Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=100342 Datum ispisa: 10.Srpanj/Jul.2026 u 21:22 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Moonfall (2022)Objavio: JoxerTM
Tema: Moonfall (2022)
Datum objave: 04.Veljaca/Feb.2022 u 10:19
Samo kratko na recenziju, ja ću zaobići spomenutu razvikušu, a ovo ipak pogledati.
Odgovori: Objavio: SusFerox
Datum objave: 04.Veljaca/Feb.2022 u 10:29
Ovaj trailer daje naslutiti da bi film mogao biti izvrstan trash! <3
Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 04.Veljaca/Feb.2022 u 10:50
Ne znam kakav li je ruski Project Gemini, ali mi ovo deluje neozbiljno, Trejler/ opis, gledam/citam samo da steknem neki utisak o cemu se radi.Podseti me na strip (Inhumans i Attilan) Vidim ubacili su i gravitacione talase, sto da ne posle Einstein-Rosen-ovog mosta, crvotocina, belih rupa, OTR u sustini ,tahiona npr. u stripovima, pa malo misterije oko velikog hadronskog sudaraca, realno sledi da se provuce i data pojava eksperimentalno utvrdjena u The Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory (LIGO).
Objavio: puppet_master
Datum objave: 04.Veljaca/Feb.2022 u 11:09
Od Emmericha se i ne može očekivati iole ozbiljan film, sa naučne strane ponajmanje, tek popcorn blockbuster u najboljem. Ovo mi se zbilja ne gleda, no teško da ću ga propustiti. Slab sam na 2012. i Day after tomorrow, skupi, svetlucavi trash sa meni dragim glumcima.
Ovde mi se odabir glumaca i ne sviđa baš, no ne možemo imati sve 😄
Objavio: lale22
Datum objave: 04.Veljaca/Feb.2022 u 20:17
pročitao komentar igabiva i sve je popljuvao znači da je film izvrstan sigurno ga gledam
Objavio: zex
Datum objave: 05.Veljaca/Feb.2022 u 19:20
Juce sam gledao film.
da ima glupavih dijaloga i da ima nepotrebnih radnji, i za ovakvu vrstu filma i nije potrebna neka vrhunska gluma da se razumemo. Ima i scena gde oni polecu sa jednim pokvarenim motorom, bez tecnosti za hladjenje. da ima svega toga.
ALI
teza da je mesec vestacki stvoren je zanimljiva (ne i tacna). zato i jeste SF zanr. Mora da bude maste. Efekti su izuzetni. najbolji deo filma je svakako kada stignu na mesec (polovina filma). tada pocinje film. lepo zamisljeno i osmisljeno i vizuelno prikazano. dobra pozadina objasnjenja kako i zasto je mesec stvoren. mozda bi nastavak bio mnogo bolji.u tom delu film nema supljina, samo treba docekati taj deo.
film izgleda obecavajuce, nabacano je dosta toga u njemu ali, po meni, prava prica bi mogla tek da sledi. i to bi bio pun pogodak. nastavk bi bio prava stvar. Vredi ga pogledati jer daje gledaocu na razmisljanje ko smo sta smo i kako smo nastali i kako smo mali i nebitni u ovom univerzumu. postojimo tek delic sekunde a mislimo da znamo sve. koliko smo mi stari u odnosu na svemir i na kom smo nivou razvica ovaj film lepo pokazuje.
Objavio: Despotix
Datum objave: 05.Veljaca/Feb.2022 u 20:43
Poštovanom g Igi, samo napomena da je tezu o Mesecu kao izdubljenoj strukturi postavio još Asimov u povezivanju robotskog i zadužbinskog ciklusa, gde je R, Denil Olivo izgradio ogromnu unutrašnju bazu odakle je uticao na zemaljske događaje......zako da i to nije bašoriginnalno i potiče od teze da nijedna poznata planrta nema mesec tog masenog odnosa, te se pretpostavlja da ga je u nekoj konstelaciji Zemlja dohvatila...
Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 05.Veljaca/Feb.2022 u 22:06
zex piše:
Vredi ga pogledati jer daje gledaocu na razmisljanje ko smo sta smo i kako smo nastali i kako smo mali i nebitni u ovom univerzumu. postojimo tek delic sekunde a mislimo da znamo sve. koliko smo mi stari u odnosu na svemir i na kom smo nivou razvica ovaj film lepo pokazuje.
Pa o tome kako smo nastali vodi se ostra rasprava vec 30 godina samo kod nas koliko pratim,a deo je uopstene price o nastanku svemira ( i tu ima nekoliko naucnih teorija, jedna prednjaci i na njoj se najvise radi, kao i drugih npr. kreac.....). , Da kazem vremenski interval porekla i razvoja ljudskog roda da u odnosu na starost Zemlje i svemira (preko npr CMBR ili Lambda-CMD modela) jeste mali. A ne razumem kako moze da se kaze na kom smo nivou razvica, sa kim se poredimo, a nauka je u poslednjih sto godina jako napredovala, mada su sva naucna otkrica vise odmogla covecanstvu nego pomogla, i zloupotrebljena. A ideja o Mesecu nije originalna nije samo Asimov i pre njega, upotreba u filmu verovatno jeste. Ali dobro ipak je to film,
Objavio: artmaja
Datum objave: 06.Veljaca/Feb.2022 u 17:27
Sjajan film, jer nam konačno pokazuje istinu, naime da Mjesec nije planet već satelit!!
Objavio: puppet_master
Datum objave: 06.Veljaca/Feb.2022 u 17:28
Objavio: manganoid
Datum objave: 08.Veljaca/Feb.2022 u 19:07
Ha, ideja nije baš originalna (ko voli anime neka pogleda Tengen Toppa Guren lagan) ali baciću pogled na film, čisto iz znatiželje :)
Objavio: silent_passenger
Datum objave: 08.Veljaca/Feb.2022 u 20:24
Naravno da nije ništa originalno. Ovi ludi teoretičari zavjere već gotovo 100 godina imaju teorije i o šupljoj Zemlji, a kasnije su počeli i sa šupljim Mjesecom, o tome kako je umjetna tvorevina, kako se tamo nalaze građevine, kako nas špijuniraju s Mjeseca... Bila je i varijacija s Nacistima (naročito s polovima i šupljom Zemljom), a i Iron Sky se poigravao s tim pričama.
Općenito, teorije zavjere su poput SF filmova Ž-produkcije pa onda i ne čudi da se priče uhvatio tip poznat po preuzimanju narativa starih niskobudžetnih SF-ova iz 50-ih.
Nadam se s manje fašistoidne ksenofobije od one iz "2012"...
------------- ...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
Objavio: Djgretz
Datum objave: 10.Veljaca/Feb.2022 u 21:04
Baš me interesira paidem pogledati,uskoro se javim!
LP
Objavio: beogradski
Datum objave: 13.Veljaca/Feb.2022 u 19:23
Imam u planu gledati ovaj film
Objavio: JoxerTM
Datum objave: 31.Ožujak/Mar.2022 u 00:36
Emmerich. Što očekivati od njegovog filma?
1. Debilnu glavnu priču takvu da ju prosječni amerikanac može pohvatati (IQ 60-70)
2. Sporedne western priče
3. Prelošu glumu
4. Psovke
5. Američku propagandu o savršenim obiteljima
6. Amerikanci spašavaju svijet nebulozu
I, za ne povjerovati jelda, osim točke 4, sve je to unutra.
Nema "Up Yours"!
Kako god.
Ugasio sam mozak, uživao gledajući Halle i mislio koliko se samo para potratilo na CGI.
I onda je ovo baš bilo zabavno.
Gledati s društvom i sprdati se jer iskreno, film je žešće smeće. Skupo govno.
Osim Halle naravno, ona je bombon, nju s društvom nahvaliti.
Ali ako planirate provesti večer sami uz kakav pošten scifi da vam malo zagolica mozak, tražite dalje.
Objavio: djcvrle
Datum objave: 31.Ožujak/Mar.2022 u 22:08
Još jedan kandidat za Zlatnu malinu ....
Objavio: Djgretz
Datum objave: 31.Ožujak/Mar.2022 u 22:13
Napeto,ko špaga u džepu!
Onaj tko je gledao :Dan poslije sutra;Armagedon...
Shema je ista - tema je ista,kataklizma i nekolicina odbačenih koja spašava svijet.
Iako je kraj potpuno očekivan,može se naslutiti da nam se sprema i trakavica u vidu ponekog nastavka!
Ako se nastavi,kao sa nekoliko zadnjih Ratova zvijezda,stvarno će biti katastrofa.
Iskreno,od onih manijaka:rakuna,drva i ekipe nije bilo baš neke interesantne priče(Čuvari galaksije).
Spiderman je jedini ostavio trag.
Objavio: slobodan-mitrovic
Datum objave: 31.Ožujak/Mar.2022 u 22:13
Zato, iskreni savet - zaobiđite Mesec. Po svaku cenu...
najbolji savet ikad :D
Objavio: Vladika
Datum objave: 31.Ožujak/Mar.2022 u 23:11
Apsolutno... . Vec sam jednom pomenuo da imam previse godna i premalo volje da gledam ovakva... Ugaseno nakon dvadesetak minuta.
------------- Vladika
Objavio: Marina33
Datum objave: 01.Travanj/Apr.2022 u 19:47
Jako loš film.
Objavio: Tom Brady
Datum objave: 01.Travanj/Apr.2022 u 20:55
Film vizuelno zaista dobro izgleda. Šteta što je pun klišea, glupog humora kad mu vreme nije (a ni mesto), nelogičnosti i ukradenih ideja. Ideja da je Mesec tvorevina vanzemaljske supernapredne inteligencije (sa svim onim čudima unutra), ma koliko originalno delovala, je po meni suluda. Još mi kao direktni potomci tih istih bića ili kako već, ma da😵🤯
Objavio: Cobra1978
Datum objave: 02.Travanj/Apr.2022 u 00:50
Užas. Reklama za Kaspersky, Omegu i Ilona Maska.
Pih
Objavio: memich
Datum objave: 02.Travanj/Apr.2022 u 10:43
Ovo je bilo puno bolje nego što sam očekivao. Publika stvarno nije fer prema ovom filmu, da je glavni lik Iron Man, tj. da je ovo u Marvelovom univerzumu, IMDB ocjena bi bila minimalno 7, ovako je 5,2. Ima naravno mana u priči, ali ako ljudi traže neku intelektualnu satisfakciju treba da je traže na fakultetima a ne u akcionim filmovima.
Film je dug, i veliko je iznenađenje kako dobro drži pažnju. Bilo je tu i tamo scena koje su bile nepotrebne, ali su bile kratke i veliku većinu filma sam uživao gledajući. Film je krcat dobrog CGI, pravi spektakl. Na prvu mi nije sjelo to što film prati grupu na Zemlji, ali nije bilo strašno i iznjedrilo je dosta sjajnih kadrova. Čitava radnja jest kliše koji je ispao iz trenda prije 15-ak godina, relativno obični Amerikanci koji su neustrašivi i postanu heroji, i uz to imaju jednako neustrašivu i vrlo sposobnu djecu, ali u neku ruku je to bilo i osvježenje jer danas imamo druge klišee, tipa nadljudska snaga, tehnologija iz garaže o kojoj NASA može samo da sanja itd.
Najveća zamjerka je spominjanje Elona. Jebo ih on.
Želim i da pohvalim film jer je dobar bez kadrova s guzicama. Volim ja to, ali eto, pohvala za umijeće :)
8/10
Objavio: banisa2006
Datum objave: 08.Travanj/Apr.2022 u 22:58
film me smorio nevidjeno da sam ga gledao u ratama 5 dana....onaj debeli vadi film da predje na 2+
Objavio: Black Raven
Datum objave: 12.Travanj/Apr.2022 u 18:40
Moonfall (2022) je gledljiv film, lepo snimljen, ali veoma loše napisan scenario. Prva polovina filma je baš katastofalno loša pa joj dajem ocenu 2, druga polovina filma je malo kvalitetnija pa 6, ukupna ocena od mene 4/10. Da je ovo neki niskobudžetni sf, horor... pa da mu se još i progleda kroz prste, ali ovaj film je veoma skupo smeće i samim tim potpuno zaslužuje loše kritike.
Objavio: Black Raven
Datum objave: 12.Travanj/Apr.2022 u 18:54
Tom Brady piše:
Ideja da je Mesec tvorevina vanzemaljske supernapredne inteligencije (sa svim onim čudima unutra), ma koliko originalno delovala, je po meni suluda. Još mi kao direktni potomci tih istih bića ili kako već, ma da😵🤯
Sad mi film https://rs.titlovi.com/filmovi/iron-sky-2986809/" rel="nofollow - Iron Sky (2012) izgleda kao remek delo,
mnogo je realnija priča od Moonfall.
Objavio: dzindzin16
Datum objave: 23.Travanj/Apr.2022 u 16:20
E pa Ronalde apokalipso blokbasterska, daj mi broj ziro racuna da ti uplatim par dolara i tako pomognem nastanak jos jednog narednog, slicnog ludila od filma.Hmmmm, recimo eksplodira nase Sunce, pa covecanstvo tu sad kao gleda kako da spasi zadnjicu a i planetu Zemlju, svakako.Iliiii da mozda sve karakondzule dubokog svemira, globalno krenu u juris na nasu prelepu planetu, sa sve predobrim stanovnicima.Videcemo vec sta ti se u glavi mota.Ovaj film je za mene bio odlicna zabava i tu cu prekinuti dalje komentarisanje istog.Ozbiljnost, gluma, opsti kvalitet, efekti???Ne ne ne.Nista o tome necu.Hvala na prevodu
Objavio: DurmitoracŠljivo
Datum objave: 14.Srpanj/Jul.2022 u 18:26
Volim filmove o kosmosu , ali mi je ovaj mnogo dobro legao . Preporuka .
Objavio: ProtivuNeukusa
Datum objave: 14.Srpanj/Jul.2022 u 23:40
Šta je vam je bre ljudi, jel vi znate gde zivite? Medju biografskim dokumentarcima, marvelima, indijskim mjuziklima, glupim hororima i indie katastrofama, ovo je jos i dobro. Pre 15 godina bi se smejali i dali 4.5, sad je za 6,8 (8 ne bih, gosn. memich, LOTR ima 8.8, pa da ne idemo u drugu krajnost).
Za 5 godina cete pozeleti da ste mu dali 11, ako jos ne budete odustali od onoga sto vas ceka. Uzas raste aritmetickom progresijom.
Objavio: GM_Tissot
Datum objave: 31.Svibanj/May.2024 u 17:06