Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Sicario 2: Day of the Soldado (2018)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=89330
Datum ispisa: 05.Lipanj/Jun.2026 u 08:39
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Sicario 2: Day of the Soldado (2018)
Objavio: Stole Haringa
Tema: Sicario 2: Day of the Soldado (2018)
Datum objave: 28.Svibanj/May.2018 u 22:03

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiP76Sbl6nbAhVMyqYKHZysBZcQFggnMAA&url=https%3A%2F%2Fwww.imdb.com%2Ftitle%2Ftt5052474%2F&usg=AOvVaw2m6TDvWZCooFpFUovzr5Nd" rel="nofollow - IMDB

Žanr: Action, Crime, Drama https://www.imdb.com/genre/Western?ref_=tt_ov_inf" rel="nofollow - Zemlja: SAD 
Režija: Stefano Sollima
Scenario: Taylor Sheridan

Glavne uloge:
Josh Brolin ... Matt Graver
Benicio Del Toro ... Alejandro Gillick
Catherine Keener

Opis:
Rat na Američko-Meksičkoj granici je eskalirao kada su karteli počeli prevoziti teroriste preko Američke granice. Kako bi vodio rat, federalni agent Matt Graver ponovno se udružuje sa Aledandrom. Priča ponovo prati agenta FBI koji se bori protiv meksičkih kartela. I ne poštuje baš pravila državne službe. Recimo tako što otima ćerku narko bosa kako bi započeo rat kartela.

Odgovori:
Objavio: chiba
Datum objave: 31.Svibanj/May.2018 u 01:18
Treba ovo dočekati.

Datum objave: 02.Lipanj/Jun.2018 u 02:03

Ne znam da li treba da se veselim ili tugujem. Vilnev je režiranjem prvog dela kupio sebi kartu za Holivud koji utiče loše na njegov rad. Sad je na redu Solima.

Datum objave: 16.Lipanj/Jun.2018 u 04:41

Datum objave: 08.Srpanj/Jul.2018 u 22:29

Objavio: lale22
Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2018 u 09:34
ako je sranje kao prci dio nije vrjedno spomena

Objavio: TheMancic
Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2018 u 10:03
Odlican je samo mi je prvi deo ipak bolji :)

Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2018 u 21:33
e ko je prvi bolji nema šanse da drugi gledam jer mi je prvi shit

Objavio: beogradski
Datum objave: 21.Srpanj/Jul.2018 u 21:23
Po mom mišljenju - videvši trejler i znajući koja dva odlučna glumca - Del Toro i Brolin igraju, i te kako obećava. A poster je odličan.

Objavio: zyklon
Datum objave: 23.Srpanj/Jul.2018 u 18:31
"Zaključak: Sollima : Denis Villeneuve 1:0" -- pa dobro, jesi ti normalan? S obzirom koliko je original superiorniji, ovo uopće nije za uspoređivanje. Nastavak je dobar, nije loš, ali napraviti usporedbu koju si ti napravio je ništa drugo nego čisto trolanje. Zaista je nemoguće više uopće te smatrati imalo kompetentnim za filmsku kritiku, nakon ovakvih amaterskih ispada.

Objavio: Ljubivoje
Datum objave: 23.Srpanj/Jul.2018 u 18:32
Prvi deo je izvrstan baš zato što je skoro po dokumentaristički, ne mogu da se otmem utisku da tu ima i istine, bar u onom segmentu gde se tvrdi da zapravo CIA kontroliše puteve droge.

Objavio: IgaBiva
Datum objave: 23.Srpanj/Jul.2018 u 19:09
Zyklon, a zasto ti mislis da je prvi deo toliko bolji? Nisu napisao, vec samo etiketiras. Svako ima pravo da mu se neki film svidja manje, neki vise, a neki mu se uopste NE svidja. I to je samo iznosenje sopstvenog misljenja. NE postoji objektivno misljenje, samo subjektivno...

Objavio: zyklon
Datum objave: 23.Srpanj/Jul.2018 u 20:41
Ne voljeti Villeneuve-a i stavljati ga na drugo mjesto je apsurd za filmskog buff-a koji drži do sebe, a pogotovo nekakvog kritičara, bio amater ili profesionalac. Sollima nije za baciti, ali ipak je on igrač za "male" ekrane, te ne "širokokutnu" kinematografiju više klase. I ne, nisam dječak koji masturbira na čovjeka koji je snimio novi Blade Runner, već ga pratim od davnih "Maelstrom" dana, gdje se još zagrijavao. Čovjek je liga za sebe, komotno usporediv sa velikanima. Originalni "Sicario" naprosto ima ono nešto, neopipljivo, što nastavak nema, a što sam žarko želio da ima. Ona neka "nit" koju naprosto osjetiš u pojedinom filmu, spoj sastojaka koji jednostavno "rade".

Objavio: djcvrle
Datum objave: 25.Srpanj/Jul.2018 u 15:11
Meni su oba odlična,pa zato jedva čekam "trojku"

Objavio: cezaro
Datum objave: 25.Srpanj/Jul.2018 u 22:28
Prvi deo je odlican, a ako je ovaj bolji onda ce biti pravo uzivanje gledati ga. Emili Blant, meni jedna od drazih glumica i steta sto je nema u nastavku

Objavio: djcvrle
Datum objave: 25.Srpanj/Jul.2018 u 22:37
Navodno će se Emily Blunt vratiti u trojci,nadam se da hoće

Objavio: Kokonino12
Datum objave: 09.Kolovoz/Aug.2018 u 17:56
Ovako loš film već dugo nisam gledao, ima tu pucnjave ima svega samo je pitanje zašto i zbog čega???Koji je uopšte smisao filma????

Objavio: titlovi.com
Datum objave: 13.Rujan/Sep.2018 u 19:48
Prijevod je najavio zorduki ⚡

Objavio: insideman
Datum objave: 14.Rujan/Sep.2018 u 20:47
Postao sam vrlo netolerantan prema repeticijama kojima obiluje većina filmova tako da retko koji pogledam preko 30-40 minuta. 
Tejlor Šeridan mi je bio gotivan od početka svoje karijere scenariste jer ume da drži na "ivici stolice" tenzijom koju stvara ali je sada znatno napredovao i kvalitetom i tempom priče. Vrlo inovativan tamo gde je značajno i to umešno naglašava. 
Reditelj Stefano Solima je našao savršen balans realističnog i filmskog/dramskog. 
Del Toro ponovo izvanredan, kristalno jasno dočarava mentalno stanje svog lika koji je poput vulkana, mrtav spolja a krajnje uzburkan iznutra. 
Kao i premoćna muzika iz prvog dela pokojnog Johana Johansona koja progresivno diriguje atmosferu do erupcije.

Spoj ljudi koji svoj posao rade iz ljubavi i to se oseća u konačnom ishodu. 

Vidim da su trenutne ocene na imdb (7.3) i metascore (61%) prosečne do malo iznad toga i čini mi se da publika generalno više ne zna ni šta želi od jednog filma. Da li kvalitetnu zabavu, psihološku studiju, čist eskapizam ili nešto trideset i šesto? Ali ni kad se dobije sve u paketu više nije dovoljno.

Ako vaš spektar interesovanja ne obuhvata ono što ovaj film konceptom/premisom i žanrom definiše, treba ga pogledati kao i filmove Kjubrika, Hičkoka, Spilberga i svih drugih velikana širom sveta, zbog čistog zanatskog umeća. 

Datum objave: 15.Rujan/Sep.2018 u 17:17

Odgledao sam, za mene, predugo očekivani nastavak.

Autori, sad već serijala, otkrivaju ono što znaju i babe iz Međeđe donje. Otkrivaju crne operacije američke vlade koje su smatrane teorijama zavere čudnih likova sa folijama na glavama. Ima i takvih, to niko ne spori, oni su vazda bili u manjini bez obzira kojem su se privoleli carstvu.

Drugi deo je pretrpeo personalne promene koje su najviše muke donele scenaristi Šeridanu koji ima ti privilegiju da nedostatke njegovog rada peglaju vrhunski reditelji poput Vilneva i, u ovom slučaju, Solime koji je imao svoje vatreno krštenje. Ekipi filma je najveći udarac zadala Emili Blant kad je otkazala svoje učešće što se ipak nije odrazilo na film. Šeridanu je zadala dodatni posao jer je morao da kasapi i prepravlja gotov scenario. Uradio je dobar posao, napreduje, a da li će ostati samo dobar zanatlija, kao što mislim, ostaje da se vidi.

Nastavak mi je uprkos navedenim promenama za nijansu bolji od prvog dela iako je šablon ostao skoro nepromenjen. Povod za akcijašenje je opet daleko od meksičke granice, opet se prelazi granica...Uzrok je ovog puta sasvim drugačiji, uzrok su teroristi koji su povezani sa Isisom, Al Kaidom ili bilo kojom drugom organizacijom na američkom terorističkom spisku. Savršen povod da se upadne u tuđu državu i da se uz jako dobru ratatatijadu opravda postojanje nimalo jeftine Cie i njenih derivata.

Ja sam zadovoljan viđenim iako je sam Sikario pretpeo promene. Od nemilosrdnog ubice koji ubija sve što ima veze sa kartelima,uključujući i buve sa njihovih kućnih ljubimaca, postaje bolećiv tutor pun obzira za buduća pokoljenja. Razumem takav odnos prema potencijalnom štićeniku i nasledniku, ne razumem tu promenu prema uzroku njegovih nevolja i jada.

Bilo kako bilo, navešću razloge zbog kojih mislim da treba gledati film. Fantastična glumačka ekipa, Solima koji je dobar od početka do kraja kad je vešto najvio nastavak, fotografija, muzička podloga, i ono što ipak najviše zanima prosečnog gledaoca, realizam i brutalnost su ono po čemu će se Sikario 2 razlikovati od gomile sličnih filmova.

Datum objave: 15.Rujan/Sep.2018 u 18:59
Slažem se, dobar i za nijansu bolji od prvog dela.

Datum objave: 16.Rujan/Sep.2018 u 01:58

Nisam znao da je Johan Johanson preminuo. To mi je promaklo, nije mi promakla muzička podloga koja pored akcijašenja tako dobro dodatno diže adrenalin.

Objavio: Freak37
Datum objave: 16.Rujan/Sep.2018 u 11:42
Odlican

Objavio: Black Raven
Datum objave: 16.Rujan/Sep.2018 u 13:53
Dobar film,gluma vrhunska ,ali film nema ni malo realnoosti kad je u pitanju Meksiko. Ovde u filmu je prikazan Meksiko kao da je to neka mala debilna država a da amerikanci sve to lepo kontrolišu (a nije baš tako).Prelitanje 2 borbena helikoptera na meksičku teritoriju i ubisto 25 meksičkih policaja je sasvim dovoljno za izbijanje reta. Nisu  2 helikoptera pčele pa da ih meksikanci ne zapaze, a  i ubistvo advokata u poslovnom cetru Meksiko sitija gde Benisio ne nosi masku je još jedan šlag na tortu (pa u Beogradu bi ga barem 10 kamere snimile a kamoli u centru Meksiko sitija).Film je veoma dobar (nije bolji od 1 dela) ali film vredi da se pogledata,ocena 6,8/10.

Datum objave: 16.Rujan/Sep.2018 u 15:16

Da je u pitanju Zagreb, Oslo, Riga...a ne Beograd pa da ne znam.

Kad baba ubije siledžiju, kamere rade, kad se ubije premijer, kamere ne rade. Radile su kad je neko u kantrimenu pregazio čoveka a bolje da nisu radile. Kantrimen je inače vozilo koje ima svaki 10.000-ti stanovnik Srbije pa ga je zato teško naći. Kamere su čudne sprave koje selektivno snimaju.

Sikario ima sebe takvu logistiku da je mogao i go da prošeta ulicom u tako ozbiljnoj državi poput Meksika. Toliko je ozbiljna da su se zbog kartela sa obe stranice granice organizovali ljudi koje zakon ne može da zaštiti. Ponavljam se, ko želi neka obiđe dokumentarce i nađe Cartel Land (2015). Može i da sečeka novog Ramba koji će izaći kartelima na crtu.

Čarka u kojoj je stradalo 25 pandura koji su radili za kartel nije posle prošla nezapaženo. To što su pušteni da posle pucnjave pređu granicu nije ništa drugo nego stvar dogovora. Isto važi i za dva helikoptera.

Datum objave: 16.Rujan/Sep.2018 u 17:04
Koja bre logistika, sve što su pokušali propalo je , a na početku dobijaju 100 + miliona da izvedu akciju koja nije ni uspela ,u stvarnosti bi ovaj ovakav tim sledeće 10 godine čistio led na Artiku da opravda uloženi novac. Film je dobar, a biće ovo i odličan serijal  kad se budu snimili još nekiliko delova.Kao celina će biti remek delo ovaj serijal ,ali fale bu barem još 2 ovako dobra nastavka.

Datum objave: 16.Rujan/Sep.2018 u 22:02

Imali su onu logistiku koja im je omogućila da unesu tehniku za prismotru,  koja blokira signal mobilnog, koja im je dozvolila da posle puškaranja pređu granicu kao da imaju diplomatske tablice.  Logistika je jedno a rad na terenu su nešto drugo. Jedna sitnica i ode sve što planirano do vraga. A stvarnost ume ponekad da bude luđa od onog na filmu.

Brolin je u blizini granice tražio slobodan put i dobio ga je zahvaljujući saradnji američkih i meksičkih službi iako je ostavio iza sebe gomilu leševa. Da li bi ili ne čistili led veliko je pitanje jer je poslat nazad da očisti tragove. To im je bila poslednja akcija pre gašenja, akcija koju ne izvršio do kraja. Zadržao je ono, da ne otkrivam zbog drugih koji nisu gledali film, što će ih spasiti od ukidanja.

Znam iz prve ruke kako to izgleda kad popusti koncentracija i kad se zbog malog previda ne sagleda cela slika. Bar smo film gledali i ne pišemo napamet.LOL

Solima je napravio dobru najavu za nastavak u kom će se Sikario sukobiti sa bivšim kolegama.

Datum objave: 16.Rujan/Sep.2018 u 23:26
Sicario vs Cia.

Objavio: cersei
Datum objave: 16.Rujan/Sep.2018 u 23:40
i meni je bolji od prvog, ako ništa barem jer nema one cendrave specijalke i onog  njenog potrčka crnca kojeg nitko nije ni zvaoLOL

Datum objave: 17.Rujan/Sep.2018 u 02:41

Zapaliću sveću u crkvi zbog otkaza E.BlantLOL

Šalu na stranu, adrenalin je iskorišćen maksimalno dobro. U akcijašima, naprave scenu koja izazove eksploziju adrenalina i posle je sve manje više monotono. Solima dozira, upumpava adrenalin onako kao što je naučio u Gomori i Suburi. Treba biti majstor pa u seriji iz epizode u epizodu održavati napetost, Solima je tu ispekao zanat. Ovde mu je još pomogao pokojni Johanson.

Objavio: Ljubivoje
Datum objave: 18.Rujan/Sep.2018 u 10:29
Moje viđenje je da je prvi deo mnogo utegnuiji i realniji ali sa malo efekata koji drže publiku prikovanom uz ekran jer nažalost, današnja publika traži spektakl i krv pre svega.
Zato prvi deo mnogima deluje monotono iako je zapravo vrlo zastrašujući baš zato što je vrlo realan, ako se upotrebi mozak za razmišljanje umesto za čulnu senzaciju.
Međutim, ko pa danas voli da razmišlja kada gleda film pa je stoga ovaj nastavak mnogo prijemčiviji za širu publiku a opet nije skroz izgubio vezu sa realnošću (osim onih 25 policajaca, što je mnogo mnogo je).
Nije realno ni to što Toro preživljava i ovaj nastavak, karteli su sve samo ne trapavi i bilo je za očekivati da će biti eliminisan na ovaj ili onaj način.
Sada dobijamo serijal koji će otići poznatim putem, dalje od realnosti svakako ali bar ćemo imati priliku (nadam se) da vidimo filmske majstore na delu.

Objavio: bokidante
Datum objave: 18.Rujan/Sep.2018 u 10:31
Podjednako dobar kao i prvi dio! Od mene 8/10

Objavio: mississippi
Datum objave: 18.Rujan/Sep.2018 u 19:20
Odličan film, Benicio ide u uži krug mojih omiljenih glumaca

Objavio: Dragan B Jovanovic
Datum objave: 18.Rujan/Sep.2018 u 23:33
Bolje da su ostali samo na prvom delu jel ovaj pokusaj nekog nastavka je cist promasaj.

Objavio: tantal
Datum objave: 19.Rujan/Sep.2018 u 00:34
Od svakog od vas bih uzeo po jednu recenicu i eto koliko se meni dopada i sta mislim o filmu.Jedina stvar koja mi smeta je izostanak bas Emili Blant.

Objavio: pavle-ristovski
Datum objave: 19.Rujan/Sep.2018 u 14:50
promasaj promasili su pricu. malo akcije totalan neuspeh

Datum objave: 19.Rujan/Sep.2018 u 16:59
Scenario je već bio pripremljen za Emili Blant pa su posle njenig otkaza morali mnogo da prepravljaju scenario. Film je kao nastavak dosta dobar ali bi vrovatno bio još bolji da Blantova nije otkazala svoje učešće u filmu.

Objavio: cersei
Datum objave: 19.Rujan/Sep.2018 u 17:04
meni je dobar jer nje nema, puno je cmoljila u prvomLOLLOL

Objavio: robin12345
Datum objave: 19.Rujan/Sep.2018 u 17:13
to nije film, to je epizoda, nastavak je jedino što nudi, jer čitav film je jedna epizoda "Homelanda", samo bez izbečene Claire Danes, koja je onako neurotična 100x bolja od Bluntice, srednjovjekovne učiteljice harfe u zabačenom planinskome selu...LOL

Objavio: amir.mira
Datum objave: 19.Rujan/Sep.2018 u 17:43
odličan filmić, cenu mu podiže muzička nota koja provejava kroz njega, pogledajte ga, ne bojte se, možda Vam se i dopadne

Objavio: kirkov46
Datum objave: 20.Rujan/Sep.2018 u 12:48
Mnou dobar film

Datum objave: 26.Rujan/Sep.2018 u 03:17
Meni je film bio dobar.

Datum objave: 29.Rujan/Sep.2018 u 12:59
danas am ga pogledao iako sam se dvoumio hoću li izgubiti opet 2 sata vremena kao i sa prvim drugi dio je 2-3 puta bolji od prvoga

Objavio: zgozelec
Datum objave: 09.Listopad/Oct.2018 u 10:58
Podnoslivo akonema treci deo. Ali... Se u svemu dobar, bar ono dobra druga epizoda.

Objavio: Danilo-Naissus
Datum objave: 09.Prosinac/Dec.2018 u 22:48
Mnogo bolji nastavak od prvog dela iz 2015. gde je Emili bila fikus, lepi isprazan fikus.
Inače, za prvi deo (2015) je po scenariju bio Emil, pandur, moralan sa nekim svojim (pomalo površnim i naivnim viđenju posla) a Del Toro njegov negativ. Ali je Del Toro toliko zasenio Bluntovu da je sećate se morala da se seli "u drugi manji gradić, gde još ima zakona".

Ovde je priča opet fokusirana na Del Toru, Brolin je samo neophodni prirepak iz prvog dela. Odlična akcija, na momente naivno ali ipak ok.

Jedine 3 velike rupetine na nivou vulkanskog kratera su:

- Del Torov prelazak granice - mečki na rupu. Bem' li ga. To je zadnje što je trebao da uradi.

- Egzekucija. Prostrelna u nivou cavum orisa. Ne radi se to nigde tako. Mora overa.

- Finalna scena. Najava nekog novog nastavka za manje od 3 godine, jer je ovo ipak jači nastavak u odnosu na onaj krš iz 2015. Od osvetnika (mada mali nije imao izbora) pa do mentora. One year later. Mali je možda i namerno omašio ali nisu seniori oko njega bolidi.

IMDB. 7,1      Lična:   7,2   6,6       

* fascinantna i već odrasla teen super zvezdica Isabela Moner koja eto ulazi na velika vrata Holivuda.
Velika filmska zvezda u najavi. Generacija 2001. Tek će ona imati velike filmove ubuduće, Bože zdravlje.
* ko ima teenove u familiji i Nikelodion kanal možda se seća njene odlične i vrlo zapažene uloge u "100 Things to Do Before High School (2014-2016).   

EDIT: kad bolje razmisli... zbog epizodne ksenofobije i islamofobije koja se pored stereotipa o zlim i prljavim Meksikancima oduvek provlači Holivudom...
...zbog višestrukih propusta i holivudizaciji policije... i zbog izostanka scena mafijaških obračuna - ocena umanjena sa 7,2 na 6,6.

Ipak, film koji svakako vredi pogledati i prokomentarisati.    

-------------
https://forum.titlovi.com/seoske-price-by-silent-passenger_t91473_p1426962.html#1426962" rel="nofollow">

Objavio: Danilo-Naissus
Datum objave: 10.Prosinac/Dec.2018 u 01:17
Nastavak uz sve vrline i mane ipak bolji od prvog dela (2015).

Doduše, onaj terorizam im uopšte nije trebao ni prizivanje istog, ali valjda vredi držati sugrađane Amere u tenziji. Nekada nuklearni napad SSSR, skoro Severna Koreja ma koliko to glupo zvuči,... uvek neki dežurni krivci.

O prelasku "terorista" iz Kanade ili vodom i vazduhom od Teksasa do Floride da ne pominjem.
Eto, zarad priče o finim Gringodima i "prljavim" Desperadosima ode priča u Mexico.

Prvi deo: 4,6

Drugi deo: 6,6    

-------------
https://forum.titlovi.com/seoske-price-by-silent-passenger_t91473_p1426962.html#1426962" rel="nofollow">

Objavio: beogradski
Datum objave: 24.Veljaca/Feb.2021 u 18:01
Odlican film. Del Toro i Brolin imaju odlicne filmove

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk