| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
A Hidden Life (2019) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Approval team
Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Online Points: 239 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: A Hidden Life (2019)Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2020 u 02:54 |
|
Prijevod je najavio Dartanjan ⚡
|
|
![]() |
|
2b0rn0t0b
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 26.Listopad/Oct.2017 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 293 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Sijecanj/Jan.2020 u 12:41 |
|
Konačno se pojavio i film a sa njim i moja želja da ga odmah pogledam sve sa engleskim titlovima. Ali, sad videh da je prevod najavio Dartanjan, pa ću sačekati par dana.
|
|
|
http://ethio-pain-music.blogspot.rs/
|
|
![]() |
|
2b0rn0t0b
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 26.Listopad/Oct.2017 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 293 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Sijecanj/Jan.2020 u 17:40 |
|
Dakle, ovo mi već postaje refren, ali ne mogu a da ne kažem: Dartanjane, hvala ti za još jedan maestralan prevod. Ovo nije kurtoazno zahvaljivanje, zaista mi se dopada prvenstveno izbor filmova koje prevodiš, a zatim i sami prevodi koji su besprekorni, tačni i potpuno u duhu jezika. Ovo poslednje je najčešći problem sa prevodima, jer neiskusni prevodioci ne shvataju da je nemoguće doslovno prevesti fraze i idiome iz stranog jezika. Tu se vidi da li neko dobar prevodilac ili nije. Tebi - kapa dole! .................................................................. Što se tiče samog filma, prosto ne znam šta bih napisao. Ja inače nisam veliki ljubitelj i poštovalac Terensa Malika, ali me je tema ovog filma jako zaintrigirala. Nažalost, film mi se nije posebno dopao, što ne znači da je loš, samo je za moj ukus predug, nepotrebno razvučen. Mislim da je Malika povukla sjajna scenografija u kojoj je film sniman, pa je maksimalno udovoljio svom estetskom nagonu da nas zasipa lepim scenama, ali, nažalost, mnoge od tiih scena razvodnjavaju ionako tanku radnju. Sve je ovo moglo bez problema biti spakovano u maksimalno 2 sata, što bi ga, po mom sudu učinilo barem 50 % boljim. Ovako, Malik nepotrebno razvlači svog gledaoca. To se naročito odnosi na središnjicu flma koja je mogla biti sažetija. Predivna širokougaona fotografija, odgovarajuća muzika, izvanredna scenografija i solidna gluma ipak ne čine ovaj film odličnim. Za moj ukus previše je patetike koja je i inače Malikov "trademark" i upravo ga zbog toga ne volim. Uopšte ne sumnjam da će mnogi biti oduševljeni filmom, ima on svoju dubinu, ali je, da ponovim, nepotrebno predug, sa previše ponavljanja (da ne objašnjavam, ko god pogleda, shvatiće na šta mislim). Od mene 7/10. |
|
|
http://ethio-pain-music.blogspot.rs/
|
|
![]() |
|
aca1
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 10.Srpanj/Jul.2017 Status: Offline Points: 500183 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2020 u 13:57 |
|
Ни мени Малик - није нешто претерано близак редитељ са његовим филмовима. "Пустара" (1973) који и није тако лош филм али ништа посебно. Међутим "Божанствени дани" (1978) ми се нису свидели и исто сам га окарактерисао као патетичним. Али са филмом "Дрво живота" ме је одувао - сматрам тај филм ремек-делом.
Зато пратим и подижем јер "Скривени живот" ме је одувао и сматрам га филмом године и деценије.
Невероватна прича, буквално ми је пронашао жицу. Никако није патетичан а ни предуг, јер да је урађен у стандарном формату, била би то јефтина; драма-трилер у стилу Халлмарк продукције. Овако његов стил прати причу и надограђује - јер чини ми се да његова фотографија има и мирис и радост живота, коју је јунак одбацио, како он то каже: "јер нека сила му не допушта да пристане на компромисе" а како је подржан и од супруге и како није нека историјска жртва - порука на самом крају је и благо овог филма и приче. 10/10 без претеривања |
|
|
Love is the morning and the evening star
|
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2020 u 23:12 |
|
Nisam još pogledao trailer ali me je tema filma privukla.
Imam podeljeno mišljenje oko Malika... ima svoj prepoznatljivi stil/potpis u ranijim filmovima. Da li je to slučaj i u ovom... ostaje da se vidi. Za početak ocene 7 i 10 govore u prilog da treba pogledati ovaj film. * a očekivao sam iskreno veću ocenu od 2b0rn-a jer znam da mu ovaj reditelj prija. Plus, kažu da imamo i odličan prevod filma, pa da proverimo. Inače, ideja i tema filma, već napisah je veliki plus u startu, ostaje da se vidi realizacija te ideje. Hvala na komentarima i ocenama ovog filma. Izvor za preporuku filma: https://www.esquire.com/entertainment/movies/g24561951/best-movies-of-2019/ |
|
![]() |
|
marko99119
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 12.Listopad/Oct.2011 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 550 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2020 u 01:47 |
|
odličan prijevod sve pohvale..
Što se tiče filma predugačak totalno nepotrebno,a i baš me nekako uspavalo na momente i dosadan,al to sve jer ipak traje skoro 3.sata..opet ne mogu reć da je loš film neka moja ocjena 6/10... |
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2020 u 02:04 |
|
Na žalost, stao sam na pola filma... i nikako da ga nastavim.
Poznajući način vladanja tj. strahovladu u nacističkoj Nemačkoj... ...i represalije prema protivnicima režima ili ljudima koji misle svojom glavom... Pametan čovek bi se ili uklopio u režim ili bi pobegao iz njega. Nema treće opcije. Bez lične ocene.
|
|
![]() |
|
Ljubivoje
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2020 u 02:26 |
|
Definitivni za Oskara bar u 3 kategorije: fotografija, gluma, muzika.
Potresan film sa vanvremenskom porukom, nepristajanje na zlo po svaku cenu čini čoveka božanskim bićem i uvodi ga u večnost.
|
|
![]() |
|
IgaBiva
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2021 u 08:42 |
|
Odličan film, skoro pa remek-delo. Specifičan Malikov šarm koji nije za svakoga. Svi njegovi kadrovi plene plemenitošću, a ovaj film nagoni na ultimativno pitanje o svrsi života (i smrti)...
|
|
![]() |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 175 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Kolovoz/Aug.2021 u 13:52 |
|
Odlican film i rezija ( Terrence Malick )
|
|
![]() |
|
Atrahasis
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Onaj koji jeste Pridružen: 13.Svibanj/May.2013 Lokacija: Beograd, Srbija Status: Offline Points: 2282 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Kolovoz/Aug.2021 u 23:20 |
|
10/10 Maestralno ostvarenje. Malikov stil je nešto što mi se vremenom uvuklo pod kožu.
Jedino što od filmova iščekujućem je Malikovo naredno ostvarenje - The Way of the Wind. Priča o Hristu i priča o Čoveku. Glumačka ekipa koju je okupio je fenomenalna. Lik Hrista će otelotvoriti mađarski glumac Géza Röhrig koji nam je poznat po ulozi u filmu Saul fia (Šaulov sin). Interesanto je pogledati prvo A Hidden Life, pa Šaulovog sina - pravo filmofilsko iskustvo.
|
|
|
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙ |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |