| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Sweet Country (2017) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Approval team
Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 239 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Sweet Country (2017)Objavljeno: 26.Lipanj/Jun.2018 u 17:07 |
|
Prijevod je najavio x200sx ⚡
|
|
![]() |
|
arzak
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 13.Kolovoz/Aug.2011 Lokacija: Crna Gora Status: Offline Points: 86 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2018 u 15:04 |
|
Odgledao sam film i vise ocekivao. Smeta mi taj skoro dokumentaristicki pristup. Pokusavaju da izjednace jedne i druge.
Ažurirao arzak - 05.Srpanj/Jul.2018 u 15:14 |
|
![]() |
|
arzak
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2018 u 15:12 |
|
Mislim da su dogadjaji bili daleko gori nego sto je prikazano. Aboridzini su na...ali poput indijanaca.
|
|
![]() |
|
robin12345
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
precednik Titlovačke republike Pridružen: 03.Travanj/Apr.2013 Lokacija: Winterfell Status: Offline Points: 11392 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2018 u 16:08 |
|
Ovaj film su radili Aboridžani po priči Aboridžana, kada odbiješ mitologiju ostane otprilike priča slična ovoj. No ne zaboravi, ovo je samo jedna priča. Ima još gorih a ima i boljih. Ovo je djelić kontinuiranoga stava- bjelačkoga stava prema starosjediocima na svim kontinentima..
Ažurirao robin12345 - 05.Srpanj/Jul.2018 u 19:19 |
|
![]() |
|
arzak
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2018 u 16:17 |
|
Koliko sam procitao sve je bilo daleko crnje. Ali ok. Tako se danas pise istorija.
|
|
![]() |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 175 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2018 u 18:30 |
|
Nije aboriđini već aboridžani. Znači dž kao džem ) Inače bih se složio da je dobra glumačka ekipa Sam Neill i Bryan Brown.
|
|
![]() |
|
robin12345
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
precednik Titlovačke republike Pridružen: 03.Travanj/Apr.2013 Lokacija: Winterfell Status: Offline Points: 11392 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2018 u 19:01 |
|
Je u pravu si, sorry, ne volim puno guglati kada pišem, previše utiče na mene tuđe mišljenje, pa mi promakne pravopis, malo se omaklo.
|
|
![]() |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 175 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2018 u 19:31 |
|
ma nikakav problem )
|
|
![]() |
|
jankorad
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2018 u 20:42 |
|
britanska kruna i ljudska prava ...
|
|
![]() |
|
Vojin-Petrovic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Srpanj/Jul.2018 u 10:01 |
|
Odličan film. 5+
|
|
![]() |
|
kadetoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2014 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 14947 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Prosinac/Dec.2018 u 20:50 |
|
Moja preporuka za gledanje.
Samo nemojte previše vagati koliko odgovara realnoj slici tog vremena i ambijenta, gledajte film samo kao jednu priču tog doba. Glumački odlično urađen posao, realistično i ubedljivo, dok priča ide lagano svojim tokom, ne težeći da menja istoriju, niti da ulepšava nečije stavove. p.s. Primedba (iako mi to nije umanjilo opšti utisak) na dve "kiks" scene koje su mi privukle pažnju. Mislim da režiser nije smeo sebi da dozvoli takav previd
1. Lizzi zatrudnela, povraća posle dan-dva! 2. Konj koji je doneo Flečera iz pustinje do vode, ne ide da pije vodu! Nije nešto katastrofalno, ali mi je zapalo za oko
Ažurirao kadetoni - 11.Prosinac/Dec.2018 u 21:54 |
|
|
|
|
![]() |
|
kadetoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2014 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 14947 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Prosinac/Dec.2018 u 20:53 |
|
Moja preporuka za gledanje.
Samo nemojte previše vagati koliko odgovara realnoj slici tog vremena i ambijenta, gledajte film samo kao jednu priču tog doba. Glumački odlično urađen posao, realistično i ubedljivo, dok priča ide lagano svojim tokom, ne težeći da menja istoriju, niti da ulepšava nečije stavove. p.s. Primedba (iako mi to nije umanjilo opšti utisak) na dve "kiks" scene koje su mi privukle pažnju. Mislim da režiser nije smeo sebi da dozvoli takav previd
1. Lizzi zatrudnela, povraća posle dan-dva! 2. Konj koji je doneo Flečera iz pustinje do vode, ne ide da pije vodu! Nije nešto katastrofalno, ali mi je zapalo za oko Ažurirao kadetoni - 11.Prosinac/Dec.2018 u 21:56 |
|
|
|
|
![]() |
|
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 187781 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2019 u 05:48 |
|
Napisao sam komentar u Dnevniku gledanja filmova i ovo mi je sjajna prilika da ispravim ono što sampropustio. Najbolja je naknadna pamet. Film je dobro počeo i nisam imao zamerki dok nije počelo suđenje. Tad se film pretvorio u bajku, i to smrdljivu bajku. Sledi spojler. Autor u ovoj bajci pokušava da zanemari rasni zakon po kom je Aboridžin na sudu mogao da završi kao jazavac sa istom takvom sudbinom. Da podsetim, sramni rasni zakon nastao je pre hitlerovog rođenja. To što ga je nadživeo je svinjarija sama po sebi. Autor nije samo zanemario rasni zakon već se malo više zaigrao kad je pokušao da neregularno suđenje britanske krune montira kao ispravno. Učio sam latinski u školi a i da nisam ne bi mi trebala njihova izreka Testis unus, testis nullus da primetim da nešto nije u redu. Nema to veze sa istorijom niti je bezobrazno. U slobodnom prevodu znači Jedan svedok kao nijedan, a to se upravo desilo. U ovoj verziji događaja, koji je najverovatnije izmišljotina koju lansira lažov koji se potpisao kao reditelj, Aboridžini nisu imalo samo fer suđenje, oni su bili i pozitivno diskriminisani. Kako drugačije da objasnim da jedan njihov testis vredi kao par drugih. Autor se nije zaustavio samo na tome, onako funjarski se dotakao i otimačini i udomljavanju dece što je bila i zvanična politika australijske države do početka sedamdesetih godina prošlog veka. Udomljeni Aboridžini u filmu se razlikuju od svoje braće u divljini koja kidišu na sve što nije gologuzo i golotrbo. Ko im je kriv što nisu stigli na red da budu udomljeni i civilizovani. Film svakako vredi pogledati ne samo zbog onog što sam nabrojao a što se gura iz drugog plana. Filmovi tome služe, da se gledaju. U slučaju ovakvih autora, i da se malo razmisli o zaključku koji se servira.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |