Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Sweet Country (2017)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Sweet Country (2017)

Sweet Country

Sweet Country (2017)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2017

Žanr:

drama, povijesni, kriminalistički, triler, avantura, western

Trajanje:

110 min

Režija:

Warwick Thornton

Scenarij:

David Tranter
, Steven McGregor

Glavne uloge:

Sam Neill
  >  Fred Smith
Bryan Brown
  >  Sergeant Fletcher
Matt Day
  >  Judge Taylor
Anni Finsterer
  >  Nell
Thomas M. Wright
  >  Mick Kennedy
Ewen Leslie
  >  Harry March
Hamilton Morris
  >  Sam Kelly
Gibson John
  >  Archie
Tremayne Doolan
  >  Philomac
Natassia Gorey Furber
  >  Lizzie
Trevon Doolan
  >  Philomac

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Sweet Country (2017)
    Objavljeno: 26.Lipanj/Jun.2018 u 17:07
Prijevod je najavio x200sx ⚡
Na vrh
arzak View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj arzak Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2018 u 15:04
Odgledao sam film i vise ocekivao. Smeta mi taj skoro dokumentaristicki pristup. Pokusavaju da izjednace jedne i druge.

Ažurirao arzak - 05.Srpanj/Jul.2018 u 15:14
Na vrh
arzak View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj arzak Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2018 u 15:12
Mislim da su dogadjaji bili daleko gori nego sto je prikazano. Aboridzini su na...ali poput indijanaca.
Na vrh
robin12345 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
precednik Titlovačke republike

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj robin12345 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2018 u 16:08
Ovaj film su radili Aboridžani po priči Aboridžana, kada odbiješ mitologiju ostane otprilike priča slična ovoj. No ne zaboravi, ovo je samo jedna priča. Ima još gorih a ima i boljih. Ovo je djelić kontinuiranoga stava- bjelačkoga stava prema starosjediocima na svim kontinentima..

Ažurirao robin12345 - 05.Srpanj/Jul.2018 u 19:19
Na vrh
arzak View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj arzak Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2018 u 16:17
Koliko sam procitao sve je bilo daleko crnje. Ali ok. Tako se danas pise istorija.
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2018 u 18:30
Nije aboriđini već aboridžani. Znači dž kao džem ) Inače bih se složio da je dobra glumačka ekipa Sam Neill i Bryan Brown.
Na vrh
robin12345 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
precednik Titlovačke republike

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj robin12345 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2018 u 19:01
Je u pravu si, sorry, ne volim puno guglati kada pišem, previše utiče na mene tuđe mišljenje, pa mi promakne pravopis, malo se omaklo.
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2018 u 19:31
ma nikakav problem )
Na vrh
jankorad View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jankorad Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2018 u 20:42
britanska kruna i ljudska prava ...
Na vrh
Vojin-Petrovic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vojin-Petrovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Srpanj/Jul.2018 u 10:01
Odličan film. 5+
Na vrh
kadetoni View Drop Down
Moderator
Moderator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kadetoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Prosinac/Dec.2018 u 20:50
Moja preporuka za gledanje. 
Samo nemojte previše vagati koliko odgovara realnoj slici tog vremena i ambijenta, 
gledajte film samo kao jednu priču tog doba. Glumački odlično urađen posao, realistično i ubedljivo, 
dok priča ide lagano svojim tokom, ne težeći da menja istoriju, niti da ulepšava nečije stavove.

p.s.   Primedba (iako mi to nije umanjilo opšti utisak)  na dve "kiks" scene koje su mi privukle pažnju.
Mislim  da režiser nije smeo sebi da dozvoli takav previd
1. Lizzi zatrudnela, povraća posle dan-dva!  2. Konj koji je doneo Flečera iz pustinje do vode, ne ide da pije vodu!  
Nije nešto katastrofalno,  ali mi je zapalo za oko  

Ažurirao kadetoni - 11.Prosinac/Dec.2018 u 21:54
Na vrh
kadetoni View Drop Down
Moderator
Moderator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kadetoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Prosinac/Dec.2018 u 20:53
Moja preporuka za gledanje. 
Samo nemojte previše vagati koliko odgovara realnoj slici tog vremena i ambijenta, 
gledajte film samo kao jednu priču tog doba. Glumački odlično urađen posao, realistično i ubedljivo, 
dok priča ide lagano svojim tokom, ne težeći da menja istoriju, niti da ulepšava nečije stavove.

p.s.   Primedba (iako mi to nije umanjilo opšti utisak)  na dve "kiks" scene koje su mi privukle pažnju.
Mislim  da režiser nije smeo sebi da dozvoli takav previd
1. Lizzi zatrudnela, povraća posle dan-dva!  2. Konj koji je doneo Flečera iz pustinje do vode, ne ide da pije vodu!  
Nije nešto katastrofalno,  ali mi je zapalo za oko  

Ažurirao kadetoni - 11.Prosinac/Dec.2018 u 21:56
Na vrh
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2019 u 05:48

Napisao sam komentar u Dnevniku gledanja filmova i ovo mi je sjajna prilika da ispravim ono što sampropustio. Najbolja je naknadna pamet.

Film je dobro počeo i nisam imao zamerki dok nije počelo suđenje. Tad se film pretvorio u bajku, i to smrdljivu bajku.

Sledi spojler.

Autor u ovoj bajci pokušava da zanemari rasni zakon po kom je Aboridžin na sudu mogao da završi kao jazavac sa istom takvom sudbinom. Da podsetim, sramni rasni zakon nastao je pre hitlerovog rođenja. To što ga je nadživeo je svinjarija sama po sebi.

Autor nije samo zanemario rasni zakon već se malo više zaigrao kad je pokušao da neregularno suđenje britanske krune montira kao ispravno. Učio sam latinski u školi a i da nisam ne bi mi trebala njihova izreka Testis unus, testis nullus da primetim da nešto nije u redu. Nema to veze sa istorijom niti je bezobrazno. U slobodnom prevodu znači Jedan svedok kao nijedan, a to se upravo desilo. U ovoj verziji događaja, koji je najverovatnije izmišljotina koju lansira lažov koji se potpisao kao reditelj, Aboridžini nisu imalo samo fer suđenje, oni su bili i pozitivno diskriminisani. Kako drugačije da objasnim da jedan njihov testis vredi kao par drugih. Autor se nije zaustavio samo na tome, onako funjarski se dotakao i otimačini i udomljavanju dece što je bila i zvanična politika australijske države do početka sedamdesetih godina prošlog veka. Udomljeni Aboridžini u filmu se razlikuju od svoje braće u divljini koja kidišu na sve što nije gologuzo i golotrbo. Ko im je kriv što nisu stigli na red da budu udomljeni i civilizovani.

Film svakako vredi pogledati ne samo zbog onog što sam nabrojao a što se gura iz drugog plana. Filmovi tome služe, da se gledaju. U slučaju ovakvih autora, i da se malo razmisli o zaključku koji se servira.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.