Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Klondaik (2022)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Klondaik (2022)

Klondaik

Klondaik (2022)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2022

Žanr:

drama, ratni

Trajanje:

100 min

Režija:

Maryna Er Gorbach

Scenarij:

Maryna Er Gorbach

Glavne uloge:

Aziz Dyab
  >  Yaryk
Artur Aramyan
  >  Mercenary Commander
Anatolij Ohorodnyk
  >  Mercenary
Serhii Momot
  >  Mercenary
Oleg Shevchuk
  >  Sanya
Evgeniy Efremov
  >  Chief
Oksana Cherkashyna
  >  Irka
Sergey Shadrin
  >  Tolik

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Klondaik (2022)
    Objavljeno: 18.Sijecanj/Jan.2023 u 22:08
Prevod je uradio Titivillus ✨
Na vrh
2b0rn0t0b View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj 2b0rn0t0b Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Sijecanj/Jan.2023 u 13:48

Pogledao sam ovaj film pre dve nedelje ali još nisam skupio dovoljno snage i sabrao prave reči da o njemu suvislo progovorim.  Film me je uništio, poderao, razvalio.

Ukrajinski Klondaik (2022) je za mene jedno od najbrutalnijih filmskih iskustava koje sam doživeo poslednjih nekoliko godina. Kada kažem brutalno, pri tome ne mislim na grozomornost scena nasilja i krvi, već na onaj psihološki i emotivni aspekt koji ovaj film budi u gledaocu.

Znam da Klondajk neće biti omiljen, niti popularan, ali svima koji nalete na njega preporučujem da ga obavezno pogledaju. 

Ona je Ukrajinka, On Rus, žive u blizini ukrajinsko-ruske granice negde u Donbasu i čekaju bebu. Leto je 2014. godine i počinje građanski rat. 
Ovo je samo kratka ekspozicija. Neću da prepričavam fabulu filma. 

Čim je u februaru prošle godine počelo ovo ukrajinsko-rusko sranje počeo sam manijakalno da gledam ukrajinske i ruske filmove. To je moj način da odgovorim na stres, moj pokušaj da o razlozima ovog  rata nešto saznam i naučim. Naivno, ali je tako.

Film je vizuelno nelep, radnja se doima konfuznom i rascepkanom, potreban je izvestan napor da se razlikuju ukrajinski i ruski jezik i na kojoj su strani akteri, ali nosi brutalnu antiratnu poruku univezalne vrednosti. Poslednjih pola sata filma je emotivni tour de force, katarzičnost epiloga je skrozirajuća.

Ne, još ne mogu da o njemu pišem. 

Pogledajte film. 

http://ethio-pain-music.blogspot.rs/
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.