| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Sicario 2: Day of the Soldado (2018) |
Odgovori
|
Stranica 123> |
| Korisnik | |
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 187781 |
Opcije posta
Thanks(3)
Citiraj Odgovor
Tema: Sicario 2: Day of the Soldado (2018)Objavljeno: 28.Svibanj/May.2018 u 22:03 |
![]() Zemlja: SAD Režija: Stefano Sollima Scenario: Taylor Sheridan Glavne uloge: Josh Brolin ... Matt Graver Benicio Del Toro ... Alejandro GillickCatherine Keener Opis: Rat na Američko-Meksičkoj granici je eskalirao kada su karteli počeli prevoziti teroriste preko Američke granice. Kako bi vodio rat, federalni agent Matt Graver ponovno se udružuje sa Aledandrom. Priča ponovo prati agenta FBI koji se bori protiv meksičkih kartela. I ne poštuje baš pravila državne službe. Recimo tako što otima ćerku narko bosa kako bi započeo rat kartela. |
|
![]() |
|
chiba
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Svibanj/May.2018 u 01:18 |
|
Treba ovo dočekati.
|
|
![]() |
|
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Lipanj/Jun.2018 u 02:03 |
|
Ne znam da li treba da se veselim ili tugujem. Vilnev je režiranjem prvog dela kupio sebi kartu za Holivud koji utiče loše na njegov rad. Sad je na redu Solima.
|
|
![]() |
|
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Lipanj/Jun.2018 u 04:41 |
|
|
|
![]() |
|
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Srpanj/Jul.2018 u 22:29 |
|
|
|
![]() |
|
lale22
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 05.Travanj/Apr.2015 Lokacija: OSIJEK Status: Offline Points: 8 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Srpanj/Jul.2018 u 09:34 |
|
ako je sranje kao prci dio nije vrjedno spomena
|
|
![]() |
|
TheMancic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Srpanj/Jul.2018 u 10:03 |
|
Odlican je samo mi je prvi deo ipak bolji :)
|
|
![]() |
|
lale22
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 05.Travanj/Apr.2015 Lokacija: OSIJEK Status: Offline Points: 8 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Srpanj/Jul.2018 u 21:33 |
|
e ko je prvi bolji nema šanse da drugi gledam jer mi je prvi shit
|
|
![]() |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 171 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Srpanj/Jul.2018 u 21:23 |
|
Po mom mišljenju - videvši trejler i znajući koja dva odlučna glumca - Del Toro i Brolin igraju, i te kako obećava. A poster je odličan.
|
|
![]() |
|
zyklon
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Srpanj/Jul.2018 u 18:31 |
|
"Zaključak: Sollima : Denis Villeneuve 1:0" -- pa dobro, jesi ti normalan? S obzirom koliko je original superiorniji, ovo uopće nije za uspoređivanje. Nastavak je dobar, nije loš, ali napraviti usporedbu koju si ti napravio je ništa drugo nego čisto trolanje. Zaista je nemoguće više uopće te smatrati imalo kompetentnim za filmsku kritiku, nakon ovakvih amaterskih ispada.
|
|
![]() |
|
Ljubivoje
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Srpanj/Jul.2018 u 18:32 |
|
Prvi deo je izvrstan baš zato što je skoro po dokumentaristički, ne mogu da se otmem utisku da tu ima i istine, bar u onom segmentu gde se tvrdi da zapravo CIA kontroliše puteve droge.
|
|
![]() |
|
IgaBiva
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Srpanj/Jul.2018 u 19:09 |
|
Zyklon, a zasto ti mislis da je prvi deo toliko bolji? Nisu napisao, vec samo etiketiras. Svako ima pravo da mu se neki film svidja manje, neki vise, a neki mu se uopste NE svidja. I to je samo iznosenje sopstvenog misljenja. NE postoji objektivno misljenje, samo subjektivno...
|
|
![]() |
|
zyklon
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Srpanj/Jul.2018 u 20:41 |
|
Ne voljeti Villeneuve-a i stavljati ga na drugo mjesto je apsurd za filmskog buff-a koji drži do sebe, a pogotovo nekakvog kritičara, bio amater ili profesionalac. Sollima nije za baciti, ali ipak je on igrač za "male" ekrane, te ne "širokokutnu" kinematografiju više klase. I ne, nisam dječak koji masturbira na čovjeka koji je snimio novi Blade Runner, već ga pratim od davnih "Maelstrom" dana, gdje se još zagrijavao. Čovjek je liga za sebe, komotno usporediv sa velikanima. Originalni "Sicario" naprosto ima ono nešto, neopipljivo, što nastavak nema, a što sam žarko želio da ima. Ona neka "nit" koju naprosto osjetiš u pojedinom filmu, spoj sastojaka koji jednostavno "rade".
|
|
![]() |
|
djcvrle
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 10.Sijecanj/Jan.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 12 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Srpanj/Jul.2018 u 15:11 |
|
Meni su oba odlična,pa zato jedva čekam "trojku"
|
|
![]() |
|
cezaro
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Srpanj/Jul.2018 u 22:28 |
|
Prvi deo je odlican, a ako je ovaj bolji onda ce biti pravo uzivanje gledati ga. Emili Blant, meni jedna od drazih glumica i steta sto je nema u nastavku
|
|
![]() |
|
djcvrle
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 10.Sijecanj/Jan.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 12 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Srpanj/Jul.2018 u 22:37 |
|
Navodno će se Emily Blunt vratiti u trojci,nadam se da hoće
|
|
![]() |
|
Kokonino12
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Kolovoz/Aug.2018 u 17:56 |
|
Ovako loš film već dugo nisam gledao, ima tu pucnjave ima svega samo je pitanje zašto i zbog čega???Koji je uopšte smisao filma????
|
|
![]() |
|
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team
Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 239 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Rujan/Sep.2018 u 19:48 |
|
Prijevod je najavio zorduki ⚡
|
|
![]() |
|
insideman
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 30.Sijecanj/Jan.2011 Lokacija: Trstenik Status: Offline Points: 380 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Rujan/Sep.2018 u 20:47 |
|
Postao sam vrlo netolerantan prema repeticijama kojima obiluje većina filmova tako da retko koji pogledam preko 30-40 minuta.
Tejlor Šeridan mi je bio gotivan od početka svoje karijere scenariste jer ume da drži na "ivici stolice" tenzijom koju stvara ali je sada znatno napredovao i kvalitetom i tempom priče. Vrlo inovativan tamo gde je značajno i to umešno naglašava. Reditelj Stefano Solima je našao savršen balans realističnog i filmskog/dramskog. Del Toro ponovo izvanredan, kristalno jasno dočarava mentalno stanje svog lika koji je poput vulkana, mrtav spolja a krajnje uzburkan iznutra. Kao i premoćna muzika iz prvog dela pokojnog Johana Johansona koja progresivno diriguje atmosferu do erupcije. Spoj ljudi koji svoj posao rade iz ljubavi i to se oseća u konačnom ishodu. Vidim da su trenutne ocene na imdb (7.3) i metascore (61%) prosečne do malo iznad toga i čini mi se da publika generalno više ne zna ni šta želi od jednog filma. Da li kvalitetnu zabavu, psihološku studiju, čist eskapizam ili nešto trideset i šesto? Ali ni kad se dobije sve u paketu više nije dovoljno. Ako vaš spektar interesovanja ne obuhvata ono što ovaj film konceptom/premisom i žanrom definiše, treba ga pogledati kao i filmove Kjubrika, Hičkoka, Spilberga i svih drugih velikana širom sveta, zbog čistog zanatskog umeća.
|
|
![]() |
|
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Rujan/Sep.2018 u 17:17 |
|
Odgledao sam, za mene, predugo očekivani nastavak. Autori, sad već serijala, otkrivaju ono što znaju i babe iz Međeđe donje. Otkrivaju crne operacije američke vlade koje su smatrane teorijama zavere čudnih likova sa folijama na glavama. Ima i takvih, to niko ne spori, oni su vazda bili u manjini bez obzira kojem su se privoleli carstvu. Drugi deo je pretrpeo personalne promene koje su najviše muke donele scenaristi Šeridanu koji ima ti privilegiju da nedostatke njegovog rada peglaju vrhunski reditelji poput Vilneva i, u ovom slučaju, Solime koji je imao svoje vatreno krštenje. Ekipi filma je najveći udarac zadala Emili Blant kad je otkazala svoje učešće što se ipak nije odrazilo na film. Šeridanu je zadala dodatni posao jer je morao da kasapi i prepravlja gotov scenario. Uradio je dobar posao, napreduje, a da li će ostati samo dobar zanatlija, kao što mislim, ostaje da se vidi. Nastavak mi je uprkos navedenim promenama za nijansu bolji od prvog dela iako je šablon ostao skoro nepromenjen. Povod za akcijašenje je opet daleko od meksičke granice, opet se prelazi granica...Uzrok je ovog puta sasvim drugačiji, uzrok su teroristi koji su povezani sa Isisom, Al Kaidom ili bilo kojom drugom organizacijom na američkom terorističkom spisku. Savršen povod da se upadne u tuđu državu i da se uz jako dobru ratatatijadu opravda postojanje nimalo jeftine Cie i njenih derivata. Ja sam zadovoljan viđenim iako je sam Sikario pretpeo promene. Od nemilosrdnog ubice koji ubija sve što ima veze sa kartelima,uključujući i buve sa njihovih kućnih ljubimaca, postaje bolećiv tutor pun obzira za buduća pokoljenja. Razumem takav odnos prema potencijalnom štićeniku i nasledniku, ne razumem tu promenu prema uzroku njegovih nevolja i jada. Bilo kako bilo, navešću razloge zbog kojih mislim da treba gledati film. Fantastična glumačka ekipa, Solima koji je dobar od početka do kraja kad je vešto najvio nastavak, fotografija, muzička podloga, i ono što ipak najviše zanima prosečnog gledaoca, realizam i brutalnost su ono po čemu će se Sikario 2 razlikovati od gomile sličnih filmova.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica 123> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |