Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Beterang (2015)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Beterang (2015)

Beterang

Beterang (2015)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Veteran

Godina:

2015

Žanr:

drama, kriminalistički, komedija, akcija

Trajanje:

123 min

Režija:

Ryoo Seung-wan

Scenarij:

Ryoo Seung-wan

Glavne uloge:

Song Young-chang
  >  Chairman Jo
Yoo Hai Jin
  >  Choi Sang-moo
Hwang Jung-min
  >  Seo Do-cheol (as Jeong-min Hwang)
Jeong Woong-in
  >  Chauffeur Bae
Jaehyeon Kim
  >  Driver Bae's son
Jang So-yeon
  >  Driver Bae's wife
Oh Dal-su
  >  Team Leader Oh
Yoo In-young
  >  Da-Hye
Kim Shi-hoo
  >  Detective Yoon
Yoo Ah-in
  >  Jo Tae-oh
Ray Chase
  >  Seo Do-Chol (voice)
Jennifer Alyx
  >  (voice)
Oh Dae-hwan
  >  Detective Wang
Jeong Man-sik
  >  Manager Jeon
Bae Sung-woo
  >  Used cars business owner
Jin Kyung
  >  Joo-Yeon
Park So-dam
  >  Youngest
Lee Dong-hwi
  >  Yoon Hong-ryeol
Jang Yoon-ju
  >  Miss Bong
Ray Carsillo
  >  (voice)

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Beterang (2015)
    Objavljeno: 29.Srpanj/Jul.2017 u 01:15
Prijevod je najavio adm1r ⚡️
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2022 u 12:01
Pandur, veći od života, dobar otac i veran muž, vredan radnik i samoupravljač, nepotkupljiv, pošteniji od druga Pape, spretniji od Jackie Chana (uvek fenomenalni Hwang Jung-min) sa jedne strane i meni gotovo bondovski negativac u vidu mlađanog naslednika supermoćne kompanije, sav u hirovima i kompleksima, iza zaštite tima advokata i moćnog oca, svemogućeg novcETA. 

Film je, pre svega, sukob ove dvojice, između korupcije i unesrećenih, ugnjetavanih radnika, te prepreka u vidu novca i moći na svakom putu čestitosti. Tema, jasno, već viđena ali pored sjajnog protagoniste, odličan je i tempo, ne oseti se dva sata trajanja, krcati su što akcijom, ponešto i humorom, ljudskim tonovima, zanimljivim likovima. Žanrovski je rasut svuda, zbilja se trudilo da bude za svakoga ponešto, možda čak i na štetu onih najokorelijih ljubitelja žanrovskog filma, "Veteran" je prosto zabavan, interesantan film sa sjajnim glumcem, šta će više, u savremenom korejskom filmu žanrovska čistoća je gotovo greh ionako LOL  Kako bilo, vredi.
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2022 u 17:52
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Žanrovski je rasut svuda, zbilja se trudilo da bude za svakoga ponešto, možda čak i na štetu onih najokorelijih ljubitelja žanrovskog filma...

Ovo je prvo što mi je palo na pamet nakon odgledanog filma. Prošlo je već izvesno vreme otkako sam ga odgledao te zbog protoka vremena i zaborava, ne mogu da ga analiziram u sitna crevca, tek nisam preterano bio zadovoljan ponuđenim. Za blokbaster koji je u svoje vreme bio treći najgledaniji film na korejskom "box office", očekivao sam iskreno više. Lonac u koji je stavljen veliki broj namirnica, ali se jelo nije dovoljno dobro skuvalo. Cool
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2022 u 18:14
Mene je početak oduševio, iznenađujuće dobro koreografisane scene borbi, sa opakim timom kaskadera, te podjednako iznenađujuće dobrim Hwang Jung-minom u akcionom plesu poput onih boljih flimova Jackie Chana. Uz korišćenje kulisa i inventara automehaničarske radnje. LOL Taman sam se bio naoštrio za ludu akciju...no lutao je ton potom često. 
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2022 u 20:44
Dosta toga sitničarenja!
Film je ekstra i amen!

Ilitiga, baš mi se ne da pisati, igram neku igricu da smirim strasti za napisati za jedan drugi...
Ko ne vjeruje da je ekstra, nek provjeri.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2022 u 20:50
Ali šta znači "extra" ? Approve Ne može to tako, ovamo ti smeta kada ovi počnu sa "odličan" a onda ti kreneš sa "extra". 

I zašto bi, zaboga miloga, smirivao strasti? Strasti bi trebalo da pršte, ejakuliraju po ekranu, zidovima, temi, filmu. Umreće nam forum ako ubiVamo naše strasti. Unhappy Sada me kopka koji si to film gledao. Ermm
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2022 u 23:07
Ama imao sam poriv napisati jednu podeblju psihoanalizu likova i društva, ali to se ne smije.
Film je film i ljudi ga trebaju pogledati najprije pa možemo iza toga ćakulati na kavi.
Znadeš koji.

A što znači ekstra, uzmeš film A Simple Favor (2018), i u jednom trenutku čuješ ovo:
"That was extra!"
Što je to (bilo) ekstra i kako je naš žargonizam dospio u holivud, nemam pojma, ali bilo mi je drago.

Ažurirao JoxerTM - 25.Travanj/Apr.2022 u 23:17
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2022 u 09:52
Meni je ekstra onda kada naručujem npr karađorđevu šniclu (mada, bilo šta pohovano) pa za svaki slučaj zamolim konobara da mi donese ekstra tartar Approve tj ako nisam potpuno podivljao pa zatražim i ekstra pommes frites, ekstra dakle kao "povrh onoga što već ide"...narodski "šta si se stis'o" LOL a ne kao "vanserijski kvalitet" kako se to već danas klasifikuje. Approve
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2022 u 10:20
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Meni je ekstra onda kada naručujem npr karađorđevu šniclu (mada, bilo šta pohovano) pa za svaki slučaj zamolim konobara da mi donese ekstra tartar Approve tj ako nisam potpuno podivljao pa zatražim i ekstra pommes frites, ekstra dakle kao "povrh onoga što već ide"...narodski "šta si se stis'o" LOL a ne kao "vanserijski kvalitet" kako se to već danas klasifikuje. Approve

Jasno si i nedvosmisleno objasnio šta podrazumevamo pod ekstra, za svaku pohvaluWink, mada je Joxer u pravu šta znači ekstra-odličan, osobit, izvanredan, itd. Mada prekor za njegov komentar  filma stoji Smile
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2022 u 10:51
Ne fali meni razumevanja, već više volim da se glupiram, prosto mi je bilo stalo do toga da podmetnem priču o pohovanom mesištu i sjajnom umaku, krompirićima, morao sam je maskirati u nešto LOL
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2022 u 11:14
Uvek mi odgovarašWinkSmile, ma znam, valjda sam za ovih 5,6 meseci ukapirao, ja sam na forumu  ostavio još dozu ozbiljnosti i nekako mi je ok, nego uspostavljanje veze mi je bilo odlično, i podseti me da odavno nisam jeo  špikovanu glavu ( da se niko ne uvredi, jelo je bilo popularno, i skoro svaka kafana shodno geografskom području je imala na meniju, to je jedan od mnogih specijaliteta koji su odlični) a kao i puppet-a podseti me da su i u ovom i  slicnim korejskim filmovima sve i svasta stavili u `kinematografski1 lonac, zacinili sa podosta zacina a opet prijatno za jelo.

Ažurirao AlexDeLarge - 26.Travanj/Apr.2022 u 12:08
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2022 u 11:21
Svima valjda, ne samo tebi Wink. Sada tek da ne bude da mi je potrebna jezička lekcija i da je poenta zbilja bila u značenju ili tumačenju reči LOL
Ne znam šta je to Unhappy ta glava, nit čija zapravo LOL to nisam jeo/video igde Unhappy pričali su mi o nekakvoj "svinjskoj glavi" po netu, nisam ikada razumeo kontekst Stern Smile 
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2022 u 16:27
Kako nisi. Uđe čovjek u mesnicu:
- Imate li teleću glavu?
- Ne, ja se samo tako češljam.

Tako sam čuo izvorno, nakon 10 godina čuo sa svinjsku... Znaš kako to ide u narodnoj predaji, netko doda, netko izmijeni.

A ovo, komentar na nešto sa "ekstra", to je nekako bilo ušlo u ulični žargon i zamijenilo iritantnu posudbenicu "kul".
Sama po sebi upotreba je potpuno pogrešna, ali ljudi u stvarnosti nisu holivudski Mordor, nego su puni ideja i humora.
Pa se to ekstra osim za nešto jako dobro počelo koristiti i za sprdanje, ironiju i sarkazam kad nešto nije nimalo dobro, primjer:
- Gorivo opet poskupljuje!
- Ekstra!

- Ma znaš šta, idi u p. materinu!
- Ekstra!

- Zakasnio si na kavu, ja odlazim, a ti kako želiš.
- Ekstra!

E sad, kako se ovdašnja neobična upotreba toga ekstra probila u jedan holivudski scenarij, ne znam.
Ali mi je pozitivno podebljalo utiske ionako dobrog filma.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2022 u 17:30
Jeste van teme duboko, Ali ima i onaj stari vic, a i ovaj sam cuo pre 20 i nesto godina, pa da toj je taj period, a ovaj je posle njega ulazi čovek u mesaru i pita mesara imate li nogice, a mesar odgovara, jok stojim na... onaj tip viceva, ali kad sam ga cuo u drustvu svi smo se smejali.

A pored ekstra, za ir... itd. se koristila reč super, a u skorije vreme divno.

Ažurirao AlexDeLarge - 26.Travanj/Apr.2022 u 17:40
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,180 sekundi.