| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Povečanje titla u filmu na DVD-u ili DivX-u? |
Odgovori
|
| Korisnik | |
lukanino
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Povečanje titla u filmu na DVD-u ili DivX-u?Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2012 u 13:13 |
|
Supruga izgubila vid na jednom oku. Titlovi na prženom DVD-u presitni. Kako ih povečati na snimaču Pioneer DVR-545HX?
Hvala
|
|
![]() |
|
Fokan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2012 u 13:46 |
|
Na prženom ili originalnom DVD-u nikako, kupiti veći TV. Kod DivX-a je stvar nešto bolja - ne znam za konkretni Pioneerov uređaj ali neki (Philips) playeri imaju mogućnost odabira veličine fonta (large). Dakle, možda razmisliti o investiciji u novi uređaj. Inače, Pioneer je poznat po sitnim titlovima kod DivX-a, i ja sam bio poprilično nezadovoljan sa svojim ali sam našao negdje na mreži firmware od čovjeka koji radi baš za Pioneere i sad je nešto bolje sa čitanjem.
|
|
![]() |
|
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017. Pridružen: 24.Svibanj/May.2006 Lokacija: Na korak do... Status: Offline Points: 5671 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2012 u 14:23 |
Na već narezanim diskovima ne možeš povećati slova ako to plejer ne podržava. Jedino što možeš je da ponovo za svaki film koji želiš da gledaš napraviš nove titlove i narežeš ili gledaš preko USB-a ako ga imaš na plejeru/TV-u. Možda ti ovo pomogne:http://forum.titlovi.com/nikad-vise-problemi-sa-dvd-plejerima-i-titlovima_t42274.html |
|
|
|
![]() |
|
lukanino
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2012 u 15:43 |
|
Zahvaljujem. Stvar je dosta obeshrabrujuća.
|
|
![]() |
|
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 16.Srpanj/Jul.2008 Lokacija: MKD Status: Offline Points: 4668 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2012 u 16:58 |
|
Nije. Uputstvo na linku od MM je veliko zbog detaljnog objasnjenja i sadrzu sve potrbne informacije.
A zapravo prakticno se radi za 2-3 minute, ali jednom moras proci proces uz uputstvo da odredis koji rezultat tebi odgovara sto moze biti 1-2h vremena samo jednom. |
|
|
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist. |
|
![]() |
|
lukanino
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Srpanj/Jul.2012 u 12:43 |
|
Da li to znači rekodiranje videozapisa i lepljenje titlova na samu sliku pomoću VirtualDuba ili AviDemux-a? Da li je dovoljno pratiti uputu napisanu na ovom sajtu ili ima nešto za početnike? Imam Windowse 7 Home Premium i snimač Pioneer DVR-545HX (mali titlovi)!
Molim mišljenje
|
|
![]() |
|
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 16.Srpanj/Jul.2008 Lokacija: MKD Status: Offline Points: 4668 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Srpanj/Jul.2012 u 13:00 |
|
Molim te procitaj uputstvo, samo izgleda dugacko a zapravo ima texta samo kao 5-6 minuta sto ima u filmu.
Imas opcije da dodas prevod bez rekodiranje videa, ko sto sam vec rekao za 2-3 minuta zavrsena posla da imas titlove u veci font i boju koju ti najvise odgovara. Ažurirao prijatel-MKD - 23.Srpanj/Jul.2012 u 13:02 |
|
|
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist. |
|
![]() |
|
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017. Pridružen: 24.Svibanj/May.2006 Lokacija: Na korak do... Status: Offline Points: 5671 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Srpanj/Jul.2012 u 16:26 |
Uputstvo je kako za iskusne tako i za laike. Detaljno do u tančina opisuje proceduru za pravljenje titlova drugačijih od uobičajenih srt, sub i txt titlova za DivX (avi), za plejere koji podržavaju sve DivX formate sa titlovima ali imaju premalu veličinu fonta, kao i za one koji uopšte ne podržavaju titlove za DivX (za njih se titl implementira u sam avi fajl). Iste titlove (idx/sub slikovni format) je moguće upotrebiti i za mkv i mp4 fajlove uz upotrebu MKVMerge/Yamb programa, za šta takođe postoji lepo uputstvo na ovom sajtu. Međutim, ako su čak i titlovi sa DVD filmova premali, nema druge pomoći osim reenkodiranja u novi DVD (VIDEO_TS/VOB) fajl sa povećanim fontom. Najlakše je programom ConvertXto2DVD (takođe postoji uputstvo) pa zatim narezivanje na novi DVD disk. Doduše, može i bez reenkodiranja ali program nisam ispitao i ne postoji uputstvo na forumu. Upustva potražite sami na forumu, ne tražite da vam ovde ponavljamo ono što već piše tamo. |
|
|
|
![]() |
|
lukanino
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Srpanj/Jul.2012 u 18:45 |
|
Sorry! Imam 76 godina i premda sam tehničar, godine čine svoje.Kopirao sam "Nikad više.." i VirtualDub .Moj snimač podržava DivX 6 i VobSub, idem dalje. Treba me gurnuti na posao!
Hvala!
|
|
![]() |
|
lukanino
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2012 u 12:21 |
|
Problem rješio HMDI kabelom od PC-a do tv 106 cm (Panasonic).
Softverom Nikad više.. nije išlo jer nemam plejer nego snimač i na PC nemam Subtitle Workshop i plejer MPC itd. Zahvaljujem na strpljenju i pomoći. Pozdrav!
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |