| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
SW vs SE |
Odgovori
|
Stranica <1 234 |
| Korisnik | |||
baho
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴 Pridružen: 29.Svibanj/May.2010 Lokacija: Selendra Status: Offline Points: 19014 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2022 u 00:07 |
||
|
Ako ti šteka video onda je do playera koji koristi SE za preview (a ako je ok izvan SE - s playerom koji koristiš).
Kao što rekoh negdje gore i meni se mpv pokazao kao najbolji i to na priličnoj kanti od kompa. Pošto je on najmanje zahtjevan po pitanju resursa (btw, dosta playera je samo skin na mpv s još po kojom opcijom). Ako ti šteka i izvan SE, onda ne valja video. Titlove prikazuje samo SE. Ima odmah ispod da se odabere i za veličinu i slično. Time imam još jednu stvar manje koja opterećuje SE, jer bilo šta eksterno što bi prikazivalo titlove na videu bi sigurno bilo "teže" od internog načina. Takođe, za audio koristim ffmpeg. Kao što Mejep reče, oboje se preuzima (dugmetom pored) iz programa... i zapravo su biblioteke, ne programi (resursi namijenjeni za druge programe, kako bi ovi mogli prikazivati video ili puštati audio), što je ekstremno "light". Btw. šega mi bi kad sam se uhvatio da pokušavam "мпв" pročitati kao "em pi vi"...
![]() |
|||
![]() |
|||
kadetoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2014 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 14958 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2022 u 00:29 |
||
|
Hvala ljudi na trudu,
mene je teško naučiti ![]() Ove pre što sam radio titlove (6 komaTa) bili su mp4 i avi format znači bojkotuje mkv. Sad sam uslikao moje i Irine postavke (prepis'o ih) i hteo da vam pokažem, ali sad i upload za'ebava. Čekiran je VLC media player Mpv handles preview text, isključeno. Allow volume Boost, isključen
![]() A šta tek ja sve čitam i kako, sve mi se zbrkalo, ovolkačka mi glavudža ![]() Ažurirao kadetoni - 02.Veljaca/Feb.2022 u 00:37 |
|||
![]() |
|||
baho
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴 Pridružen: 29.Svibanj/May.2010 Lokacija: Selendra Status: Offline Points: 19014 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2022 u 10:30 |
||
|
VLC ima neke svoje intere codece, koliko se sjećam... Tako da bi moglo biti do njega. Ja bih na tvom mjestu promijenio ili bar pokušao kod ovog videa, pa poslije vratio.
Mislim da nisam imao problema s mkv dosad. No nisam obraćao pažnju, pa možda i nisam radio u SE s mkv. Ko bi sad provjeravao. Uglavnom, ako ti je sve to problem, možeš pokušati i konvertirati video. Npr, pomoću onog HandBrake, koji to uradi čas posla. |
|||
![]() |
|||
Mejep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2022 u 12:34 |
||
|
Ма није до мкв као таквог (ем ка ве-а;).
Баш имам један мкв фајл и ту нема проблема. Може бити проблема ако је кодек х265 (на старијим машинама), мада човјек рече да нема проблем на ГОМ-у. Ако има инсталирану СЕ верзију, могао би да проба да скине зиповану. |
|||
![]() |
|||
kadetoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2014 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 14958 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2022 u 13:21 |
||
|
Baho, Majer, hvala.
Rešio sam problem zaobilazno, tako što neću problem ![]() Krenem da konvertujem u mp4, ali opet problem, film 1,9 gb a konverteri preko kojih sam hteo ne dozvoljavaju toliku veličinu. (nisam pokušao HandBrake) A ja, "ne budi lenj" onda ga isečem na pola, konvertujem, spojim i... džaba ste krečili ![]() Pogledao malo duže film i ne valja. Na jednom mestu, možda i više, fali deo. Neko je to skidao sa RTS-a i ispalo falično. Skinem drugi video slabiji kvalitet, ali neprimetno (možda i primetno, ali nema veze )Tako daaaaaa, neću čačkati SE da nešto ne za'ebem. Ljudine, još jednom hvala i izvin'te na smetnji. ![]() |
|||
![]() |
|||
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 72555 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2022 u 13:48 |
||
Jučer sam se jeb vao s Handbrakeom. Izgleda da ova zadnja verzija (1.5.1) ima neki problem pa javlja da joj fali nešto, pa te pita želiš li to skinuti, pa te pošalje na stranicu s koje skineš to nešto, pa ti kaže da to nije to... ![]() Da skratim, instalirajte neku raniju verziju Handbrakea (npr. 1.4) i ne dajte mu da automatski nadograđuje jer... Pročitajte ono gore što sam napisao.
|
|||
![]() ![]() ![]()
|
|||
![]() |
|||
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2022 u 14:21 |
||
|
Tebi uvijek nešto fali... ![]() Hendbrejk je praktički majka svih konvertera. Ali kad neće, onda neće. Ili kad vam treba nešto jednostavno, bez puno zajebavanja s opcijama... U tim slučajevima, AVIdemux. Nije super efikasan ko hendbrejk, ali nije mu to ni namjena. Dušu dao za brzinsko brisanje hardsuba iz tamnog dijela filma npr.
![]() |
|||
![]() |
|||
baho
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2022 u 15:41 |
||
Ja sam ga danas pokrenuo da vidim, pa usput ažurirao i tražio je zadnju verziju .NET-a (s Microsoftove stranice - inače mi je OS Win10). Dopustio da to instalira i pokrenuo se. Nisam probao i konverziju, ali uglavnom pokrene se program. Vidjet ću poslije hoće li htjeti. Ali da - i starija verzija HandBrakea bi trebala biti sasvim OK, kome se ne dâ zezati s tim. @Toni... koliko sam skontao, nije ti video bio "potpun"... U svakom slučaju taj ne bi trebalo koristiti za izradu titla, jer ne bi štimala vremena. Jednom sam probao s nepotpunim video (čekao na izvore za nekih 1%) i prosto nije štimalo s punom verzijom, iako je video nekako radio.
|
|||
![]() |
|||
kadetoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2022 u 21:25 |
||
Da, nije potpun, fali jedna rečenica. To sam video tek kad sam sve ono pre uradio, podelio, konvertovao, spojio vidim preseče mu reč, pogledamdrugi video, on ok. Krećem u rudnik.
![]() |
|||
![]() |
|||
Mejep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Listopad/Oct.2022 u 19:23 |
||
Можеш, уз подешавање: Options > Settings > Appearance > Чекираш "Use syntax coloring". ![]() |
|||
![]() |
|||
Odgovori
|
Stranica <1 234 |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |