Ela doveo do ludila da je konacno presudio.

Ažurirao AlexDeLarge - 04.Ožujak/Mar.2022 u 20:16
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Ožujak/Mar.2022 u 20:42
Nevezano za film koji nisam ni odgledao, primećujem da se nastavlja holivudski trend patuljastih razbijačica/superherojki. I taman kad čovek pomisli da ne može sitnije od Skarlet 160 cm i Džesike 163 cm, oni i na tom planu postignu napredak u vidu biberčeta od 157 cm, pod imenom Zoi Kravic. Pretpostavljam da i u ovom "ostvarenju" razbija "Turke na buljuke". LOL

Svaka čast kamermanu koji uspe da pokrije ovaj "manjak". LOL

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Ožujak/Mar.2022 u 20:47
Di im uzimaš mere, Vračarac, leba ti? LOL
Sve sam zamerke čuo, no te tvoje (pa...njihove tj) mere me uvek nasmeju. LOL

Ona malecka u Kick-Ass je recimo meni i najbolja u tom filmu a jeste majušna. 
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Ožujak/Mar.2022 u 21:00
Originalno postovano od strane bgvracar bgvracar piše:

Nevezano za film koji nisam ni odgledao, primećujem da se nastavlja holivudski trend patuljastih razbijačica/superherojki. I taman kad čovek pomisli da ne može sitnije od Skarlet 160 cm i Džesike 163 cm, oni i na tom planu postignu napredak u vidu biberčeta od 157 cm, pod imenom Zoi Kravic. Pretpostavljam da i u ovom "ostvarenju" razbija "Turke na buljuke". LOL

Svaka čast kamermanu koji uspe da pokrije ovaj "manjak". LOL

Mozda ne vazi za WW Gal Gadot, ali vazi za npr. BW Scarlett Johansson mada ona jedina nema moci, Slicno je i za The boys Karen Fukuhara/Kimiko, Aya Cash/Stormfront, Erin Moriarty/Starlight. vidi se na slici kad su se slikali svi zajedno. Mada meni to ne smeta za superheroje ,volimo ih sve, i David je pobedio Golijata,  kao sto puppet kaze izgleda da su te malecke odlicne glumice i pritom razbijacice ali je neobicno zapazanje. Da i u 355 .

Mada ne bi se ni malo zalio da me bilo koja prebijeWink  , ne smem vise  mozda zena skida titl ,cita kao skriveni gost, pa da ne bude ko u vojsci ribanje toaleta, malo preterujem, cetkicom za zube Tongue Mala sala.

Ažurirao AlexDeLarge - 04.Ožujak/Mar.2022 u 21:41
Na vrh
sasa-stipisic View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sasa-stipisic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Ožujak/Mar.2022 u 23:40
Stvarno odličan Batman film, atmosferom mračan, sa očekivano odličnim zvukom i odličnom kamerom. Radnja ovog Batmana me podsjeća na neki mix Se7ena i Zodiaca u superherojskom izdanju. Film koji varira od psihološkog trilera do akcije, od krimija do trilera i do uvik potrebne uz to vezane doze drame. Odlična gluma Pattinsona i Paul Dana posebno, ostali isto prate vjerodostojno. Nije se pretjerivalo u nekim superherojskim rošadama od strane nikoga osim Batmana, što je bilo i za očekivati. Ugl odličan (superherojski) film!
Na vrh
haduvelko View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj haduvelko Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Ožujak/Mar.2022 u 20:59
Igabiva nije za tebe ovaj posao nadji drugi.
Na vrh
DzonDon View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj DzonDon Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Ožujak/Mar.2022 u 12:26
Baš dobar film i konačno Betmen detektiv.
Glumci su odlični, Robert još jednom pokazao kakav je zapravo glumac, o Polu da ne govorim, još od Zatvorenika smatram da je neverovatno potcenjen glumac. Šteta što Endi Serkis nije imao veću ulogu kao Alfred ali ovo malo što je uradio bio je odličan a siguran sam da će u drugom delu imati mnogo više vremena.

Sreća što ove recenzije na titlovim niko ne j*be ni 2% jer su uvek glupe i pristrasne. 
If you are justice, please do not lie. What is the price for your blind eye?
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Ožujak/Mar.2022 u 12:50
Pa i nisu recenzije, nego od dve osobe. tehnicke informacije o filmu i licni utisci( dozivljaji).  I da su filmski kriticari po profesiji ili zavrsili FDU pa se bave nekom sferom filma, ili pak imaju nekog duzeg iskustva u ..., na mnogim filmovima se lome koplja sto kritike, sto publike. Ali kazem ma koliko se neslagao ili pak slagao svaka cast na trudu i izdvojenom vremenu, takodje sto se i najava i aktuelnosti (novosti) tice Thumbs Up.

Mada i kad vidim kako pisu kritiku pojedini u svetu, za sve zanrove, pa krece prvo nesto sto veze nema sa filmom, pa onda radnja,pa poredjenja sa drugim filmovima i scenaristima/reziserima da bi u poslednjem pasusu izneli kinematrograske odlike i osvrt na neku poruku, ili analizu likova/glume i to u tri, cetiri recenice, muka me uhvati.

Ažurirao AlexDeLarge - 06.Ožujak/Mar.2022 u 13:12
Na vrh
Meklejn View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Meklejn Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Ožujak/Mar.2022 u 19:42
Brate ako sebe smatyras filmofilom ne znam na koju foru mozes ovo porediti sa Nolanovim radom. Doslovno veze nema. Covek napravio stilski potpuno drugaciji film. Od zanra preko tempa, do same slike. Bukvalno nikakva slicnost izmedju Rivsa i Nolana ni ovde ni generalno. Inace se mogu sloziti da je film morao biti kraci, ali jasna mi je ideja reditelja, vidim je, i to postujem.
Na vrh
Kokolino123 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kokolino123 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2022 u 01:29
Nije pogrešno reći da je film dosadan, film je očajan :( izgubljena 3 sata na ovakvu glupost :(
Na vrh
Mare69 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Mare69 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2022 u 23:09
Sjajan film zaista, premasio ocekivanja. Patinson dobro izneo ulogu, pogazio predrasude sto se tice vampirskih dnevnika xD
Na vrh
Gewehr98 View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Gewehr98 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2022 u 17:19
Odlično odrađen film, što se mene tiče, da je bio kraći, mislim da ne bi to bilo lepo ispričano.
Patinson nije razočarao kao izbor za Betmena i nadam se da će i sledeći filmovi u franšizi biti na ovaj način obrađen. I pored toga što je urađen za širu publiku, film nije obilovao gomilom klišea.
8.5 / 10 Clap
Na vrh
Grobar95 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Grobar95 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2022 u 21:38
Ово је све што сам очекивао од ''Бетмен'' филма и много више,дакле коначно да су се више посветили томе да је Бетмен детектив и коначно да је створен негативац који је на нивоу,генерално и Марвел и ДИСИ слабо стоје са негативцима,бар оних који су екранизовани. Патинсон је убио као Брус Вејн и Бетмен наравно,Зои Кравиц солидна Кетвумен,али Пол Дејно је убио значи убио као Ридлер и да Колин Ферел је непрепознатљив... Два сата и педесет и пет минута је таман,што се мене тиче,ни превише ни премало. 10/10
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,210 sekundi.