Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > SAJT I FORUM > Predlozi, pitanja, problemi, kritike...
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Popis engleskih titlova s velikim brojem dl-a
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Popis engleskih titlova s velikim brojem dl-a

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
nitkov View Drop Down
Junior translator
Junior translator
нитков

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nitkov Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Popis engleskih titlova s velikim brojem dl-a
    Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2011 u 15:41

Je li moguće postaviti upit na bazu i doći do podatka o najskidanijim titlovima na engleskom jeziku koji do sada nisu prevedeni?

Izvršio sam dvije pretrage, prvu po ključnoj riječi "AKA" i drugu po ključnoj riječi "THE", s prikazom titlova na engleskom jeziku i poredao po broju downloada kako bih dobio gomilu rezultata i za neke filmove koji mi se nisu činili poznatim, odnosno koji ne spadaju među najpopularnije sam provjerio postoji li prijevod.

Evo par primjera titlova na engleskom na koje sam naletio:

Naravno, to što su ti titlovi skidani veliki broj puta ne znači nužno da je prijevod za te filmove baš toliko tražen. Evo barem dva razloga za to:
  1. Postoje zanimljivi filmovi za koje uopće ne postoje titlovi na engleskom jeziku, kao i filmovi za koje postoje titlovi na engleskom jeziku, ali nisu postavljeni na stranici.
  2. Postoji mogućnost da su titlovi skidani ciljano, tj. da je određen broj ljudi tražio upravo titl na engleskom jeziku, dok te iste ljude ne bi zanimao prevedeni titl.

Kad se sve uzme u obzir, smatrate li da bi imalo smisla sastaviti listu TOP 50 najskidanijih titlova na engleskom jeziku za koje u bazi ne postoji nikakav prijevod?

Također, ako postoji samo prijevod na makedonski ili slovenski jezik - titlovi na tim jezicima su rijeđe skidani sa stranice i nema ih u toliko velikom broj - mislim da slovenskih ima više od makedonskih, ali ne mogu biti 100% siguran u to, administratori to mogu provjeriti bez mene, nije bitno što ja mislim o tome.

Ako bi odlučili objaviti takvu listu, bi li ona bila objavljena na javnom dijelu foruma (koji je dostupan svim korisnicima, čak i gostima) ili ne?

I tak... može li mi netko s tim ovlastima (kako čujem, to je darije i nitko drugi) usput promijeniti nick u нитков? Hvala. Smile

Na vrh
Alexander Supertramp View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Alexander Supertramp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2011 u 15:54
Mislim da je prijedlog dobar, vjerovatno bi dosta ljudi našlo da prevede nešto što je ujedno i njima zanimljivo.
Life isn't that simple. I mean who cares if Ling Ling returns the wallet and keeps the money? It has nothing to do with either fear or love.
Na vrh
LEMONZOO View Drop Down
Active member
Active member
Uvijek u pravu.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LEMONZOO Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2011 u 19:36
prijedlog je dobar, ali kompliciran
to bi se nekako moglo uraditi, da se napravi skripta koja će provjeravati sve engleske i gledati ima li duplikata na našem jeziku, onda iz tih podataka napraviti tablicu...

mislim da bi takav dodatak čak i usporio rad sajta.

ali ako ima neki opasan web programer, neka se javi
Na vrh
Kampfar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Nadri-talentovan

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kampfar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2011 u 20:04
prilično ne razmotreno više faktora.

1) Sajt se ne bavi Eng. titlovima, i samim tim baza je manja od željene.

2) Sam Eng. titl može da bude za više verzija, CAM, DVD, R5 itd. a na sajtu će neko recimo da  okači za CAM ali ne i za BLU-RAY

3) Dobri filmovi nemaju nužno samo Eng. prevod, već se može desiti da ima samo na Portugalskom, Španskom itd...ili uopšte da nema.

4) Listu je samim tim nemoguće napraviti niti održavati.
1) The Fockers DVD RIP (80 skidanja)
2) The Fockers R5 (50 skidanja) itd.

Možda se nazire nit u toj priči, ali nema kraja, niti štofa.

Ažurirao Kampfar - 24.Ožujak/Mar.2011 u 20:06

I know who I am. And after all these years, there's a victory in that.
Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2011 u 20:38

@trash ako imas volje i slobodnog vremena mozes napraviti tu listu, A/M podrzava tu ideju.Clap

Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2011 u 21:23
Svatko tko želi nešto raditi ima moju podršku. Thumbs Up
Na vrh
Kampfar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Nadri-talentovan

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kampfar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2011 u 23:31

E baš me zanima kako, pošto ne postoji u teoriji mogućnost da se to izvede, jer je nezavisno od volje čoveka Dead

Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2011 u 08:36
Originalno postovano od strane Kampfar Kampfar piše:

E baš me zanima kako, pošto ne postoji u teoriji mogućnost da se to izvede, jer je nezavisno od volje čoveka Dead

U teoriji možda nema, u praksi- prepustimo kolegi koji je sve ovo zamislio da pokuša da osmisli i relaizaciju.Smile Uostalom, ti imaš svoju zanimaciju - pusti druge da nađu svoju Wink
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
Kampfar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Nadri-talentovan

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kampfar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2011 u 16:33
Originalno postovano od strane bojanadj bojanadj piše:

Originalno postovano od strane Kampfar Kampfar piše:

U teoriji možda nema, u praksi- prepustimo kolegi koji je sve ovo zamislio da pokuša da osmisli i relaizaciju.Smile Uostalom, ti imaš svoju zanimaciju - pusti druge da nađu svoju Wink

Aha, tako piramide nastale. Nisu znali šta grade i nasta čudo.
Niko ne brani čoveku.

Ažurirao Kampfar - 25.Ožujak/Mar.2011 u 16:34

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,242 sekundi.