Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

The Batman (2022)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=100497
Datum ispisa: 20.Lipanj/Jun.2026 u 06:22
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: The Batman (2022)
Objavio: AlexDeLarge
Tema: The Batman (2022)
Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2022 u 12:12
Nikad nisam pratio to vezano za Parents Strongly Cautioned, za date , vise sam sto se DC-a birao animirane filmove i serije, i prema likovima npr. Marvel, a za ostale neka procena.

Odgovori:
Objavio: puppet_master
Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2022 u 12:16
Mene pa pre zanima kako li su u PG-13 film uklopili sadizam, ubistva i obračune. Ima dana, gledaću, pa šta bude. 

Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2022 u 12:20
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Mene pa pre zanima kako li su u PG-13 film uklopili sadizam, ubistva i obračune. Ima dana, gledaću, pa šta bude. 

Ma sta deca sad rade u tom uzrastu i to PG-13, ili R, to je za mene i tebe, i jos neke  Tongue. Sala, apropo price sta smo mi gledali kad smo bili klinci.

Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2022 u 12:23
Hehe, u to ne smem ni da ulazim, već zbilja mislim na samu komplikovanost predstavljanja sadizma, nasilja/obračuna u kakvom pg-13 ruhu, još i najaviše ovog Batmana kao mračnijeg beše. 

Objavio: kjovo
Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2022 u 14:47
Ma to sa tim PG-13 ,R i ostalo je sprdnja u danasnje ,pored interneta i ostalog. A sto se tice filma gledacu iako mi je Batman besmislen ko heroj u celoj toj gunguli od heroja ali sve sam gledao pa cu i ovo . Strip sam inace uvek preskakao Batmana bio mi dosadan Smile

Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2022 u 15:20
Ma da YT klipovi od raznih likova, trend muzika, rijaliti. 

Meni bas suprotno, samo u pocetku mi je bio dosadan, posle sam naizmenicno citao, pa sam ga zavoleo vremenom.

Sad me podseti ima jedan korejski https://en.wikipedia.org/wiki/Midnight_FM" rel="nofollow - https://en.wikipedia.org/wiki/Midnight_FM on mi je ostao onako u secanju bas za filmove i fanove, onako zanimljiv.

Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2022 u 15:49
Meni je Batman kao junak, šta znam, onako. Makar nema kakvih supermoći pa mi je kao bliži od ostalih.  LOL Zapravo volim priče o običnim ljudima u neobičnim situacijama, no dobro de, gledam ponekad i ovako šta. 

Batman je voljen lik, mahom se uvek trude da svakoj njegovoj filmskoj varijanti dodaju nešto novo, pa u kojem god već vidu. Sve mi se čini da je bilo priče da će ovaj biti mračniji. Nisam ni očekivao da će rizikovati sa "R" rejtingom, već pre možda sa dodatih kakvih noir tonova, melanholije, likova koji su "prokleti", šta god uradili da ne mogu izbeći krah, poraz. Otkud znam. Tek me je začudilo pominjanje Riddlera kao sadiste, ubistava. Prvo što mi je palo na pamet je pitanje kako će kog vraga prikazati sadistu u ublaženim scenama, hajde ubistva ne moraju biti grafički prikazana, niti se videti krv.

Joker mi je bio fin film, ne znam kako ne spojiše to sa ovim Batmanom, sudar ta dva univerzuma. Možda i budu, u sledećem, šta ja znam. 

Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2022 u 19:59
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Meni je Batman kao junak, šta znam, onako. Makar nema kakvih supermoći pa mi je kao bliži od ostalih.  LOL

Joker mi je bio fin film, ne znam kako ne spojiše to sa ovim Batmanom, sudar ta dva univerzuma. Možda i budu, u sledećem, šta ja znam. 

Jeste zanimljivo sto nema moci a opet zaeban, ali ima mocan um, i sa Talijom buntovnog i zanimljivog sina Demijana. Ja sam ocekivao da ce krenuti napred ka npr. "Zero year " Snyder/Tynion/Capullo kad sam prvi put odavno procitao za film i Riddlera. Dzoker me iz tog perioda nervira, kasnije su podigli sukob na visi nivo, u jednom trenutku sam mislio da su zavrsili a on se vratio jaci nego ikad , a opet i on nema moci, pravi narodski receno picvajz, mada posle ima svega i svacega posebno pri kraju Post-Flashpoint  a posebno u   Post-Dc Rebirth,  a u Injustice: GAU ,Year one je Kal-Ela doveo do ludila da je konacno presudio.

Objavio: bgvracar
Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2022 u 20:42
Nevezano za film koji nisam ni odgledao, primećujem da se nastavlja holivudski trend patuljastih razbijačica/superherojki. I taman kad čovek pomisli da ne može sitnije od Skarlet 160 cm i Džesike 163 cm, oni i na tom planu postignu napredak u vidu biberčeta od 157 cm, pod imenom Zoi Kravic. Pretpostavljam da i u ovom "ostvarenju" razbija "Turke na buljuke". LOL

Svaka čast kamermanu koji uspe da pokrije ovaj "manjak". LOL

Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2022 u 20:47
Di im uzimaš mere, Vračarac, leba ti? LOL
Sve sam zamerke čuo, no te tvoje (pa...njihove tj) mere me uvek nasmeju. LOL

Ona malecka u Kick-Ass je recimo meni i najbolja u tom filmu a jeste majušna. 

Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2022 u 21:00
Originalno postovano od strane bgvracar bgvracar piše:

Nevezano za film koji nisam ni odgledao, primećujem da se nastavlja holivudski trend patuljastih razbijačica/superherojki. I taman kad čovek pomisli da ne može sitnije od Skarlet 160 cm i Džesike 163 cm, oni i na tom planu postignu napredak u vidu biberčeta od 157 cm, pod imenom Zoi Kravic. Pretpostavljam da i u ovom "ostvarenju" razbija "Turke na buljuke". LOL

Svaka čast kamermanu koji uspe da pokrije ovaj "manjak". LOL

Mozda ne vazi za WW Gal Gadot, ali vazi za npr. BW Scarlett Johansson mada ona jedina nema moci, Slicno je i za The boys Karen Fukuhara/Kimiko, Aya Cash/Stormfront, Erin Moriarty/Starlight. vidi se na slici kad su se slikali svi zajedno. Mada meni to ne smeta za superheroje ,volimo ih sve, i David je pobedio Golijata,  kao sto puppet kaze izgleda da su te malecke odlicne glumice i pritom razbijacice ali je neobicno zapazanje. Da i u 355 .

Mada ne bi se ni malo zalio da me bilo koja prebijeWink  , ne smem vise  mozda zena skida titl ,cita kao skriveni gost, pa da ne bude ko u vojsci ribanje toaleta, malo preterujem, cetkicom za zube Tongue Mala sala.

Objavio: sasa-stipisic
Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2022 u 23:40
Stvarno odličan Batman film, atmosferom mračan, sa očekivano odličnim zvukom i odličnom kamerom. Radnja ovog Batmana me podsjeća na neki mix Se7ena i Zodiaca u superherojskom izdanju. Film koji varira od psihološkog trilera do akcije, od krimija do trilera i do uvik potrebne uz to vezane doze drame. Odlična gluma Pattinsona i Paul Dana posebno, ostali isto prate vjerodostojno. Nije se pretjerivalo u nekim superherojskim rošadama od strane nikoga osim Batmana, što je bilo i za očekivati. Ugl odličan (superherojski) film!

Objavio: haduvelko
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2022 u 20:59
Igabiva nije za tebe ovaj posao nadji drugi.

Objavio: DzonDon
Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2022 u 12:26
Baš dobar film i konačno Betmen detektiv.
Glumci su odlični, Robert još jednom pokazao kakav je zapravo glumac, o Polu da ne govorim, još od Zatvorenika smatram da je neverovatno potcenjen glumac. Šteta što Endi Serkis nije imao veću ulogu kao Alfred ali ovo malo što je uradio bio je odličan a siguran sam da će u drugom delu imati mnogo više vremena.

Sreća što ove recenzije na titlovim niko ne j*be ni 2% jer su uvek glupe i pristrasne. 

-------------
If you are justice, please do not lie. What is the price for your blind eye?

Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2022 u 12:50
Pa i nisu recenzije, nego od dve osobe. tehnicke informacije o filmu i licni utisci( dozivljaji).  I da su filmski kriticari po profesiji ili zavrsili FDU pa se bave nekom sferom filma, ili pak imaju nekog duzeg iskustva u ..., na mnogim filmovima se lome koplja sto kritike, sto publike. Ali kazem ma koliko se neslagao ili pak slagao svaka cast na trudu i izdvojenom vremenu, takodje sto se i najava i aktuelnosti (novosti) tice Thumbs Up.

Mada i kad vidim kako pisu kritiku pojedini u svetu, za sve zanrove, pa krece prvo nesto sto veze nema sa filmom, pa onda radnja,pa poredjenja sa drugim filmovima i scenaristima/reziserima da bi u poslednjem pasusu izneli kinematrograske odlike i osvrt na neku poruku, ili analizu likova/glume i to u tri, cetiri recenice, muka me uhvati.

Objavio: Meklejn
Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2022 u 19:42
Brate ako sebe smatyras filmofilom ne znam na koju foru mozes ovo porediti sa Nolanovim radom. Doslovno veze nema. Covek napravio stilski potpuno drugaciji film. Od zanra preko tempa, do same slike. Bukvalno nikakva slicnost izmedju Rivsa i Nolana ni ovde ni generalno. Inace se mogu sloziti da je film morao biti kraci, ali jasna mi je ideja reditelja, vidim je, i to postujem.

Objavio: Kokolino123
Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2022 u 01:29
Nije pogrešno reći da je film dosadan, film je očajan :( izgubljena 3 sata na ovakvu glupost :(

Objavio: Mare69
Datum objave: 08.Ožujak/Mar.2022 u 23:09
Sjajan film zaista, premasio ocekivanja. Patinson dobro izneo ulogu, pogazio predrasude sto se tice vampirskih dnevnika xD

Objavio: Gewehr98
Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2022 u 17:19
Odlično odrađen film, što se mene tiče, da je bio kraći, mislim da ne bi to bilo lepo ispričano.
Patinson nije razočarao kao izbor za Betmena i nadam se da će i sledeći filmovi u franšizi biti na ovaj način obrađen. I pored toga što je urađen za širu publiku, film nije obilovao gomilom klišea.
8.5 / 10 Clap

Objavio: Grobar95
Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2022 u 21:38
Ово је све што сам очекивао од ''Бетмен'' филма и много више,дакле коначно да су се више посветили томе да је Бетмен детектив и коначно да је створен негативац који је на нивоу,генерално и Марвел и ДИСИ слабо стоје са негативцима,бар оних који су екранизовани. Патинсон је убио као Брус Вејн и Бетмен наравно,Зои Кравиц солидна Кетвумен,али Пол Дејно је убио значи убио као Ридлер и да Колин Ферел је непрепознатљив... Два сата и педесет и пет минута је таман,што се мене тиче,ни превише ни премало. 10/10

Objavio: Dupla ljuta.
Datum objave: 15.Ožujak/Mar.2022 u 19:30
Recenzija je pristrasna do bola.
Druže, ne znam da li smo gledali isti film tako da ću reći u svoje ime: nisam fan superherojskih serijala tj filmova,ali ovaj film je čista desetka. Filmčina!

-------------
Ako se desi nešto loše-piješ da zaboraviš,
ako se desi nešto lepo-piješ da proslaviš,
a ako se ništa ne dešava-piješ da bi se nešto dešavalo.

Objavio: Bad Spenser
Datum objave: 19.Ožujak/Mar.2022 u 22:06
Drugačiji Betmen, ali je i dalje zanimljiv. 7/10

Objavio: Dogen
Datum objave: 22.Ožujak/Mar.2022 u 23:04
U okvirima i ograničenjima svog žanra, fenomenalan film. 9/10

Datum objave: 23.Ožujak/Mar.2022 u 08:09
http://%5bTUBE%5dGTRak0iufrs%5b/TUBE%5d%20" rel="nofollow -  

Objavio: Tom Brady
Datum objave: 15.Travanj/Apr.2022 u 09:35
Definitivno najbolji Batman još od Dark Knight filmova. Stvarno dobar film. Meni je lično najbolji The Dark Knight iz 2008 (verovatno zbog maestralnog Heath Ledger-a u ulozi Džokera). Preporuka.

Objavio: shiba87
Datum objave: 19.Travanj/Apr.2022 u 00:17
Pogledah i ja novog Betmena. Iskreno, čekala sam ga. Robert Patison mi je bio zanimljiv izbor i rekoh ovo moram da gledam, još ako je Betmen nekakav nastrani, krvožedni prevrtljivac, rekoh konačno pun pogodak! Čak sam mislila da će prenijeti lika kakav je bio Patison u "The devil all the time" i samo mu "nabiti" masku i plašt, ali ništa od toga. Betmen ipak ostaje dobrica. Dobili smo, dakle, jednog stidljivog, depresivnog i istraumiranog dječaka (u duši), nesposobnog za svakodnevni život, ali opet superinteligentnog i dovoljno sposobnog da "sređuje" gradske nevaljalce. U svakom slučaju miliji mi je ovakav Betmen, nego hladnokrvni stepski vuk, poželjni neženja, itd. Atmosfera moćna, negativci sjajni. Bilo mi je drago vidjeti Džona Turtura. Kolin Farel kao Pingvin takođe sjajan (iako ga kao glumca nikad nisam cijenila). Prva polovina filma bombon, dok mi je druga dosta slabija! Ali nema veze, reditelj je uspio da ostavi svoj lični pečat i svaka mu čast na tome. Nije bilo lako s obzirom na prethodnike ali uspio je. Ako bude bilo nastavka, radujem mu se.

Objavio: helmcast-misko-zagri
Datum objave: 19.Travanj/Apr.2022 u 02:52
Poznavaoci stripa dobro znaju da uz ovakve price Robert Patison nikako ne ide, bilo je slicnih i genijalnih stripova Betmena na ovakve teme, u takvim pricama Betmen je totalno iskljucen od emocija i striktno fokusiran na slucaj, jedini koji ga izbacuje iz tih shina je bio Joker. Robert Patison na zalost nije prikazao tog betmena. Sto se tice filma odlican je, kao i obicno negativci drze pricu, Ridler na vrhuncu. Film je veoma dobar 7,5/10 Mada koliko god da se trude The Dark knight iz 2008 ostaje ubedljivo najbolji Betmenov film. 

Datum objave: 19.Travanj/Apr.2022 u 10:03
Nije los film ,daleko od savrsenog ali najveca mana je po meni ipak Patison ,nije on za ovo. Iskreno mnogo mi se vise svideo crtani iz prosle godine iz dva dela je i cini mi se da je ista tema ili slicna.Mnogo bolja atmosfera i zanimljivije.

Datum objave: 19.Travanj/Apr.2022 u 10:23
Originalno postovano od strane kjovo kjovo piše:

Nije los film ,daleko od savrsenog ali najveca mana je po meni ipak Patison ,nije on za ovo. Iskreno mnogo mi se vise svideo crtani iz prosle godine iz dva dela je i cini mi se da je ista tema ili slicna.Mnogo bolja atmosfera i zanimljivije.

To sam često navodio da su animirani  (DC Universe Animated Original Movies) bolji od igranih što se samih stripova tiče ( imedju ostalog i `narativnog luka`) i preporučivao da se pogledaju. Ti si prvi mislim, a da sam video na forumu , rekao za jedan animirani da mu se više svideo. Dati film se bazira na Batman: Year One (1987) stariji strip od Frank Miller-a i nastavak Batman: The Long Halloween od Jeph Loeb-a.

Ako nisi gledao pogledaj  npr. https://www.imdb.com/title/tt2820466/?ref_=nm_flmg_wr_32" rel="nofollow - Justice League: The Flashpoint Paradox . Crossover Flashpoint je prelaz iz Post-Crisis u Post-Flashpoint ka nastavku The New 52 ( skraceno).

Datum objave: 19.Travanj/Apr.2022 u 11:29
Gledao odlican je,manje vise dosta sam gledao ,ima ih dosta na Hbo max pa sam ih tu gledao. Meni se iskreno crtani vise svidjaju nego filmovi ali samo DC. Dok mi se Marvel crtani uopste ne svidjaju a vise inace volim Marvel univerzum

Datum objave: 19.Travanj/Apr.2022 u 12:42
Originalno postovano od strane kjovo kjovo piše:

Gledao odlican je,manje vise dosta sam gledao ,ima ih dosta na Hbo max pa sam ih tu gledao. Meni se iskreno crtani vise svidjaju nego filmovi ali samo DC. Dok mi se Marvel crtani uopste ne svidjaju a vise inace volim Marvel univerzum

Gledao sam sve, imaju još po neki koji nisu `originalni` .To sam u jednom postu baš prokomentariso da DC bolje radi animirane filmove i da su mi bolji, i da ih radije gledam nego igrane.
Justice League animirana serija mi je dobra.
Marveli animirani su loši, a animirane serije nisu sve loše, naravno i to je stvar ukusa.
Sada dovodim u pitanje, što me je Aleksa pitao kako sam sve pogledao i čitao, ne znam ni sam, deluje kao da samo sedim, čitam i gledam, a nije tako, animirane sam prešao sve sa klincima kao i podosta stripova.

Objavio: Mizi
Datum objave: 20.Travanj/Apr.2022 u 23:23
Nije loše, samo može to i bolje.

Objavio: bgvracar
Datum objave: 21.Travanj/Apr.2022 u 15:12
Jedva sam nekako pregurao nakon tri pokušaja. Ovo definitivno nije lektira za mene. Ne sviđa mi se. Unhappy

Objavio: Wida
Datum objave: 21.Travanj/Apr.2022 u 16:04
Film je totalni očaj.

Objavio: alterego
Datum objave: 21.Travanj/Apr.2022 u 20:59
Vrlo dobar 7.5/10

Objavio: dzindzin16
Datum objave: 23.Travanj/Apr.2022 u 15:56
Uz Supermena, Betmen je lik ciji svaki pojedinacni film pratim.Ovaj sam doziveo kao neki "prapocetak".Znaci prisutna doza nespretnosti.Sto kod Betmena, to i kod ostalih likova i niti jedan lik od svih njih, me nije "kupio".Film se eto moze pogledati a i trebalo bi, bar radi reda.Ja nisam ultra, mega, giga ocaran vidjenim i voleo bih da je podnaduli od rakije Ben Aflek, odigrao bar jos jednu ulogu coveka sismisa.Hvala na prevodu

Objavio: Gewehr98
Datum objave: 24.Travanj/Apr.2022 u 20:11
I na ponovno gledanje, sasvim solidan film, 8/10 (prvo gledanje, pa malo visoka ocena).
Dosta uticaja Finčerovih trilera, to se videlo i iz prvog gledanja.
Kao što je u "Džokeru" evidentan uticaj "The King of Comedy" i "Taxi Driver".
Očigledno im to odgovara, em naprave solidan film, em naprave keša.
Sad, što se tiče umetničke kreativnosti...

Datum objave: 30.Travanj/Apr.2022 u 19:44
Meni je najupečatljivija uloga Ridlera, ostali likovi su mnogo mlaki bre.
Zoja Krevic kao Catwoman je totalni promašaj.
Pingvin mi je promašaj.
Takođe Alfred batler i depresivni Betmen, sve je to moglo drugačije.
Očekivao sam da vidim neke majmune, možda u nastavku.

Objavio: gecmali
Datum objave: 14.Svibanj/May.2022 u 19:43
predugačak,pretenciozan,dosadan,mlak,nepotreban, ni do koljena nolanu,na momente i smiješan,pogotovo lik gordona koji sikće i šapuće i kad treba i kad ne treba,sami na krovu a on šapuće batmanu i ponavlja iste stvari po nekoliko puta,najmanje sat vremena je viška

Objavio: marko-dragic
Datum objave: 19.Svibanj/May.2022 u 22:40
KOji crni Ben Aflek, Betmena glumi Robert Pattinson ispravite ovo nemo se brukate... Inace film je dosadan, spor, da ne kazem potpuni promasaj. Jedina stvar koju su uboli je da Betmen lici na sebe dok nosi masku. Ej, Brus Vejn sa kosicom, pa nije ti ovo twiliht saga... :D

Objavio: yolix83
Datum objave: 30.Svibanj/May.2022 u 13:06
Meni je dobar ovaj Betmen. Sad ja nisam čitao stripve i nisam picajzla po tom pitanju, tako da ne znam kako na ovo gledaju fanovi stripa. Zadnji Betmen koji sam gledao prije ovog je bio onaj sa Aflekom Betmen protiv Supermena i smijali smo se koliko je bio loš.

Patison dobar kao Betmen, ne znam samo je li ovo prvi Betmen koji nije nabildan. Pol je odličan kao Ridler bio takođe.

Svidio mi se taj detektivski pristup i svidjelo mi se što su Betmena malo više prikazali kao čovjeka. Ono jest superinteligentan ali ne ide mu sve savršeno i ne djeluje svemoguće kao u ostalim filmovima. Ono kad leti wingsuit-om npr. sletanje mu nije bilo glatko LOL kako inače bude Betmenu ili nekoliko puta što je popio koji udarac ili metak. Svidio mi se taj touch, mala stvar ali dosta efektna i osvježavajuća.

-------------
There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.

Datum objave: 30.Svibanj/May.2022 u 13:55
 Ja nisam zaljubljenik u DC, ali citam stripove, procitao sam ih dosta i redovno ih pratim ali neke pohvalim npr. animirane i kritikujem igrane. Da Batman v Superman: Dawn of Justice je i meni bio komican i izasao iz bioskopa, morao sam. Stripove na kojima se bazira film sam citao, pogledao dva animirana filma koji pokrivaju dati igrani, i sta mi vise treba, i smorio se u bioskopu jer sam isao da gledam zbog drugih, i jedva cekao da se zavrsi. I upravo zbog prethodno recenog ga nisam ni komentarisao, i eto yolix tebi se svideo, kao i mnogima, i to je super, zadovoljni su sto su ga gledali,

Datum objave: 30.Svibanj/May.2022 u 15:09
Koji animirani pokrivaju dati igrani da i njih pogledam?

-------------
There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.

Datum objave: 30.Svibanj/May.2022 u 15:41

https://titlovi.com/filmovi/batman-year-one-2947591/" rel="nofollow - Batman: Year One (2011) ima i po jedna epizoda iz animiranih serija

https://titlovi.com/filmovi/batman-the-long-halloween-part-one-3165274/" rel="nofollow - Batman: The Long Halloween, Part One (2021)

https://titlovi.com/filmovi/batman-the-long-halloween-part-two-3166094/" rel="nofollow - Batman: The Long Halloween, Part Two (2021)

Na tim stripovima je baziran, ali oni uvek dodaju po nesto i iz drugih narativnih lukova.

Datum objave: 30.Svibanj/May.2022 u 16:30
Hvala.

-------------

Datum objave: 30.Svibanj/May.2022 u 17:20
Originalno postovano od strane yolix83 yolix83 piše:

Hvala.

Nema na čemu! Mada kažem ko god je pratio stripove više mu se sviđaju animirani, dok nego pak ne voli da ih gleda. Mada Riddler je npr. u crossover-u sličnog imena  Batman: Zero Year, ali on je mnogo kasnije izasao, isto pravio haos.

Datum objave: 31.Svibanj/May.2022 u 08:12
Ova dva The Long Halloween ,ma meni su bolji od bilo kog igranog filma o Betmenu.

Datum objave: 03.Studeni/Nov.2022 u 19:04
Probao reda radi ali stvarno je sve ovo toliko daleko od svega što ja volim u filmovima, nisam mogao duže od pola sata filma izdržati, ne ide i tako mi je to. Zapravo nemam zamerki, ponajmanje konkretnih, prosto istraga u senkama grada, čitav mit koji je meni bio dalek i u detinjstvu, junak koji mi nije ikada bio ne znam kako sada drag, likovi do kojih mi dakle nije stalo, šta ću se zlopatiti na silu. dije

Datum objave: 21.Kolovoz/Aug.2024 u 21:29
Gledao juče ponovo.
Koliko je to sve moglo biti bolje, kraće, konkretnije, da pršti od akcije i ludila.
Najbolja uloga je definitivno Ridler, zatim Kolin Pingvin i to je to.
Drugi deo mora biti mnogo bolji, brži, uzbudljiviji, ovaj puca od depresije, tame i drame.

Objavio: ar8c
Datum objave: 21.Kolovoz/Aug.2024 u 23:49
Depresija i tama su najveći kvalitet ovog filma, odnosno Gothama kakvog ga ja zamišljam na osnovu ideja pokrenutih iz stripova. Konačno jedan superherojski koji nije nafilovan infantilnim humorom, bezidejnom akcijom i manirom "lako ćemo", što se zapatilo bukvalno kod svih modernih interpretacija stripskih heroja. Čak su uspeli i omiljenog mi Spidermana da skroz upropaste.

Elem, poslednji Batman je toliko različit, težak, mračan i ozbiljan film, da je prosto neuporediv sa ostalima. Ne želim ga ovom prilikom porediti sa Nolanovom trilogijom. Obe varijante su odrađene na izvanredan način i obe rediteljske vizije su sjajne. Pitao sam se kako će Pattinson da iznese jednu takvu ulogu nakon što je objavljena vest, ali sam imao poverenja u izbor. Prirodni nedostatak fizikalija lako se nadomesti veštom rukom i kamerom, a Pattinson je odličan i svestran glumac, mnogo više nego što ga se uglavnom poistovećuje sa sagom u kojoj je postao poznat.

Film naravno nije savršen, uvek nešto može bolje, ali dobilo se daleko više od očekivanja, pa ne želim sitničariti. Kapiram da je za nekoga predug imajući u vidu tempo i mračne note, ali meni je bio potaman. Reprizno gledanje je samo potvrdilo inicijalni utisak. Hoću još!

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk