| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Moonfall (2022) |
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Korisnik | |
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Moonfall (2022)Objavljeno: 04.Veljaca/Feb.2022 u 10:19 |
|
Samo kratko na recenziju, ja ću zaobići spomenutu razvikušu, a ovo ipak pogledati.
|
|
![]() |
|
SusFerox
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 17.Prosinac/Dec.2018 Lokacija: Zagreb, RH Status: Offline Points: 1 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Veljaca/Feb.2022 u 10:29 |
|
Ovaj trailer daje naslutiti da bi film mogao biti izvrstan trash! <3
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Veljaca/Feb.2022 u 10:50 |
|
Ne znam kakav li je ruski Project Gemini, ali mi ovo deluje neozbiljno, Trejler/ opis, gledam/citam samo da steknem neki utisak o cemu se radi.Podseti me na strip (Inhumans i Attilan) Vidim ubacili su i gravitacione talase, sto da ne posle Einstein-Rosen-ovog mosta, crvotocina, belih rupa, OTR u sustini ,tahiona npr. u stripovima, pa malo misterije oko velikog hadronskog sudaraca, realno sledi da se provuce i data pojava eksperimentalno utvrdjena u The Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory (LIGO).
Ažurirao AlexDeLarge - 04.Veljaca/Feb.2022 u 10:56 |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77220 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Veljaca/Feb.2022 u 11:09 |
|
Od Emmericha se i ne može očekivati iole ozbiljan film, sa naučne strane ponajmanje, tek popcorn blockbuster u najboljem. Ovo mi se zbilja ne gleda, no teško da ću ga propustiti. Slab sam na 2012. i Day after tomorrow, skupi, svetlucavi trash sa meni dragim glumcima.
Ovde mi se odabir glumaca i ne sviđa baš, no ne možemo imati sve 😄 |
|
![]() |
|
lale22
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 05.Travanj/Apr.2015 Lokacija: OSIJEK Status: Offline Points: 8 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Veljaca/Feb.2022 u 20:17 |
|
pročitao komentar igabiva i sve je popljuvao znači da je film izvrstan sigurno ga gledam
|
|
![]() |
|
zex
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2022 u 19:20 |
|
Juce sam gledao film.
da ima glupavih dijaloga i da ima nepotrebnih radnji, i za ovakvu vrstu filma i nije potrebna neka vrhunska gluma da se razumemo. Ima i scena gde oni polecu sa jednim pokvarenim motorom, bez tecnosti za hladjenje. da ima svega toga.
ALI
teza da je mesec vestacki stvoren je zanimljiva (ne i tacna). zato i jeste SF zanr. Mora da bude maste. Efekti su izuzetni. najbolji deo filma je svakako kada stignu na mesec (polovina filma). tada pocinje film. lepo zamisljeno i osmisljeno i vizuelno prikazano. dobra pozadina objasnjenja kako i zasto je mesec stvoren. mozda bi nastavak bio mnogo bolji.u tom delu film nema supljina, samo treba docekati taj deo.
film izgleda obecavajuce, nabacano je dosta toga u njemu ali, po meni, prava prica bi mogla tek da sledi. i to bi bio pun pogodak. nastavk bi bio prava stvar. Vredi ga pogledati jer daje gledaocu na razmisljanje ko smo sta smo i kako smo nastali i kako smo mali i nebitni u ovom univerzumu. postojimo tek delic sekunde a mislimo da znamo sve. koliko smo mi stari u odnosu na svemir i na kom smo nivou razvica ovaj film lepo pokazuje.
|
|
![]() |
|
Despotix
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 25.Listopad/Oct.2020 Lokacija: Srednji Banat Status: Offline Points: 1 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2022 u 20:43 |
|
Poštovanom g Igi, samo napomena da je tezu o Mesecu kao izdubljenoj strukturi postavio još Asimov u povezivanju robotskog i zadužbinskog ciklusa, gde je R, Denil Olivo izgradio ogromnu unutrašnju bazu odakle je uticao na zemaljske događaje......zako da i to nije bašoriginnalno i potiče od teze da nijedna poznata planrta nema mesec tog masenog odnosa, te se pretpostavlja da ga je u nekoj konstelaciji Zemlja dohvatila...
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2022 u 22:06 |
Pa o tome kako smo nastali vodi se ostra rasprava vec 30 godina samo kod nas koliko pratim,a deo je uopstene price o nastanku svemira ( i tu ima nekoliko naucnih teorija, jedna prednjaci i na njoj se najvise radi, kao i drugih npr. kreac.....). , Da kazem vremenski interval porekla i razvoja ljudskog roda da u odnosu na starost Zemlje i svemira (preko npr CMBR ili Lambda-CMD modela) jeste mali. A ne razumem kako moze da se kaze na kom smo nivou razvica, sa kim se poredimo, a nauka je u poslednjih sto godina jako napredovala, mada su sva naucna otkrica vise odmogla covecanstvu nego pomogla, i zloupotrebljena. A ideja o Mesecu nije originalna nije samo Asimov i pre njega, upotreba u filmu verovatno jeste. Ali dobro ipak je to film, Ažurirao AlexDeLarge - 05.Veljaca/Feb.2022 u 22:15 |
|
![]() |
|
artmaja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 03.Listopad/Oct.2006 Lokacija: Slovenia Status: Offline Points: 3 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Veljaca/Feb.2022 u 17:27 |
|
Sjajan film, jer nam konačno pokazuje istinu, naime da Mjesec nije planet već satelit!!
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77220 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Veljaca/Feb.2022 u 17:28 |
|
|
![]() |
|
manganoid
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Veljaca/Feb.2022 u 19:07 |
|
Ha, ideja nije baš originalna (ko voli anime neka pogleda Tengen Toppa Guren lagan) ali baciću pogled na film, čisto iz znatiželje :)
|
|
![]() |
|
silent_passenger
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
George R. R. Martin Pridružen: 28.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Tu i tamo Status: Offline Points: 8845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Veljaca/Feb.2022 u 20:24 |
|
Naravno da nije ništa originalno. Ovi ludi teoretičari zavjere već gotovo 100 godina imaju teorije i o šupljoj Zemlji, a kasnije su počeli i sa šupljim Mjesecom, o tome kako je umjetna tvorevina, kako se tamo nalaze građevine, kako nas špijuniraju s Mjeseca... Bila je i varijacija s Nacistima (naročito s polovima i šupljom Zemljom), a i Iron Sky se poigravao s tim pričama.
Općenito, teorije zavjere su poput SF filmova Ž-produkcije pa onda i ne čudi da se priče uhvatio tip poznat po preuzimanju narativa starih niskobudžetnih SF-ova iz 50-ih. Nadam se s manje fašistoidne ksenofobije od one iz "2012"...
|
|
|
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
|
|
![]() |
|
Djgretz
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 22.Prosinac/Dec.2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 2 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Veljaca/Feb.2022 u 21:04 |
|
Baš me interesira paidem pogledati,uskoro se javim!
LP
|
|
![]() |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 179 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2022 u 19:23 |
|
Imam u planu gledati ovaj film
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Ožujak/Mar.2022 u 00:36 |
|
Emmerich. Što očekivati od njegovog filma? 1. Debilnu glavnu priču takvu da ju prosječni amerikanac može pohvatati (IQ 60-70) 2. Sporedne western priče 3. Prelošu glumu 4. Psovke 5. Američku propagandu o savršenim obiteljima 6. Amerikanci spašavaju svijet nebulozu I, za ne povjerovati jelda, osim točke 4, sve je to unutra. Nema "Up Yours"! Kako god. Ugasio sam mozak, uživao gledajući Halle i mislio koliko se samo para potratilo na CGI. I onda je ovo baš bilo zabavno. Gledati s društvom i sprdati se jer iskreno, film je žešće smeće. Skupo govno. Osim Halle naravno, ona je bombon, nju s društvom nahvaliti. Ažurirao JoxerTM - 31.Ožujak/Mar.2022 u 00:41 |
|
![]() |
|
djcvrle
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 10.Sijecanj/Jan.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 12 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Ožujak/Mar.2022 u 22:08 |
|
Još jedan kandidat za Zlatnu malinu ....
|
|
![]() |
|
Djgretz
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 22.Prosinac/Dec.2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 2 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Ožujak/Mar.2022 u 22:13 |
|
Napeto,ko špaga u džepu!
Onaj tko je gledao :Dan poslije sutra;Armagedon... Shema je ista - tema je ista,kataklizma i nekolicina odbačenih koja spašava svijet. Iako je kraj potpuno očekivan,može se naslutiti da nam se sprema i trakavica u vidu ponekog nastavka! Ako se nastavi,kao sa nekoliko zadnjih Ratova zvijezda,stvarno će biti katastrofa. Iskreno,od onih manijaka:rakuna,drva i ekipe nije bilo baš neke interesantne priče(Čuvari galaksije). Spiderman je jedini ostavio trag. |
|
![]() |
|
slobodan-mitrovic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Ožujak/Mar.2022 u 22:13 |
|
Zato, iskreni savet - zaobiđite Mesec. Po svaku cenu...
najbolji savet ikad :D
|
|
![]() |
|
Vladika
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
>> Virus Guru << Pridružen: 25.Veljaca/Feb.2005 Lokacija: UZICE/SRBIJA Status: Offline Points: 1944 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Ožujak/Mar.2022 u 23:11 |
|
Apsolutno...
![]() ![]() ![]() . Vec sam jednom pomenuo da imam previse godna i premalo volje da gledam ovakva... Ugaseno nakon dvadesetak minuta.
|
|
|
Vladika
|
|
![]() |
|
Marina33
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Travanj/Apr.2022 u 19:47 |
|
Jako loš film.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |