| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Last Starfighter (1984) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
bojan969
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: The Last Starfighter (1984)Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2014 u 21:15 |
|
The Last Starfighter (1984) ![]() Žanr: Akcija, Avantura, Fantazija Trajanje: 101 min Država: Amerika Jezik: Engleski Režija: Nick Castle Scenario: Jonathan R. Betuel Uloge: Kay E. Kuter ... Enduran Dan Mason ... Lord Kril Lance Guest ... Alex Rogan / Beta Alex Dan O'Herlihy ... Grig Catherine Mary Stewart ... Maggie Gordon "Posljednji zvjezdani borac" bio je jedan od prvih filmova koji su obilato koristili kompjuterski generirane vizualne efekte. Zanimljivo je napomenuti kako mnogi smatraju da je ideja filma zasnovana na urbanoj legendi da su arkadne igre u biti vrsta testa pomoću kojega se traže i novače borbeni piloti. Ujedno, ovaj film je i jedan od najljepših dječjih fantazija i putovanja koji je mnogim generacijama još uvijek jedan od prvih na listi najfilmova ikada. Alex Rogan živi u velikom naselju prikolica kojim upravlja njegova majka. Višak slobodnog vremena provodi igrajući videoigrice. Igrajući Starfighter igru, jednom prilikom Alex je odigra do kraja, postigavši najbolji rezultat ikada. Međutim, raspoloženje mu se naglo pokvari nakon što dobije obavijest da je njegova molba za sveučilišnu stipendiju odbijena. Ubrzo upoznaje čovjeka po imenu Centauri (Robert Preston), koji se predstavi kao zaposlenik firme koja je stvorila igru. Prije nego li se uspio snaći, Alex se nađe u Centaurijevom automobilu koji poleti u svemir. Tako je počelo Alexovo svemirsko putovanje na kojem je doznao da videoigra nije bila obična igra, već je zamišljenja kao test za one koji su najsposobniji da se bore za spas čitave galaksije. Došavši u u izvanzemaljsku bazu, nezadovoljni Alex zatraži da ga bezuvjetno vrate kući, ali uviđa kako ga progoni izvanzemaljski lovac na glave. Shvativši kako mu je jedini izlaz udovoljiti Centauriju, Alex se vraća nazad u bazu gdje otkriva kako su svi piloti ubijeni, te kako posljednja nada za spas galaksije leži u njegovim rukama. izvor: mojtv Ažurirao kadetoni - 11.Sijecanj/Jan.2021 u 15:21 |
|
![]() |
|
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole Pridružen: 03.Sijecanj/Jan.2005 Status: Offline Points: 12364 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2014 u 21:56 |
|
kad sam bio klinac, obožavao sam ovaj film, nedavno ponovno gledanje me razočaralo, slično kao i s većinom filmova iz djetinjstva...
|
|
![]() |
|
deda vlada
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Vojvodina Status: Offline Points: 77 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Srpanj/Jul.2017 u 09:20 |
|
Po meni jedan od boljih filmova za decu tog žanra. Ima borbe ali ne i nasilja. Preporuka svim roditeljima da pogledaju zajedno sa decom.
|
|
|
Uvek znam ono sto neznam
|
|
![]() |
|
Freak37
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Srpanj/Jul.2015 Lokacija: Beograd Status: Online Points: 130 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Prosinac/Dec.2020 u 01:10 |
|
U to vreme film je bio hit , ja sam ga danas prvi put gledao i naravno da nisam ocekivao da me obori sa nogu .
Vise sam uzivao u remasterovanom zvuku i slici .(ove god remasterovano).
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Prosinac/Dec.2020 u 16:52 |
|
Bio je hit kao i ratne igre, oba podjednako nisu odolili zubu vremena. Preskočiti i čekati nadam se pošten rimejk (VR kacige i sranja umjesto arkada), ali nikako ne poglupljen (holivudske retardacije u svakom filmu tipa: ja sam tvoj otac).
|
|
![]() |
|
Freak37
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Prosinac/Dec.2020 u 13:28 |
|
Prijatno je pogledati neki stari film i podsetiti se tih vremena , pogotovu ako je film remasterovan. Svako ko je u tom vremenu bio dete ce ovo shvatiti . Naravno da ce rimejk u vremenu u kom bude izasao izgledati vizuelno i audio bolje ali original nema reprizu . A na kraju krajeva sud naroda je najrelevantniji , tj IMDB.
|
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2020 u 20:26 |
|
Čuo sam dobre kritike od starijih o ovom filmu...
Možda je vreme da se pogleda za praznike... Kažu, SF akcija klasik iz 1984. I čini mi se, vrlo interesantna ideja / scenario...
|
|
![]() |
|
Freak37
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Prosinac/Dec.2020 u 12:22 |
|
Iskreno i ja sam ga sada prvi put gledao ,i naravno da nije na nivou npr. Bladerunnera .Procitao sam da je ovaj film interesantan po svojim ranim CG VFX efektima koji su iz sadasnjeg ugla smesni ali tada je to bilo nesto novo. I jeste istina da tvorac ovog filma zeli da snimi rimejk , ali ipak pre toga mislim da treba i ovu orig.ver.pogledati. U danasnje vreme poplave shit filmova taman eto vremena da se pogleda neki stari a Remastered , cisto dok jos moze da se skine Ful BluRey .
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Veljaca/Feb.2026 u 20:11 |
|
Gledao ga više puta kao dete u bioskopu, "Odeon" i "20. Oktobar" su gotovo redovno prikazivali Last Starfighter, kao i Battle Beyond the Stars, svemirskih opera nam eto nije falilo. Ne bih sada mogao da ih gledam ali jesu obeležili to vreme detinjstva ☺️
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |