| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Praner Manush (2012) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Praner Manush (2012)Objavljeno: 22.Kolovoz/Aug.2014 u 22:21 |
|
Praner Manush (2012) ![]() IMDb Režija: Aritra Sarkar Scenarij: Aritra Sarkar Žanr: Kratki, Drama Jezik: Bengali Država: Indija Trajanje: 15 min Aditi Dhar ... Mother Aritra Sarkar ... Chaitak Dinker Sharma ... The Friend Parul Singh ... Wife of 'The friend' Master Yash ... Young Chaitak Praner Manush achhe prane ... To je pesma nobelovca, omiljenog pesnika Rabindranatha Thakuru - 'Praner Manush' - bukvalno, čovek "Prana' ili 'života', značenje ove fraze može biti u rasponu od ljubavnika do 'poznanika'. Pod jakim uticajem Baul kulta, kulta visokog nivoa shadhak / jogija, koji se razlikuje po pojednostavljenom pristupu sadhani i svakodnevnom životu, stavljajući suštinushadhana u jednostavnu po zvuku ali dvosmislenu narodnu pesmu, stavljajući ljubav iznad svega i tražeći Boga kao ljubavnika. Praner Manush achhe prane ... Moj 'praner Manush' je ovde u meni... Pa ga vidim gde god da pogledam.... On je tu u mojim očima... kao izvor svetlosti... Tako da ga nikada ne ispuštam iz vidika... Tako ga vidim u svemu što gledam... Podneo sam mnogo bola da bih ga čuo... tražio ga... lutao po dalekim mestima... No, avaj, neuspešno... Onda, kad sam se vratio na moje mesto... umoran i nezadovoljan... Tada sam čuo ga ... Čuo sam ono što on govori sve vreme... Nigde, već u mojoj pesmi! Hej, čini se da si ga previše tražio... Tu i tamo, svuda... Oh, čini se nezadovoljno i iscrpljeno... Ne, to ne pomaže... nikada ni nije... Dođi samo kod mene i pogledaj... Pogledaj u moje srce... pogledaj u moje prijateljske oči... on živi unuta... On je tu u mojim očima... kao izvor svetlosti .. tako da ga nikada ne ispuštam iz vidika.... Tako ga vidim u svemu što gledam... Prevod i tekst za najavu je uradio: mita53 TITL |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |