| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
najprikladniji prevodi za Lord Of The Rings ediciju filmova (svih 6) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
ljubisa-raimovic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: najprikladniji prevodi za Lord Of The Rings ediciju filmova (svih 6)Objavljeno: 27.Studeni/Nov.2025 u 20:42 |
|
Pozdrav,
filmofil sam... i tonu prevoda sam odavde pokupio u svim ovim godinama... a onda dodje vreme da se zapitam, ovako na glas, pa me neko posavetuje... zima je, i pre neki dan otpoceh, i zavrsih, bindjovanje prve trilogije... normalno... posto se zima tek zahuktava... rekoh, ajde sad da pogledam jos jednu trilogiju... The Hobbit... krenuh sa prvim filmom: The Hobbit: An Unexpected Journey... i nesto mi smeta... u prvoj trilogiji, prevod mi je bio prirodan... nisam cak ni razmisljao o prevodu... malo je reci bili su savrseni... I eto to je moje pitanje... Vi filmovili iskusniji a istovremeno i ljubitelji Tolkinovog sveta, mozete li mi preporuciti koje prevode za ova tri filma iz edicije The Hobbit da odaberem... (ko su autori prevoda, pa cu po tome najlakse naci to sto preporucujete) Hvala. Pozdrav celoj ekipi titlovi tacka com |
|
![]() |
|
ljubisa-raimovic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Studeni/Nov.2025 u 15:16 |
|
Ok, snasao sam se... skidas sve redom pa vidis koji ti odgovara... ali... kad si nasao fajl koji ti bas odgovara, u kojem je prevod "najbolji" ti vec ne znas odakle si ga skinuo... posto je najverovatnije brdo faljova skinuto... i tu dolazimo do "nove ideje"
nacinom kako se nazivaju titlovi... bilo bi dobro da u imenu fajla koji smo skinuli stoji naziv prevodioca, tj onoga koji ga je postavio... tako da se moze lakse pratiti, tj ocenjivati rad ljudi... |
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Studeni/Nov.2025 u 15:33 |
|
Uh, kao veliki ljubitelj Tolkienovih zaostavština i neko ko je odgledao bezbroj repriza u bezbroj varijanti, teško mogu da se setim tačnih prevoda kako bih mogao da preporučujem.
Ali ovo je sajt na kome se maksimalno vodi računa o kvalitetu i titlovi se proveravaju i odobravaju ako zadovolje standarde. U tom smislu sve što je odobreno, pretpostavka je i da je dobro. Naravno, mi koji dobro poznajemo jezik naletimo ponegde na neki sitniji propust, ali to su samo sitnice u jako dobro odrađenom poslu što nikako ne utiče na ukupni utisak. Poslednje što sam gledao bile su produžene verzije i jedne i druge trilogije, a u to vreme bile su dostupni samo jedni titlovi zs vaki film, eventualno po još jedan gde bi se, recimo, prilagođavalo sa srpskog na hrvatski i slično. U suštini nema greške ako se pogodi verzija titla koja odgovara filmu. Inače najčešće na dnu titla piše ko je prevodilac, ponekad i ko je eventualno prilagođavao titlove, tako da se po tome može pronaći šta je skinuto ako se izgubi nit. I na kraju mala opaska sa moje strane. Kao ogroman ljubitelj LOTR, prilikom prvog preuzimanja titlova za dostupne ripove nisam mogao pronaći komplet odrađen titl i sećam se da sam lično prevodio deonice koje su falile. Baš davno beše. Ali pošto nisam profi nisam ni nudio te svoje zakrpe ovde, već sam ih koristio za svoje potrebe. Vrlo brzo je usledila prava poplava dobrih titlova za komplet franšize... |
|
![]() |
|
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 72053 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Studeni/Nov.2025 u 23:13 |
Samo ću reći da je put do pakla popločen dobrim namjerama. Zbog ovakvih stvari bi izbijali ratovi.
|
|
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |