Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Uputstva > DVD software: sve na jednom mestu
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - VSO ConvertXtoDVD - Pomoć
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

VSO ConvertXtoDVD - Pomoć

Odgovori Odgovori Stranica  123>
Korisnik
Poruka
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: VSO ConvertXtoDVD - Pomoć
    Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2009 u 19:19

Evo da pitam ovdje...zanima me kako su vam porihtane postavke u "ConvertXtoDvd 3"(naravno ko ga koristi za prebacivanje "mkv"(HD,m-HD,BluRay itd...)),za gledanje takvog filma na Dvd-playeru(ako uopće koristi netko to)??!Ja znam da kada prebacim taj film u dvd format da ne ostane ista rezolucija slike,a i zvuk sigurno sjebe nešto,al šta ću kad volim gledat film na Dvd-playeru a ne na kompu!kad prebacujem mkv film meni je to porihtano ovako:

Settings
encoding
-encoding quality speed-high quality--long encoding time
-target size-(dvd 5)
-conversion priority-normal
video procesing
-de-interlacing-automatic
-video resize method-letterbox
dvd specification
-format-pal(europe)
-dvd resolution-automatic(based on input resolution)
-aspect ratio-16:9(video screen)
audio
-default audio language-english
-audio format-automatic
-audio level-dont change audio
Evo to mi je tako porihtano kad konvertiram "mkv"film,kad se završi konverzacija ok je film(super slika i zvuk),ali me zanima dali to treba možda drugaćije porihtat nešto ili je tako dobro!?
Na vrh
mzx View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mzx Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2009 u 14:39
Svaki put kad uradim neki film(konvertujem)koristim VSO program koji dobro radi i koji je namesten bas kako treba ali imam jedan problem sa njim a to je svaki put kad se konvertira film slika je 4:3 format bez obzira kakav je izvor filma koji sam stavio za konvertiranje i nikako da izadje u 16:9 formatu i posle na tvu je slika velika i razvucena na ceo ekran  u formatu 4:3 mada je sve u postavkama programa dobro namesteno ali to sa formatom slike mi nije jasno zasto je tako i gde ja gresim a zeleo bi da film izadje u 16:9 formatu,pa bih molio ako moze neko da mi da odgovor na ovo moje pitanje o problemu koji me muci jer bas dugo koristim ovaj program ali je taj problem sa formatom slike uvek prisutan.hvala..Confused
Shadow
Na vrh
N.B.G. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Sick Boy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj N.B.G. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2009 u 17:30
Settig: Automatic = Resen problem.
A tebi je verovatno setovano da odradi DVD 4:3, znaci Automatic!

Na vrh
kanda View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kanda Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2009 u 17:41
Ako govoriš o programu convertXtoDVD, trebaš u settings\dvd specification\aspect ratio staviti automatic, kao i kod video processing/video resize method. Meni je tako namješteno i nikad nije razvukao sliku
Na vrh
dcizmas View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dcizmas Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2009 u 20:12
U meniu Setings, pa klikni na TV Format - TV Screen postavi na 16:9 (Widescreen)
ako nisi to uradio - uradi

Ažurirao dcizmas - 15.Svibanj/May.2009 u 20:14
Pozdrav svima...
Na vrh
mzx View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mzx Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2009 u 20:33
ej drustvo hvala puno za pomoc ali sam upravo sad proverio i sve je kako ste i rekli znaci na automatic ali i pored toga slika se razvuce na 4:3 umesto na 16:9 kako bi a zeleo mislim kako je i bolje za izgled filma i stvarno mi nije jasno u cemije problem,ja koristim verziuju vso programa convertxtodvd 3 i nije mi stvarno jasno zasto tako konvertira ali hvala josjednom 
Shadow
Na vrh
mzx View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mzx Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2009 u 20:37
hvala ti za pomoc i bilo je namesteno na automatic pored opcija 16:9 i 4:3 ali je bilo tako namesteno i sad cu da pribam da uradim na takav nacin jedan film pa cu da vidim ,,hvala druze
Shadow
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2009 u 21:14
mozda na DVD pleer treba da podesis aspect ratio, mozda dvd player ti razvlaci sliku na 4:3
Jesi probao na pc preko BsPlayer ili bilo kog pleera, jel ti i tamo razvlaci sliku? Skidaj najnoviju verziju convertx-aWink
Na vrh
conja View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj conja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2009 u 22:16

Gledas li ti te filmove preko liniskog plejera ili ti je komp vezan na tv?

Convertx mi nikad nije pravio te probleme bez obzira na verziju......

Na vrh
mzx View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mzx Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Svibanj/May.2009 u 00:08
gledam te filmove na normalnom dvd pleeru ko sto su svi drugi i komp mi nije povezan sa tv om ili bilo cim drugim a slika od filmova koje konvertiram kad ih pustam preko bs pleera na kompu je sasvim uredu slika je na 16:9 , dvd pleer je namesten na normalno sve kako sto i treba  mislim za aspect ratio i to ali eto ja nevidim zasto je to tako jednostavno neznam dosad sam uradio peko 300 filmova i dali 2 su bila sa 16:9 slikom svi ostali su 4:3,...Confused
Shadow
Na vrh
kanda View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kanda Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Svibanj/May.2009 u 00:31
Probaj taj dvd koji napraviš u convertx-u pogledat kod nekog prijtelja na njegovom playeru. Meni miriši da je stvar u playeru.
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Svibanj/May.2009 u 00:33

Imam potpuno isti problem sa verzijom 3.x i to samo kad je uključen meni.Uradi jedan film bez ikakvog menija,znači samo film i titl pa vidi šta će biti.U početku sam radio sa verzijom 2.x i to se nije dešavalo.

Sada, kad mi je film važan,tj. za moju kolekciju,film radim bez menija a onda pravim meni sa "TMPGEnc DVD Author 3 with DivX Authoring" u kome mogu da biram i da li će meni da bude u 4:3 ili 16:9.Jeste da dupliram vreme potrebno za gotov proizvod,ali svako se zadovoljstvo nečim plaća,zar ne?

I mali kometar u vezi podešavanja kućnih DVD plejera.Gotovo nijedan nema podešavanje slike tipa promena formata 4:3 - 16:9.Imaju samo podešavanje wide (široki ekran) i normal.Ako na TV-u sa ekranom formata 4:3 staviš na wide,odseca sa obe strane po 1/5 slike,dok visina ostaje ista.To se lako primeti kad je titl nalepljen na film,najednom nema početnih i poslednjih slova u titlu.Ako i postoji plejer koji ima pomenuto podešavanje,ja za njega nisam čuo.

A i probao sam da film koji je loše prikazan na moja 3 plejera odnesem kod prijatelja da pogledam kod njih,isti slučaj - i kod njih je loše,znači - ConvertXtoDVD 3.x + meni.

Ažurirao Movie Master - 16.Svibanj/May.2009 u 00:46
Na vrh
mzx View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mzx Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Svibanj/May.2009 u 01:17
Sve filmove koje sam  dosad radio sa ovom verzijom konvertx a sam radio iskljucivo bez menija jer i nevolim menije na dvd film osim ako nije original koji kupim u radnji i dvd peer je shockwawe jedan a drugije panasonic noviji model ali i na obadva je ista slika a tv je samsung jedan normalan crt ekran flat a drugije lg ali lcd i isti milenko i tamo i tamo pa sve milsim da ta verzija 3 nije nesto uredu ili neodgovara mom sistemu mislim kompu
Shadow
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Svibanj/May.2009 u 01:37
Čuj,to je gotovo nemoguće,mislim da CXtoDVD 3 ne odgovara tvom sistemu.Ako ti plejer na komp-u pokazuje normalnu sliku onda može biti samo da nije kompatibilan sa kućnim DVD plejerima.Pokušaj da nabaviš stariju verziju 2.x pošto ionako ne praviš menije onda ti to nije ni bitno.Sa njom sam pravio savršene DVD-ije sa najjednostavnijim menijem i bilo je perfektno.
Na vrh
mzx View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mzx Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Svibanj/May.2009 u 02:03
OK ALI KAD SKINEM TU VERZIJU KAKO DA NASTELUJEM POSTAVKE U TOM VSO KONVERTERU STO KAZES VSO 2 ??

Shadow
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Svibanj/May.2009 u 02:27

Molim bez vikanja (velika slova).Ako ti se pomoć ne sviđa,snalazi se sam.

Krajnje jednostavno.Prvo i najvažnije ako u tvojoj budućoj verziji postoji - štikliraj opciju za zvuk,da ne proverava i ispravlja greške u tonu jer će onda možda dolaziti do ispadanja iz sinhronizacije tona i slike.

Drugo - ostavi sve osim rezanja,po default-u,samo odredi folder u koji ide DVD film.

Jedino kod postavke za kvalitet enkodiranja preporučujem "best encoding/slowest".

Ostalo ne treba dirati.

Ako ti ovo ne pomogne,ja ne znam bolje.

Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Svibanj/May.2009 u 11:11
Na liniskom playeru pri ucitavanjem player unapred odredi aspect prema prvog video koji treba reproducirati. To znaci ako u jednom DVD se postavi menu sa aspect 4:3 a film je 16:9 desi se to da player ucita da je to 4:3 aspect sprema menu i film ti razvuce po visinu.
1. za 16:9 film mora uvjek da menu bude 16:9 aspect.
2. napravi film bez menu, pri tome ne bi trebalo da razvuce sliku po visini, nego ucitati aspect 16:9 prema filmu koji je 16:9.
3. U linijskom playeru u podesavanja proveriti da nije odabrano leterboxing, da kad reproducira 16:9 aspect menu pri 4:3 ekranu treba da vrsi Pan & Scan za menu.

Ažurirao prijatel-MKD - 16.Svibanj/May.2009 u 11:17
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
mzx View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mzx Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Svibanj/May.2009 u 13:57
Prijatelju nema govora o vikanju nego su slova bila slucajno ukljucena mislim velika i sam slucajno pisao njima taman posla da vicem pa da niste vi ja nebi znao sta da radim hvala ti mnogo prijatelju za ovakav temeljan odgovor ako ovo nepomogne neznam stace jos samo da nadjem ovu stariju verziju odakle da skinem i mislim da cu da resim problem i ti si mi bas mnogo u tome popmogo i zato hvala jos jednom ...Thumbs Up
Shadow
Na vrh
mzx View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mzx Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Svibanj/May.2009 u 19:18
hvala drugar skinuo sam jedan convertx ali ta verzija koju si mi prikazao na slikama nepostoji ustvari nemogu da je nadjem nigde a trazio sam dosta i neznam gde bi mogo da nadjem bas tu verziju i ova koju sam skinuo nije ko sto je ta na tvojim slikama i jedino ako zelis da mi kazes gde da trazim da bi bas tu verziju skinuo i instalirao ovako sam bespomocan jbg,,ali hvala svakako.. 
Shadow
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Svibanj/May.2009 u 20:02

Moraćeš da pretražiš neke naše rapishare sajtove u temama za softver.Mislim da sam i ja tamo našao neke verzije programa koje koristim.Što je najvažnije, ljudi postavljaju linkove za skidanje programa koji imaju serial ili krak uz opise programa i komentare ljudi koji su ih skinuli i koriste ih.

Verzija koju sam ti ja pokazao je prastara,posle nje postoje bar 7-8 novijih ali su sve 2.x.

Ako ništa ne nađeš,pokušaj da nađeš onaj TMPGEnc program iz mog gornjeg posta.U njemu možeš da preradiš svaki (ali baš svaki) DVD film,sa ili bez menija i garantovano dobijaš sliku kakvu želiš,dodaješ nekoliko titlova koji mogu da se biraju i još neke stvari.Možeš s njim i DivX da praviš sa menijem.Jedina mana mu je što se plaća pa ti treba krak ili serial.

Evo kakvo je moje iskustvo sa pravljenjem DVD-a od DivX-a.Prvo napravim DVD sa ConvertXtoDVD 3 (za 20-30 minuta).Zatim taj DVD uvučem u TMPGEnc,odredim mu kakav meni želim,dodam titl kome podesim veličinu i font i pustim da odradi nov DVD što potraje od 35 do 45 minuta,zavisno od toga koliko sam iskomplikovao sa menijem.

I kao krajnje rešenje,program WinAVI Video Converter  8 koji na žalost lepi titl na sliku ali je zato brz i daje format slike kakav ima original.(i za njega treba serial)

Drage volje bih ti dao linkove za skidanje tih programa ali je sve to bilo tako davno da ih više nemam.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.