| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Äta Sova Dö Aka Eat Sleep Die (2012) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Äta Sova Dö Aka Eat Sleep Die (2012)Objavljeno: 03.Rujan/Sep.2013 u 18:40 |
|
Äta Sova Dö (2012) * Eat Sleep Die * ![]() IMDb Režija: Gabriela Pichler Scenarij: Gabriela Pichler Žanr: Drama Jezik: Švedski, Hrvatski Država: Švedska Trajanje: 104 min Nermina Lukac ... Rasa Milan Dragisic ... Pappan Jonathan Lampinen ... Nicki Peter Fält ... Peter Ruzica Pichler ... Rosi Filmski prvijenac švedske režiserke Gabriele Pichler je najuspješniji švedski film prošle godine, socijalna je drama o životu malih ljudi u vremenu ekonomske krize. 20-godišnja Raša (Nermina Lukač) živi sa nezaposlenim ocem koji zbog kroničnih problema sa zdravljem ne može naći adekvatan posao. Raša je zadovoljna sa svojim poslom u lokalni pakirnici voća i povrća, u kojoj svoje radne dužnosti radi marljivo i pouzdano, jer zna da sa svojom naobrazbom bolje radno mjesto neće dobiti. Ona je neobična djevojka, pomalo dječačkog ponašanja, koju je okolina prihvatila sa simpatijama. Njen suradnik sramežljivi Nicki je i njen najbolji prijatelj s kojim Raša povremeno pobjegne nazad u dječiji svijet u kojem za neko vrijeme može zaboraviti tešku realnost radničkog života. Raša muški podnosi sve što joj život donosi, ali nad njenom se sudbinom skupljaju tamni oblaci. Ekonomska kriza nije zaobišla ni ovaj mali gradić i vodeći u poduzeću planiraju veliko otpuštanje radnika. Gabriela Pichler je snimila film po vlastitom scenariju, koji sadrži puno autobiografskih elemenata. Gabriela, baš kao i Raša, porijeklom je iz imigrantske radničke obitelji, i iako je bila rođena u predgrađu Stockholma, njeni austrijsko-bosanski korijeni imali su veliku ulogu u formiranju njene ličnosti. Također kao i Raša radila je u tvornici sve dok jednog dana nije odlučila pokušati ostvariti svoj san upisavši se u školu za filmsku režiju. N A G R A D E: 2012: Venice Film Festival Gabriela Pichler, dobitnica nagrade publike 2012: British Film Institute Awards Gabriela Pichler, nominacija nagrade Sutherland Trophy 2012: Tallinn Black Nights Film Festival Gabriela Pichler, nominacija nagrade Tridens Big Fish Award 2012: Toronto International Film Festival Gabriela Pichler, nominacija nagrada FIPRESCI i Discovery 2013: Guldbagge Awards Gabriela Pichler, dobitnica nagrade za najbolji scenarij, režiju i film. Nermina Lukac, dobitnica nagrade za najbolju glumicu Milan Dragisic, nominacija za najbolju sporednu mušku ulogu Prevod je najavio jovandekab |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Rujan/Sep.2013 u 23:25 |
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |